Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

το-αφιέρωμα-της-lifo-στην-κατερίνα-γώγου

Στο τεύχος του free press LIFO που κυκλοφορεί από σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα υπάρχει αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου που επιμελήθηκε ο Θοδωρής Αντωνόπουλος. Το κείμενο του είναι εξαιρετικό, λυπάμαι μόνο που από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε, η μία και μοναδική φορά που συνάντησα την Γώγου στη ζωή μου πέρασε σα να ήμασταν...κολλητάρια. Ευτυχώς την τάξη αποκαθιστούν οι άνθρωποι που μίλησαν στη LIFO εκτός από μένα και συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας, η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου, ο εκδότης Μιχάλης Πρωτοψάλτης, ο ποιητής Γιώργος Χρονάς, η εκδότρια Πάολα Ρεβενιώτη και ο μουσικός Δημήτρης Πουλικάκος. Εδώ το link: http://www.lifo.gr/mag/features/3383

6 σχόλια:

  1. Ωραίο!!Ειδικά το κείμενο του πουλικάκου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. KOSTAS...
    εμένα μου άρεσε πιο πολύ το κείμενο της Πάολας, που δίνει και στοιχεία για την προσωπικότητα της Γώγου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σίγουρα αλλά η φράση του Πουλικάκου "Δεν είχαν το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, ούτε ήταν ικανοί να δαγκώνουν –απλώς προσποιούνταν ότι το κάνουν-, γι’ αυτό και δεν επέζησαν.".Μου έκανε κάτι...οτι δηλ.αυτες οι προσωπικότητες ίσως είναι πολύ πιο ευαίσθητοι απο εμάς και πιο άτολμοι.Μια μερα ειχα παει στην οδο πανος μου ειπε ο χρονας πως την τελευταια φορα που πηγε η γωγου εκει...του ειπε...δεν σου χω ζητησει τιποτα...θελω ενα μπουκαλι ουισκυ.Το ηπιε και μετα εφτγε λεγοντας του...ηρθε το τελος..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KOSTAS...
    το ίδιο, μαζί και μ' άλλα, λέει ο Χρονάς και μεσ' στην ταινία :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ταινια θα παιχτει μονο στις 27?Μηπως θα παιχτει και στο σινεμα στο γκαζι μετα στο κεντρο κινηματογραφου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KOSTAS...
    όχι, η ταινία θα παιχτεί στις 27 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα ΔΑΝΑΟΣ 1 στις 21.15 το βράδυ και πιθανώς να ακολουθήσει ακόμη μία επαναληπτική προβολή μέχρι τις 30 του μήνα, που θα λήξει το φεστιβάλ. Ακόμη δεν ξέρω ημερομηνία και χώρο της επαναπροβολής :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή