Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2008

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...


Το πρόβλημα είναι επίκαιρο και δυστυχώς άλυτο ακόμη, παρ' όλο που η μεγαλόσχημη δικαστική απόφαση θα τραβήξει ενδεχομένως για τα επόμενα δυο χρόνια!Η θέα από την ταράτσα του νέου μουσείου της Ακρόπολης φαίνεται ότι για μερικούς υψηλά ιστάμενους είναι σημαντικότερη από τη διατήρηση των πολυκατοικιών- μνημείων επί της οδού Αρεοπαγίτου. Είχα την ευκαιρία να δω σε εικονική φωτογραφική αναπαράσταση το χώρο όπως προτίθενται να τον κάνουν.Ολότελα απογυμνωμένο...Το σκεπτικό είναι πως το ύψος των δύο νεοκλασικών οικημάτων κόβει θέα από το μουσείο προς τον Βράχο της Ακρόπολης. Μπούρδες, με το συμπάθειο. Εγώ ξέρω λίγα μέτρα παραπάνω, ένα άλλο νεοκλασικό (αυτό ευτυχώς δεν κόβει καμιά θέα), στο οποίο μετακόμισε πρόσφατα η Αλίκη Καγιαλόγλου και για να καρφώσει μια πρόκα στον τοίχο έγινε ολόκληρο συμβούλιο από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων. Τέτοιος σεβασμός στα πολιτιστικά κληροδοτήματα απ' τους απλούς ανθρώπους!Ένας από τους ιδιοκτήτες της οδού Αρεοπαγίτου 17 είναι και ο αρχιτέκτονας Μανώλης Αναστασάκης, ο μοναχογιός της Μαρίζας Κωχ. Μου ζήτησε να φτιάξουμε ένα σύντομο κλιπάκι διαμαρτυρίας σε δίγλωσση βερσιόν. Δεν είχα κανένα λόγο ν' αρνηθώ- ψοφάω άλλωστε για οποιασδήποτε μορφής διαμαρτυρία!Κάλεσα λοιπόν το μόνιμο κιν/φικό μου team,ντύσαμε δυο νέες ηθοποιούς ως Κόρες του Κουρεμένου, ενώ στην παρέα προστέθηκε και η Κωχ, επενδύοντας με πρόσφατες μουσικές της το όλο εγχείρημα. Μάλιστα, λόγω έλλειψης χρημάτων έπεσε η ιδέα να τσιμπήσουμε αυθαίρετα κι ένα πλανάκι από την Πρόβα Ορχήστρας του Φελλίνι. Το βίντεο έχει ήδη διαγράψει τη δική του σημαντική πορεία στο youtube, παράλληλα και με την εκτός Ελλάδας προώθηση του. Δείτε το, κρατήστε τα στοιχεία του ειδικού blog διαμαρτυρίας που έχει δημιουργηθεί ειδικά για την περίσταση και όσοι μένετε κοντά ή και πιο μακριά περάστε μια βόλτα απ' το 17 της Αρεοπαγίτου να βάλετε την υπογραφή σας. Είναι πολύ σημαντικό! Η κάθε μία υπογραφή ξεχωριστά έχει τη δική της αυτοδύναμη σημασία!
(Ευχαριστίες στον Γιώργη Χριστοδούλου που με ένα απλό τηλεφώνημα σήμερα, μου έλυσε όλες τις χαζές απορίες και μου έμαθε επιτέλους πώς να μεταφέρω βιντεάκια από το youtube κατ' ευθείαν στο blog)

2 σχόλια:

Ισμήνη Μπονάτσου/ Ismini Bonatsou είπε...

Μπράβο, κάνατε καταπληκτική δουλειά!!! Ένα μεσημέρι Κυριακής, βρέθηκα σ ένα από αυτά τα διαμερίσματα καλεσμένη και μιλώντας με τους ιδιοκτήτες , άκουσα την ιστορία από πρώτο χέρι. Ο απόλυτος παραλογισμός ως περίτρανη απόδειξη της προχειρότητας που γίνονται τα πράγματα στην Ελλάδα (ακόμα και όταν αυτά είναι τόσο σπουδαία όσο το μουσείο της Ακρόπολης). Ελπίζω πρωτοβουλίες σαν τις δικές σας αλλά και οι υπογραφές του καθενός μας να σταματήσουν την καταστροφή αυτών των 2 εξαιρετικών κτιρίων-μνημείων νεότερης αρχιτεκτονικής. Θυμάμαι μία από τις εναλλακτικές λύσεις (και υπήρχαν αρκετές) ήταν ξένου αρχιτέκτονα χώρων, όπου θα μπορούσε με παρεμβάσεις στην οπισθια όψη των κτιρίων να τα εντάξει στο τοπίο της ακρόπολης. Φωτογραφίες από αντίστοιχες δουλειές του στο εξωτερικό είχαν εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

BOSKO είπε...

Δυστυχώς δεν περνάει καμία άποψη ξένου ειδικού για το καλό στη συγκεκριμένη περίπτωση.Εδώ είναι...Μπαλκάνια. Σ' ευχαριστώ για το σχόλιο κι είναι σημαντικό ν' ακούμε τέτοια λόγια από σένα.