Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

ΠΕΡΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΕΛΙΝΑΣ!


Κατ' αρχάς, τέτοια ώρα που μπόρεσα να ανεβάσω το post- βρίσκομαι στο Κανάλι 1 του Πειραιά κι η εκπομπή μου θα ξεκινήσει στις 19.00, λόγω της επεισοδιακής απόδρασης του Παλαιοκώστα- δεν περίμενα να βρω φύλλο του σημερινού Ελεύθερου Τύπου με το Ποτέ την Κυριακή! Η ταινία θεωρείται αρκετά σπάνια και πρώτη φορά προβλήθηκε στην ελληνική τηλεόραση το 1994 αμέσως μετά το θάνατο της Μελίνας και κατόπιν ειδικής άδειας του σκηνοθέτη της, Ζιλ Ντασέν. Έπειτα, σχεδόν δε θα φανταζόμουν ποτέ ότι θα αφιέρωνα από δω ολόκληρο post στην εν λόγω εφημερίδα...Ακόμη θυμάμαι το σχετικό απίστευτο ξεσάλωμα του Τζίμη Πανούση από το Hard Core: Είχε έρθει να μου πάρει συνέντευξη μια τσούλα του Ελεύθερου Τύπου, καλή κοπέλα ήτανε, λίγο κίτρινη βέβαια σαν τον διευθυντή της, αν κι αυτός πιο πολύ μπλε είναι! Οι εποχές όμως αλλάζουν, όπως μου είπε πρόσφατα και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, και η αλήθεια είναι πως ο σημερινός Ελεύθερος Τύπος, καί το προφίλ του έχει αλλάξει προς το καλύτερο, καί αξιόλογους δημοσιογράφους διαθέτει, καί πολύ ωραίες ταινίες προσφέρει σε τακτά διαστήματα! Πριν καμιά δεκαριά χρόνια είχε δώσει τον Τοίχο του Γιλμάζ Γκιουνέι και δεν το πιστεύαμε με μερικούς φίλους! Δε θα ξεχάσω που ντρεπόμουν να τον ζητήσω απ' τον περιπτερά μου και μόλις τον αγόρασα, αφαίρεσα κατ' ευθείαν το αριστουργηματικό φιλμ του Γκιουνέι και πέταξα επιδεικτικά την εφημερίδα στον σκουπιδοτενεκέ δίχως να την ξεφυλλίσω καν! Αντιθέτως, πριν από λίγες ώρες που ξαναγόρασα τον Ελεύθερο Τύπο, αυτή τη φορά τον κρατούσα περήφανα, αφού φιγουράριζε μέσα από τη ζελατίνα το pop εξώφυλλο του Never on Sunday με τη φιγούρα της Μελίνας! Το αφιέρωμα στην εκρηκτική Ελληνίδα ηθοποιό θα ολοκληρωθεί τις επόμενες δύο Κυριακές με το Top Kapi, επίσης του Ντασέν, και την αγαπημένη Στέλλα του Μιχάλη Κακογιάννη, του Ιάκωβου Καμπανέλη, της Ντένης Βαχλιώτη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Βασίλη Τσιτσάνη. Την τελευταία Κυριακή μάλιστα θα δοθούν η κασετίνα των τριών dvd και ένα πολυτελές λεύκωμα- όλα υπό την εποπτεία του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη! Όχι, παιδιά, δεν κανακεύω τον Ελεύθερο Τύπο προς εξεύρεση εργασίας, ούτε στεγνή διαφήμιση κάνω, απλώς τέτοιες πρωτοβουλίες χρήζουν της προσοχής όλων μας! Αποκτήστε τον κι ίσως μέχρι αυτή την ώρα να μην έχει εξαντληθεί ακόμη!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ κύριε Μπόσκο να μην ξύνετε πληγές!
Όλη μέρα τον κυνηγάω τον Ελεύθερο Τύπο!

Ανώνυμος είπε...

από κοντά θα σου πω μια "ιστορία" σχετικά με το ποστ σου!

Μελίνα 4 ever!!!

χάρηκα πολύ που βρεθήκαμε στου Μπαρουάκ την "παρουσίαση"
καλή εβδομάδα!!!

BOSKO είπε...

Νεφερτίτη...
εγώ πάντως τον βρήκα και σήμερα που χάζευα στα περίπτερα. Τώρα αυτό καλό είναι, κακό είναι, δεν ξέρω...

BOSKO είπε...

Giannis Kafatos/ u-hoo...
κι εγώ έχω να σου πω απίστευτες ιστορίες που μου έχουν διηγηθεί οι ηλικιωμένοι πλέον τεχνικοί στο κιν/φικό συνεργείο του "Ποτέ την Κυριακή"! Από κοντά, ελπίζω κι εγώ σύντομα!

Unknown είπε...

Εξαιρετική προσπάθεια,αν και θα ήθελα να βγάλουν κάποια στιγμή τη ΦΑΙΔΡΑ ή το ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ που δεν έχουν κυκλοφορήσει ποτέ σε DVD.
Tώρα το γεγονός ότι βρήκες ακόμα και σήμερα την εφημερίδα, δεν λέει και τίποτα.Κάθε φορά που μια εφημερίδα δίνει παλιούς τίτλους δεν πουλάει.Το ΈΘΝΟΣ που σηκώθηκα τα χαράματα για να πάρω την Monroe στο Μερικοί το προτιμούν καυτό, δεν είχε πουλήσει τίποτα.
Αυτές οι ιστορίες είναι καλές ή πολύ σόκιν;

BOSKO είπε...

vassilis...
σόκιν για ποιον; για τον πολύ κόσμο; ας είχε κάνα dvd με τον βίο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και θα σου' λεγα πως θα πουλούσε...δεν έχεις άδικο για τις άλλες ταινίες του Ντασέν, αλλά κι η "Στέλλα" του Κακογιάννη, παρ' ότι δεν έχει πάψει να προβάλλεται από την TV,είναι ωραίο που θα κυκλοφορήσει σε dvd.

Αιολος είπε...

Αλλάζουν οι αστερισμοί και μας κοιτούν στα μάτια φίλε Αντώνη.

Rena Fan είπε...

Η "Στέλλα" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά σε DVD πριν από λίγο καιρό με το "7 μέρες TV", όπως και το το "Κυριακάτικο Ξύπνημα". Το πρόβλημα είναι ότι κυκλοφόρησαν με την επεξεργασία που έχει κάνει η "Καραγιάννης Καρατζόπουλος" ως "τηλεοπτικές εκδόσεις". Τις έχει επεξεργαστεί με αυθαίρετες προσθέσεις πλάνων (ειδικά στο "Κυριακάτικο ξύπνημα") κάποια κυρία που μου διαφεύγει το όνομά της. Έχει κάνει αυτή την αυθαιρεσία και σε ταινίες της Βλαχοπούλου (πρόκειται να γράψω σχετικά σύντομα στο blog) και είναι απαράδεκτο αυτό...

BOSKO είπε...

Αιολος...
δε λες τίποτα, φίλε Αίολε!

BOSKO είπε...

Rena Fan...
πράγματι, τις γνωρίζω αυτές τις εκδόσεις που λες, κι είναι για τα σκουπίδια. Απαράδεκτο να προσθέτουν άσχετα πλάνα ακόμη και στη "Στέλλα", που είναι πια all time classic ελληνική ταινία. Να το κάνεις το post, θα΄χει ενδιαφέρον από τη μεριά σου!