Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2010

ΕΧΕΙΣ (Σ)ΧΕΣ(Η)ΕΙ;

Χθες βράδυ βρέθηκα σε φιλικό σπίτι ανάμεσα σε τρία ζευγάρια. Ο Ν. με την Α., ο Β. με την Α., ο Π. με την Ε. κι εγώ, το μοναδικό μπακούρι. Οι μισοί απ' αυτούς, καλλιτέχνες, οι άλλοι μισοί, φιλότεχνοι, διότι- ως γνωστόν- έχουν κι ένα άλφα επίπεδο οι παρέες μας. Στις σχέσεις των ζευγαριών δεν υπάρχουν στεγανά, οι κοινωνικές και αισθητικές διαφορές απαλοίφονται χάριν μιας συμβεβλημένης συντροφικότητας (στους πρεσβύτερους) κι ενίοτε ενός, κωμικά αφόρητου, ιδιοκτησιακού καθεστώτος (στους νεότερους). Βέβαια όλο αυτό μόνο ένας τρίτος, ο απ' έξω δηλαδή, μπορεί ή τον βολεύει να το βλέπει έτσι κι αν δεν είναι φαν του μίζερου τραγουδιού Οι φίλοι μου χαράματα της Αλεξίου, το καταδιασκεδάζει κιόλας. Η Ε., ας πούμε, έλεγε στην Α. ότι θέλει- δε θέλει θα χοντρύνει μετά την πρώτη γέννα της, παρ' όλο που η Α. το αρνούταν κατηγορηματικά, τη στιγμή που ο Β., ο σύζυγος της, δήλωνε ότι έτσι και συμβεί αυτό μοιραία θ' αρχίσει να ξενοκοιτάει. Τότε, η άλλη Α., που είναι γνωστή νοσόφοβη, επισήμανε ως σοβαρότερο τον κίνδυνο του διαβήτη μετά τη γέννα παρά την λογικότατη επιθυμία του συζύγου της φίλης της να ξενοπηδήξει. Οι πιο σκεπτόμενοι, ούτως ειπείν, της παρέας, απλά άκουγαν. Εγώ πάλι θυμήθηκα αρχικώς τον αείμνηστο Νίκο Σταυρίδη και την οριακή ατάκα του Άχου και δε με νοιάζει! Κατόπιν αυτοψυχαναλύθηκα εκ του προχείρου: Γιατί, βρε παιδί μου, να περνάω πραγματικά καλά μόνο όταν συζητάω με κάποιον για χοντρά προβλήματα; Γιατί να με φτιάχνουν δοσολογίες φαρμάκων με την κόκκινη γραμμή και να πλήττω με το γλυκό που δεν πέτυχε σήμερα και που το καταβροχθίζω κάθε φορά; Γιατί να θαυμάζω καλλιτέχνες- ιερά τέρατα, που' χω την τύχη να συναναστρέφομαι και με τους άλλους, τους νεότερους, που αγαπώ εξίσου, να νιώθω βαρεμάρα ύστερα από λίγο καιρό; Γιατί να θεωρώ μια πουτάνα κι έναν πούστη που ψωνίζονται πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους από τους πιο νορμάλ, ας πούμε, τύπους της κοινωνίας; Όχι ότι δεν εμπεριέχουν κι αυτοί μια γραφικότητα, αλλά είναι λίγο πιο ορίτζιναλ τουλάχιστον. Όταν η Ε. άρχισε να βρίζει τον Χατζιδάκι που δεν έχανε συναυλία του, παρ' όλο που πάντα κάτι θα συνέβαινε και θα έσερνε τα εξ αμάξης στο κοινό του, εκνευρίστηκα ελαφρώς κι έπαψα να τους παρακολουθώ. Είχα πιεί και λίγο παραπάνω μετά από πολύ καιρό, νύσταζα κιόλας κι έτσι με πήρε ο ύπνος στην πολυθρόνα. Είναι ωραίο να κοιμάσαι μέσα στη βαβούρα που προξενούν φωνές σα να διαξιφίζονται. Όταν με ξύπνησαν για να φύγουμε απ' το φιλικό σπίτι, ήρθε στο νου μου ο μονίμως άγαμος, άφραγκος, άναρχος κι ανέμελος Α. που συνάντησα προχθές στα Εξάρχεια. Πενηντάρισε κι αυτός, μα εξακολουθεί να είναι φαν αμετανόητος του Μπουκόφσκι! Βρήκες καμιά γκόμενα; τον ρώτησα. Άσε, Αντωνάκη, μου απάντησε, έτσι πια και βρεθούμε με καμιά γκόμενα με περίοδο, θα νομίζουμε ότι της κόψανε τον πούτσο!

17 σχόλια:

maya είπε...

τέλειο !!!!!!!!!!

γέλασα απίστευτα !
άμα θες ρε παιδί μου ...
κι αυ΄το τόχεις
και τ'άλλο τόχεις !!!

ΓΡΑΦΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :)))))))))))

μην εκφέρω γνώμη για τα ταμπουδάκια της κοινωνίας ...
θα νυχτώσουμε αλλά

ένα θα πω:
το χειρότερο και πιο στενάχωρο για μένα είναι
η ευκολία με την οποία πρότερα ενδιαφέροντα άτομα
υποπέφτουν στις ρουτίνες
και τους κανόνες τους κοινωνικούς
και γίνονται αγνώριστοι .
(και αβάσταχτα πληκτικοί)

και μένεις εσύ να λες, καλά προχτές δεν τα γελούσαμε μαζί αυτά ..?


φιλιά μπόσκο μου
χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ

Unknown είπε...

αμα σε χαλαν αντωνη να μην τα προκαλεις

BOSKO είπε...

maya...
γράφω, γράφω ότι μού' ρθει μεσ' στον πανικό των ημερών πάλι.
και ποιος δεν πέφτει στη ρουτίνα, άπαξ κι είναι μέλος μιας κοινωνίας; δηλαδή, εσύ κι εγώ κι άλλοι τόσοι και περισσότεροι, νομίζεις δεν πέφτουμε θύματα των κοινωνικών κανόνων; εμείς κι αν πέφτουμε κι επειδή μας απασχολεί πολύ το θέμα δεν περνάμε καλά ώρες- ώρες.
δεν είχα πρόθεση- εννοείται- να θίξω αγαπημένα μου πρόσωπα, αλλά πάλι δεν μου αρέσει να αυτολογοκρίνομαι και να λέω ότι ο χρόνος κυλάει όμορφα ή με όλα στην εντέλεια. Γιατί τελικά το πρόβλημα το' χω εγώ ή εσύ ή οι άλλοι τόσοι και περισσότεροι που λέω παραπάνω και σίγουρα όχι οι γύρω μας, οι φίλοι μας, οι δικοί μας άνθρωποι που το' χουν λύσει αυτού του είδους το πρόβλημα. Επιπλέον, προσωπικά δε θα διάλεγα ποτέ πληκτικούς ανθρώπους για φίλους μου, αναγνωρίζοντας πως εγώ ειδικά φαίνομαι ακόμη και σε μένα τον ίδιο αβάσταχτα πληκτικός.
δε βαριέσαι, ότι πρέπει για να χέσεις όλες τις (δημόσιες) σχέσεις.

BOSKO είπε...

Νίκος...
μην παρασύρεσαι από τον γραπτό μου λόγο, αν σου τα έλεγα όλα αυτά τετ-α-τετ (που θα το έκανα σίγουρα), ούτε θα τσαντιζόσουν, ούτε θα στενοχωριόσουν. Και ούτε θα έπρεπε να νιώσεις έτσι, διότι εσύ ειδικά με γνωρίζεις σε βάθος. Θα προτιμούσα εν ολίγοις να γελάσεις με το post. Για οποιαδήποτε άλλη αντίδραση σου τώρα στενοχωριέμαι εγώ ειλικρινά.

trashman είπε...

Υπομονή μέχρι να καλοπαντρευτείς, όπως προέβλεψε και η Ελένη Κικίδου..

BOSKO είπε...

trashman...
χαχαχαχα, δεν το προέβλεψε η Κικίδου, αλλά η κυρία Ελισάβετ, μακαρίτισσες αμφότερες.
τι' σαι συ, ρε παιδάκι μου, πως σου' ρχονται ένα- ένα;

Ανώνυμος είπε...

Boskaki..είσαι αδελφή ψυχή..μη ρωτήσεις ως προς το χέζειν ή το σχέζειν...είμαστε σχεζοφρενείς εμείς αυτό είναι σίγουρον!! Το πρώτο είναι απόλαυση το δεύτερο κόλαση (συνηθως)..
Δέσποινα

trashman είπε...

Τί είμαι εγώ; Αρνούμαι να απαντήσω σε ένα άτομο που "από ένα σημείο και μετά θα είναι μονίμως μεσ' στην αμαρτία".

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
πριν από λίγο γύρισα κι ήμουν στο νοσοκομείο από τη μία το μεσημέρι. Ας είναι, την κράτησαν μέσα πάλι για έλεγχο του ζαχάρου. Η κορτιζόνη διπλασιάστηκε εκεί που λέγαμε πως καθαρίσαμε. Απίστευτη ταλαιπωρία και για μένα και για τη γυναίκα σ' αυτή την ηλικία, αλλά ευτυχώς δεν το χάνει το κέφι της. Νέο τρέξιμο και μπες- βγες στα νοσοκομεία για καμιά εβδομάδα, πιστεύω. Δεν θα έρθει ο Μάρτης να ανέβω στο φεστιβάλ; Μιλάμε, δεν κρατιέμαι!

BOSKO είπε...

trashman...
λιγότερο πετυχημένο αυτό απ' το προηγούμενο σου. Το εξαντλήσαμε το post Κικίδου, πιάσε κάνα άλλο!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που την κράτησαν τη μανούλα να είσαι πιο ήρεμος τουλάχιστον και ευτυχώς που δε χάνει το κέφι της! Λοιπόν κάνε υπομονή λίγο ακόμα, περνάει ο καιρός..μακάρι να μπορούσα να έρθω με καμιά παρέα απάνω στο φεστιβάλ δεν έχω παει και ποτέ Θεσσ/νίκη. Εχω μια φίλη με ωραία τρέλα για κάτι τέτοια, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορεί! Επίσης δεν είχε μείνει ούτε για δείγμα εισητήριο για την αποψινή συναυλία οπότε μην στενοχωριέσαι.. αστο σε μένα αυτό (σνιφ)!
Δέσποινα

Ανώνυμος είπε...

Α!Και επειδή είσαι ωραίο αγόρι και μάλλον σε πιάνει εύκολα το μάτι γι αυτό παθαίνεις ό,τι παθαίνεις θα σου στείλω μια σύντομη περιεκτική αλλά πολύ αποτελεσματική στην πράξη γητεια..από ένα θείο μου πολύ μερακλή την έμαθα:

"Φτου δεξά φτου ζερβα φτου στα μάτια τα κακά...φτου του που σε φτάρμησε κι ύστερα δε σε γ(κ)α(ζ)μ(ω)η(σε)"

Καληνύχτεεεες!!

Δέσποινα

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
χαίρομαι που έσκισε ο Αγγελάκας και δεν εκπλήσσομαι καθόλου!
το' χει εδώ και πολλά χρόνια το δικό του κοινό, ενώ συν τοις άλλοις ο τελευταίος του δίσκος είναι αριστούργημα!

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
στα ξεματιάσματα θα το ρίξουμε τώρα; η αύρα της Κικίδου χτύπησε και σένα εκτός απ' τον trashman!

Ανώνυμος είπε...

Ω! Συγγνώμη αν παρασύρθηκα... ήθελα να σε διασκεδάσω λιγο που είσαι φορτισμένος...εξάλλου η γητειά είναι πανάρχαια και δεν έχει να κάνει με μεταφυσικά.. Θα σου πω λοιπόν ότι ήταν τόσο μαγικά χθες που έφυγα από τον κόσμο τούτο...ξέχασα την πολυκοσμία (στην κυριολεξία όμως ο ένας πάνω στον άλλο) δεν μπορούσες να κουνηθείς, την ζέστη ή την τόση ντούχνα..ο Γιάννης και όλα τα παιδιά τα έδωσαν ΟΛΑ, ο ίδιος το ευχαριστιόταν χόρευε εκστασιαζόταν!! Οι Διώνες είπανε το Ερημα Βουνα και συμμετείχαν φωνητικά και σε ένα ή δύο αν θυμάμαι καλά κομμάτια εκτός "Ψυχής βαθειάς", απλά ήθελε λίγη ενίσχυση ο ήχος τους νομίζω...θα σου στείλω βίντεο με το λάιβ αν θες που τράβηξε φίλη μου...με λίγα λόγια ήταν ό,τι πιο συγκλονιστηκό εχω δει σε συναυλία τα τελευταία χρόνια..το αγαπημένο μου "Αγρια των αστρων μουσική", στο "Αιρετικό" βγήκε όλη μας η οργή .."διάολε φύγε από μπροστά μου μου κρύβεις το Θεό" το "Ακούω την αγαπη" σε αλα Επισκέπτες εκτέλεση όπως και η "Γιορτή" λες και γράφτηκε για τούτες τις ζοφερές μέρες, ακόμα το "Μια όμορφη μελαχρινή" του Μάρκου με ήχους υπολογιστών να πω και έγχόρδων; Το άλλο πάλι που τραγούδησε ο Σαδίκης μαζί με τον Αγγελάκα από τους(Εν πλω)"Χωρίς κανόνα"...τι να σου πρωτοπώ...δε θέλω να νιώσεις πιο χάλια που το έχασες...σίγουρα όμως θα υπάρξει κι άλλη και θα σε ειδοποιώ εγκαίρως καθώς είμαι και στο φόρουμ και τα μαθαίνω από πρώτο χέρι!!

Πολλά φιλιά
Δέσποινα

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
η πλέον χορταστική ανταπόκριση από το πρώτο λάιβ Αγγελάκα!
σ' ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Χαχα! Εδώ ο καλός ρεπόρτερ!!Χαρά μου ρε συ να μοιράζομαι αυτά που αγαπώ!! Θα σου στείλω και βίντεο μόλις αναρτηθει κάτι καλό.

Δέσποινα