Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Τα-''Γράμματα-στη-Γερμανία''-από-5/11-στον-Μικρόκοσμο-μαζί-με-το-''El-Club''

Πέρασε κιόλας ένας μήνας από την πρώτη προβολή της ταινίας μικρού μήκους ''Γράμματα στη Γερμανία'' στις ''Νύχτες Πρεμιέρας'' της Αθήνας, στην οποία μας τίμησαν πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες και φίλοι, από τον Νίκο Κούνδουρο και τον Παναγιώτη Τέτση μέχρι την Ελένη Καραΐνδρου με τον Αντώνη Αντύπα και την Τάνια Τσανακλίδου. Εδώ είμαστε με τον Απόλλωνα Μπόλλα, την Καραΐνδρου και τον καλό μου φίλο, δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιάτη. 
Εδώ πάλι, είμαστε έξω από το Ιντεάλ, με την Τσανακλίδου και τους δύο ηθοποιούς, τον Απόλλωνα Μπόλλα και τη Λίλα Μπακλέση. Η πρεμιέρα λοιπόν έγινε, η ταινία δεν κατάφερε να πάρει κάποιο βραβείο, αλλά ταυτόχρονα σχεδόν με την αποστολή της σε φεστιβάλ του εξωτερικού, έκατσε η ευχάριστη είδηση: Ο Ανδρέας Σωτηρακόπουλος του κινηματογράφου ''Μικρόκοσμος'' στη Συγγρού, που μου είχε ζητήσει να δει την ταινία από κάποιο link, διαδικτυακά δηλαδή, πρότεινε να τη βγάλει στη διανομή μαζί με μία ξένη μεγάλου μήκους ταινία. Ό,τι καλύτερο ήταν αυτό! Ούτως ή άλλως, ανεξαρτήτως της πορείας της ταινίας εκτός Ελλάδας, ποια θα ήταν η μοίρα της; Να κλεινόταν στα κουτιά της και το πολύ-πολύ να παιζόταν σε κάποιο αφιέρωμα ξέρω γω. Ενώ τώρα θα μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει να τη βλέπει κανονικά στο σινεμά, πληρώνοντας μόνο ένα εισιτήριο - αυτό για το ''El Club'' που αντικειμενικά είναι αριστούργημα!
Θα γράψω διεξοδικά στο LIFO.gr γι' αυτή την ταινία από τη Χιλή που έχει σαρώσει διεθνώς τα βραβεία. Ο συνεργάτης μου, ο οπερατέρ Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, μου έλεγε χθες πόσο σημαντικός σκηνοθέτης είναι ο Pablo Larrain και πως είναι καλό ''δέσιμο'' αυτό της ταινίας μας, μιας ταπεινής ελληνικής παραγωγής, με τη δική του. Χαίρομαι και ελπίζω να ''πάει'' η ταινία ''El Club'', να μείνει δηλαδή για εβδομάδες στον ''Μικρόκοσμο'', όπως προβλέπεται να μείνει και το ''The Lobster'' του Λάνθιμου. Ουρές, λέει, κάνουν οι σινεφίλ και μια απ' αυτές τις μέρες θα περάσω κι εγώ από τον ''Μικρόκοσμο'' για να τη δω και να γράψω κάτι. 
Κατά τα άλλα, εύχομαι να σας δω όλους εκεί. Τρεις προβολές θα έχει καθημερινά το ''El Club'' στον ''Μικρόκοσμο'', αρχής γινομένης από την Πέμπτη 5/11, με προβλεπόμενες ώρες τις εξής: Στις 18.00, στις 20.45 και στις 23.00 το βράδυ. Πριν από την ταινία, την κύρια προβολή, θα προβάλλονται και τα δικά μας ''Γράμματα στη Γερμανία''. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: