Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

Η ΤΑΤΙΑΝΑ ΛΥΓΑΡΗ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ 1 ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

Χθες βράδυ παρακολούθησα την παράσταση Η αρπαγή της Ηνωμένης Ευρώπης σε μουσική και λιμπρέτο του φίλου Μηνά Ι. Αλεξιάδη και σε σκηνοθεσία της Τατιάνας Λύγαρη. Ήταν η δεύτερη φορά που γινόμουν θεατής στο Τρένο στο Ρουφ, μια πανέξυπνη επιχειρηματική και καλλιτεχνική ιδέα της Λύγαρη που μετράει δώδεκα χρόνια ζωής και που μετέτρεψε μια αμαξοστοιχία σε θέατρο με βασικό άξονα πάντα τη μουσική. Στη σημερινή εκπομπή μου στο Κανάλι 1 του Πειραιά (www.kanaliena.gr) στους 90,4 θα συνδεθούμε τηλεφωνικά με την Τατιάνα Λύγαρη, η οποία θα μας πει λίγα λόγια για τη συγκεκριμένη παράσταση, αλλά και για τα άλλα ωραία πράγματα που έχει στήσει ταυτόχρονα μέσα στο Τρένο στο Ρουφ.
Κι εδώ ο συνθέτης- μουσικολόγος Μηνάς Αλεξιάδης, του οποίου το λιμπρέτο έκανε χθες βράδυ τους θεατές να φεύγουν με πονεμένες...μασέλες από το γέλιο! Ιδού ένα μικρό απόσπασμα από τον τραγουδιστό μονόλογο του Δία- Ταύρου: Εγώ γεννήθηκα εδώ/ Ειμ' όπως λεν Δικταίος/ Ξανάρθα εσένα για να δω/ Της Ήρας να' μαι τέως. Τρελές τσιγκάνες ΄πιθυμούσα/ μπουένας μουλάτας τσίκας/ γιατί με βύζαξε μια Μούσα/ υπό μορφήν κατσίκας. Πρώτος το κέρας είδα εγώ/ Της Μούσας Αμαλθείας/ και από τότε κυνηγώ/ κόρες, τεκνά και θείας!

Συντονιστείτε από τις 17.00 έως τις 18.00 το απόγευμα στο Κανάλι 1 του Πειραιά.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γειά σου Αντώνη :-)
χαίρομαι που έγραψες για το Τρένο στο Ρουφ,έχω πάει και εγώ 2,3 φορές και ό,τι έχω δει ήταν τουλάχιστον ενδιαφέρον, με χιούμορ και ευαισθησία.Περιμένω και τα της παράστασης,αν και μάλλον και φέτος θα πήγαινα πάλι και με κλειστά μάτια!
Δανάη

BOSKO είπε...

Amelie...
την "Αρπαγή της Ηνωμένης Ευρώπης" μην τη χάσεις σε καμία περίπτωση! Μιλάμε, ο Αλεξιάδης άνετα θ' ανακηρυσσόταν σε άξιος διάδοχος του Μποστ!

Ανώνυμος είπε...

μ'έπεισες,το κανόνισα,θα πάω την Κυριακή!

BOSKO είπε...

Amelie...
θα με θυμηθείς!