Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

do-you-do-you


Μήπως πλύθηκες πριν βρέξει; ρώτησε η Μπούλα Σωτηρίου τη Γιασεμή Χουρμαδιά. Όχι, πλήθυνα και δεν το κατάλαβα, απάντησε αυτή και καβάλισε τη μανιακή φουρκέτα. Τρώτε ξυδάκια; ρωτήσανε οι 100 μαμάδες από το εξώφυλλο του περιοδικού Οράνζ. Έχω μεταπτυχιακό στα φλυτζανάκια του καφέ και στα κυνηγημένα κανελλόριζα - βλήτα και σπαθιά να τρώτε, αναφώνησε ο μάγειρας και τελειόφοιτος της Σχολής Κωφαλάλων Κερατέας. Έψαξες μέσα στο ψωμί; πρότεινε η γρουσουζιά στους κυπρίνους και στους Κύπριους. Κι αυτοί ανασήκωσαν τα κόκκινα μαγουλάκια τους και σηκώθηκαν από το πουφ γελορυζώντας. Στο δρόμο ένα ρυάκι μας ξεκούφαινε, αλλά τι να κάνουμε που ήμασταν αναγκασμένοι να υποκύπτουμε στις ανήθικες προτάσεις του χοροδιδασκάλου. Ο δάσκαλος μου μού είχε βάλει χέρι, ομολόγησε η τσουγκράνα στον τυμβωρύχο του απεναντινού νεκροταφείου σύρριζα στις λεύκες και στις βλεφαρίδες. Πω, πω, τι τρομαχτικό τοπίο αντίκρισαν τα πράσινα τσαγάκια προς τέρψιν και συμμόρφωσιν των διαιτοτολάγνων! Ένα κοριτσάκι βαμ και βουμ άκουγε do you love me? και απαντούσε do you-do you, αφήνοντας σύξυλους τους ορυζόνες της Κίνας. Η ψιλογριά έσπειρε πεντάλφα τριφυλλή στους κάδους της νέας κυβέρνησης που ξέμειναν στο ξέφωτο της δικτατορίας Παγκάλου. Μου αρέσουν οι αιχμές, οι μαίες και οι δραχμές, ψιθύρισε το Υπουργείου Κασερίου και Αντιρρίου, αν και πολύ πολιτικό το κάναμε και το ξεπαστρέψαμε, αλλά θα το ξεκάνουμε. Που έχεις την Αφροδίτη; Στην Παρθένο! Βιάγκρα έχεις; Ναι, κι αυτά στην Παρθένο. Δεν έχεις ακούσει να λένε από την Κατοχή Βιάγκρα ίσον Βίργκο; Ή κάλλιο κούτσαινε παρά γαϊδουρογύρευε; Κοίτα τι είπε ο Καλιγούλας στην Κλεοπάτρα κρατώντας της τα ασημιά βυζάκια. Κι εσύ, Βρούτε; Μου πήρατε την παρθενιά μου απόψε, αλλά έχω άλλες τέσσερις μπαντάνες και μπάρμπα στο Κουβέιτ, ισχυρίστηκε ο αντιφρονών που έπασχε από μεσογειακή φώκια ύστερα από μία επίσκεψη σ' αυτά τα χώματα τα χρυσαφιά, τα οποία σπέρνεις και θερίζονται. Κι άρχισε να τσιφτετελίζεται σ' ένα τρέξιμο αυτόματο, αόρατο, δυσπρόσιτο και φωτογενές.

* by lena, by bosko, by dr. van

9 σχόλια:

τ2φ είπε...

Υπάρχει κάτι που πρέπει να το δουν όλοι...με αγάπη...

http://www.youtube.com/watch?v=mMWbJamhIMw&feature=related

BOSKO είπε...

τ2φ...
όλα της τα κομμάτια αν και αποτελούν μέγιστα εγκλήματα κατά της μουσικής...φυσιολογίας, βλέπονται ευχάριστα (τουλάχιστον)!

τ2φ είπε...

Ρε σου λέω παραλίγο να κάνω εμετό απο το νευρικό που με έπιασε.

BOSKO είπε...

τ2φ...
εμένα θα μου μείνει αξέχαστη μια βραδυά στο σπίτι μου το περασμένο καλοκαίρι με filtig-λόλεκ-τσιώλη, όπου τη βγάλαμε με θεάσεις όλων των βιντεακίων της απίστευτης αυτής περσόνας! Εκεί νά'βλεπες γέλιο! Ούτε Κούντος, ούτε τίποτα!
αλλά κι αυτό απ' το Κουβέιτ, δεν τα σπάει;

τ2φ είπε...

Ναι ρε Μπεντάλι φάμιλι πολύ γνωστοί στον αραβικό χόρο και με τεράστια επιτυχία,σοβαρά.

BOSKO είπε...

τ2φ...
ούτε που τους ήξερα!
ευχαριστώ για την πληροφορία!
κατ' ευθείαν για την αραβο...βίζιον δηλαδή:-))

Αθανασία είπε...

Χαααααααααχααααααααααχαααααααχαααααααααχααααααχαααααααχαααααααχαααααααχαα!καλό μου μιλάμε,τέλιο..ποίηση υψηλού επιπέδου! χαααααααααχαααααααχαααααχ! πολύυυυ ωραίο...πο λύ ωραίο....γέλασα πολύ...και το χρειαζόμουν...πολύ (το γέλιο)επειδή είμαι πάααρα πολύυ χάλια αυτό το καιρό...γενικώς...καλημέρες...πολύ ντάουν όμως...δυστυχώς....

BOSKO είπε...

Αθανασία...
περαστικά σου ή μάλλον περαστικά μας, Αθανασία μου. Αφού σ' τό'χω ξαναπεί, για σένα αποκλειστικά γράφονται αυτά τα αριστουργήματα! Για να ευθυμείς:-))

Unknown είπε...

Bosko καιρο εχω να σου στειλω τετοιο βιντεο :)))
http://www.youtube.com/watch?v=7J-wxXgijJc