Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Πάρος-Review-I

Κοιμήθηκα στις 11 το βράδυ δίχως ποτά, ξενύχτια και facebook. Ξύπνησα στις 9 κι έκανα μπάνιο ολομόναχος σ' αυτή την παραλία κάτω από το χαρακτηριστικό κυκλαδίτικο ξωκκλήσι. Σε λίγη ώρα το ίδιο μέρος θά'ναι πατείς με πατώ σε απ' τους λουόμενους.
 Εικόνες από το χθεσινό ταξίδι...
 Η χωριάτικη σαλάτα, ένα must των καλοκαιρινών διακοπών...
 Όπως και οι γάτες των Κυκλάδων. Ειδικά οι θηλυκές κυκλοφορούν με ξεχειλωμένες κοιλιές από τα πρόσφατα γεννητούρια...
 Το σπίτι της ποιήτριας Μαρίας Λαγγουρέλη είναι ένα χάρμα...
 Να την κι εδώ η Μαρία που θυμήθηκε χθες βράδυ μια αστεία ιστορία: Κάποτε, στα μέσα των 80s, την είχε καλέσει στην ταράτσα του για γεύμα ο κοινός μας φίλος, θεατρικός μεταφραστής Βαγγέλης Ηλιόπουλος. Το γεύμα θα δινόταν προς τιμή της Φλέρυς Νταντωνάκη. Όταν έφτασε στην πολυκατοικία, επειδή είχε χαλάσει το ασανσέρ, εμφανίστηκε ένας σωματώδης μαύρος Νεοϋρκέζος, φίλος της Φλέρυς, ο οποίος πήρε τη Μαρία στην πλάτη του και την ανέβασε μέχρι την ταράτσα!
 Όσο για τα σουβλατζίδικα της Πάρου, παραδόξως δεν μεταδίδουν σκυλάδικα ή...''νταμπαντούμπα'', αλλά ραδιοφωνικά αφιερώματα στον Τάσο Λειβαδίτη με λαϊκά τραγούδια του Θεοδωράκη! 
 Αυτό είναι που λένε ''κοιμάμαι με τις κότες''...
...και ξυπνάω πρωί - πρωί τραβώντας για κάποια παραλία της Πάρου. Οι καλύτερες διακοπές, μεσ' στη χαλαρότητα και χωρίς να ξεκόβεσαι απ' τις συνήθεις δραστηριότητες σου. Απόψε το βράδυ, ας πούμε, θα προβληθεί στου ''Λογαρά'' το ντοκιμαντέρ μου για τη Φλέρυ Νταντωνάκη και θ' ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τα παιδιά της ΑΚΟΑ, προτού πιάσει την κιθάρα του ο Λεωνίδας Μαριδάκης για να φτιάξει το δικό του χατζιδακικό μουσικό πρόγραμμα. Καλό καλοκαίρι σε όλους!

3 σχόλια:

Ζαχαροπλάστης είπε...

Καλές διακοπές antoine!!!

BOSKO είπε...

επίσης, Τασούλη!
είσαι στην Ελλάδα;

Ζαχαροπλάστης είπε...

Όχι Αντώνη...Το Νοέμβρη λογικά θα έρθω!