Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ο-κωνσταντίνος-τσιώλης-γράφει-τη-μουσική-του-ντοκιμαντέρ-για-την-κατερίνα-γώγου

Μια και δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με τα αποτελέσματα των εκλογών (με κάλυψε απόλυτα η κυρία Άντζυ Σαμίου με τη δήλωση της ''Όσοι αυτοκτονούν ν' αφήνουν σημείωμα με το τι ψήφισαν για να ξέρουμε αν θα λυπηθούμε''), λέω να γυρίσω στα του ντοκιμαντέρ και συγκεκριμένα στα της μουσικής του. Την οποία μουσική έχει επωμιστεί ο Κωνσταντίνος Τσιώλης και μάλλον θα μας την παραδώσει ως τα τέλη αυτής της εβδομάδας. 
Εδώ ο μοντέρ Κώστας Μακρινός υποδεικνύει στον Κωνσταντίνο τα σημεία που θα χρειαστούμε πρωτότυπη μουσική - κυρίως στις δραματοποιημένες σκηνές με τη Λουκία Μιχαλοπούλου, στους τίτλους αρχής και τέλους, αλλά και ''κάτω'' από μερικές συνεντεύξεις.
Τι ωραίο να δουλεύεις με νέους ανθρώπους, συνομήλικους σου, καυλωμένους με αυτό που κάνουν και μ' αυτό που χτίζετε από κοινού! Πολλές συζητήσεις γίνονται, λοιπόν, μεταξύ του μοντέρ, του συνθέτη και εμού, λίγο πριν δούμε για πρώτη φορά τα πλάνα συνοδεία μουσικής.
Μην περιμένεις από μένα να σου γράψω γλυκερές μουσικούλες, μού'χε πει ο Κωνσταντίνος τον περασμένο Δεκέμβρη, όταν του ζήτησα να αναλάβει το soundtrack του ντοκιμαντέρ. Αλίμονο αν ήθελα κάτι τέτοιο σε μία ταινία για τη Γώγου του απάντησα κι εγώ και τα συμφωνήσαμε! Άλλωστε έχω στα χέρια μου το πρώτο ολοκληρωμένο (σχεδόν) άλμπουμ του με το συγκρότημα Τεφλόν που τιμάει χωρίς υπερβολή την ελληνική αντεργκράουντ σκηνή και που χρωστάει πολλά από ηχητικής άποψης στον John Cale και τους James Chance & The Contortions - το τελευταίο τό'χω ξαναγράψει μου φαίνεται...Μήπως τελικά γράφω τα ίδια και τα ίδια; Τέλος πάντων, καλή συνέχεια μάς εύχομαι, έχοντας την πεποίθηση ότι σε δύο εβδομάδες από τώρα το ντοκιμαντέρ Κατερίνα Γώγου - Για την Αποκατάσταση του Μαύρου θά'ναι έτοιμο για την πρώτη ιδιωτική προβολή του!