Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

λιρέτα-εξαρχείων

Αυτό είναι νόμισμα! Κανονική κοινωνική, οικονομική και πολιτική πρόταση! Ούτε ευρώ, ούτε δραχμή! Λιρέτα Εξαρχείων! Απομεινάρι μιας εποχής, τότε που τα Εξάρχεια διεκδικούσαν την αυτονομία τους και το επίσημο κράτος τα τροφοδοτούσε με τόνους πρέζας για να τα ρημάξει! Η Κατερίνα Γώγου ως άλλος εθνικός ήρωας ή ευεργέτης έμοιαζε να φωνάζει από το εικονίδιο του χαρτονομίσματος: Ονειρεύομαι γιατί ΞΕΡΩ και ΜΠΟΡΩ. Οι τράπεζες γεννάνε τους "ληστές". Οι φυλακές τους "τρομοκράτες". Η μοναξιά τους "απροσάρμοστους". Το προϊόν την "ανάγκη". Τα σύνορα τους στρατούς. Όλα η ιδιοχτησία. Βία γεννάει βία...Σ' ΑΓΑΠΩ και δεν με σταματάς να ονειρεύομαι. ΖΩ. Απλώνω τα χέρια στον Έρωτα, στην αλληλεγγύη, στην ελευθερία. Όσες φορές χρειαστεί κι απ' την αρχή. Υπερασπίζομαι την ΑΝΑΡΧΙΑ.

* το απόσπασμα είναι από ποίημα της Κατερίνας Γώγου που δημοσιεύθηκε στο πρώτο τεύχος του περιοδικού Άναρχος, Νοέμβριος 1983

** η φωτογραφία του post είναι της Αγάπης - Βιργινίας Σπυράτου

12 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

έχω επηρεαστεί τώρα και ακούω Γωγου, τι φοβερή προσωπικότητα ρε φιλε.

Β.Σ. είπε...

όλα τα λεφτά. . .

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
να βρεις τον δίσκο "Στο δρόμο" σε μουσικές του Κυριάκου Σφέτσα!


επομένως, θα κληθείς απ' τους πρώτους στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ:-))

BOSKO είπε...

πλησίον του ποιητή...
τύφλα νά'χει ο Καρβέλας που υπήρξε και φίλος της, μάλιστα!

ασωτος γιος είπε...

με χαρα!

Unknown είπε...

http://www.prothselida.com/2011/11/blog-post_2576.html

Unknown είπε...

Μποσκο εμενα δεν θα με καλεσεις??Εχω εντρυφησει στην Κατερινα εδω και 3 χρονια.Μάλιστα παω σε μια θεατρικη ομαδα της οποιας ο δασκαλος ειναι σκηνοθετης ηθοποιος που αγαπαει πολυ την Κατερινα.Πλακα πλακα μηπως τον χρειαστεις να βοηθησει στο ντοκυμανταιρ?Πιστευω θα το ηθελε πολύ.Η ισως να χρησιμοποιησεις το θεατρακι μας για γυρισματα??
Διαβασε και αυτο
http://www.prothselida.com/2011/11/blog-post_2576.html

BOSKO είπε...

KOSTAS...
σ' ευχαριστώ, ρε Κώστα, αλλά σε 10 μέρες ξεκινάω γυρίσματα κι έχω κλείσει όλους τους συντελεστές. Αυτό με τον χώρο, τώρα μου το λες; Τέλος πάντων, άσε εδώ ένα τηλ. να συνεννοηθούμε, γιατί απ' το Μετς κατέληξα στον Χολαργό για τις συνεντεύξεις τουλάχιστον. Ίσως αν το θέατρο είναι κέντρο, να μας βολέψει όλους. Ξαναλέω, όμως, άσε τηλ. για άμεση επικοινωνία, δεν έχω χρόνο να βλέπω links.

BOSKO είπε...

KOSTAS...
sorry, αλλά τώρα να τηλεφωνώ εγώ μεσ' στο τρέξιμο μου για να δω αν ο κ. Τσιρίδης προθυμοποιείται να μας δώσει ένα θεατράκι για γύρισμα - που μπορεί και νά'ναι σούπερ ντούπερ ως χώρος - δεν το κάνω...Κάν'το εσύ, ρώτησε δηλαδή, και γράψε μου πάλι αύριο. Αν ωστόσο δεν έχει τηλεφωνήσει η παραγωγή σε όλους τους ανθρώπους που θα μιλήσουν για νά'ρθουν εκεί που είχαμε κλείσει. Καταλαβαίνεις...

Unknown είπε...

Δωσε μου ενα τηλέφωνο να σε πάρει αυτός άμα είναι η ενα μειλ.

BOSKO είπε...

KOSTAS...
ξέρεις τι;
άσε να δω τι έχουν κάνει απ' την παραγωγή αύριο κι αν χρειαστεί θα του τηλεφωνήσω εγώ του Τσιρίδη.
ευχαριστώ
καλό ξημέρωμα!

Unknown είπε...

Καλυτερα!!!Αμα πεις κωστας θα καταλαβει