Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

R.I.P. ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΕΝΙΔΗΣ (1924- 2008)...


Έφυγε και ο ηθοποιός Σταύρος Ξενίδης στο γηροκομείο όπου φιλοξενούταν τους τελευταίους μήνες, χτυπημένος από αλλεπάλληλα σοβαρά εγκεφαλικά επεισόδια. Είχε παίξει δεύτερους και τρίτους ρόλους σε πολλές ταινίες του παλιού και του νέου ελληνικού κινηματογράφου, ενώ στην TV είχε αφήσει εποχή ως Αστυνόμος Μπέκας. Από τις πιο σεμνές παρουσίες του χώρου του που ποτέ δεν είχε δώσει λαβή για σχόλια σχετικά με την ιδιωτική του ζωή. Ο Σταύρος Ξενίδης υπήρξε παντρεμένος με την Μαργαρίτα Λαμπρινού, επίσης ηθοποιό. Ήταν 84 ετών.

8 σχόλια:

frank barrell είπε...

Bosko said: «Είχε παίξει δεύτερους και τρίτους ρόλους σε πολλές ταινίες του παλιού και του νέου ελληνικού κινηματογράφου»...

...και έναν τουλάχιστον πρωταγωνιστικό στο εξαιρετικό Ταξίδι Του Μέλιτος του Γ. Πανουσόπουλου.
Καλός ηθοποιός που αναρωτιόμουν εδώ και πολλά χρόνια τι απέγινε. Καλό του ταξίδι...

BOSKO είπε...

frank barrell...
μια πολύ καλή ταινία του Πανουσόπουλου και βέβαια με την εξαιρετική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι! Είδες; Τα λέω μισά, για να γράφετε κι όλοι εσείς κάτι!

musicbug είπε...

Axiologos ithopoios, ton exw dei kai stin tv, kai cinema kai sto theatro. Foveros ston "Thanato tou Timotheou Kwnsta" kai fysika san Astynomos Mpekas.
RIP

Kostas L.A. είπε...

μου χει μεινει ο ρολος του στο "Η δε γυνη να φοβηται τον αντρα"

"Εγω ειμαι στρατηγος και τα λεω τσεκουρατα!!"

καλη του ωρα εκει που παει!!

BOSKO είπε...

musicbug...
που τον θυμήθηκες τον "Θάνατο του Τιμόθεου Κώνστα"; με Ντενίση και Βαλτινό δεν ήταν; και τη Βιβέττα Τσιούνη ως δολοφόνο; μπλιαχ...είδες που δεν έχανα κι εγώ επεισόδιο προ αμνημονεύτων χρόνων;

BOSKO είπε...

kostas l.a. ...
αυτός ήταν πραγματικά ένας καλός ρόλος του μακαρίτη σε μιαν, ούτως ή άλλως, καλή ελληνική ταινία (και διακεκριμένη στο εξωτερικό)!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Θυμάμαι την εξαιρετική ερμηνεία του στο «Ψηλά απ’ την γέφυρα» του Άρθουρ Μίλλερ με πρωταγωνιστή τον Κούρκουλο (στο θέατρο, βέβαια)!
Γυμνάσιο πήγαινα…

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
εσύ' σαι πιο τυχερός, μάκη. Όπως πολλοί άλλοι, φαντάζομαι, δεν τον είχα δει κι εγώ ποτέ στο θέατρο.