Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ!


Τι να σου κάνει το αρτίστικο πανό και οι χίλιοι περίπου άνθρωποι μπροστά από τη Βουλή, όταν από κάτω ακριβώς, ψώνιζαν στην Ερμού ή έτρωγαν στα McDonald's άλλοι τόσοι και περισσότεροι; Πάει και τελείωσε, συγκέντρωση διαμαρτυρίας χωρίς ούτε μία μολότοφ δεν υφίσταται, με λίγα λόγια δεν περνάνε στον σαματατζή Έλληνα οι ειρηνικές και οι λοιπές άνευρες καταστάσεις. Φτάνει βέβαια να ξεκουνηθεί από την πολυθρόνα του αυτός ο Έλληνας, ο βαθιά μικροαστός και ο τόσο αναίτια, τελικά, σαματατζής. Ήθελα να' ξερα μόνο για ποιο λόγο είχαν στηθεί από νωρίς τα ΜΑΤ απέναντι από τους διαδηλωτές.

Ένας ξυλοπόδαρος κλόουν κυκλοφορούσε μεσ' στο πλήθος εν είδει happening, μα σύντομα συνήθισαν όλοι την παρουσία του και η αρχική εντύπωση ξεπεράστηκε. Παραδίπλα, ένας πυροβολημένος οπαδός παραχριστιανικής αίρεσης είχε κοκκαλώσει με τα χέρια ανοιχτά προς τον ουρανό, ενώ την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί τραβολογούσαν τον οδηγό του φορτηγού που είχε αναλάβει να αδειάσει μερικά καμμένα δέντρα καταμεσίς του δρόμου. Φωνάξτε την Πορτάλιου προς υπεράσπιση! πρότεινε κάποια συντρόφισσα από την Εποχή.


Η Πορτάλιου, όμως, είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία της να πάει σινεμά στο Un homme et une femme, να ξαναθυμηθεί τα νεανικά της χρόνια! Έτσι κι εμείς, με ικανοποιημένο πλήρως το επαναστατικό μας φρόνημα, καταλήξαμε σε καφέ πλησίον του Zonar's. Εκεί, ο Παγουλάτος θυμήθηκε τον Νικόλα Κάλας και τον Σινόπουλο, ο Γιώργος ρουφούσε κυριολεκτικά κάθε λέξη του, ο bl μας μιλούσε για το μεγάλο ταξίδι του στην Ιαπωνία και η Λιάνα κανόνιζε με τον Lolek τη συνέντευξη του για το επόμενο φύλλο της Εποχής.
Ας πάω κι εγώ τώρα για τη σημερινή εκπομπή μου στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Θα σας παίξω από Δημήτρη Μαραμή και Σωτηρία Λεονάρδου μέχρι Your Hand In Mine και Trioism! Συντονιστείτε στους 90,4 ή διαδικτυακά http://www.kanaliena.gr/ τη γνωστή ώρα, 18.00- 20.00!
* photos: bl - bosko

9 σχόλια:

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Γεια σου Αντώνη! Καλή εκπομπή και καλό χειμώνα εύχομαι!

mahler76 είπε...

εμένα πάντως μου έδωσαν φυλλάδιο από το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών. Θεϊκά ήταν και με την αναμενόμενη συμμετοχή.

BOSKO είπε...

Μιχάλης Τσαντίλας...
σ΄ευχαριστώ, Μιχάλη, καλό χειμώνα κι από μένα και συντονίσου σε 15 λεπτά ακριβώς!

BOSKO είπε...

mahler76...
με την αναμενόμενη συμμετοχή, έτσι λες, ε;
εγώ πάλι το είδα λίγο ξενέρωτο το όλο σκηνικό, πάντως χάρηκα που κατάφερα να πάω κι είδα και πολλούς φίλους επίσης!

Ανώνυμος είπε...

Και τι νοημα εχουν ολα αυτα τα χαπενινγκς;Ξυλοποδαροι και ακροβατες,πολικες αρκουδες και κλοουν;Αφου κρατος που να εχει οργανωση δεν υφισταται.Κοιτας τι κανουν ισως καποιοι Σουηδοι η Δανοι καμμια φορα στις ειδησεις;Αστα.Εδω οι συγκεντρωσεις ειναι για να μαζεψουν κοσμο.Απλα για φανφαρα.

mahler76 είπε...

Φυσικά και ήταν αναμενόμενη η συμμετοχή. Ελάχιστοι ενδιαφέρθηκαν για το event αυτό (καμία σχέση με το 2007) και αυτό φάνικε από τις ελάχιστες προτρεπτικές αναρτήσεις και τα sms που δεν εστάλησαν ποτέ.

Κατερίνα Στρατηγοπούλου-Μ. είπε...

Ώστε απέτυχε η σκηνοθετημένη "επανάσταση" στο Σύνταγμα; Aλλά προς τι η απορία; Tην απάντηση την έγραψες: αρτίστικα πανό, χάπενινγκς, μαύρα μπλουζάκια, ξεκούραση στα πέριξ Ζώναρς. Αυτό είναι το άκρον άωτον του μικροαστισμού, μια χαρά το περιέγραψες - άλλωστε τι διαφορετικό θα περίμενε κανείς από ιντερνετικούς "επαναστάτες"; Μπροστά σε τέτοιου είδους "βουβές" διαμαρτυρίες, χωρίς συγκεκριμένους στόχους και αιτήματα, χωρίς συνθήματα, οι περιπατητές της Ερμού και οι καταναλωτές των πλαστικών χάμπουργκερς, φαντάζουν μπολσεβίκοι.

BOSKO είπε...

είμαι on air αυτή τη στιγμή και μετά φεύγω σφαίρα.
θα απαντήσω σε όλους αργά το βράδυ ή αύριο

ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Τζάμπα σιδέρωνε η Λουντμίλα...Τζάμπα...