Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

καφές-με-λουκούμι-&-guitarra-flamenca-against-fascism

Το Λουκούμι στο Μοναστηράκι είναι ιδιοκτησίας ή, σωστότερα, συνιδιοκτησίας του αναρχο-ομοφυλόφιλου - όπως του αρέσει να τον αποκαλούν - σκηνοθέτη Νίκου Σούλη, του ανθρώπου που έχει γυρίσει περί τα 2.500 βίντεο-κλιπ στην Ελλάδα από την αρχή της καριέρας του! Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα στέκια της Αθήνας με φτηνές τιμές (το κυριότερο), από την ταράτσα του οποίου μπορεί κανείς να απολαύσει τη θέα της Ακρόπολης! Ακόμη δεν το έχω επισκεφτεί βράδυ, αλλά και ένας μεσημεριανός καφές δεν πέφτει ποτέ άσχημα στο συγκεκριμένο μέρος. Μαθαίνω επίσης πως έχουν προηγηθεί εξαιρετικά πάρτι με τον Μιχάλη Δέλτα σε ρόλο dj, καθώς και live αρκετών νέων καλλιτεχνών! 
Στο πλαίσιο ενός ενδεχόμενου live του Δώρου Δημοσθένους στο Λουκούμι, λοιπόν, περάσαμε από κει πριν από λίγες ώρες με τον φίλο ερμηνευτή και τραγουδοποιό. Πέσαμε, όμως, πάνω στις κάμερες της ομάδας του ιντερνετικού protagon κι έτσι, με προτροπή του Σούλη, είπαμε κι εμείς δυο λόγια για το ρόλο των προεκλογικών πολιτικών διαφημίσεων των κομμάτων. Λογικά απ' αύριο το πρωί τα βιντεάκια θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.protagon.gr!
Κι επειδή Μοναστηράκι χωρίς βινύλιο είναι σαν...λουκούμι δίχως ζάχαρη, την έκανα πάλι τη βόλτα μου στα πέριξ παλαιοπωλεία και ανακάλυψα με μόνο δύο ευρώ αυτόν τον θησαυρό και μάλιστα κοπής του 1957, παρακαλώ! 
Original ισπανικά φλαμένκος με τον κορυφαίο Fernando Sirvent στην κιθάρα και τον Manolo Leiva στο τραγούδι! Αριστούργημα που προβλέπεται να λιώσει στο πικάπ, αφού ήδη τό'χω ακούσει τρεις φορές! Για τα πολιτικά, τέλος, ας αρκεστώ να πω ότι παρουσία μας ο Νίκος Σούλης δέχτηκε ένα συγχαρητήριο τηλεφώνημα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες σχετικά με το βιντεάκι που τράβηξε από το μπαλκόνι του και έκανε κυριολεκτικά το γύρο του κόσμου! Αναφέρομαι σ' αυτό με τις απίστευτες βιαιοπραγίες ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ πάνω σ' έναν Ασιάτη μετανάστη που είχε την ατυχία να περάσει νύχτα από εκείνο το σημείο...Βρείτε το στο youtube, πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο μπας και καταλάβουν μερικοί - μερικοί ότι η Αθήνα δε θα γίνει ποτέ Βαϊμάρη, όσο κι αν το επιθυμούν, εκμεταλλευόμενοι τη φτώχεια και την ανεργία! Δε θα περάσει ο φασισμός - κυκλοφορήστε το, είναι πολύ της μόδας το σύνθημα πάλι! 

2 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

Ωραίο το άρθρο Bosko, αλλά γιατί βγαίνεις πάντα έτσι συνοφρυωμένος στις φωτογραφίες; :P

τ2φ είπε...

Για να ψαρώνει ο κόσμος!