Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

R.I.P. ΣΠΥΡΟΣ ΖΑΓΟΡΑΙΟΣ (1928 - 2014)

Ο Σπύρος Ζαγοραίος δωρικός Θεός του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού κάθεται στο θρόνο του, στο  Εντελαμαγκέν στο Αιγάλεω, 15 Μαρτίου του 2007.
Από χθες μια βάρκα τον πήρε και τον οδήγησε πέρα απ' Της Λαρίσης το Ποτάμι στην Αχερουσία. 
Αξέχαστος!
Μοναδικός κι αυτός στο είδος που υπηρέτησε με αγάπη και συνέπεια για μισό αιώνα και βάλε! 
Ήταν 86 ετών με βεβαρημένη την ψυχή και το σώμα του! 

* η photo είναι του Δημήτρη Θεοδωρόπουλου από εκείνο το γύρισμα στον προσωπικό χώρο του Σπύρου Ζαγοραίου

3 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Ε,εμ...καλό μου..γειάσου...βλέπω έχεις ανεβάσει πάααρα πολλάαα ποστάκια..και χαίρομαι,γι'αυτό..ξέρεις πολλές φορές λέω ότι τούτο,δώ το μπλογκάκιείναι κάτι,και σαν...ένα 'ημερολόγιο'καταγραφής βασικών καλλιτεχνικών αλλά και πρωσοπικών σου γεγονότων..εννοώ γεγονότων της ζωής σου..αλλά πάντα το κάνεις,α υτό με τόοοσο γλαφυρό τρόπο...όπως αρμόζει σε έναν σκηνοθέτη φυσικά....και με καλλιτεχνικό τρόπο επίσης....χοοοχοοοχοοχοοχοοοχοοο!......ε,εμ..μα τι λες? πέθανε ο Ζαγοραίος?...μα...τι κρίμα...ένας σπάνιος ρεμπέτης? μπορεί να πεί κάποιος?...ίσως....κρίμα..καλό του ταξίδι..άντε να δούμε που θα τελειώσει πια α υτό,το θανατικό που μας έχει..αλλάξει τα φώτα μερικά χρονάκια τώρα...φιλάκια καλό μου...κι εύχομαι να είσαι καλά...

Ανώνυμος είπε...

Καλο του ταξιδι...ανδριανα

BOSKO είπε...

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας εδώ μέσα. Πέραν αυτού - του ''εδώ μέσα'' δηλαδή, ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος και δεν έχω χρόνο ούτε για τηλέφωνα, ούτε για γνωριμίες - καφέδες. Φίλοι και φίλες μου είστε εδώ μέσα όσοι γράφετε - σχολιάζετε και ανταλλάζουμε απόψεις.
Και πάλι ευχαριστώ πολύ.