Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2008

Η ΔΑΝΑΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μου αρέσει αυτή η φωτογραφία της Δανάης. Με το παντελόνι- καμπάνα και την κιθάρα στα χέρια, μέσα σε μια τάξη σχολείου, θυμίζει τη Joni Mitchell και τη Joan Baez σε κάποιο από τα αντιδραστικά κονσέρτα- κηρύγματα τους των 60s! Στη σημερινή εκπομπή μου, στο στούντιο θα βρίσκεται για μία ώρα η Δανάη Παναγιωτοπούλου και θα παρουσιάσουμε το άλμπουμ της Οίκος Αντοχής, ενώ θα δώσουμε και προσκλήσεις για τις εμφανίσεις της κάθε Πέμπτη στον Πυρήνα. Συν τοις άλλοις, θα ακουστεί και το Νανούρισμα της που τραγούδησε πρόσφατα η Αλίκη Καγιαλόγλου (ανέκδοτη ηχογράφηση από το Ηρώδειο), αλλά και μια συμμετοχή της σε παλιότερο δίσκο του συνθέτη Θανάση Νικόπουλου με αφορμή την αυριανή 34η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου! Κρίμα μόνο που η εκπομπή θα διαρκέσει μία και όχι δύο ώρες...Ας όψεται το ματς Ολυμπιακού- ΠΑΟΚ που θα μεταδοθεί ζωντανά στις 19.00! Κάπου είναι λογικό, αν υπολογίσει κανείς ό,τι βρισκόμαστε στο πειραϊκό ραδιόφωνο και ο Ολυμπιακός αποτελεί θρησκεία! Συντονιστείτε λοιπόν στις 18.00 ακριβώς στο Κανάλι 1 του Πειραιά (www.kanaliena.gr) στους 90,4 και απολαύστε την αγαπημένη τραγουδοποιό!
Η Δανάη με παρέλαβε με τ' αυτοκίνητο της από την Αχαρνών, την ώρα που μέσα στο Κύτταρο ο Κώστας Χατζής έδινε συνέντευξη στον Μάνο Τσιλιμίδη του faqpress. Είχε προηγηθεί ο mhulot για συνέντευξη στη lifo!
Στην ουσία μόνο μισή ώρα διήρκησε η εκπομπή, αφού όλο το team του Καναλιού 1 ήταν επί ποδός για το ματς του Ολυμπιακού, που διεξάγεται αυτή την ώρα! Πάλι καλά που παίχτηκαν αρκετά κομμάτια από τον Οίκο Αντοχής, το αδισκογράφητο ακόμη Νανούρισμα με την Καγιαλόγλου και ο, μελοποιημένος από τον Νικόπουλο, Ρίτσος με την εφηβική φωνή της Δανάης!
Εν όψει της έκδοσης του cd Ένας κόσμος ανάποδα, μια νέα Λιλιπούπολη με τη συμμετοχή του Σπύρου Σακκά, του Σωκράτη Μάλαμα, της Μαρίας Θωίδου, της Δανάης Παναγιωτοπούλου κ.α. επιφυλάσσομαι για μιαν άλλη, λιγότερο αγχωτική και μεγαλύτερη σε διάρκεια, ραδιοφωνική εκπομπή!

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Δανάη είναι η καλύτερη συνθέτις της εποχής μας. Όταν πρωτάκουσα το cd της βρισκόμουν καθ' οδόν και κόλλησα "άσχημα". Πολύ μεγάλο μυαλό. Μπράβο σ' αυτήν και σε εσάς που αγωνίζεστε απ' αυτό το ιστολόγιο υπέρ της Ποιότητας με Π κεφαλαίο!

Ελένη Κυρμιζή
Αθήνα

BOSKO είπε...

Ελένη Κυρμιζή...
σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Συντονιστείτε, λοιπόν!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Έχουμε “συντονιστεί” ήδη στο Κανάλι 1 (17:58)!
Και την Πέμπτη θα είμαστε στον Πυρήνα… φυσικά.

Καλή εκπομπή

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
αν όλα πάνε καλά, θα τα πούμε την Πέμπτη στον Πυρήνα (σε συνέχεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας μας)!

Μουσικά Προάστια είπε...

Μπράβο ρε Αντώνη που και από το Κανάλι 1 συνεχίζεις την παράδοση που άρχισες από τον "105.5 Στο κόκκινο", δηλαδή να δίνεις βήμα σε νέους δημιουργούς να εκθέτουν ζωντανά τις ιδέες και τα έργα τους. Και βέβαια, όταν πρόκειται για τη Δανάη που τελείως τυχαία πρωτοακούσα την εποχή που ο Οίκος Αντοχής ήταν ένα απλό ντέμο, τόσο το καλύτερο! Την εκπομπή την έχασα, αλλά γέλασα με την ψυχή μου βλέποντας ότι συνεχίζεις να τρομοκρατείς φωτογραφικά ανυποψίαστους ανθρώπους, ακόμα και όταν αυτοί βρίσκονται στο τιμόνι! Καλή συνέχεια με όλα.

BOSKO είπε...

μουσικά προάστια...
έτσι κάνω γω, Ηρακλέα μου, μου αρέσει κουτσά- στραβά να αποτυπώνω στιγμές της καθημερινότητας των καλλιτεχνών που εκτιμώ! Και βέβαια ξαναλέμε ό,τι Πέμπτη θα' μαστε στον Πυρήνα!
καλημερίζω

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Δυστυχώς την έχασα την εκπομπή...
:( Μου αρέσουν πάντως πολύ τα τραγούδια της Δανάης!
Και κάτι άσχετο: ο Ζήλος καπούτ από το Δίφωνο;

BOSKO είπε...

μιχάλης τσαντίλας...
χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες, το προηγούμενο τεύχος ήταν το τελευταίο της συνεργασίας του Ζήλου με το δίφωνο...

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Μεγάλο κρίμα... Τέλος εποχής.

Οδυσσέας Ξένος είπε...

KALHMERA BOSKO
POS BOREI NA AKOUSEI KANEIS DEIGMA TOY NEOY DISKOY THS DANAHS?

BOSKO είπε...

οδυσσέας ξένος...
να κάνει λίγο υπομονή, θα του έλεγα, μια και η κυκλοφορία του cd έχει δρομολογηθεί για το επόμενο 15ήμερο!

Μάρκος είπε...

Μα είναι δυνατόν, να κόβουν την εκμπομπή στα μέτρα τους, για το παιχνίδι του Ολυμπιακού; Λες και όποιος θέλει να ακούσει το παιχνίδι περμένει από το Κανάλι Ένα, όταν υπάρχει η ΕΡΑ ΣΠΟΡ και ο ΣΠΟΡΤ FM; Να θέσεις βέτο!!!

BOSKO είπε...

μάρκος...
τι έγινε κι αυτό το post γέμισε από σχολιαστές...πρωτοεμφανιζόμενους; δυστυχώς, φίλε μου, ζω στον Πειραιά και ξέρω τι θα πει να παίζει ο Ολυμπιακός. Γι' αυτή τη φανατίλα και μόνο, σιχάθηκα τα ποδόσφαιρα, τις θρησκείες, τις Ολυμπιάδες, τα ευρω- κύπελλα κλπ. κλπ. Ό,τι και να πω στο Κανάλι 1, δε θα εισακουστώ, να' σαι σίγουρος!

Μουσικά Προάστια είπε...

Αντώνη, μια μικρή και ασήμαντη διορθωσούλα, αν μου επιτρέπεις: ο δίσκος της Δανάης (ο προσωπικός) δεν θα εκδοθεί σε 15 μέρες αλλά σε 3-4 μήνες. Ο "Ένας κόσμος ανάποδα" με τα παιδικά (που δεν είναι της Δανάης, αλλά συμμετέχει κι εκείνη) είναι αυτός που θα κυκλοφορήσει σε 15-20 μέρες. Πολλά φιλιά, ηρ.

BOSKO είπε...

μουσικά προάστια...
δίκιο έχεις και η παρανόηση ξεκινάει από το ίδιο το post που δεν αναφέρω ό,τι στο "Ένας κόσμος ανάποδα" απλά θα συμμετέχει η Δανάη, ενώ τη μουσική έγραψαν οι δύο πιανίστες συνεργάτες της. Για την επόμενη προσωπική δουλειά της Δανάης, δεν ξέρω πολλές λεπτομέρειες, μόνο ό,τι φτιάχνει τα τραγούδια ακόμη.
Πήγατε στον Πυρήνα; Καλά θα ήταν, φαντάζομαι!

Μουσικά Προάστια είπε...

Ήταν πολύ όμορφα, η Δανάη έπαιξε και κάποια καινούργια της τραγούδια, νομίζω ότι ετοιμάζει κάτι πολύ δυνατό. Όμως, μας έλειψες. Περιμένουμε να τα πούμε όλοι μαζί σε επόμενή μας εξόρμηση!