Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

«Ντίνος Χριστιανόπουλος - Το Ταγκαλάκι»: Έγραψαν για την παράσταση μας

Σάββατο 12/10/2024 με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων
Ο ποιητικός θυμός του Ντίνου Χριστιανόπουλου και η αδίστακτη ειρωνεία του. Μια ασπίδα προστασίας του ίδιου του εαυτού του. Με τη μαεστρία του μας αποκαλύπτει τις ευάλωτες πλευρές αγαπημένων ποιητών, μουσικών, συγγραφέων, τους προσωπογραφει καυτηριάζοντας, διαφωνώντας, χτυπώντας τους εκεί που κρύβονται. Με ειρωνική τρυφεροτητα! Η μοναχικότητα και η μοναδικότητα ενός περίφημου ποιητή αριστοκράτη ταπεινού Ακατάδεκτου σε μια παράσταση «κέντημα», μια παράσταση που αποτυπώνει το ιδιαίτερο ίχνος του ποιητή του αγαπημένου, του ασυμβίβαστου. Σκηνοθεσία παράδειγμα λιτότητας και ουσίας, ένα κείμενο που ρέει από την έμπειρη πένα του Αντωνη Μποσκοΐτη. Ο Χάρης Φλέουρας ηθοποιός που ερμηνεύει φωνή, ψυχή και σώματι, απόλαυση κάθε λέξη με την κοφτερή γλώσσα και το χαρακτηριστικό ηχόχρωμα. Εύγε!

Λουδοβίκος των Ανωγείων, τραγουδοποιός

Σάββατο 12/10/2024 με τη Σοφία Παπάζογλου και τη Μαρίνα Βλαχάκη
Τον Ντίνο Χριστιανόπουλο τον είδα πρώτη φορά το 1997 στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη σε κοινή μας συναυλία με την Πόλυ Πάνου και τη Μαριώ, τις οποίες λάτρευε. Ε, λοιπόν το ξαναείδα χτες στο θέατρο Arroyo στον Κεραμεικό ολοζώντανο μπροστά μου! Μην το χάσετε για κανένα λόγο, ακόμη κι αν δεν έχετε διαβάσει ποιήματα του Χριστιανόπουλου, ακόμη κι αν δεν ξέρετε τίποτα γι' αυτόν. Αξίζει από πολλές πλευρές να δείτε την παράσταση. Εκπληκτικός- απίθανος ο Χάρης Φλέουρας στον ρόλο του Χριστιανόπουλου και βέβαια ο Αντώνης Μποσκοΐτης αποτελεί την ψυχή της παράστασης που χωρίς το πάθος του για την τέχνη και τους υπηρέτες της, θα είχαμε χάσει πολλά κομμάτια από τις ζωές και την προσωπικότητα αγαπημένων καλλιτεχνών. Αντώνη, εύχομαι πάντα να έχεις τέτοιες εμπνεύσεις! Καλή σας επιτυχία, που είναι σίγουρη!

Σοφία Παπάζογλου, ερμηνεύτρια

Όλες όσες γνωρίζαμε τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο στη ζωή, είχαμε την εντύπωση πως η δουλειά του Αντώνη Μποσκοΐτη δίνει μια γεύση παράτασης της ζωηή του για το πολύ γλυκό αυτό θεατρικό δρώμενο. Με τον Ντίνο Χριστιανόπουλο δεν συμφωνούσαμε σε όλα, αλλά με τον Ντόνο Χριστιανόπουλο γίναμε όλες καλύτερες. Ευχαριστώ τους συντελεστές της παράστασης αυτής στο Θέατρο ARROYO της Μεγ. Αλεξάνδρου στο Γκάζι. Να την δείτε!

Γρηγόρης Βαλλιανάτος, δημοσιογράφος - ακτιβιστής

Σάββατο 12/10/2024 ο Γιώργης Χριστοδούλου και ο Χάρης Φλέουρας με την Ανδριάνα Μπάμπαλη
Χθες το βράδυ στο θέατρο Arroyo παρακολουθήσαμε την παράσταση «Το Ταγκαλάκι» του Αντώνη Μποσκοΐτη, που αφορά στον παράδοξο ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο. Το πιο παράδοξο βέβαια ήταν ότι ο Χριστιανόπουλος ήταν εκεί, ζωντανός! Πρώτη φορά βλέπω Έλληνα ηθοποιό που παίζει ένα αληθινό χαρακτήρα να γίνεται το ίδιο πρόσωπο! Υπέροχος Χάρης Φλέουρας! Συγχαρητήρια στον αγαπημένο μου Γιώργη Χριστοδούλου για τις μικρές μουσικές υπογραμμίσεις του και το ωραίο τραγούδι και στον Αντώνη για το κείμενο και την ιδέα. Μην το χάσετε, κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Ανδριάνα Μπάμπαλη, τραγουδοποιός - ερμηνεύτρια 

Κυριακή 13/10/2024 με τον Βαγγέλη Λιακόγκονα και τον Γιάννη Φιλίππου
Σπεύσατε στο «Ταγκαλάκι», την επί σκηνής μεταφορά της συνέντευξης του Αντώνη Μποσκοΐτη στον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο, τον οποίο υποδύεται αριστοτεχνικά ο Χάρης Φλέουρας, για λίγα Σαββατοκύριακα ακόμα! Έχοντας πάρει και ο ίδιος συνέντευξη από τον εκλιπόντα ποιητή το 2012, όταν άνοιξε και σε μένα το σπίτι του στις Σαράντα Εκκλησιές, στη Θεσσαλονίκη, ομολογώ πως έμεινα άναυδος από την ομοιότητα που διέκρινα σήμερα… Απόψε τον είχα ξανά απέναντί μου, του συστήθηκα και μου συστήθηκε πάλι… Με αιφνιδίασε και χαμογέλασα αμήχανα… Όπως τότε…Μια υπόκλιση, λοιπόν, στο υποκριτικό ταλέντο του Χάρη, ένα μεγάλο μπράβο για τη δεξιοτεχνία και τη μελέτη του interviewer Αντώνη, κι ένα ακόμα μεγάλο μπράβο στην μαεστρία του Γιώργη που έντυσε μουσικά την παράσταση! Αλλά κι ένα «χαίρε», στον σημαντικό αυτό ποιητή, Ντίνο Χριστιανόπουλο…

Βαγγέλης Λιακόγκονας, δημοσιογράφος 

Μια υπέροχη παράσταση που με άμεσο, απλό και θεσπέσιο αριστοτεχνικά τρόπο μας μετέφερε στο σύμπαν του Ντίνου Χριστιανόπουλου ήταν κι αυτή που με ξεκούρασε αυτό το Κυριακάτικο βράδυ στο ΘΕΑΤΡΟ ARROYO. Ξέχασα απ' το πρώτο δευτερόλεπτο ότι βρίσκομαι σε θέατρο και ξαφνικά βρέθηκα στο ίδιο το σπίτι του ποιητή που εξαίσια ενσαρκώνεται -για να μην πω εμψυχώνεται- απο τον Χάρη Φλέουρα παρακολουθώντας μια συνέντευξη του στον Αντώνη Μποσκοΐτη. Νεράκι κύλησε η ώρα και κάθε στιγμή γεμάτη, εναργής και - το κυριότερο - φροντισμένη από τους συντελεστές! Αυτή τη φροντίδα που πήρα απόψε όποιος θέλει μπορεί να την κοινωνήσει κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:00 ! Αλήθεια μην το χάσετε!

Μάνος Σαραντίδης, μουσικός 

Σάββατο 12/10/2024 με τον τραγουδοποιό Γιάννη Κουλλιά, τον Χάρη Φλέουρα και τον Γιάννη Κολλιάκο

Η συνέντευξη που είχε πάρει το 2013 ο Αντώνης Μποσκοΐτης από τον Ντίνο Χριστιανόπουλο, έχει γίνει θεατρικό από πέρσι. Και τώρα, ύστερα από έναν κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων, στο φετινό του ανέβασμα στην Αθήνα, είχα την χαρά να το παρακολουθήσω με τους φίλους μου. Την συνέντευξη την γνώριζα, την είχα διαβάσει κι είναι από τις καλύτερες του Αντώνη. Έμεινα έκπληκτος από την ερμηνεία του Χάρη Φλέουρα, η οποία αποτελούσε μεταξύ άλλων μία ολοζώντανη μεταφορά της φωνής του Ντίνου Χριστιανόπουλου. Ολοζώντανη η μορφή του ποιητή στην σκηνή κι είναι κάτι το ασύλληπτο! Το τραγούδι της παράστασης είναι σε στίχους του συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη, η μουσική του Γιώργη Χριστοδούλου και η ερμηνεία του Παντελή Θεοχαρίδη. Θέατρο Arroyo στη Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μην την χάσετε αυτή την παράσταση.

Γιάννης Κολλιάκος, μουσικογράφος

Σάββατο 12/10/2024 ο Χάρης Φλέουρας με τη Σοφία Φιλιππίδου και πίσω ο Πέτρος Τατσόπουλος με μένα να του λέω κάτι

Μόλις γύρισα από την πρεμιέρα της παράστασης του Αντώνη Μποσκοϊτη «Το Ταγκαλάκι» σε κείμενο και σκηνοθεσία δική του. Πρέπει να δείτε αυτόν τον υπερταλαντούχο ηθοποιό τον Χάρη Φλέουρα να ενσαρκώνει τον Ντίνο Χριστιανόπουλο... να σε ταξιδεύει στον κόσμο της ποίησης και στην ψυχοσύνθεση του "παράδοξου" ποιητή να σε μεταφέρει στον "στενό" χωροχρόνο του στην Θεσσαλονίκη στο σπίτι με τις τρεις γάτες του και να κατασκευάζει με το θεατρικό του ένστικτο μια εντελώς δική του θεατρική οντότητα! Συγκινητική ερμηνεία. Συγχαρητήρια στον Αντώνη Μποσκοϊτη και σε όλους τους συντελεστές!

Σοφία Φιλιππίδου, ηθοποιός - σκηνοθέτιδα - ποιήτρια

Σάββατο 5/10/2024 με τον Κωνσταντίνο Στεφανή, τη Ναταλία Ρασούλη, τον Χάρη Φλέουρα και τον Γιώργη Χριστοδούλου

Εχθές στο Θέατρο Arroyo, είχαμε μια υπέροχη γνωριμία με τον άνθρωπο Ντίνο Χριστιανόπουλο, μέσω των συνεντεύξεων και της σχέσης του με τον εξαιρετικό σκηνοθέτη, δημοσιογράφο και φίλο Αντώνη Μποσκοΐτη, ο οποίος με τον χαρακτηριστικό του τρόπο τον σεβάστηκε, αλλά και τον τσίγκλησε έτσι, ώστε ο Χριστιανόπουλος να δώσει απαντήσεις που φώτισαν με έναν διαφορετικό τρόπο την προσωπικότητά του. Ο Αντώνης θεατροποίησε την σχέση του αυτή και έφτιαξε ένα μονόπρακτο που, πραγματικά, ήταν εξαιρετικό: "Το Ταγκαλάκι". Ο Χάρης Φλέουρας, ήταν ο ίδιος ο Ντίνος Χριστιανόπουλος επί σκηνής, ο οποίος προσέγγισε με σεβασμό και ταυτίστηκε με τον ρόλο. Ένιωσα την ένταση, την αντίφαση, την σπαραχτικότητα, την αυστηρότητα, την τρυφερότητα και για να είμαι ακόμα πιο συγκεκριμένη, τη Μικρασιατική κουλτούρα του ποιητή. Με έκανε να τον αγαπήσω, να τον πονέσω ακόμα περισσότερο. Πραγματικά, πολύ σπουδαίος ηθοποιός. Ο Γιώργης Χριστοδούλου έγραψε την υπέροχη μουσική και τραγούδι για την παράσταση, ο μοναδικός Θωμάς Κοροβίνης τους στίχους, και ο Παντελής Θεοχαρίδης, το αηδόνι, το ερμήνευσε εξαιρετικά. Να πάτε να δείτε οπωσδήποτε το "Ταγκαλάκι" στο πολύ όμορφο αυτό θέατρο, γιατί θα νιώσετε τον συγκλονιστικό και ιδιαίτερο αυτόν ποιητή, ακόμα πιο μέσα σας. Ένα μεγάλο μπράβο! Μπράβο και στα παιδιά της παραγωγής, τις αγαπημένες μου Έλλη Ρουμπέν, Έλενα Χριστάκου και Νταίζη Λεμπέση. Συγχαρητήρια σε όλους σας!

Ναταλία Ρασούλη, ερμηνεύτρια - τραγουδοποιός  


Αλέξανδρος Τζοβάνης, ερμηνευτής
Σάββατο 12/10/2024 με τον Απόστολο Σταυρόπουλο

Το Ταγκαλάκι τoυ φίλου Αντώνη Μποσκοΐτη. Μια εξαιρετική παράσταση ηθογραφία του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου. Ο Αντώνης δεν είναι μόνο πολύ καλός δημοσιογράφος αλλά και πολύ καλός σκηνοθέτης σε άψογη συνεργασία με τον Χάρη Φλέουρα που ενσαρκώνει τον ποιητή και θες να τον πεις Ντίνο γιατί είναι ολόιδιοι! Μαζί με τη μουσική του Γιώργη Χριστοδούλου μας μεταφέρουν στην ζωή του ποιητή με αριστουργηματικό τρόπο. Επειδή είχα την τιμή να γνωρίσω και τον ίδιο τον Ντίνο Χριστιανόπουλου πιστεύω ότι αν είδε την παράσταση από όπου βρίσκεται θα είναι απ' τις λίγες φορές που δεν θα είναι…«Εναντίον»! Ευχαριστώ θερμά , Να πάτε οπωσδήποτε! 

Απόστολος Σταυρόπουλος, σκηνοθέτης  

Δεν υπάρχουν σχόλια: