Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ!

Ήταν μία από τις καλύτερες- ίσως η καλύτερη μέχρι τώρα- ζωντανή συνέντευξη τραγουδοποιού στον Ιανό, που επιμελείται και παρουσιάζει ο Μιχάλης Γελασάκης. Στη χθεσινή βραδιά, λοιπόν, που ανήκε στον Λουδοβίκο των Ανωγείων, η δημοσιογράφος Δέσποινα Σαββοπούλου έκανε μια πρώτης τάξεως εισήγηση, σκιαγραφώντας το πορτρέτο του Ανωγειανού τροβαδούρου από τα νεανικά του χρόνια στην ορεινή Κρήτη, τη γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι, την ένταξη του στον Σείριο, τη δισκογραφία του και τις συνεργασίες του με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές.

Η συνέντευξη αυτή φάνηκε σε όλους ό,τι ήταν επί της ουσίας και παρά το...ψάρωμα του, ο Γελασάκης ως σωστός δημοσιογράφος δε δίστασε να ρωτήσει δημόσια τον Λουδοβίκο για τις κατηγορίες που δέχτηκε σχετικά με τις χρηματοδοτήσεις των Υακινθείων του. Όχι ό,τι δεν έχει απαντήσει κι άλλοτε, επίσης δημόσια, ο τραγουδοποιός. Προκαλώ όποιον από σας θέλει ξαναείπε χθες να έρθει στην Κρήτη και να ψάξει τα βιβλία με τα οικονομικά του φεστιβάλ. Αν
βρει να' χουμε καταχραστεί έστω και μία δραχμή, τότε ας κάνουμε μιαν άλλη κουβέντα!
Στη συνέχεια, ο Λουδοβίκος μάλλον πέρασε υποδόρεια σε μιαν, ας την πούμε, αντεπίθεση, πλέκοντας το εγκώμιο του Ζαχόπουλου. Αυτός ο άνθρωπος είπε που λοιδωρήθηκε και ξεφτιλίστηκε από τα ΜΜΕ όσο κανένας άλλος, αποφάσισε να δώσει τέρμα στη ζωή του και από πουθενά δεν ακούστηκε μία συγνώμη.
Αυτό ήταν το ζουμί του αμιγώς δημοσιογραφικού μέρους της βραδιάς. Διότι στο μουσικό μέρος, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Παπαδιαμάντης του ελληνικού τραγουδιού, όπως τον χαρακτήρισαν χθες μέσα στην αίθουσα του Ιανού, μάγεψε για μιαν ακόμη φορά το ακροατήριο του με μοιρολόγια, ερωτικές μπαλάντες, λαϊκούς μύθους και πολλές αστείες αληθινές ιστορίες.
* απόψε το πρόγραμμα έχει πάλι Ιανό! Αφιέρωμα στον στιχουργό Άκο Δασκαλόπουλο με τον Παντελή Θεοχαρίδη, τη Μαρία Λούκα, τη Νόνα Βουδούρη, guest τον Χρήστο Θηβαίο, αλλά και την Ελευθερία Αρβανιτάκη στη βιντεοσκοπημένη απόδοση του Μαγικού χαλιού του Μάνου Χατζιδάκι!

2 σχόλια:

Yannis είπε...

μικρό και βιαστικό σχολιάκι από μακριά:

μερικά απ'το πιο ωραία section αυτού του Blog είναι οι συνεντεύξεις του που τις απολαμβάνω τρομερά..ειδικά όταν ο συντάκτης στριμώχνει τους συνεντευξιαζόμενους (ειδικά του Στόκα ήταν όλα τα λεφτά)
οπότε για να λέει ο bosko ήταν καλή η συνέντευξη Λουδοβίκου πρέπει να ήταν super τελικά..
Καλή συνέχεια!

BOSKO είπε...

yannis...
σ' ευχαριστώ, Γιάννη και, πράγματι, στο πλαίσιο μιας τέτοιας λίγο κυριλέ εκδήλωσης, μια χαρά βγήκε η συνέντευξη του Λουδοβίκου στον Γελασάκη!