Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2008

Αύριο θα ρίξει παπάδες (κυριολεκτικά όμως)...


Σα να τους βλέπω παραταγμένους όλους μπροστά μου! Μαυροφορεμένους, τάχα μου βαρυπενθούντες, η γρουσουζιά με σάρκα και οστά! Μπορεί ανάμεσα τους να' ναι και ο πατήρ Προκόπης της ενορίας μου, της Παναγίας Βλαχερνών Κερατσινίου, ο οποίος πιάστηκε live να ευλογεί το...ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές! Ήμαρτον Κύριε!Θα' ναι κι άλλοι που θα προπορεύονται της σωρού του μακαρίτη Αρχιεπισκόπου, κρατώντας σε βελούδινα μαξιλάρια τα μετάλλια του καρφιτσωμένα! Ξανά, ήμαρτον Κύριε!Οι δε τηλεοράσεις θα οργιάσουν! Τσάμπα πρόγραμμα με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που μπορεί να υπάρξει και μάλιστα χωρίς κανένα διαφημιστικό κόστος! Έχουν να δουν- όσοι δουν- gros στο πρόσωπο γιαγιάς παλαιοημερολογίτισσας πλαντάζουσας στο κλάμα, που θα πάει σύννεφο. Από πιτσιρίκι, σιχαινόμουν τις χριστιανικές πομπές. Μια φορά, στα οκτώ μου, με έντυσαν παπαδάκι την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου και με έβαλαν να κρατάω ένα εξαπτέρυγο τρεις φορές το μπόι μου. Έπρεπε κάτι να κάνω τότε για να γλίτωνα όλο αυτό το άνευ λόγου μαρτύριο της ορθοστασίας. Περνώντας λοιπόν μπροστά από μια λεύκα on the road, ύψωσα όσο μπορούσα περισσότερο το εξαπτέρυγο, με αποτέλεσμα τα σιρίτια- στολίδια του να μπλεχτούν στα κλαδιά! Την έκανα μαντάρα την παπαδοκουστωδία! Σταμάτησε για τουλάχιστον πέντε λεπτά η πορεία και στο τέλος τα άκουσα με χριστιανική μεγαλοσύνη κι απ' τον τραγόπαπα μπροστά- μπροστά: πού τον βρήκατε αυτόν τον άχρηστο; Κανονικό ψυχολογικό τραύμα κουβαλάω από τότε και γι' αυτό τα αμέσως επόμενα χρόνια, όποτε χτύπαγε παπάς την πόρτα για τον αγιασμό των Φώτων, του άνοιγα με το σώβρακο και, απ' ότι θυμάμαι, με χέβι- μέταλ μουσική στη διαπασών!Η επόμενη φορά στη ζωή μου που με πρόσβαλαν και το χάρηκα ιδιαιτέρως ήταν στο στρατό, όταν έξυνα με το μαχαίρι τον πάτο από μια φέτα καρπούζι και μου την είπε ένας συμπαθέστατος καράβλαχος καραβανάς: μαλάκα σκηνοθέτη, ούτε η κουνέλα δεν το τρώει αυτό! Πάντως, εγώ λέω να τ' αποφύγω το κέντρο αύριο και να αναζητήσω εναλλακτικές μεθόδους συγκοινωνίας.Οι υπόλοιποι, οι άντρες βασικά, που αναγκαστικά θα γίνετε ένα με την πορεία, μην τρομάξετε απ' την επαφή και το άγγιγμα τόσων πολλών ρασοφόρων. Απλά φτύστε τον κόρφο σας ή ακόμη κάν'τε τη γνωστή λαϊκότατη κίνηση: κοινώς, μέσα ή πάνω απ' τις μπλούζες και τα μπουφάν σας, διακριτικά πιάστε τ' αρχίδια σας... (θεέ μου σ'χώρα με, που τραγούδησε κι η Αρβανιτάκη διά χειρός Κραουνάκη)

4 σχόλια:

Aντώνης είπε...

Τα καλύτερα έρχονται από μεθαύριο πάντως που μπαίνουμε σε "ποεκλογική" περίοδο. Όσο για παλαιοημερολογίτισσα δεν θα δεις πολύ... δεν τον συμπαθούσαν τον μακαριστό καθώς είχε σχέσεις με τους καθολικούς. Κι οι παλαιοημερολογίτες δεν έχουν χειρότερο.

BOSKO είπε...

Πάμε στοίχημα; θα πήξουμε στις εικονίτσες και τα βυζαντινά λάβαρα αύριο! Μόνο το ΛΑ.Ο.Σ. να κατεβάσει τους δικούς του στην "πορεία", την κάτσαμε τη βάρκα. Αλλά, αυτοί έχουν και αντιφρονούντες αρχαιοελληνιστές στους κόλπους τους, οπότε...ρε συ Αντουάν, ωραία ιδέα για νέο post μου έδωσες! Ο απόλυτος θρησκευτικο-ιδεολογικός αχταρμάς...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε bosko θαυμάζω και χαίρομαι τον λόγο σου και τις απόψεις σου και συμφωνώ φυσικά μαζί σου. Έχω μεγαλώσει στη φύση κι έχω δει όρνεα να ξεσκίζουν τις σάρκες ψοφιμιών, κάπως έτσι αισθάνθηκα όταν είδα όλο αυτό το κορακέ παπαδαριό να στέκεται πάνω από το κακόμοιρο κουφάρι του Αρχιεπισκόπου… άλλο περίεργο δεν έσταξε δάκρυ.
Και πάω και σ’ένα απ’τα άλλα των ημερών, οι δημοσιογράφοι Τριανταφιλόπουλος –Αναστασιάδης, τα «καλύτερα» Ελληνόπουλα τρώγονται…για.. κάτι ψιλοδεκάρες…, για τον απλό βιοπαλεστή, άκουσα. Κρίμα δεν το περιμέναμε!Τώρα γιατί ο λαούλης κρυφοχαίρεται και κρυφοαγανακτεί, κάτι θα ξέρει. Απ’ την άλλη γιατί ο λαούλης τους ανέχεται…πάλι κάτι θα ξέρει, ή… ελπίζω να ξέρει .
BILLY

BOSKO είπε...

Τι να σου πω κι εγώ, φίλε Billy. Ο λαούλης- όπως τον λες- τους ανέχεται, όπως ανέχεται κι ένα κάρο άλλα σκουπίδια.Μια καλή λύση είναι να μην ξαναστηθούμε μπροστά στην τηλεόραση. Εγώ θα το πάω λίγο παραπέρα και θα σου πω ότι μέχρι και η προ δεκαετίας κόντρα στα Ίμια, κατά τη δική μου άποψη ξεκίνησε απ' την ελληνοτουρκική διαμάχη των τηλε- δημοσιογράφων κι έπειτα μπήκαν στη μέση οι υψηλότερα ιστάμενοι, κυβερνητικοί, στρατιωτικοί κλπ. Καταλαβαίνεις ότι θα οδηγούσαν δυο χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση εν μέρει αυτά τα τηλε-μουνόπανα;Μια άλλη λύση είναι να μην ξαναγοράσουν, όσοι είναι φαν, το "Πρώτο Θέμα". Δεν ανήκα ποτέ στους φαν της φυλλάδας αυτής. Θυμάσαι πως ξεκίνησε; με σοφτ τσόντες του Όμηρου Ευστρατιάδη κι όταν το παγκάρι γέμισε, οι δυο μάγκες το γύρισαν στις mainstream αμερικανιές. Μην ασχολείσαι με σκατά που δε θα γίνουν ποτέ ένα με το χώμα. Να αγανακτείς, αλλά να στέκεσαι μακριά τους. Όσο μπορείς κι όσο σε παίρνει περισσότερο...