Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ!

Στο καφέ- ρεστοράν Αλάτσι, πίσω από το Χίλτον, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη με τον Βασιλικό. Κατά σύμπτωση, μάλιστα, διαλέξαμε το ίδιο τραπέζι που πριν από ένα χρόνο καθόμουν με την Ελευθερία Αρβανιτάκη για τη δική της συνέντευξη στο δίφωνο. Αυτό που ήθελα να πω του Βασιλικού, μα η κουβέντα μας πήγε αλλού, είναι ότι το Vintage, που κυκλοφόρησε πριν από ένα μήνα περίπου, στα τέλη του 2009, θα μπορούσε, εκτός των Metropolis, να πωλείται κάλλιστα και στα Tower Records της Νέας Υόρκης. Κάτι που οι περισσότεροι αγνοούν είναι ότι το ίδιο άλμπουμ, πρώτο προσωπικό για τον τραγουδοποιό και ερμηνευτή, πούλησε 4.000 αντίτυπα μέσα σε τέσσερις εβδομάδες, δηλαδή από τότε που εμφανίστηκε στα δισκάδικα! Διόλου ευκαταφρόνητο νούμερο, αν σκεφτεί κανείς πως ο χρυσός δίσκος έχει πέσει πια στα 6.000 κομμάτια, εκεί που κάποτε ξεπερνούσε τις 100.000! Μιλήσαμε για πολλά θέματα με τον Βασιλικό, για τη σοβαρή ενασχόληση του με την εναλλακτική ιατρική, για την έντονη τάση ψυχολογικοποίησης των πάντων στην εποχή μας, για το διπλό Live in Athens των Raining Pleasure που βγήκε σχεδόν παράλληλα με το Vintage, για τις συνεργασίες του με τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Κ. Βήτα, για την αγγλόφωνη ελληνική σκηνή και τους σημερινούς εκπροσώπους της, για τη ραδιοφωνική εκπομπή του που σκίζει, καθώς και για το ενδεχόμενο ενός δίσκου με τον ίδιο να ερμηνεύει γνωστά και άγνωστα αγγλόφωνα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι- κάτι που, απ' όσο γνωρίζω, σχεδιάζει εδώ και καιρό ο Γιώργος Χατζιδάκις.
Αμέσως μετά τη συνέντευξη, στο δρόμο για την Ελευσίνα με τ' αυτοκίνητο, ακούσαμε με τη Λιάνα ολόκληρο το Vintage. Εκείνη είχε κολλήσει με το You are my destiny του Paul Anka κι ενώ σιγοντάριζε φωναχτά τον Βασιλικό, μάταια προσπαθούσα να εξηγήσω πως εμένα αγαπημένο μου κομμάτι του δίσκου είναι το The man I love, που από jazz στάνταρ μετατράπηκε σε progressive- rock μπαλάντα! Σα να κατέβηκε το διαστημόπλοιο των Tangerine Dream και να πήρε τον George Gershwin σ' άλλο πλανήτη, ένα πράγμα! Τέλος, οι τέσσερις απαντήσεις που έδωσε ο Βασιλικός στην ερώτηση μου με τι χαίρεται στην καθημερινότητα του ήταν το i-phone του, οι συνευρέσεις και τα λιώματα με φίλους του στην Πάτρα, ένα δίσκο που έβγαλε και πούλησε 4.000 κομμάτια σ' ένα μήνα και οι ωραίες κουβέντες που κάνει κάθε φορά με νέους ανθρώπους. Σαν τη δική μας κουβέντα, καλή ώρα!

13 σχόλια:

zelig on drugs είπε...

ο δίσκος όντως είναι εξαιρετικός! δε χορταίνω να τον ακούω...
και γω κόλλησα με το You Are My Destine και το The Windmills Of Your Mind που το έκανε τριπ-χοπ....

περιμένω με αληθινό ενδιαφέρον να διαβάσω την κουβέντα σας :)

BOSKO είπε...

zelig on druMs...
εγώ πάλι, όπως λέω, ξεχώρισα το "The man I love", το "If you go away" που' χα κάνει και post πρόσφατα με τη Dusty Springfield και, λόγω της αγάπης μου στην Mama Cass των The Mamas & The Papas, το "Dream a little dream of me"! Οποιοσδήποτε άλλος έκανε έναν τέτοιο δίσκο, θα' χα ενστάσεις για το αποτέλεσμα, με τον Βασιλικό όμως ήξερα/ ξέραμε ότι θα πάει αλλού η δουλειά, πολύ ψηλά δηλαδή!

Ανώνυμος είπε...

Αντώνη καλησπέρα! Άσχετο αλλά ήθελα να ρωτήσω, ήσουνα απόψε στο Cabaret Voltaire που είχε συναυλία με τον Γισδάκη - Μαραμή; Είδα κάποιον που σου έμοιαζε πολύ!

Δέσποινα

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
δυστυχώς όχι, δε μπόρεσα να πάω. Οπότε καλώς κι εσύ δεν πήγες να του μιλήσεις εκείνου που μου έμοιαζε. Εγώ το παθαίνω συνέχεια αυτό κι οι άνθρωποι με κοιτάνε με ανοιχτό στόμα...

Ιω είπε...

Αυτό το CD το ερωτεύτηκα από την πρώτη στιγμή και το έκανα δώρο σε φίλους τις γιορτές γιατί ήθελα να το μοιραστώ. Πολύ χαίρομαι που πάει τόσο καλά.

BOSKO είπε...

Ιω...
συμφωνώ! Πως να μην κάνεις δώρο ένα τόσο ωραίο cd μόνο με 9,90 ευρώ;

Ανώνυμος είπε...

Ωχ! Ευτυχώς δε λες τίποτα! Φορούσε δε σκουφί μαύρο ο τύπος καλή ώρα όπως εσύ στη φώτο, φτηνά γλίτωσα το ρεζίλι μιλάμε, άσε που επειδή πίναμε ρακές με την παρέα μου σκεφτόμουν να κεράσω και καραφάκι!!
Εξαιρετικός ο Βασίλης βέβαια, ο Μαραμής είναι και υπέροχος πιανίστας!!

Μου κεντρήσες το ενδιαφέρον για το cd, ειδικά το "The man I love" που ακούγεται έτσι κι όχι στην ολίγον γλυκανάλατη τζαζ εκδοχή του.

Δέσποινα

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
συντονίσου στη σημερινή εκπομπή μου, σε λίγες ώρες, για ν' ακούσεις πως έφερε ο Βασιλικός το The man I love στα δικά του μέτρα.
πριν λίγο μίλησα με Γισδάκη, ξέχασα να τον ρωτήσω αν είδε κι αυτός τον...σωσία μου χθες στο Cabaret Voltaire! Έλα αύριο στον Lolek στο Δίπλα στο Ποτάμι, θα πάμε με τον Γισδάκη και ευκαιρία είναι να γνωρίσεις ένα νέο σούπερ τραγουδοποιό, τον Νίκο Χαλβατζή, αν δεν τον έχεις γνωρίσει ήδη απ' το προ 5ετίας πρώτο cd του.

Ανώνυμος είπε...

Ωραία Θα συντονιστώ!! Αν τα καταφέρω αύριο θα έρθω με παρεούλα!
Καλή εκπομπή!!
Δέσποινα

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
σ' ευχαριστώ & τα λέμε σύντομα!

Ανώνυμος είπε...

προτιμώ (χωρίς να θέλω να απαξιώσω το Βασιλικό ) αυτή την υπέροχη εκτέλεση - από τις σπανιες ενδρικές ερμηνείες-ίσως η πρώτη - για την ταινία The Bubble.

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=adxjAY8ua7I

ορίστε και το λινκ για να το ανεβάσεις άν θες...
Ivri Lider - είναι σπουδαίος pop καλλιτέχνης του Ισραήλ (ιδιαίτερα τολμηρός για τη χώρα του...)

Unknown είπε...

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΔΙΣΚΟΣ,ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ....ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ...
**ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ...ΤΙΣ ΠΡΟΑΛΛΕΣ Η ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΟΑΣΙΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΕΙΠΕ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ..
ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΙΠ ΤΗΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑ..ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΕΝΘΗΜΙΣΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΙΣ 23/1 ΞΕΚΙΝΑΝΑ ΕΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΛΑΣ
http://www.youtube.com/watch?v=YX52q1C2Vm0