Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ POND PIRATES ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ!


THE POND PIRATES
PIRATE CIRCUS
SCREAM RECORDS
Οι Pond Pirates είναι οχτώ νέοι μουσικοί από την Αυστρία, ακόμη άγνωστοι εκτός των συνόρων τους, οι οποίοι μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο cd τους. Ο γράφων είχε την ευκαιρία να τους δει live στο φεστιβάλ International Country Music Week της Κίνας, όπου και ξεχώρισαν για τον ήχο τους. Ακούγοντας κανείς την αγγλόφωνη εργασία τους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο track, εισπράττει τις σαφείς επιρροές τους από το κλασικό rock (Cold Iron, Shadows), το ονειρικό σύμπαν του Nino Rota (Pirate Circus), τον μονίμως μεθυσμένο κ. Tom Waits (A long way), τα υπνωτικά προγκρεσιβοροκάδικα ποτάμια (Dusk), μέχρι και τη reggae (Million Stars, Overboard).
Δίχως την έντονη θεατρικότητα των, εδώ διάσημων, συναδέλφων τους Tiger Lilies, με μια ηλεκτρική κιθάρα που ροκάρει θυμίζοντας συχνά τον Jimi Hendrix, αλλά και με τα πολλά πνευστά τους (κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, σαξόφωνο), οι Pond Pirates προτείνουν ουσιαστικά μια δική τους ανορθόδοξη, μπρεχτικού τύπου, όπερα, αποτελούμενη από δεκατρία τραγούδια και τρία οργανικά θέματα, που λες και αναδύθηκαν είτε από κάποιο προπολεμικό καμπαρέ, είτε από το Fillmore των ψυχεδελικών 60s – φρόντισε για το τελευταίο με τη συμμετοχή της στο κομμάτι Dawn η έξοχη τραγουδίστρια Hemma Treppo, κάτι μεταξύ Grace Slick και…Arlo Guthrie! Υψηλό και το επίπεδο των στιχουργημάτων τους, αλλού χιουμοριστικό (Monkey porno bitch), αλλού ευαίσθητο (My daddy…) και σε κάποια άλλα σημεία απλώς φευγάτο (A long way, Sold my soul). Τους Pond Pirates αποτελούν ο Benjamin Lageder (τραγούδι), οι Renato Schnoll – Tom Van Flash (κιθάρες), ο Bene Halus (κοντραμπάσο), o Nikolaus Rhomberg (ντραμς), ο Thomas Aichinger (κλαρινέτο, τρομπόνι, κιθάρα), ο David Saudek (τρομπέτα) και ο Jonathan Mauch (σαξόφωνο, όμποε). Αν θέλετε να προμηθευτείτε το cd τους, ακολουθήστε τις διαδικτυακές οδούς
* οι Pond Pirates στο φεστιβάλ της πόλης Zhandjiajie στην Κίνα, Μάιος 2009

2 σχόλια:

Franky είπε...

Αγαπητέ Bosko,
μια μικρή αναζήτηση στο YouTube εμφανίζει 4-5 τραγούδια τους, χωρίς να αναφέρεται ο τίτλος, αλλά και το Pirate Circus.
Ειδικά για το τελευταίο, νομίζω (ως δεδηλωμένος δαγκωτός φαν του Rota) ότι περισσότερο εμφανείς είναι οι επιρροές τους από τη μουσική των Βαλκανίων αλλά και της πατρίδας τους (πόλκες και λοιπά παραδοσιακά).
Πάντως πρόκειται για πολύχρωμο μουσικά σχήμα - και σας ευχαριστούμε που μας τους συστήσατε!

BOSKO είπε...

Λερναία Ύδρα...
χαίρομαι που μπήκες στο trip να τα ψάξεις τα παιδιά.
θα συμφωνήσεις μαζί μου, απόλυτα πιστεύω, αν φτάσει το cd τους στα χέρια σου!
αυτές οι βαλκανικές επιρροές που αναφέρεις ήταν πολύ ευδιάκριτες στο live τους- λόγω των πνευστών που χρησιμοποιούν κυρίως- και όχι τόσο στο άλμπουμ τους, πάντως.