Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ CD ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΚΕΠΗ!


Ο Κώστας Μουστάκας προβάρει στην κιθάρα το οργανικό θέμα και τα τρία τραγούδια που ακούστηκαν όλα κι όλα στη χθεσινή παρουσίαση του δίσκου Νύχτες υγρές στον Ιανό. Σεμνός και ταπεινός στη σύντομη ομιλία του προηγουμένως, αρκέστηκε να μνημονεύσει στίχους του Καβάφη και να αναφερθεί στο πόσο σημαντικό είναι να πορεύεσαι στην τέχνη βάσει της προσωπικής σου αξιοπρέπειας!


Ο Γιώργος Κατσαμάκης τον συνόδευσε στη δεύτερη κιθάρα, αναπαριστώντας το κιθαριστικό μπαλανταδόρικο κλίμα των τραγουδιών τους με τον στιχουργό Μάρκο Χαρίτο.

Έτοιμος και ο ερμηνευτής Μιχάλης Κακέπης, που μετά τα περάσματα του από τον rock ηλεκτρικό ήχο- μ' αυτόν δηλαδή που κατάφερε να δημιουργήσει το δικό του νεανικό...fan club- στράφηκε στο απόλυτο έντεχνο τραγούδι!


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ποιητής Τίτος Πατρίκιος, ο οποίος ενθουσιάστηκε με τις φωνητικές ικανότητες του Κακέπη και η Μαρίζα Κωχ, που ούτως ή άλλως συμμετέχει στο δίσκο σε ένα τραγούδι.

Δεν πάνε πολλά χρόνια όταν σε ένα γύρισμα στο σπίτι του Πατρίκιου, ο ποιητής θυμήθηκε εκτός φακού ένα ανέκδοτο ποίημα του για τις γυναίκες που φρόντιζαν τις τουαλέτες του μαγαζιού όπου εμφανιζόταν ο Βασίλης Τσιτσάνης και περίμεναν τα λίγα κέρματα των πελατών- θαμώνων. Το ποίημα αυτό είχε πάει στα χέρια της Κωχ και είχε μελοποιηθεί από την ίδια σε ένα επίσης ανέκδοτο τραγούδι! Τους το θύμησα χθες εγώ και σίγουρα το χάρηκαν!
Οι κουβέντες και οι θύμησες σώπασαν όταν ο Κακέπης πήρε το μικρόφωνο και άφησε τη ζεστή φωνή του να απλωθεί πάνω στις μελωδίες του Μουστάκα και τους στίχους του Χαρίτου, που υμνούν τον Έρωτα- Αρχάγγελο και τη Γυναίκα, χαρίζοντας σε όλους ένα αισθαντικό κομμάτι, αυτό που έλειπε από τη μέση μιας μέρας, συνήθως δύσκολης για τους περισσότερους.

4 σχόλια:

Kostas L.A. είπε...

Πολυ ωραια φωνη ο Κακεπης..κι επι σειρα ετων βρισκοταν στο Σταυρο του Νοτου..

αν κι εγω τον γνωρισα απο τα κομματια που τραγουδησε στη σειρα "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ"..αλλα τα'χουμε ξαναπει αυτα νομιζω!!:)

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
γι' αυτό και χθες μιλήσαμε για το cd εγώ και ο Μάριος Στρόφαλης, ο συνθέτης που είχε γράψει τη μουσική του "Δούρειου Ίππου"!
Φωνάρα ο Κακέπης και πολύ ωραίος ο νέος δίσκος, σε άλλο κλίμα απ' αυτό που τον είχαμε γνωρίσει!

Ανώνυμος είπε...

Τώρα ξέρουμε που μετακόμισες: Στον Ιανό!

BOSKO είπε...

trashman...
γαμάτο!