Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

οι-συλλήψεις-ηθοποιών-το-athens-pride-και-οι-φασίστες


Τρεις ηθοποιοί συνελήφθησαν χθες το απόγευμα επειδή η παράσταση, στην οποία έπαιζαν, παρουσίαζε τον Χριστό και τους Δώδεκα Αποστόλους γκέι. Την καταγγελία έκανε η Ιερά Σύνοδος για προσβολή θρησκευτικής συνείδησης. Κανείς δε λέει βέβαια πως αν περάσεις έξω απ' την Ιερά Σύνοδο και πιάσεις κουβέντα μ' έναν παπά, σε δύο λεπτά το κινητό του τηλέφωνο θά'χει γεμίσει με sms από τις ρασοφόρες λυσσάρες που θα ρωτάνε ''Που το ψώνισες, μωρή, το τεκνό;'' Την ίδια ώρα που οι καλλιτέχνες συλλαμβάνονταν, πάντως, στο Athens Pride λικνίζονταν με ιμιτασιόν Άντζελα Δημητρίου και οι μειονότητες περνούσαν καλά, αδιαφορώντας για την έξαρση του φασισμού δίπλα τους ακριβώς. Ενημερώθηκα πως φέτος δεν έγιναν επεισόδια με πρωτεργάτες τα ρατσιστόμουτρα της Χρυσής Αυγής. Διόλου περίεργο! Σάμπως ο Μιχαλολιάκος δεν έχει μυριστεί πως τον ψηφίζουν γκέι και τρανσέξουαλς, αυτοί με πειραγμένο τον εγκέφαλο τους από τη λακ; Είναι μεγάλη πουτάνα ο Φύρερ απ' τη Μάνη! Να χάσει ψήφους την ερχόμενη Κυριακή;

26 σχόλια:

mahler76 είπε...

κάθε φέτος και πιο χάλια το Pride. όσο για το θέμα των συλλήψεων απορώ με ένα πράγμα. Υπάρχει ακόμα νόμος σε αυτή την χώρα με τον οποίο να μπορεί να διαταχτεί η σύλληψή σου για προσβολή των θείων???

βλαχακι (το) είπε...

φυσικά και δεν αδιαφορούμε συλλήβδην
και σίγουρα δεν λικνιζόμαστε συλλήβδην με μαλακίες.

κι επειδή ήμασταν και στην αντιρατσιστική της Παρασκευής, ούτε εκεί υπήρξε πρόβλημα παρεμφερές.

μπορούμε, όμως, να θαυμάσουμε τα πρωτόζωα εδώ:

http://www.youtube.com/watch?v=TDDSjDbpjTA

τ2φ είπε...

Είναι πολύ βαρετό να κάνεις κάτι που έχει γίνει απλά και μόνο για να κάνεις σαματά.Ο σκηνοθέτης της παράστασης είπε ότι αν είσαι λίγο χρηστιανός μετά την παράσταση θα είσαι 200% περισσότερο.Δηλαδή το έκανε για να θερμάνει την σχέση μας με τον χρηστιανισμο;Σταυροφορία έκανε;Παπαριές,μια χαρά διαφημισούλα έκανε με ξαναζεσταμένο φαγητό,που στο φινάλε δεν λέει και κάτι,εντάξει ο Ιούδας γουστάρει τον Ιησού,φοβερό,δεν ξανάγινε,σοκαρίστηκα.Όταν οι ίδιοι οι γκέυ,στρέιτ κ.τ.λ. ξεπεράσουν την κόμπλα τους,τέτοιου είδους θεάματα δεν θα έχουν καν λόγο ύπαρξης,ότι τους αξίζει δηλαδή.
Τα διάφορα pride από την άλλη θα είχαν ακριβώς την ίδια κατάληξη,ανούσια και με καθόλου pride παρτάκια για να κονομάνε καμιά δεκαριά άτομα,αν ήμουν γκέυ πρώτος εγώ θα έκανα τραμπουκισμούς.

τ2φ είπε...

(Δεν)καταλαβαίνω ότι το φέισμπουκ είναι πιό ελκυστικό και διαδραστικό,αλλά το μπλόγκ αυτό αν είχε κάποτε ένα νόημα ήταν γιατί υπήρχε και η δική σου συμμετοχή,δεν λέει τίποτα να ποστάρεις στο μπλογκ αυτά που έχεις ποστάρει δέκα ώρες πρίν στο φέισμπουκ και να μην συμμετέχεις καν αφού τα ποστάρεις.Η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να κλείσεις το μπλογκ,μοιάζει με μαγαζί που το αφεντικό δεν του πληρώνει καν το ρεύμα γιατί το έχει για φούντο.

ασωτος γιος είπε...

χέστηκα για τα gay prides, βαριέμαι φριχτά τα καλογυμνασμένα κορμιά και τα αγόρια με τα φριχτά ιδια κολλητα μπλουζάκια, τις δίμετρες "θεές" και τα κορίτσια με "αρχίδια" που άμα εκνευριστούν πολύ θα γαμήσουν και κάνα "πουσταριό"
ότι έργο να ναι είναι απαράδεκτο να συλλαμβάνονται καλλιτέχνες για αυτό το λόγο και έπρεπε να φύγουν όλοι οι γκεης και να πανε να διαμαρτυρηθούν εκεί όχι να χορεύουν το I will survive (πάλι) ! δηλαδή αν θέλουν να είναι υπερήφανοι για κάτι ας το κάνουν για κάτι ουσιαστικό
βρίστε τώρα όλο και κάποιο λόγο θα βρει ο τ2φ, χάχα!

Фе́ммe скатале είπε...

Τα emoticons, τα like και τα σχόλια
έχουν κλείσει τα καλύτερα ιστολόγια!!! Lik-o asma!!!

Фе́ммe скатале είπε...

Like στον τ2φ

τ2φ είπε...

@ασωτος γιος

Βρες μου μια φορά που έχω μπινελικώσει χωρίς λόγο,δεν έχω κανένα βίτσιο,ότι μου τη σπάει το λέω αλλά το δικαιολογώ ταυτόχρονα.

BOSKO είπε...

mahler76...
έτσι φαίνεται, δυστυχώς!

BOSKO είπε...

βλαχακι(το)...
εσύ αποτελείς φωτεινή εξαίρεση!

BOSKO είπε...

τ2φ...
δεν κρίνουμε το έργο, ρε συ Κώστα, αλλά το ότι συνελήφθησαν ηθοποιοί και την ίδια ώρα, όπως λέει ο ασωτος, κάπου παρακάτω οι άμεσα θιγόμενοι, οι γκέι δηλαδή, χόρευαν ντίσκο...Το έργο δεν το είδα και ούτε πρόκειται, δεν έχω χρόνο άλλωστε.

BOSKO είπε...

τ2φ...
τό'χω σκεφτεί να το κλείσω, αλλά μού'ρχονται κάτι αναλαμπές ώρες-ώρες και που θα γράφω μετά τα σεντόνια μου;

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
συμφωνούμε σε όλα!
πως έγινε τώρα αυτό;

BOSKO είπε...

Maria_Adouaneta (Δε με λένε Μαρία)...
είσαι για πολλά like :)))))
:)))))
:)))))
:)))))

BOSKO είπε...

τ2φ...
δε συμφωνώ, Κώστα.
Θεωρώ ότι εθελοτυφλείς και λειτουργείς υπό καθεστώς στρουθοκαμηλισμού, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη από τα βασανιστικά κοινωνικά προτσές και τους τόνους μίας ψηγματικής επιβεβλημένης ειμαρμένης.
να σ'το πω αλλιώς, εεεεεεεε πήρες ελευθεροτυπία;

τ2φ είπε...

@BOSKO

Κρίνουμε και το έργο,είναι άμεσα συνδεδεμένο με το μπαγλάρωμα των ηθοποιών,η σύλληψη τους ήταν προαπαιτούμενο για την επιτυχία του έργου.Δεν θα στεναχωρηθώ κιόλας ούτε θα το βαφτίσω φασισμό,λογικό επακόλουθο είναι όπως κάποτε βαράγανε τους θεατές του τελευταίου πειρασμού.Μάλλον αστείο θα το χαρακτήριζα.

Ελευθερία είπε...

Κατά πάσα πιθανότητα θα μου επιτεθείτε αλλά πρέπει να πω την άποψή μου. Προσωπικά δεν μου αρέσει να προσβάλλουν την πίστη μου και την πίστη άλλων ανθρώπων (το ίδιο δηλαδή θα προσβαλλόμουν αν διεκωμωδείτο ο Βούδας). Η πίστη είναι κάτι πολύ σημαντικό για ορισμένους ανθρώπους και δεν μπορεί να προσβάλλεται καταφανώς από άλλους στο όνομα της ελευθερίας...
Θα σας άρεσε να προσέβαλαν δημοσίως τη μητέρα ή τον πατέρα σας;

βλαχακι (το) είπε...

Φίλε, η ένστασή μου δεν είχε σκοπό αυτοπροβολής ως φωτεινή ή σκοτεινή εξαίρεση κι επειδή δεν έχω (ούτε και γουστάρω) το φατσοβιβλίο, θα πω μερικά πράγματα εδώ:

Πέραν της επίσημης διοργάνωσης του pride, υπάρχουν διάφορες "τάσεις" στα άτομα που συμμετέχουν.
Κάποιες από αυτές προτιμούν κάτι λιγότερο εμπορικό, mainstream και περισσότερο "μαχητικό".
Αρκετά άτομα, παρότι συμμετέχουν, προβληματίζονται -εντόνως- κι αυτή τους η συμμετοχή δεν σημαίνει 100% εναρμόνιση με την επίσημη γραμμή.
Η διοργάνωση του pride μπορεί να θεωρεί "τραμπουκισμό" το πέταγμα τρικακίων, "ενοχλητική" την εκφώνηση αντιφασιστικών μηνυμάτων, "βανδαλισμό" την γραφή αντιρατσιστικών συνθημάτων στους τοίχους, ε και;
Δεν έχει κριθεί εφικτή αλλά κυρίως σκόπιμη μία διάσπαση.

[... Άλλοι πάλι μπορεί να μην γουστάρουν τις θεές, τις-ους trans , τις θηλυπρεπείς αδερφές, τις μπουτσοειδείς λεσβίες και τα κουήρ υποκείμενα.
Άλλες-οι δεν γουστάρονται μεταξύτονε.
Άλλοι, πάλι, βρίσκουν 100.000 δικαιολογίες για τον σεξισμό τους και την εσωτερικευμένη ομο-τρανσφοβία τους και το ρίχνουν (όπως ακριβώς οι ομο-τρανσφοβικοί str8) -τάχα μου- στο ότι τους ενοχλεί το τζέρτζελο. Γραπώνονται από μία μαλακο-κουβέντα που μπορεί να ‘χει πει μια λεσβία ή μία trans ξέρω ‘γω και αρχίζουν τον πόλεμο και το ξεΜπάμπιασμα.
Άλλοι προτιμούν να κράξουν τη Κανέλλη επειδή είπε "πουσταριά", αλλά για το ότι τα χ.α λένε ... αυτά που λένε στο βίντεο που παρέθεσα πριν, τουμπεQ ψιλοκομμένο. Όπως κι άλλες-οι, δεν προτείθενται να αντιληφθούν γιατί ακριβώς το "πουσταριά" δίνει στα νεύρα.]

So what? It may suck, αλλά δεν είμαστε όλοι μία μάζα, μ' ένα πρόσωπο κι ένα σετ ιδεών.

Και επαναλαμβάνω οι χ.α δεν εμφανίστηκαν στην αντιρατσιστική ... μήπως προσπαθούν να αλιεύσουν ψήφους από α/α, αντιεξουσιάστριες, αριστερές, αντιρατσίστριες και πακιστανές;

To 90% των str8/cis οφείλει να εξετάσει σοβαρά τις αιτίες για το 7% της XA και να μην κρύβεται πίσω απ' το δάκτυλό της ή πίσω απ' το 10% των lgbt, for that matter.

...Και το όποιο ποσοστό lgbt φλερτάρει με τέτοια μορφώματα, πρέπει πραγματικά να ανατρέξει σε στοιχειώδη ιστορία,σύγχρονα ιστορικά επιθέσεων, "ιδεολογία" που θεωρεί αυτά τα άτομα επικίνδυνα (το λιγότερο) σκουπίδια (το λιγότερο).

Κάτι άλλο, τα lgbtq σε αντίθεση με άλλα άτομα που φέρουν αναγνωρίσιμες παντιέρες, λάβαρα, λόγο και τα τοιαύτα δεν τους είναι τόσο εύκολο να κατεβαίνουν σε πορείες, διαμαρτυρίες, λαϊκές συνελεύσεις κ.λπ. μαζώξεις με τη rainbow flag, ξέρω γω, αυτό δεν σημαίνει ότι ΔΕΝ υφίστανται εκεί.

Soz για το ολίγον έντονο ύφος, πάντοτε φιλικά μιλώ
(κι αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα πράγματα, αυτοκριτική και αντιμετώπιση κόμπλεξ … από ΟΛΕΣ και ΟΛΟΥΣ.
Αλλά τέτοιου είδους γενικεύσεις και πρόχειρη απαξίωση από δεξιά κι αριστερά μου φαίνεται κάπως).



υγ. Όσο για την παράσταση, η δικιά μου παρέα ούτε που το είχε ακούσει (και φαντάζομαι οι περισσότεροι ... δεν), ούτε στα site της δικτύωσης ήμασταν, αλλά κι ούτε το θεωρώ πολύ ρεαλιστικό εκείνη τη στιγμή να σταματήσει το event, εκτός κι αν πραγματικά συντρέχει σοβαρός λόγος. Ίσως θα μπορούσαν να κάνουν μια ανακοίνωση. Δεν έχω ιδέα, ήμουν μακριά απ' τη σκηνή, άλλωστε.



My 2 cents.

Κώστας είπε...

@Ελευθερία

Καλά εδώ που τα λέμε ένας χριστιανός δεν θα χαλιότανε και πολύ αν ένα θεατρικό κορόιδευε τον βούδα ή τον Μωάμεθ.Δεν διακρίνονται οι χριστιανοί ούτε για την φιλευσπλαχνία τους,ούτε για την λογική τους.Άσχετα με αυτό, πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει την θρησκεία (κάθε θρησκεία) για να βγούν από την ανυπαρξία.

τ2φ είπε...

@Ελευθερία

Καλά εδώ που τα λέμε ένας χριστιανός δεν θα χαλιότανε και πολύ αν ένα θεατρικό κορόιδευε τον βούδα ή τον Μωάμεθ.Δεν διακρίνονται οι χριστιανοί ούτε για την φιλευσπλαχνία τους,ούτε για την λογική τους.Άσχετα με αυτό, πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει την θρησκεία (κάθε θρησκεία) για να βγούν από την ανυπαρξία.

Ελευθερία είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ελευθερία είπε...

Εγώ πάντως θα πειραζόμουν όπως και πολλοί άλλοι χριστιανοί που ξέρω.

βλαχακι (το) είπε...

Εξαρτάται με το τι ορίζει καθείς και καθεμιά ως προσβολή ή διακωμώδηση.

Το κάτωθι (piss-christ) θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε προσβλητικό:
http://en.wikipedia.org/wiki/Piss_Christ

και αυτό (la nona oralso) σαν διακωμώδηση (…με ολίγη δόση προσβολής, βεβαίως):
http://www.loupiote.com/photos/2099663531.shtml

Δεν θα εξετάσω τους ευνόητους ή μη λόγους για τους οποίους ένας/μια καλλιτέχνης/δα με χριστιανικό ή καλύτερα με background επιβληθείσας ενοχικής τυπολατρίας (όπως συνηθίζουν –δυστυχώς- οι καθολικοί κι όχι μόνον) να θέλει να εκφραστεί έτσι.

Πλην όμως μία gay version του Ιησού με τους μαθητές δεν αποτελεί de facto προσβολή ή διακωμώδηση, εκτός αν είναι κάποιος-α είναι ομοφοβικός-ιά ή/ και αντιμετωπίζει τη σεξουαλικότητα –γενικώς- με τρόπο αρκετά κομπλεξαρισμένο (ή μόνο για τη διαιώνιση του λαμπρού μας γένους κ.λπ.).

Για όσες και όσους –όντως- αποτελεί η γκεοσύνη προσβολή και διακωμώδηση νομίζω πως το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι απλά να μη παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση.

Έχουμε Ιησού λατίνο, Ιησού μαύρο, Ιησού ασέξουαλ (για πολλάαααα πολλάαααα έτη) και Ιησού gay.

Περί γούστου κολοκυθόπιτα.

George Tsitiridis είπε...

την ώρα που γινότανε το πράηντ πεθαινανε παιδια στην Αφρική
κάποιος απο ναρκωτικά και κάπου είχε πόλεμο
ακριβώς την ίδια ώρα μπορεί εσυ να έχεις εκπομπή ο άλλος να γαμάει και ο παραδίπλα να τρώει
για το περιστατικό το μάθαμε μετά την παρέλαση
τι έπρεπε να κάνουμε να αφήσουμε το πραηντ να τρέχουμε για την παράσταση ? και για ποιο λόγο
και γιατί ακριβώς είμαστε οι άμμεσα θιγμένοι ?

BOSKO είπε...

Κατ' αρχάς εγώ δεν είπα να σταματούσε το Pride και να έτρεχαν όλοι στο θέατρο προς συμπαράσταση. Απλά έφερα σαν αντίστιξη τα δύο γεγονότα που συνέβησαν σχεδόν παράλληλα. Τώρα για όλα τ' άλλα, που λέει το βλαχακι(το) κυρίως, ομολογώ πως δεν τό'χω πολυψάξει το θέμα. Μένω μόνο σε ότι μου επιτάσσει η παιδεία μου και η αγάπη μου για όλους τους ανθρώπους, πλην των φασιστών. Επιτρέψτε μου όμως να μη μπορώ να δεχτώ επ' ουδενί λόγω έναν γκέι που ψηφίζει ΧΑ - σαν τ' ανέκδοτο: Τι Αλβανός τουρίστας, τι γκέι Χρυσαυγίτης; Έλεος...

George Tsitiridis είπε...

then itan kathikon ton gay na pane alla tou kathe skeptomenou ellina pou agapaeai ti texni kai tin eleftheria tis texnis
pou itan oi kalitexnes na pane na diamartirithoun
ola sti plati tou pousti tha ginoun s afti ti xora?
kai afto diko mas xreos itan?

yparxei gay xrisavgitis
opos kai gay ratsistis kai malakas kai kalos kai kakos kai nd kai pasok

then diaferoume apo tous st6
eftixos exei ligoterous gay xrisavgites
oi st8 einai pio polloi