Τρίτη 4 Αυγούστου 2009

ΗΧΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΤΟ "ΠΟΤΑΜΙ" ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΝΔΟΥΡΙΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ!


Τι ωραίο που το έφτιαξε χθες βράδυ το Ποτάμι του Χατζιδάκι ο Γιώργης Χριστοδούλου! Με τη συμβολή βέβαια των μουσικών του και του ηχολήπτη Νίκου Παπαδόπουλου του Soundflakes Studio!

Σε ρόλο μαέστρου και ενορχηστρωτή, ο Γιώργης έδινε τις απαραίτητες οδηγίες του!

Εδώ συγκεκριμένα συνεννοείται με τον Άλφρεντ Ρούτσι, τον άνθρωπο- ορχήστρα της μπάντας του, ο οποίος παίζει ukelele στο ρυθμό του κομματιού!


Κι εγώ παρακολουθώ μάλλον ευτυχής που ένα θέμα του Χατζιδάκι, γραμμένο από το 1959 και παρ' όλα αυτά ολόφρεσκο, θα στολίσει κανονικά τους τίτλους του ντοκιμαντέρ μου!

Είχαμε και μια πανέμορφη μασκότ στο στούντιο χθες!

Ο μπαμπάς- drummer Θανάσης κρατάει στην αγκαλιά του τον Χρυσό Αλέξανδρο, όχι του φεστιβάλ κιν/φου Θεσ/νίκης, αλλά τον δικό του!

Και η μαμά- ακορντεονίστρια Γιούλη παίζει μαζί του, προκαλώντας το χάδι της maira del mar!


Στο μεταξύ, ο Γιώργης και ο Νίκος εργάζονται στην κονσόλα του ήχου!

Και ο bosko απλώς παρακολουθεί, μην έχοντας ιδιαίτερη άποψη- η αλήθεια είναι- αφού καλύπτεται 100% απ' αυτό που ακούει!

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή είναι ένας από τους καλύτερους στουντιακούς ηχολήπτες που διαθέτουμε με απίστευτο κέφι για τη δουλειά του! Σημειώστε πως από το Soundflakes Studio που διατηρούν μαζί με τον callmelazy έχουν βγει οι δουλειές του Lolek, του Boy, του Felizol, των Apurimac και πολλών άλλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων! Εκεί γράφτηκε επίσης και το Σαν παλιό βινύλιο, το τραγούδι των τίτλων τέλους του Ζωντανοί στο Κύτταρο- Σκηνές Ροκ! Να μην παραλείψω βέβαια να πω ότι ο Νίκος είναι κι ένας δεξιοτέχνης της ηλεκτρικής κιθάρας!

Παρτιτούρες δείχνει ο Γιώργης στον Άλφρεντ, όχι του Ποταμιού, αλλά των κομματιών κάποιας λόγιας συνθέτριας, με την οποία θα συνεργαστούν σύντομα σε συναυλία στην Αμοργό!

Ο Κλωντ Αζίζα, απ' την άλλη, μόλις έχει βάλει τα μπόσα- νοβίστικα κρουστά του και τα latin drums του στην ηχογράφηση, οπότε δικαιούται λίγη ξεκούραση!

Τον θαυμάζω πραγματικά τον Γιώργη για το πόσο δουλευταράς είναι, αν και σ' αυτό λέμε ότι μοιάζουμε μεταξύ μας! Σημειωτέον ότι τον καιρό αυτό συνεργάζεται με τον ηθοποιό Χάρη Ρώμα για τη μουσική του νέου του σήριαλ στον ΑΝΤ-1, προχωράει τον δικό του δίσκο, ασχολείται με το θέατρο, πηγαινοέρχεται Αθήνα- Βαρκελώνη για λαϊβάκια, αλλά βρίσκει το χρόνο να δουλεύει και για τον κουλτουριάρη Μποσκούλη, όπως με αποκαλεί και το διασκεδάζουμε! Κυρίως αυτό κάνουμε! Το διασκεδάζουμε, γι' αυτό και τα πάντα προκύπτουν αβίαστα και βαίνουν καλώς!
* τη διασκευή του Γιώργη Χριστοδούλου στο Ποτάμι του Μάνου Χατζιδάκι από το ντοκιμαντέρ Οδύσσειες Σωμάτων- Μπαλάντα για τον Νίκο Κούνδουρο, θα μπορείτε να την ακούσετε σε λίγες μέρες στο myspace του!

1 σχόλιο:

Skywalker είπε...

το ψαχνα το ψαχνα και λεω θα το ανεβασω εγω!

http://www.youtube.com/watch?v=jw4lvV-CI5Q