Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

από-τη-δεύτερη-παράσταση-αφιέρωμα-στον-μανώλη-ρασούλη-στο-ρυθμός-stage

Ο Παντελής Θεοχαρίδης, η Βάσω Αλλαγιάννη και η Ναταλία Ρασούλη τραγουδούν Μπαίνουμε στον Υδροχόο και το ''Ρυθμός Stage'' καίγεται στην κυριολεξία. Βέβαια, δεν μας μπήκε πολύ καλά ο Υδροχόος φέτος - ακούω ότι πολύς κόσμος τσακώνεται τελευταία -, αλλά κι αυτό μεσ' στο παιχνίδι της ζωής είναι. Εμείς πάντως, όσοι βρεθήκαμε το βράδυ του Σαββάτου στη δεύτερη παράσταση - αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη, τα περάσαμε περίφημα! 
Τον Γιώργο Σαρρή, τον ''εθνικό μας νταλικέρη'', όπως τον έλεγε ο Μανώλης Ρασούλης, δεν τον είχα ξαναδεί live. Η ερμηνεία του στις Νταλίκες των Χρήστου Νικολόπουλου - Μ. Ρασούλη, που γύριζε μεσ' στο κεφάλι μου από τα παιδικά μου χρόνια, σίγουρα ήταν μια μεγάλη στιγμή της βραδιάς!
Για τους φαν του Ρασούλη, αν και η λέξη φαν ίσως να αδικεί τους ανθρώπους που αγαπούν το έργο του, η Βάσω Αλλαγιάννη ήταν και είναι μία εμβληματική δημιουργός, ταυτισμένη απόλυτα με την πορεία του. Πόσο συγκινητικό να βλέπεις στην οθόνη τον Μανώλο και τη Svarno να τραγουδούν το Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ στους Αγώνες Ελληνικού Τραγουδιού Κέρκυρας του Μάνου Χατζιδάκι και αμέσως μετά το βίντεο να ζωντανεύει με τον Θεοχαρίδη και την κόρη Ρασούλη δίπλα στην Αλλαγιάννη!
Ομοίως συγκινητική ήταν και η Νένα Βενετσάνου στο κείμενο της για το υπό ποιες συνθήκες γνώρισε τον Ρασούλη κάποτε στην Κρήτη, για τη μετέπειτα σχέση που απέκτησαν και φυσικά για τη συνεργασία τους σε ένα μοναδικό τραγούδι.
Το συγκεκριμένο τραγούδι, το Η μαμά μου η αγορά, σε μουσική Πέτρου Βαγιόπουλου και στίχους Μ. Ρασούλη, η Βενετσάνου το ερμήνευσε με την ορχήστρα χωρίς πρόβα και χωρίς να κοιτάει καθόλου το χαρτί με τους στίχους (εν ολίγοις, στη photo διαβάζει ακόμη το δικό της κείμενο).
Γιώργος Γαβαλάς, respect! Μέρος της ιστορίας του ελληνικού rock κι αυτός, συνεργάτης του Μανώλη Ρασούλη, ένας καλλιτέχνης έξω από κάθε κύκλωμα, κανονικός Χέβι-Ματαλάς, όπως τον αποκαλούσε ο στενός φίλος του.
Τον Γαβαλά πετύχαινα καμιά φορά να παίζει στο δρόμο, στην Αρεοπαγίτου, κάτι που έχει χρόνια να συμβεί, γι' αυτό και χάρηκα που τον ξανάδα και θυμηθήκαμε τη συμμετοχή του στο Ζωντανοί στο Κύτταρο - Σκηνές Ροκ.
Εδώ με το γλυκύτατο και ταλαντούχο πλάσμα που ακούει στο όνομα Μαρία Κώτη, που είναι η τραγουδίστρια των Χαΐνηδων και που μαζί με τον Ζαχαριουδάκη μάγεψαν το κοινό του ''Ρυθμός Stage'', κανονικά όμως!
Αγαπημένη και πολύτιμη Νένα Βενετσάνου, σε λίγες εβδομάδες γίνομαι 40 ετών και η γνωριμία μας θα συμπληρώσει 25 ολόκληρα χρόνια! Τη γνωρίζω παιδιόθεν, που λένε!
Αλλά και η Ναταλία Ρασούλη αισθάνθηκε ιδιαίτερη τιμή που η κορυφαία ερμηνεύτρια την τίμησε με το να ανταποκριθεί στην πρόσκληση της, να έρθει και να τραγουδήσει το μοναδικό τραγούδι της με στίχους του πατέρα της! Αν και πολύ θα το ήθελα να παρακολουθήσω την τρίτη και τελευταία παράσταση - αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη το ερχόμενο Σάββατο (θα εμφανιστούν οι Παντελής Θεοχαρίδης, Λιζέτα Καλημέρη, Πέτρος Βαγιόπουλος, Σπύρος Γραμμένος και οι Magic de Spell), δε θα μπορέσω καθώς θα βρίσκομαι στη Λαμία για ακόμη μία προβολή του ντοκιμαντέρ για τη Γώγου. 

* οι photos του post είναι της Έλλης Ρουμπέν και δικές μου.

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Ο Μανώλης Ρασούλης ήταν εκεί το Σάββατο! Σίγουρα!
Μία λέξη: Τέλεια, τέλεια, τέλεια!!!
Μόνο ο ήχος να ήταν καλύτερος... πράγμα που συμβαίνει πολύ συχνά δυστυχώς.