Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

το-ντοκιμαντέρ-για-τη-γώγου-από-παρασκευή-29/3-στο-μουσείο-κινηματογράφου-θεσσαλονίκης

Παραδόξως, η απήχηση του ντοκιμαντέρ για τη Γώγου στη Θεσσαλονίκη δεν έχει καμία σχέση μ' αυτήν της Αθήνας. Αν εδώ ο μέσος όρος θεατών ήταν 30 εισιτήρια ημερησίως, εκεί είναι 70!
Χθες βράδυ που πήγα στο θέατρο μου έλεγαν ''σε χτύπησε το θεατρικό για τη Γώγου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη'', κάτι που ομολογουμένως δεν μού'χε περάσει απ' το μυαλό. Εγώ πάλι δεν είχα πρόθεση να ''χτυπηθώ'' με κανέναν και είχα γράψει και δυο καλά λόγια για το θεατρικό. Άλλωστε, υποτίθεται με την τέχνη ασχολούμεθα, δεν παίζουμε μπάλα. Και κάνω ρακόρ - που λέμε στο σινεμά - αυτή τη στιγμή και σκέφτομαι γι'αυτό ίσως να μας...ξεπέταξε ο Ριζοσπάστης μ' αυτή τη γελοία παρουσίαση (ούτε καν κριτική) στο φύλλο της Πέμπτης 7 Μαρτίου. Anyway, ίσως δεν ήταν καθόλου γραφικός ο μακαρίτης ο Άσιμος όταν τραγουδούσε ''ΚΚΕ - Το πτώμα σου Λαέ''. Λέω λοιπόν να πάω να δω επιτέλους την παράσταση και να ασκήσω κι εγώ τη δική μου κριτική τώρα που η ταινία κατέβηκε από την Αθήνα και δεν παίζει θέμα ''ανταγωνισμού'' ή ''χτυπήματος''.
Στο δια ταύτα τώρα, ξαναπάω στη Θεσσαλονίκη και λέω πως η ταινία πέρασε με επιτυχία τις ''εξετάσεις'' στον κιν/φο ''Παύλο Ζάννα''. Σήμερα είναι οι τελευταίες τρεις προβολές στις 7, στις 8.30 και στις 10 το βράδυ. Από Παρασκευή 29/3, όμως, μεταφέρεται στην αίθουσα ''Τάκης Κανελλόπουλος'' μέσα στο Μουσείο Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης με δύο προβολές ημερησίως, στις 7.30 και στις 9 το βράδυ. Προσωπικά, με τιμάει το γεγονός πως μία ταινία μου θα προβάλλεται στον συγκεκριμένο χώρο με την προοπτική να ''μείνει'' και να τη δει κι άλλος κόσμος. Φυσικά δεν προεξοφλώ τίποτα, αφού το κοινό και μόνο αυτό αποφασίζει κάθε φορά για τη μοίρα και την πορεία κάθε καλλιτεχνικού έργου.
Στη συμπρωτεύουσα, λοιπόν, τελευταίες τρεις προβολές σήμερα στον ''Παύλο Ζάννα'' κι από Παρασκευή στο Μουσείο Κινηματογράφου - Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης!
Τέλος, δε μπορώ να μην ευχαριστήσω όλους τους φίλους, καθώς και το άγνωστο μου κοινό από τη Θεσσαλονίκη, που πηγαίνουν και βλέπουν το φιλμ για τη Γώγου!

1 σχόλιο:

Ελευθερία είπε...

Τίποτα πιο ωραίο από το να αναγνωρίζετε το έργο σου και πόσω μάλλον όταν είναι αφιερωμένο σε μια τόσο σπουδαία προσωπικότητα... Εύχομαι κάποτε να σε νιώσω πραγματικά Bosko!