Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

BACK TO THE 60s ΜΕ ΤΟ TiVo NEWS ΚΑΙ ΤΟΥΣ "ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ"!


Δεν ξέρω αν η συγκεκριμένη κίνηση των Modern Times, μέσω του εβδομαδιαίου τηλεοπτικού περιοδικού TiVo News, μετέφερε ήδη συγκίνηση στους πρεσβύτερους ή περιέργεια...αρχειακού τύπου στους νεότερους -σ' αυτούς ανήκω κι εγώ- ή ακόμη και ανατριχίλα σε μερικούς! Όπως και να το δεις, είναι κάπως να διαβάζεις συνεντεύξεις του Miles Davis ή της Connie Francis του ΄63 και του ΄65 εν έτει 2008, ακούγοντας παράλληλα τους Charms, τη Ζωή Κουρούκλη, τους Idols και τη Νέλλη Μάνου! Απ' την άλλη, για τους συλλέκτες που έχουν ακούσει τόσα πολλά για τους Μοντέρνους Ρυθμούς του ΄60 και που ποτέ δεν είχαν την τύχη να πιάσουν τεύχος τους στα χέρια τους, οι επανεκδόσεις αυτές χρήζουν μεγάλης αξίας! Ήδη κυκλοφόρησαν την περασμένη εβδομάδα τα τέσσερα πρώτα τεύχη των Μοντέρνων Ρυθμών σε έναν ασπρόμαυρο τόμο, για τον οποίο έγινε κανονική ανατύπωση! Σήμερα, κυκλοφορούν τα επόμενα τέσσερα τεύχη μαζί με ένα συλλεκτικό cd με ηχογραφήσεις αντιπροσωπευτικές της εποχής των γιεγιέδων στη χώρα μας- ξέρετε, γιαουρτώματα, Νόμος 4.000, διαπομπεύσεις, αναμόχλευση των σεξουαλικών ηθών, μπόλικο shake και ψήγματα γκαραζοψυχεδέλειας ανακατεμένα με αφέλεια και ένα ξενικό αξάν στην ερμηνεία των Ελλήνων pop τραγουδιστών που σήμερα μάλλον προξενεί γέλιο! Σημειωτέον ό,τι η σειρά θα ολοκληρωθεί σε 45 (!) συνολικά cd μαζί με τα τεύχη των Μοντέρνων Ρυθμών ανά τετράδες, οπότε φαντάζεστε τι θα έχουμε να διαβάσουμε και να ξανακούσουμε! Επίσης, κάθε τεύχος του TiVo News (που θα περιέχει όλα αυτά) θα δίνει δώρο και μια αφίσα της εποχής: η αρχή έγινε με τους Beatles και ακολούθησε ο Bob Dylan! Back to the 60s, λοιπόν κι όσοι πιστοί νοσταλγοί προσέλθετε!

8 σχόλια:

musicbug είπε...

Mia xara, emena mou arese san idea, de tha agorasw to periodiko omws giati osa kommatia thelw apo ayti tin epoxi ta exw, alla ta afierwmata thaxoun poly endiaferon, eidika gia mena pou den tin ezisa ayti tin epoxi.
Kalo weekend!!!

BOSKO είπε...

musicbug...
υποθέτω ποιες ηχογραφήσεις θα' χεις ήδη στη δισκοθήκη σου! Εγώ πορώθηκα άσκημα, όμως, με το σημερινό δεύτερο cd! Περιέχει την ελληνική εκτέλεση του "Venus" των Shockin' Blue, όχι όμως με τους Olympians, αλλά με τον Άγγλο Dave Carroll που' χε...ξεμείνει στη χώρα μας, κάποια Alissa και το γκρουπ του που λεγόταν The Sing Sing Four. Φοβερό γέλιο ν' ακούς τον Carroll να τραγουδάει "στην πλάτη ρίκνεις τα μαλλία"...Μου άρεσε επίσης και η άποψη των Charms στο "It's my life" των Animals! Είπαμε, όμως, εγώ είμαι πυροβολημένος με τα 60s- 70s, επομένως μη μου δίνεις και πολύ σημασία...

μαριάννα είπε...

Τί μου θύμισες τώρα! Χίλια ευχαριστώ! Άκου το "Venus" των Shockin' Blue!!!! Τρέχω να το αγοράσω! Το πρώτο το έχει κανείς; ;)

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
εγώ, εγώ το έχω! Χθες το πήρα χαμπάρι και το τσίμπησα από πάγκο της Ομόνοιας πριν επιστραφούν! Και σήμερα κιόλας, πήρα το δεύτερο!

μαριάννα είπε...

Αστέρι μου! Μποσκάκι μου! Θα κάνεις μια κόπια στη φίλη σου έτσι; Θα το ξεπληρώσω με κρασάκι και μεζέ σπέσιαλ. :)

Φιλιά!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
σιγά το πράγμα! Κι αφού θα παίζει μεζές και κρασάκι...

ΕΥΟΙ! είπε...

είναι λιχουδιά!
πες μου όμως,
πού να χωρέσουν?
όλα τα υπέροχα συλλεκτικά μοναδικά αντικείμενα
που θέλω θα με εκτοπίσουν στο τέλος
άσε, θα τα χαζεύω στα σπίτια φίλων!

BOSKO είπε...

ευοι!...
είπες τη σωστότερη ατάκα! Γιατί νομίζεις κι εγώ μόλις μετακόμισα; όπως έχω ξαναγράψει, μόνο και μόνο για να χωρέσουν ή έστω να τακτοποιηθούν όλα τα βιβλία, τα βινύλια και τα CDs!