Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

we-live-in-a-political-world



Προσωπικά τους ανθρώπους αυτούς τους γνωρίζω και από την Βουλή και μάλιστα με πολλούς από τους ανθρώπους από τον ΛΑΟΣ έχω μια καλή σχέση. Δεν μας χωρίζει ιδεολογικό χάος. Σας το λέω. Δεν είναι φασίστες. Είναι άνθρωποι δεξιάς απόκλισης. Φιλελεύθεροι, ακραίοι φιλελεύθεροι. Δεν είναι νεοναζί, δεν είναι φασιστόμουτρα κάποιοι από αυτούς. Κάποιοι είναι. Τάδε έφη Γρηγόρης Ψαριανός, όπως μάθαμε από δημοσίευση στο facebook του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών. Υπ' όψιν, τριάντα χρόνια πίσω ο άνθρωπος αυτός έγραφε Στης Βουλής τα έδρανα, αχ εγώ να έκλανα και ο Τζίμης Πανούσης το έκανε τραγούδι. Ως φαίνεται, ο κύριος Ψαριανός σήμερα κάθε άλλο παρά κλάνει στης Βουλής τα έδρανα και σαν καλός χριστιανός δίνει συγχωροχάρτι εν μέρει σ' αυτούς που αναγνώριζαν έργον θεάρεστον στους πρωτεργάτες της 21ης Απριλίου! Βρε, πως γυρνάνε τα χρόνια! Αυτά πάντως που σίγουρα κλάνει ο εν λόγω πολιτικός άνδρας είναι τα όνειρα κάποιων παλιών συντρόφων του, όπως και του λαού του, για ένα καλύτερο αύριο, αποδεικνύοντας τελικά πως η Αριστερά στην Ελλάδα στερείται κάθε σοβαρότητας. Τέτοιες δηλώσεις και μάλιστα σε τέτοιο timing, δείχνουν μόνο σπασμωδικό και απροκάλυπτο φλερτ - για να μην πω γλείψιμο - με την εξουσία και τίποτα περισσότερο.

Εν αντιθέσει, βέβαια, με τη μανούλα μου, η οποία χθες μου τη βγήκε απ' τα άκρα αριστερά! Είχα μέρες να τη δω και την ενημέρωσα από τηλεφώνου ότι θα τη χρειαστώ στο ντοκιμαντέρ για την Κατερίνα Γώγου. Βέβαια, εγώ εννοούσα να μας μαγειρέψει, να φτιάξει δηλαδή κάνα παστίτσιο, καμιά σπανακόπιτα, μια και η παραγωγή είναι ανεξάρτητη άνευ οικονομικών ενισχύσεων. Εκείνη πάλι νόμισε ότι θα τη χρειαστώ ως...κομπάρσο σε μία δραματοποιημένη sequence που θα στηθεί στην πλατεία Εξαρχείων και για την οποία θα δώσω πληροφορίες όσο πλησιάζουν τα γυρίσματα. Πως με βλέπεις; με ρώτησε με το που μπήκα στο σπίτι κι εγώ φυσικά έπαθα την πλάκα μου, αντικρίζοντας την ως...κουκουλοφόρο με ένα στυλιάρι στο χέρι! Πρόσκαιρη και η απογοήτευση της όταν την ενημέρωσα ότι θα βοηθήσει με άλλο τρόπο στην κατασκευή της ταινίας και όχι με μασκαραλίκια. Δεν πειράζει - απάντησε - αφού δεν θα με βάλεις στην ταινία σου, πάρε με μεθαύριο στη διαδήλωση για το Πολυτεχνείο! Βρε, την κυρία Ντίνα, ζωή νά'χει!

16 σχόλια:

Άρτεμις είπε...

ΘΕΑ!!!

despinach. είπε...

δικαίως όμως η κυρία Ντίνα κλεβει την παράσταση του ποστ τούτου! ;)

Ανώνυμος είπε...

Έγραψε! :D

ασωτος γιος είπε...

Τον Ψαριανό δεν τον συμπαθώ αλλα γιατί ρε μποσκο πρέπει πάντα να υπάρχει ένα άσβεστο μισος ανάμεσα στα αριστερά και στα δεξια η ακροδεξιά?Έχω γνωρίσει και καλους δεξιους , και εν πασει περιπτώσει ο άνθρωπος είναι άνθρωπος ,πριν απ όλα.
Δεν νομίζω ότι δίνει συγχωροχάρτι μαυτη τη δήλωση απλα, ο καθένας παια σαυτη τη χωρα κοιτα να σώσει το κώλο του, να μη χάσει το μισθό του.
Δεν τη Λιανά, βγήκε με το καρβελι να κάνει το σσου της, ενώ μένει στη Villaρα της, και κάνει και εκπομπή στον real fm (δηλαδή τα παίρνει κι από κει)
Καλα αφπου είναι βουλευτής πως κάνει και εκπομπή? παράνομο δεν ειναυτο? αν είμαι καλα ενημερωμένος
μη το ψάχνεις
Κάνε αυτό που ζητα η ψυχούλα σου, και σωσον εαυτό σωθητο
Η μαμα θεα δε το συζητώ, ποτε θα φινουν γυρισματα στη πλατεια? θέλω να συνεισφέρω

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
:-))

BOSKO είπε...

despinach. ...
εμ τι;
ο Ψαριανός θα την έκλεβε;

BOSKO είπε...

Bad Seed...
πράγματι:-))

BOSKO είπε...

ασωτος γιος...
μια τέτοια δήλωση δε θα μου προξενούσε έκπληξη απ' τη μεριά της Κανέλλη, να σου πω την αλήθεια. Δε μπορεί όμως να βγαίνει ο πρώην, τάχα μου, ακροαριστερός-αναρχικός και να μας λέει πάνω-κάτω ότι η σύγχρονη πολιτική ζωή είναι παιδική χαρά κι ότι όλοι οι καλοί παντού χωράνε. Το τελευταίο τό'χω ξαναγράψει, μου τη σπάει πολύ ως έκφραση, ειδικά στην πολιτική.
ούτε και με το "φύλαγε τον κώλο σου" συμφωνώ. Αυτό μας έφερε εδώ που μας έφερε.
επίσης, ναι, είμαι λίγο κολλημένος αντιδεξιός στα...χαρτιά τουλάχιστον, αλλά όπως βλέπεις τα λάθη της Αριστεράς με ερεθίζουν περισσότερο.

γυρίσματα δε θα γίνουν τελικά Βικτώρια, αν δεν στο ξαναείπα. Η Όλια Λαζαρίδου πρότεινε - και, να σου πω, με ξαλάφρωσε - να κάνουμε τη σκηνή της σε εσωτερικό χώρο. Θα στηθεί μόνο μία άλλη σκηνή στην πλατεία Εξαρχείων, όπου εκεί θα χρειαστώ κόσμο.

despinach. είπε...

ο Ψαριανός "έχασε"...ο ακραίος φιλελευθερισμός που μπορεί να εκφράζουν κάποιοι του Λάος είναι εντελώς λαικίστικος & μυρίζει χούντα...φυσιολογικά θα έπρεπε να είναι απόλυτα εναντίον όλων αυτών!

τ2φ είπε...

Μια χαρά κλάνει ο Ψαριανός ,μόνο που κλάνει μέντες.Πάντα τον θεωρούσα εντελώς τυχάρπαστο και γελοίο τύπο τον Ψαριανό,απο τότε που έκανε χαζοεξυπνακίστικες εκπομπές στο ράδιο.Αλλά το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι,έχει τόσους φοβερά αξιόλογους ανθρώπους ο ΣΥΡΙΖΑ και απορώ πραγματικά με τις επιλογές τους αλλά και τις επιλογές του φίλα προσκείμενου εκλογικού σώματος.
Επίσης θεωρώ ακυρη την σύγκρηση του με την Κανέλλη,σχεδόν αστεία θα έλεγα.
Άσωτε φυσικά και έχεις γνωρίσει καλούς δεξιούς,αλλά τι καλούς;έτσι για να πας για κάνα καφέ;ο καλός άνθρωπος είναι κατι πολύ σχετικό και μην ψαρώνεις,εκτός αυτού κανείς δεν είναι καλός,νομοτελειακά.
Η κ.Ντίνα δε,επιβεβαιώνει περίτρανα οτι δεν πανα έχεις σοβαρά προβλήματα υγείας,όταν το μυαλό λειτουργεί η ζωή είναι γαμάτη,γειά σου κ.Ντίνα μου,τα φιλιά μου!

niknat05 είπε...

ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΑΡΙΑΝΟ ΚΑΛΑ ΜΕ ΚΛΑΝΙΕΣ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...!

BOSKO είπε...

despinach. ...
δε βαριέσαι, τώρα σκέφτομαι πόσο έχουν μεταλλαχθεί πια οι πάντες και τα πάντα. Λες νά'ναι αυτή η εξέλιξη τελικά των κοινωνιών και των ανθρώπων; Που πάνε οι ιδεολογίες; Όλα στο βρόντο;

BOSKO είπε...

τ2φ...
δεν περνάτε αύριο-μεθαύριο καμιά βόλτα προτού ξεκινήσουν τα γυρίσματα;
κι εκείνη σας πεθύμησε και μου τό'λεγε:-))

BOSKO είπε...

niknat05...
όντως, με τις πορδές δε βάφουμε αυγά, που λέγαμε και στο Γυμνάσιο!

ToToS είπε...

Φίλε bosko,
η ακριβής δήλωση στο τέλος είναι:
"Δεν είναι νεοναζί, δεν είναι φασιστόμουτρα κάποιοι από αυτούς. Κάποιοι άλλοι είναι."
http://www.vimagazino.gr/vimafm/interviews/article/?aid=430013
(άκουσε το ηχητικό απόσπασμα).
Απ'ότι καταλαβαίνω με το "δεν είναι φασιστόμουτρα κάποιοι από αυτούς. Κάποιοι άλλοι είναι." κάνει ένα λεπτό χιούμορ.
Δεν θέλω να υπερασπιστώ τον Ψαριανό (ούτε αεκτζης είμαι και πολιτικά θα τοποθετούσα τον εαυτό μου σε πιο αναρχοκομμουνιστικές - αυτόνομες τάσεις)

despinach. είπε...

καλά τώρα, να το βράσουμε το χιούμορ του Ψαριανού...απόψε στο χουντοκάναλο του μέγκα (μου) ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Ψαριανός δήλωσαν ειρωνικά ότι προτιμούν να ξεπουληθεί η Ελλάδα σε Νορβηγούς και να έχει ξένους επιτρόπους παρά ντόπια λαμόγια. Καμία πρόταση καμία σοβαρότητα, υποστηριχτές του καθεστώτος...μπράβο αριστερός να σου πετύχει ο άλλος!

μεγκα ξου :(