Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

ΚΑΤΑ ΜΑΝΑ, ΚΑΤΑ ΚΟΡΗ!


Ήταν πράγματι μαγική η βραδιά! Με μιαν Αλίκη Καγιαλόγλου, ιδανική ερμηνεύτρια των Αντικατοπτρισμών, αλλά και των θεατράλε τραγουδιών της Πορνογραφίας! Η Αλίκη του Γλάρου από την Αλίκη στο Ναυτικό, του Μαγικού χαλιού από το ΤΟΠ ΚΑΠΙ (όσο και αν το κοινό των πιο mainstream ασμάτων την παρότρυνε να τραγουδήσει τον Ιλισσό!), όπως και του Astor Piazzolla και των fados!
Με έναν Ανδρέα Καρακότα, λαϊκό και λυρικό ταυτόχρονα, όπως τον ήθελε ο Μάνος Χατζιδάκις στα Τραγούδια της αμαρτίας, στο Πάει ο καιρός, στο Ειμ' αητός χωρίς φτερά, στον κυρ- Αντώνη!
Με μια Γεωργία Συλλαίου που όσο η ώρα περνούσε, τόσο έκανε πιο δικά της αγαπημένα χατζιδακικά τραγούδια, φτάνοντας στο τέλος να δώσει jazz χροιά στο Τραγούδι της Ευρυδίκης, στη Μητέρα κι αδερφή και στο Νανούρισμα από τον Ματωμένο Γάμο!

Γνώριζα τη Γεωργία Συλλαίου από τη συγκλονιστική Συλλογή των Εβρίδων και τις σπουδαίες εργασίες της με τον Σάκη Παπαδημητρίου, η ερμηνεία της στον Χατζιδάκι όμως φανέρωσε μια τραγουδίστρια με αυστηρά προσωπικό ύφος που προτιμά να φέρνει τα εκάστοτε τραγούδια στα δικά της μέτρα παρά να τα υπηρετεί, ακολουθώντας την πεπατημένη.
Τι έχουμε εδώ;

Τη νεαρή Ελένη- Λυδία Σταμέλλου, βεβαίως- βεβαίως, την κόρη της Αλίκης Καγιαλόγλου, στην οποία δικαιωματικά ανήκε η βραδιά! Με σοβαρές κλασικές σπουδές στη Γερμανία και κυρίως ένα διάχυτο φως πάνω του, το κορίτσι αυτό τραγούδησε τέσσερα κομμάτια από τον Μεγάλο Ερωτικό, αναδεικνύοντας την λόγια όψη και το αναπόσπαστο του έργου, από μορφολογικής άποψης!
Μάνα και κόρη ολόιδιες, από την αισθητική και το ζητούμενο στην τέχνη, μέχρι το γέλιο τους! Να τη χαίρεστε, κυρία Καγιαλόγλου!
Ένα μεγάλο ευχαριστώ για το αποψινό από μένα και φαντάζομαι κι απ' τον Σπύρο Αραβανή, την Έφη και τον Παναγιώτη, τη Μαρία Παπαγεωργίου, τη maira del mar, τον Ηρακλή από τα Μουσικά Προάστια, τον celsius33 και τον Kyziko!

6 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Άλλη μια βραδιά που δε μπόρεσα να παρακολουθήσω...
Σήμερα στο «Βαφείο» όμως, θα τα πούμε από κοντά!

Την καλημέρα μου

Rena Fan είπε...

Μμμμ... Περάσατε πολύ καλά λοιπόν! Κρίμα που δεν είναι πιο κοντά η Αθήνα να πηγαινοερχόμαστε συνεχώς! Τη Γεωργία Συλλαίου τη χαιρόμαστε αρκετά συχνά και εδώ στη Θεσσαλονίκη. Τους υπόλοιπους όμως όχι. Ειδικά η Αλίκη Καγιαλόγλου μας έχει λείψει!

BOSKO είπε...

μάκης...
στο "Βαφείο" απόψε! Εννοείται!

rena fan...
απ' όσο ξέρω, η επόμενη συναυλία της Καγιαλόγλου θα είναι στα Ανώγεια τον Αύγουστο με τον Βασίλη Γισδάκη και την Ορχήστρα των Χρωμάτων! Αν σε παίρνει, κάν' τηνα προς τα ΄κει...

καλημέρα!

celsius33 είπε...

Ήταν πολύ όμορφη βραδυά, οι φωνές και τα τραγούδια ήταν χορταστικά, όλοι οι ερμηνευτές εξαιρετικοί, (καγιαλόγλου φοβερή περσόνα), και ο Πατούλης που αποκάλεσε το Χατζηδάκη ερμηνευτή, και για την Καγιαλόγλου ότι εγκατέλειψε τη σκηνή ..μας έκανε μάθημα ελληνικών. Όπως και η φυγή του δήθεν μιλώντας στο κινητό, το χω ξαναδεί αυτό από πολιτικούς :) ας είναι όμως η βραδυά ήταν φροντισμένη και ποιοτική. Πότε θα πας εκεί που έλεγες με την κάμερα σου?

BOSKO είπε...

celsius33...
σε τρεις μέρες! Για απόγευμα μιλάμε! Απόψε, αν δεις την απάντηση μου στο σχόλιο σου, περάστε απ' το θέατρο "Βαφείο" στο Μεταξουργείο! Αξίζει!

Giousurum είπε...

Φιλε bosko (paratisa ta fraggika)
την αδυναμια μου για τους αντικατοπτρισμους και φυσικα την ερμηνευτρια τους τν γνωριζεις. Η Συλλαιου με μαγεψε πριν απο πολλα χρονια οταν την πρωτοακουσα στο "τραγουδι της Lulu" με τoν Παπαδημητριου. Απο οτι διαβαζω περασατε καλα. Την επομενη φορα (οπου και να ειμαι) δεν χανω με τιποτα τετοια βραδυα.
Καλο βραδυ