Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ & Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Δε θα είναι πολύ πρωτότυπες οι σημερινές μουσικές επιλογές στην εκπομπή μου, αλλά το επιτάσσει η μέρα να ακουστούν τραγούδια με αναφορές στην Παναγία, από το θλιμμένο ζεϊμπέκικο Μεσ' στα βαριά μεσάνυχτα με τη Σωτηρία Μπέλλου και τη Μια Παναγιά των Χατζιδάκι- Γκάτσου μέχρι τη Μάνα μου και Παναγιά των Θεοδωράκη- Λειβαδίτη με τη φωνή της Φλέρυς Νταντωνάκη και το σμυρναίικο Έχε γεια Παναγιά με τη Μαρίζα Κωχ. Κι ακόμη, το Ω! Παναγιά μου Ανωγειανή του Λουδοβίκου των Ανωγείων, η προσευχή Ave Maria του Fernando Pessoa με την Αλίκη Καγιαλόγλου, όπως επίσης και το αθάνατο Let it be των Beatles! Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής, θα έχουμε την τιμή να συνδεθούμε τηλεφωνικά με τη μεγάλη πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, η οποία και θα μας μιλήσει για το φεστιβάλ κλασικής μουσικής που επιμελείται στην Αίγινα τα τελευταία χρόνια. Καταλληλότερη ηχητική επένδυση γι' αυτή τη μικρή κουβέντα με τη Μπακοπούλου δε θα μπορούσε να είναι άλλη- νομίζω- από τη Συνομιλία με τον Σεργκέι Προκόφιεφ μέσα από το χατζιδακικό έργο Για μια μικρή λευκή αχιβάδα. Συντονιστείτε στο Κανάλι 1 του Πειραιά (www.kanaliena.gr) στους 90.4, 18.00- 20.00!

* η Ντόρα Μπακοπούλου στην Αίγινα, φωτογραφημένη δύο χρόνια πριν από τη Λιάνα Μαλανδρενιώτη
** χρόνια πολλά στις Μαρίες και τους Παναγιώτηδες, στη Μαρία Φαραντούρη, στη Μαρίζα Κωχ, αλλά και στη Νένα Βενετσάνου, που σαν σήμερα γεννήθηκε! Χρόνια πολλά σε όλους!
*** καημένη, Μαρία Εσύ, Μητέρα του Χριστού! Κάθε 15αύγουστο προσκυνούν οι πάντες τη Χάρη Σου, μα όλο το χρόνο τρως τα περισσότερα μπινελίκια από τους Έλληνες!

2 σχόλια:

logia είπε...

χρόνια πολλά σε όλους!

BOSKO είπε...

logia...
καλά, το "χρόνια πολλά" σε όλους εξυπακούεται για όλες τις μέρες του χρόνου, αλλά μήπως είμαι τόσο άσχετος με τα των γιορτών, ώστε να μην ξέρω ότι κάθε 15αύγουστο λέμε γενικώς ευχές; δηλαδή, νόμιζα ότι μόνο στους εορτάζοντες ευχόμαστε...θα βγω λοιπόν έξω και θα τους αρχίσω όλους στα "χρόνια πολλά"! Κάτι είναι κι αυτό!
Συντονίσου ν' ακούσεις τη φίλη σου τη Ντόρα!