Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2008

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΑΞΙ...


Χθες βράδυ σε ταξί. Στη θέση του συνοδηγού εγώ, πίσω μια ηλικιωμένη μαυροντυμένη κυρία. Από το ραδιόφωνο ακούγεται κάτι περίεργο...Ένα αρμόνιο της πλάκας και μια χορωδία που συνοδεύουν έναν αοιδό στυλ Τζίμη Μακούλη, ο οποίος λέει κάτι ακατάληπτα! Συγκεντρώνομαι για ν' ακούσω καλύτερα τους στίχους: Μέγας φίλος, εσύ, Ιησού ή Θα' ρθει ο καιρός του θερισμού κλπ. κλπ. Ανατρίχιασα! Ήταν που αφήσαμε την κυρία λίγο πριν το σκοτεινό δάσος του Σκιστού και συνέχισα μόνος την κούρσα με τον μυστήριο ταρίφα, που σιγοτραγουδούσε εκστατικός τα άσματα! Άρχισα να νιώθω σαν τον Εγγλέζο μπάτσο σε εκείνη την ταινία τρόμου με τον Christopher Lee, αρχηγό των ειδωλολατρών, που τον θυσιάζουν στο τέλος μέσα σ' ένα τεράστιο ψάθινο σκιάχτρο! Με τα πολλά, μου το' σκασε το παραμύθι ο τρελάρας: Μου είπε πως είναι Πεντηκοστιανός, πως ο Κύριος έχει κυριεύσει το σώμα του μέσω της γλωσσολαλιάς και πως στη Δευτέρα Παρουσία θα εξαφανιστούν με ένα μόνο φύσημα του Κυρίου οι έχοντες τον κώδικα του Κτήνους, όσοι κάνουν σεξ εκτός γάμου ή απλά οι ομοφυλόφιλοι! Μούγκα, εγώ...Τι να έλεγα στο γομάρι που' χα δίπλα μου και κρατούσε και τιμόνι; Κούναγα το κεφάλι, σα να του έλεγα Πες τα όλα εδώ και τώρα, θεόσταλτε! Ασχέτως αν από μέσα μου υπολόγιζα πόσα μιλιγκράμ zyprexa θα ταίριαζαν στην περίπτωση του! Η κουβέντα ή καλύτερα ο μονόλογος πήρε άλλη τροπή όταν μου είπε το εξής, φτάνοντας στον προορισμό μου: Άκουσε, αδερφέ μου, εδώ παραπάνω είναι η Εκκλησία μας! Και λειτουργείτε τέτοιαν ώρα; ψέλλισα ο καψερός, φέρνοντας ταυτόχρονα στο μυαλό μου τον Πατέρα Καρρά να εξορκίζει τη μικρή Ρέγκαν! Πώς, αμέ; απάντησε ο ταρίφας τώρα τελειώνει η απογευματινή συνάθροιση! Θα σ' αφήσω απ' έξω και αν μου υποσχεθείς πως θα μπεις έστω να δεις λίγο, δεν θα σου πάρω λεφτά για την κούρσα! Και γαμώ τα χαϊβάνια ο τύπος σκέφτηκα και χαρούμενος μπροστά στην προοπτική μιας δωρεάν κούρσας (είχε γράψει σχεδόν δέκα ευρώ) του είπα να μ' αφήσει ακριβώς απ' έξω και πως θα του έκανα τη χάρη! Δε φαντάζεστε πόσο έδειξε να χαίρεται! Που να ήξερε ο ανόητος πως συνομιλούσε με τον πλέον ακατάλληλο άνθρωπο για οποιονδήποτε θρησκευτικό προσηλυτισμό. Κατέβηκα από το ταξί, πράγματι δεν μου πήρε ούτε μισό ευρώ, μόνο μου χαμογέλασε και μου είπε Ο Κύριος μαζί σου, αδερφέ μου! Εννοείται πως μόλις το ταξί εξαφανίστηκε, εξαφανίστηκα κι εγώ πηγαίνοντας να βρω το ραντεβού μου, διακόσια μετρά ευτυχώς παραπέρα από την Εκκλησία του Κυρίου του κυρίου ταρίφα...Διηγήθηκα την ιστορία στους φίλους μου, έτσι ακριβώς όπως τη μετέφερα κι εδώ και σκάσαμε στο γέλιο! Μου έμεινε μόνο η συνειδητοποίηση του πόσοι τρελοί κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας! Και τα δέκα ευρώ, βεβαίως...

82 σχόλια:

Giannis Kafatos είπε...

μακράν από τις καλύτερες ταριφοϊστορίες που έχω "ακούσει". αν βεβαίως δεν ήσουν το τεμπελόσκυλο που λες ότι είσαι (τα διάβασαμε τα χαμπέρια σου στης Μαριάνας -μη νομίζεις) θα έμπαινες μέσα και θα είχαμε ακόμη πιο απολαυστικό ... θεόπνευστο ποστάκι
αλλά προφανώς δε σ' αρέσουν τα πνευστά. Αν σε φανταζόμουν ως όργανον σε βλέπω ως μια συστοιχία κρουστών.
τε-σπα! και η φωτό είναι από τις αγαπημένες μου - πρέπει να την κάνω κάποτε t-shirt (όχι απ'άυτά που γράφω, τα άλλα που φορώ).
καλές διαδρομές ... γενικώς
;)

Θράσος είπε...

Η βλακεία είναι αήτητη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα καλέ μου...ααα,καλά έ.. τί να πώ;;;υποκλίνομαι!! άφωνη!! απίστευτο πόστ!...απορώ πως άντεξες να τον ακούς τόση ώρα..χαρά στην υπομονή σου..τώρα εσύ ή έχεις ατσάλινα νέυρα..ή τι να πώ...δε ξέρω..εγώ έκανα πρακτική στο Δρομοκαίτειο ψυχιατρίο (στα πλαίσια των σπουδών μου τρις μήνες πρακτική)...και στην αρχή έφριτα ώς εκεί που δε παίρνει να ακούω τα παραληριτικά λόγια των σχιζοφρενών,των μανικών και άλλων ψυχωσικών...πέρασαν αρκετές βδομάδες έως ότου 'εξικιωθώ' τελικά..και συνιθίσω..κι εσύ...μπράβο!..πάντως ο τυπάκος σου..ήταν πάααααρα πολύ σάικο...που λένε...καλέ αυτός θέλει νοσηλεία για καμιά δεκαριά χρόνια...πωπωππω!..απορώ αυτοί οι σύλλογοι των ταξιτζήδων αφήνουν όποιον κι όποιον να κάνει αυτή τη δουλειά;;;;δεν περνάνε από εξετάσεις,τέστ κλπ,κλπ,κλπ...αυτοί όλοι;;;...τι θα γινόταν εάν αυτός έκανε κανένα κακό σε κανένα πελάτη;;;...γιατί μη ξεχνάμε μιλάμε για έναν άνθρωπο ο οποίος πάσχει (σίγουρα) από βαριά μορφή ψύχωσης...δεν πρέπει αυτά να ελέγχονται;;;τι λές εσύ Μποσκάκι;; φιλάκια,σαστισμένα,Αθανασία.

Ανώνυμος είπε...

Μια μέρα πρέπει να μαζέψουμε τις ιστορίες και τις εμπειρίες μας από οδηγούς ταξί και να τις δημοσιεύσουμε. Θα γελάσει ο κάθε πικραμένος...

http://poetryscale.wordpress.com/2008/06/26/taxi/

Πρέπει να συμπληρώσω τη δική σου εμπειρία στην αρχή αυτού του ποστ...

:) :)

μαριάννα είπε...

Ναι, αλλά αν δεν κυκλοφορούσαν όλοι αυτοί που λες, εμείς οι δυο πώς θα γελούσαμε με τις ώρες; Το παραβλέπεις αυτό; Τόσες ώρες χαράς μας δίνουν όλοι αυτοί οι γραφικοί που τρώνε τα λυσσακά τους! χαχαχαχα

BOSKO είπε...

Νομίζω, αγαπητοί φίλοι, πως ο θράσος τα είπε όλα: Η βλακεία είναι αήττητη!

Β.Σ. είπε...

μην το γελάτε.
ίσως ο Μεσσίας εμφανιστεί κάποτε με την μορφή ταρίφα.

Καλησπέρα σας.

BOSKO είπε...

plhsion tou poihth...
καλωσήρθες!
Το φαντάζεσαι; Σκέτος σουρεαλισμός θα ήταν!

celsius33 είπε...

μπουχαχα, να πάει στο αμέρικα στους μορμόνους να βρει το δρόμο του, χάνεται εδώ ο άνθρωπος:)

Rena Fan είπε...

Να τους λυπηθείς ή να γελάσεις μαζί τους; Μάλλον και τα δυο...

Ανώνυμος είπε...

The Wickerman!...To "Citizen Kane" twn tainiwn tromoy!..Eytyxws den mphkes mesa Bosko!...

Ανώνυμος είπε...

Φαντάζομαι και τον διάλογο:
-Θές να μπεις στο ψάθινο σκιάχτρο;
-Μπά, δεν ψήνομαι.

BOSKO είπε...

celsius33...
το μπουχαχα σου μου αρέσει πολύ, καθώς έχει κάτι από...Βέγγο! Σιγά μην δέχονται οι αμερικανοί μορμόνοι τέτοιους σάϊκο στις τάξεις τους!

BOSKO είπε...

rena fan...
και τα δύο ή μπορείς απλά να τους αγνοήσεις τέτοιους τύπους. Πάντως εγώ έκανα post έναν απ' αυτούς που βρέθηκε στο δρόμο μου, για να γελάσουμε!

BOSKO είπε...

trashman...
δεν είναι μια απ' τις πιο επιτυχημένες ταινίες φρίκης; χωρίς αίμα και τέρατα, αλλά με μιαν υποβόσκουσα ψυχολογική βία και ένα καθεστώς παγανιστικού τρόμου που επιβάλλεται αργά και σταθερά, μέχρι την κορύφωση στη σκηνή του τέλους με τη θυσία στο Θεό της Καταστροφής! Ο Christopher Lee έχει δηλώσει πως είναι η ταινία τρόμου, στην οποία έπαιξε και της αναγνωρίζει μοναδική αξία!
(σ' έφαγα Νίνο- Φενέκ)!!!

Ανώνυμος είπε...

Ο οδηγός για τον οπίον σε βάρος του όλοι γελάτε,είχε τουλάχιστον κάτι "αγνό":την ανιδιοτελή του διάθεση να μυήσει,χωρίς εξαναγκασμό,απειλές,παρακολούθηση κτλ. τον πελάτη του στον κόσμο της δικής του πίστης.
Ο πελάτης απ' την άλλη,χωρίς να έχει καν το θάρρος να εκφέρει την άλλη άποψη που προφανώς εδώ διατυμπανίζει ότι έχει, φέρεται κουτοπόνηρα,μόνο και μόνο για να γλιτώσει το ποσό των 10 ευρώ,που όφειλε για την κούρσα.
Εξαπατά ψευδόμενος έναν αφελή "πιστό",το καυχάται και όλοι το βρίσκετε διασκεδαστικό...
Κι αν ο ταξιτζής είναι για γέλια, στα δικά μου μάτια ο πελάτης είναι για τα κλάματα...
Κι όλοι οι άλλοι,γλειψιματίες του πελάτη.
Εύγε!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
σου ξαναδίνω βήμα, μια και τη "λες" στους bloggers φίλους μου και πιστεύω θα σου απαντήσουν! Νομίζω πως γίνεται αντιληπτό απ' την αφήγηση ότι ο λόγος που δεν διατυμπάνισα κι εκεί τα πιστεύω μου ήταν επειδή είχα να κάνω με έναν παρανοηκό και όχι βέβαια για να γλιτώσω το δεκάευρω, όπως κακοπροαίρετα νομίζεις. Anyway, να' σαι τυχερός και περιχαρής που καταδέχτηκα να συνομιλήσω μαζί σου, ζηλόφθονο, αποτυχημένο, κομπλεξικό και διασκεδαστικό ον ταυτόχρονα!

Ανώνυμος είπε...

Τίποτα "αγνό" δεν είχε ο οδηγός: "εξαγόρασε" τον πελάτη ολοκάθαρα, για να τον προσυλητίσει. Τί πάει να πεί "μπες εσύ, και η κούρσα κερασμένη από μένα;"

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τη δική σου αφήγηση το δεκάευρο ήθελες να γλιτώσεις παραπλανώντας τον ότι τάχα θα πας μέσα στην εκκλησία τους.Δε νομίζω πια ότι θα σου έκανε κάτι κακό αν απλώς τον πλήρωνες και δεν του έλεγες τίποτε, πράγμα που θα ήταν κι η ενδεδειγμένη συμπεριφορά,αφού ένας φουκαράς μεροκαματιάρης αφελής ταξιτζής ήτανε κι όχι βεβαίως ο βελζεβούλης...
Απορώ πώς μου μιλάς σαν να με γνωρίζεις από παλιά.Δεν έχω αφήσει ποτέ άλλο σχόλιο εδώ.

Ανώνυμος είπε...

trashman,
και αγνή να μην ήταν η πρόθεση του ταξιτζή δεν χρειαζόταν γι' αυτό να του κλέψει-γιατί περί κλοπής πρόκειται-το ευτελές ποσό των 10 ευρώ.
Ανάμεσα σ΄έναν προσηλυτιστή κι έναν απατεώνα-απατεωνιά είναι να ξεγελάς για ένα έστω και αστείο χρηματικό ποσό- εγώ πάντως προτιμώ τον πρώτο...
Θα μπορούσε απλώς να πληρώσει την κούρσα και τίποτε παραπάνω.
Κάποιοι την αγαθοσύνη τη θεωρούν βλακεία.Κι όπως φαίνεται το πιστεύουν γιατί οι ίδιοι φέρονται "έξυπνα" ,όπως ο πελάτης ,εκμεταλλευόμενοι τους "βλάκες".

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
1ον:Με καλύπτει απόλυτα η παρέμβαση του trashman επί της ουσίας.
2ον:Εσύ αναρωτιέσαι πως σου μιλάω, ενώ παραπάνω σχεδόν με βρίζεις προσωπικά;
3ον:Ρε, μπας κι είσαι εσύ ο Πεντηκοστιανός ταξιτζής;
4ον:Και πολλά είπαμε...

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο
καμιά σχέση με αιρέσεις ή θρησκείες δεν έχω.Αναρωτιέμαι απλά πώς ένας κατά τ' άλλα τόσο ευαίσθητος περί τα μουσικά πράγματα άνθρωπος μπορεί τελικά απέναντι σ έναν "βλάκα" να κινηθεί έτσι "κουτοπόνηρα" για ίδιον όφελος και να το καμαρώνει κι από επάνω.

Ξέρω θα γελάσεις μα σου συστήνω να δεις μια ταινία,ισως κάτι καταλάβεις:Ο σκοτεινός ιππότης λέγεται και δεν έχω δει άλλη τόσο σοβαρή πραγματεία σχετικά με τη φύση του καλού και του κακού και τη μεταξύ τους πάλη.
Κι η ταινία αυτή μιλά πολύ όχι μόνο για το άσπρο και το μαύρο στ' ανθρώπινα μα για τις γκρίζες αποχρώσεις όπου τα όρια των αντιθέτων συγχέονται.

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
μεγάλε, πριν με είπες "κλέφτη", τώρα με στέλνεις να δω και σινεμά; Τώρα μπορεί κι εσύ να γελάσεις, αλλά μη φοβάσαι, δεν πρόκειται να σου κάνω καμιά κακή κριτική από πουθενά. Κινήσου ελεύθερα, σταμάτα όμως να ενοχλείς. Και ο πιο αδαής καταλαβαίνει πόσο κακόβουλα σκέφτεσαι για την πάρτη μου.
Άντε, καλό βράδυ.

Ανώνυμος είπε...

Αν μου βρεις μια άλλη λέξη εκτός από κλεφτης-απατεώνας ή συνώνυμά τους για κάποιον που δεν πληρώνει αυτό που πραγματικά οφείλει, πολύ ευχαρίστως να την αποσύρω και να χρησιμοποιήσω αυτήν που θα μου υποδείξεις.

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
μεγάλε, την αποσύρεις- δεν την αποσύρεις, τη στιγμή που κάτω από ένα "ανώνυμος" λες ό,τι λες (κι εγώ εξακολουθώ να σου δίνω βήμα, όπως βλέπεις), έχω κάθε δικαίωμα να σε γράφω στα μουσικά μου...όργανα. Επίσης, δεν μιλάς ωραία κι ούτε μπορείς να κρύψεις την κακία σου. Θλιβερό για σένα... Κατά τ' άλλα, γράφε, κουβέντα κάνουμε και πυροδοτείς συζητήσεις με λάθος τρόπο.

Ανώνυμος είπε...

Επιχειρήματα κι απόψεις συγκρούονται,όχι πρόσωπα.


Και βλέπω δεν έχεις διάθεση να επιχειρηματολογήσεις-εύχομαι όχι ελλείψει επιχειρημάτων..

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
η συζήτηση μαζί σου μοιάζει με ένα ζωύφιο, που ενώ έρχεται κατά πάνω μου απλωμένο και απειλητικό, μόλις το ακουμπάω, μαζεύεται σε μικρή μπάλα, για να προστατευτεί με το αδύναμο κέλυφος του. Δεν το πατάω όμως. Το σπρώχνω με το πόδι μου ελεύθερο στο φυσικό του χώρο.
Και φυσικά, δε βρίσκω λόγο για διάθεση επιχειρηματολογίας. Καλό σου βράδυ (επαναλαμβάνω)

Ανώνυμος είπε...

Η απειλή που λες πως αισθάνεσαι δεν είναι τίποτε άλλο από το λογικό ιστό της σκέψης μου μέσα στον οποίον παγιδεύεται σαν έντομο το "γκρίζο" σου.

Δεν έχω άλλα όπλα παρά την ορθή σκέψη.

Σε κατανοώ.

Δες την ταινία.Ακου με,δεν θα χάσεις.Πολύ ανώτερη από τα θρίλερ με τον Κρίστοφερ Λη.

μαριάννα είπε...

Η αλήθεια είναι ότι το μεσημέρι αναφέρθηκα στην τελευταία φράση του μπόσκο για τους τρελούς της ζωής μας γενικά.

Ειδικά, μια και τοποθετήθηκε ο ανώνυμος κρίνοντας ως γλειψιματίες τους σχολιαστές, έχω να πω ότι:

Σιχαίνομαι τους πάσης φύσεως προσηλυτισμούς και τους καταδικάζω.
Ειδικά εδώ, δεν θεωρώ ότι ο ταξιτζής ήταν το φτωχαδάκι που θυσίαζε το μεροκάματο για την πίστη.

Αλλά ο κλασικός λαμόγιος Έλληνας που εξαγοράζει συνειδήσεις, όπως οι πολιτικοί εξαγοράζουν ψήφους, όπως οι ανώτεροι «πηδάνε» τις κατώτερες με ταξίμια θεσούλας ή μονιμοποίησης και λοιπά.

Προσωπικά, αν ήμουν ο μπόσκο, θα του την έλεγα άσχημα του ταξιτζή και θα με άδειαζε στο πρώτο φανάρι που θα έβρισκε μπροστά του.

Ο μπόσκο έκανε αυτό που κάνουν όλοι οι Έλληνες με τους βουλευτές. Τους τα παίρνουν και τους μαυρίζουν.

Θα ήθελα κι εγώ να μπορούσα να το κάνω, αλλά δεν μπορώ. Νιώθω σαν ταύρος με το κόκκινο πανί μόλις δω τον «εκμεταλλευτή» κι επιτίθεμαι. Είτε πολιτικό, είτε θρησκειοέτσι, είτε προϊστάμενο με εξουσία.

Όμως ο εκ των υστέρων, ευγενικός ανώνυμος, υπήρξε προσβλητικός και αγενής και ως προς τον μπόσκο και προς τους σχολιαστές.

Άκου γλείψιμο! Λες και θα μας διορίσει τη μάνα στο δημόσιο!!!
:((((((((

Αν ήτανε πάντως να γλείψω άντρα στη ζωή μου, δεν θα το έκανα σαν σάλιαγκας, αλλά ως θηλυκό.

Ε μααααααα... φουρκίστηκα τώρα.:)))

Ανώνυμος είπε...

http://www.myfilm.gr/article2650.html#reviews

Δες για την ταινία Μπόσκο.

Η αγαπητή Γητεύτρια ας αρκεστεί στο Μάμα μία.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε μην ανησυχείς καθόλου για τον "φτωχό μεροκαματιάρη οδηγό", ήξερε τί έκανε και τα λεφτά του θα τα πάρει πίσω από αλλού. Ή νομίζεις δεν ξέρουμε για τα συμβόλαια που υπογράφουν, και το 10% που συνδράμουν; Έχεις δίκιο όμως: ο Μπόσκο εξαπάτησε. Εξαπάτησε τον Έξαποδώ!..
Μπράβο ρε Μπόσκο!...

Ανώνυμος είπε...

Γητεύτρια
να θεωρήσω κι εγώ πως τα παίρνεις από κινηματογραφικές εταιρείες,εκδοτικούς οίκους κτλ. επειδή προβάλλεις συγκεκριμένα προϊοντα τους;...

Υλικό όφελος ο πεντηκοστιανός ως φαίνεται δεν είχε.Αυτοί οι άνθρωποι δεν κινούνται με βάση το υλικό συμφέρον τους,αλλά λόγω πόρωσης με την πίστη τους.Κι ο Μπόσκο πορωμένος με κάποιους της μουσικής είναι-δεν προτείνει στους αναγνώστες του να πάνε να ακούσουν κάποιον;...Προσηλυτισμό θα πεις πως κάνει;
Κι εσύ πωρωμένη με άλλα-κι εσύ προτείνεις-απλώς δεν είστε και γενναιόδωροι για να χαρίζετε και δεκάευρα...

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
τώρα σοβαρολογείς; 34 ετών άνθρωπος, 1.75 μπόι, θα κάτσω να δω Μπάτμαν;
πάντως μια χαρά τα λέει ως κριτικός κιν/φου ο Παπα Μίχος!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
να μην ελπίζεις σε διορισμό της μάνας σου, είμαι ανένδοτος! Ρουσφέτια δεν κάνω! Πρέπει να μεγαλώσει άλλο λίγο, να μαζέψει...μόρια!
"Όχι ως σάλιαγκας, αλλά ως θηλυκό"! I like you, Marianna!

μαριάννα είπε...

Τώρα εξηγούνται όλα μπόσκο μου. Σκοτεινός ιππότης ο μεσιέ. Έλεος... Άκου σκοτεινός ιππότης! Και Μπάτμαν... χαχαχαχαχαχα

Του συνιστώ ανεπιφύλακτα το Mamma mia! Καλμάρει και δείχνει και μερικούς σωστές άντρες. Αληθινούς.

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο
καμια σχέση με τις ταινίες Μπάτμαν που έχεις-αν έχεις- δει ως τώρα.
Θέλει μυαλό για να την πιάσεις...
Κι εκτός αυτού ο συγχωρεμένος ηθοποιός που παίζει τον Τζόκερ,θ' αφήσει εποχή με το παίξιμό του,που θα σε κάνει να κοκκινίζεις για το τωρινό σου σχόλιο για την ταινία...

Κρίμα και θες να περνιέσαι για άνθρωπος που σχετίζεται με τα καλλιτεχνικά.

BOSKO είπε...

trashman...
από κει κι από δω, τον φάγαμε τον Εξαποδώ! Ωραίος ο trashman!

etalon είπε...

Εξαιρετικη ιστορία προσυλιτισμού,
σχεδον κινηματογραφική, πολυ συχνή ειδικα στην θεσσαλονίκη, που αντί να την καταγγείλεις , την χρησιμοποιείς χιουμοριστικά σαν ακομπλεξαριστος ανεξιθρησκος.
Τωρα τι στο καλο φαγωθηκες να απαντας του ανώνυμου πραγματικα απορω με το περισευμα του χρόνου σου...
Οταν επιλέγουμε ενα ταξι, επιλέγουμε το μεσον μεταφορας κι όχι την συνθηκη της.
Οποιοσδήποτε καταστρατηγεί την συνθηκη ειναι αντιεπαγγελματίας και για τους θρησκόληπτους δυστυχώς αμαρτωλός.
Οπότε ο αναμάρτητος αδελφοι μου πρωτος τον λίθον βαλέτω....
( δεν γέλασα απλά αγχώθηκα γιατί το τελευταίο τρίμηνο μου ετυχε 4 !!!! φορές)

Ανώνυμος είπε...

Γητεύτρια
τι να πω για κάποια που ενθουσιάζεται εξίσου με τον Ταρκόφσκι και το Μάμα μία;...
Κάπου υποκρίνεται.Κι επειδή ξέρουμε πού υπήρχαν τα τεκνά,δε χρειάζεται να προσπάθησουμε και πολύ για να το βρούμε.

Ο σκοτεινός ιππότης θα περάσει στην ιστορία ως ένα αριστούργημα και θα ντρέπεστε με την άγνοια που αν και σας δέρνει,τουλάχιστον δε σιωπάτε.

Rena Fan είπε...

Γητεύτρια, κορυφαία η ατάκα για το γλείψιμο...

Trashman, έχεις απόλυτο δίκιο. Τα παίρνουν χοντρά...

Ανώνυμε, πόσο φουκαράς μεροκαματιάρης ήταν ο οδηγός δεν το ξέρουμε (προσωπικά ελάχιστα λυπάμαι τους ταξιτζήδες και δη τους φανατισμένους για αθλητικά, θρησκευτικά, πολιτικά και άλλα παρόμοια--και έχω εμπειρίες από όλες αυτές τις κατηγορίες). Εμφανώς όμως ήταν προσηλυτιστής. Και με επικίνδυνες ιδέες, για τις οποίες, από μια άποψη, έπρεπε να τιμωρηθεί! Καλά του έκανε ο bosko...

Βέβαια εδώ που τα λέμε, μόνο καλό του έκανε: θα 'ναι ευτυχής ο ταξιτζής που έφερε ένα άτομο στον ίδιο δρόμο...

μαριάννα είπε...

Ανώνυμε πολύ σωστά σκέφτεσαι. Αν σε συστήσω σε εταιρείες και εκδότες καλοπληρωτές, θα κάνεις κι εσύ το ίδιο;

Πάντως εγώ δεν έχω ταρίφα στους αναγνώστες μου για να διαβάζουν Λόρκα και Θερνούδα. Μόνοι τους έρχονται. :)

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα που μια τουλάχιστον αμφίβολης ηθικής ταυτότητας πράξη σου, για τους επισκέπτες σου ΠΡΕΠΕΙ να χαρακτηριστεί μόνο θετικά,αν και κάποιοι αν έλεγαν τη γνώμη τους ανώνυμα,ίσως διαφοποιούνταν.

Γι αυτό μιλάω για γλειψιματίες.

Rena Fan είπε...

Μα μέχρι να γράψω τη βαθυστόχαστη γνώμη μου οι απαντήσεις πολλαπλασιάστηκαν! Δεν είμαι πια επίκαιρος.

Ωχ, ώρα είναι τώρα (κυριολεκτικώς...) να μου πούνε ότι τα παίρνω και από τη Βλαχοπούλου....

μαριάννα είπε...

Χαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Καλησπέρα βρε! Τώρα σε αναγνώρισα σίγουρα!

μαριάννα είπε...

Rena Fan, καλησπέρα! Και σε όλους.

Παίρνεις την ατάκα της βραδιάς! :)

Ωχ, ώρα είναι τώρα (κυριολεκτικώς...) να μου πούνε ότι τα παίρνω και από τη Βλαχοπούλου....

BOSKO είπε...

etalon...
καλέ μου etalon, φύγε μακριά εσύ, δε σου πρέπουν οι ιντερνετικές...ναυμαχίες! Σ' ευχαριστώ πολύ, παρ' όλα αυτά, για την παρέμβαση! Τέσσερις φορές σου' χει τύχει κάτι παρεμφερές; Είναι να φρικάρεις με όλη την έννοια της λέξης...

Ανώνυμος είπε...

κούνια που σε κούναγε γητ.
ιδέα δεν έχεις ποιος είμαι.

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
ρε συ ανώνυμε, πραγματικά σ' ευχαριστώ! Να' σαι καλά, ρε ψυχή, δηλαδή! Έχω ρίξει το γέλιο της αρκούδας απόψε!

Ανώνυμος είπε...

πες μου καλή μου γητεύτρια πώς συνάδει η φιγούρα σου με πόρσε με τον θαυμασμό που τρέφεις στον ταρκόφσκι και θα το βουλώσω για πάντα.

BOSKO είπε...

rena fan...
καλά, σε σένα πάει ασυζητητί το βραβείο Καλύτερη Ατάκα της Βραδιάς, που λέει κι η γητεύτρια! Πέθανα στο γέλιο!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
ρε παιδιά, τρέχτε κάποιος να φωνάξει την Κ-σ.μ. !!!

Ανώνυμος είπε...

πάμε στοίχημα πως η κουσουμού θα συμφωνήσει μπόσκο μαζί μου και θα σε αδειάσει;...
Αρκεί μόνο να κρίνει επί της ουσίας.Την εκτιμώ κατά βάθος.Αλλά πολύ στο βάθος,τόσο που δεν φαίνεται.Μόνο κακίστρω υστερικιά κι αγαμική να μην ήτανε...

Ανώνυμος είπε...

παίδες δεν ξανασχολούμαι μαζί σας.
Μεγάλη τιμή σας έκανα.
Όποιος δει τον σκοτεινό ιππότη,ας πει κάτι στον Μπόσκο γιατί η γητεύτρια είναι ανεπίδεκτη.
Δε θα με ξαναδείτε στα λημέρια σας.
Party is over.
Αντίος.

μαριάννα είπε...

Αν είναι να το βουλώσεις για πάντα να μη χάσω την ευκαιρία. :Ρ

Λοιπόν, ο Ταρκόφσκι είχε την Porsche την 911 την turbo! Γι αυτό κι εγώ της έχω αδυναμία.

Αλλά η ανοησία σπάει ούμπαλα. Ακούστε τώρα λογική.

Αν σου αρέσει ο Ταρκόφσκι, δεν οδηγείς Porsche, γιατί κατά το φτωχό μυαλό του ανώνυμου αυτά τα δύο δεν πάνε πακέτο!!!!!!

Η ποίηση πάει με ματρακά και με κουρούπα. Με skoda, lada, zastava άντε και με κανένα Audi TT Coupé.

Σημειώνω πως ο Αρσένι ήταν αριστοκρατικής καταγωγής και μεγαλωμένος στα πούπουλα! Θα γράψω τη βιογραφία του σύντομα και θα στην αφιερώσω να λυθούν οι απορίες σου.

Β.Σ. είπε...

ηθικό δίδαγμα όλης αυτής της εποικοδομητικής συζήτησης και ανταλλαγής απόψέων,καλλιτεχνικών προτίμήσεων κτλπ κτλπ... την επόμενη φορά πάρε λεωφορείο.

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
ο ανώνυμος έχει μείνει στη σάτιρα του Χάρρυ Κλυνν στα 80s, όπου ο Λεωνίδας Κύρκος προσερχόταν στο Κοινοβούλιο με ποδήλατο! Εν ολίγοις, ηθοποιός σημαίνει φως- μήπως πεινάς; και τι να φας...

BOSKO είπε...

plhsion tou poihth...
εσύ, αδερφάκι μου, μας αποτελείωσες! Υποκλίνομαι!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
κατ' αρχάς ξεφτίλα που μιλάς έτσι για μία γυναίκα! Η Κ-σ.μ. θα σου απαντήσει πολύ καλύτερα από μένα- να' σαι σίγουρος- αν και πολύ θα ήθελα να απαντήσω εγώ για λογαριασμό της. Πάντως, κρίμα που φεύγεις, τώρα που το πάρτυ άναψε! Τώρα που κατάλαβα κι εγώ για ποιον ενεργοποίησα τον μετριασμό των σχολίων! Ατιμούλικο...πως θες να ασχολούνται μαζί σου...

Ανώνυμος είπε...

υγ.Άνθρωποι που αληθινά λατρεύουν την ποίηση του Ταρκόφσκι και στ' αλήθεια διαισθάνονται έστω τη φιλοσοφική πεμπτουσία των ταινιών του,δεν είναι δυνατόν να αναρτούν σε μπλογκ φωτό τους καμαρώνοντας σαν γύφτικα σκεπάρνια.
Τόση ρηχότητα της υλικής επίδειξης είναι αδύνατον να συνυπάρχει με την εκτίμηση της πνευματικής ματιάς του Ταρκόφσκι.
Κάπου υποκρίνονται.Βρείτε πού:)

Ανώνυμος είπε...

διόρθωση:

υγ.Άνθρωποι που αληθινά λατρεύουν την ποίηση του Ταρκόφσκι και στ' αλήθεια διαισθάνονται έστω τη φιλοσοφική πεμπτουσία των ταινιών του,δεν είναι δυνατόν να αναρτούν σε μπλογκ φωτό τους σε πόρσε καμαρώνοντας σαν γύφτικα σκεπάρνια.
Τόση ρηχότητα της υλικής επίδειξης είναι αδύνατον να συνυπάρχει με την εκτίμηση της πνευματικής ματιάς του Ταρκόφσκι.
Κάπου υποκρίνονται.Βρείτε πού:)

μαριάννα είπε...

Ιδού το φοβερό μου αμάρτημα!

Οδήγησα Porsche!

Στην πυρρά κολασμένη! Που θες να μεταφράσεις και Ταρκόφσκι!

Τί διάολο μωρέ, η Λουκά είσαι; Μόνο η Λουκά θα σκεφτόταν έτσι. Έλεος...

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
ρε συ Μαριάννα, τι καψούρα τραβάει μαζί σου ο ανώνυμος; Έχω πάθει μουνόπλακα! Ούτε 20 ετών να ήταν! Μεγάλε, μου φαίνεται από δέκα ευρώ ξεκίνησες να κοστολογείς τον πόθο σου κι έφτασες σε...Πόρσε!
Σωστός ο παίκτης!

μαριάννα είπε...

Το ντεσεβάκι μου! Πάει με τον Ταρκόφσκι το χρώμα;

Β.Σ. είπε...

καλού κακού πέρασε αύριο απο εκείνη την εκκλήσια και πρόσφερε 10 ευρώ.

έτσι για να κοίμασαι ήσυχος.
που ξέρεις,ο ταξιτζής μπορεί να έχει δίκιο.

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
αν και μου αρέσει το τωρινό προλεταριακό σου Volvo S40, εντούτοις τα Ντεσεβό είναι η αδυναμία μου! Με το ντεσεβό του Γιάννη Bach Σπυρόπουλου, σαν και το παλιό το δικό σου, φτάσαμε στην Ασέα για προσκύνημα στον τάφο του Γκάτσου! Στο ντεσεβό του Θεοδωρόπουλου, του οπερατέρ μου, φορτώνουμε πάντα την κάμερα πριν πάμε το πρώτο πλάνο μιας νέας ταινίας! Έτσι για γούρι...

BOSKO είπε...

plhsion tou poihth...
ούτε απ' έξω δε θα ξαναπεράσω! Όσο για τον ταξιτζή, ας πάει σε έναν ψυχίατρο ή ας γαμήσει επειγόντως το πολύ- πολύ και θα σου πω μετά αν κάνει φτηνιάρικο προσηλυτισμό ξανά εν ώρα εργασίας...

μαριάννα είπε...

Αντώνη το ντεσεβάκι ήταν ο έρωτάς μου. Οι απαιτήσεις όμως της ζωής, όπως ευρωπαϊκά ταξίδια 800χμ μόνο το πήγαινε κι άλλα τόσα το έλα, με ανάγκασαν να πάρω αυτοκίνητο που λειτουργεί ως εργαλείο και όχι ως αξεσουάρ.
Και το αυτοκίνητο το αγοράζω πάντα με κριτήρια ποιότητας και ασφάλειας και όχι ... ποιητικά!!!!

Άλλο και τούτο πάλι!

Όταν δεν έχει ο εχθρός να σου προσάψει τίποτα, τρώγεται με τα λυσσακά του. Είναι αστείο κι απ' την άλλη θλιβερό.

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
ναι, μωρέ, έχεις δίκιο.
Ξέρεις πόσο ανακουφίστηκα που εξ αιτίας της δικής σου παρουσίας στο blog μου, ξεβρακώθηκε ο ανώνυμος; Είχα αρχίσει να ανησυχώ, διότι δεν έχω εχθρούς στην πραγματική μου ζωή, πόσω μάλλον στην ιντερνετική. Ήμουν περίεργος ποιος ήταν αυτός που άφηνε τα κακοήθη σχόλια του τόσο καιρό κι υποπτευόμουν άλλους ανθρώπους που δεν έφταιγαν σε τίποτα. Γι' αυτό και μόνο, του αξίζει η περιφρόνηση του κόσμου όλου! Και ο οίκτος που θέλει να λέγεται και καλλιτέχνης- τρομάρα του- και συγχρόνως βρίζει χυδαία γυναίκες, λασπολογεί και προσπαθεί να δημιουργήσει θόρυβο γύρω από το ολότελα ανύπαρκτο, στον λογοτεχνικό κόσμο της χώρας, όνομα του. Κρίμα...Ξεφτίλα...Οίκτος...Αίσχος...και φυσικά δεν πρόκειται ποτέ από δω να δει την παραμικρή αναγραφή, έστω και υπαινικτικά, στο ασήμαντο όνομα που φέρει...
ουφ, μου' κανε τα αρχίδια τσουρέκια πολίτικα, αλλά δε μπορώ να πω, γέλασα με την ψυχή μου!

Β.Σ. είπε...

Ο Θεός (και οι εννοίοτε απεστελμένοι του - ταξιτζήδες, ανώνυμοι με απόψεις,ιδιοκτήτες ιταλικών εστιατορίων,πλανόδιοι πωλητές,παχύσαρκοι και (μυστηριωδώς) αυτάρκεις ηψηλά ισταμένοι ιερείς και άλλοι πολλοί χαριτωμένοι) μαζί μας.

Καλό ξημέρωμα σε όλους.

μαριάννα είπε...

Καληνύχτα σε όλους και όσοι επικαλείται πολύ εύστοχα ο plhsion tou poihth

Βοήθειά μας! ;)

BOSKO είπε...

plhsion tou poihth...
God bless ψυχωτικούς ταξιτζήδες, απελπισμένους καψούρηδες, κομπλεξικούς ποιητάς του βουνού και του λόγγου, Πεντηκοστιανούς και Προτεστάντες, τον Μίνωα Κυριακού και την Κυριακούλα που' χει τάλιρα και τσιγαριές στη ζούλα!
Καλό ξημέρωμα!

musicbug είπε...

Poly gelio, telika oi tarifes einai O,TI NANAI! Sigoura sou edose mia poly kali istoria na afigeise kai na gelame:-)

BOSKO είπε...

musicbug...
τα σχόλια ξεπέρασαν σε γέλιο το ίδιο το post! Αυτό που χαίρομαι είναι πως κάποιοι εξέλαβαν την κίνηση μου ως αμφιβόλου ηθικής πράξη! Αυτό ήθελα ακριβώς! Η ηθική, τα καθήκια και το καθήκον, όπως έχω ξαναγράψει, δε σχετίζονται μόνο ηχητικά! Μ' αρέσει που μερικοί- μερικοί τσίμπησαν και αίφνης το ιστολόγιο μου γέμισε σχόλια! Το δε συγκεκριμένο post ξεπέρασε σε αριθμό σχολίων κι αυτό με την ανταπόκριση της Πλάτωνος! Εύγε στον bosko, λοιπόν! Και σ' όποιους αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε, που έλεγε και η Γαλάνη!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
βρε, καλώς τον! Επειδή κατά λάθος έσβησα το σχόλιο, μπορείς να το ξαναστείλεις; Μια και θεωρείς ό,τι είμαστε τάλε κουάλε με τη γητεύτρια, της το μετέφερα και ξαναέπεσε το γέλιο της αρκούδας! Θα περιμένω το βράδυ το comeback σου, διότι τώρα την κάνουμε για τη συναυλία του Λεοντή!
Στο επανιδείν, λεβέντη!

Ανώνυμος είπε...

Δε φτάνει που κάνεις την πρώτη χοντράδα με τον ταρίφα, τη γράφεις κιόλας γιατί νομίζεις ότι όλοι έχουμε γίνει τενεκέδες ξεγάνωτοι και θα χλιμιντρίσουμε με την εξυπνάδα σου, ρε Μπόσκο. Έπειτα ο εγωισμός σου δε σ'αφήνει να σκεφτείς για λίγο και να το μαζέψεις ανθρωπος υποτίθεται της τέχνης είσαι, κρίμα. Είναι βέβαια και η ξεκούδουνη από δίπλα που έχει πάρει master να ανάβει φωτιές όταν νομίζει πως της επιτίθεται ο γνωστός άγνωστος, τέτοιο μίσος. Έχει πέσει απόρριψη και κάποιος πρέπει να της εξηγήσει ότι γελάνε μαζί της να το κόψει, (εγώ όχι). Ένας φίλος της τουλάχιστον ας βοηθήσει. Κάντο εσύ αν κατάλαβες τι λέω (και δε θα πας στην κόλαση γι' αυτο που έκανες στον ταξιτζή :) αν και προσωπικά δε με πείθεις.

Υπογράφω σαν Άγγελος
Καλή συνέχεια δεν ξαναγράφω

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
σε δημοσιεύω όπως βλέπεις και sorry my friend, αν άργησα, αλλά έχουμε και δουλειές, δεν είμαστε όλοι σαν και σένα βιδωμένοι μπροστά σ' ένα πληκτρολόγιο. Εξακολουθείς να είσαι χυδαίος και υβριστικός μεσ' στο ίδιο μου το σπίτι, παρ' ότι εσύ στο δικό σου, ως καθαρόαιμος φασίστας, έχεις αποκλείσει τα σχόλια. Δικαίωμα σου, "ποιητή" μου. Δεν έχεις όμως κανένα δικαίωμα να προσπαθείς να υπάρξεις μέσω επιθέσεων σε κόσμο που μέχρι πρότινος σε αγνοούσε παντελώς. Οι πηγές μου μού λένε ό,τι εκθέτεις ανεπανόρθωτα "δικούς" σου ανθρώπους, τα εξώδικα έρχονται σωρηδόν κάτω απ' την πόρτα τους και δε σέβεσαι το βήμα που σου δίνουν. Το μοναδικό μέσω διαδικτύου, αφού ως άνθρωπος της τέχνης- που με λες κι εσύ ειρωνικά- τυχαίνει να συναναστρέφομαι πολλούς πραγματικούς ποιητές, οι οποίοι δε σε ξέρουν τόσο με το πραγματικό, όσο και με το λογοτεχνικό σου ψευδώνυμο. Τι κρίμα, σε νιώθω και συμμερίζομαι την απελπισία σου, το θυμό και την αγανάκτηση σου, όμως δε μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Δε σου φταίω σε τίποτα, είναι άδικο να με βρίζεις χωρίς να με έχεις συναντήσει ούτε μια φορά στη ζωή σου. Τέλος, δεν θα ήθελα να με ξαναενοχλήσεις για κανέναν λόγο, θα με βάλεις να τσακωθώ με ανθρώπους που τους εκτιμώ ειλικρινά και- πίστεψε με- δεν το θέλω καθόλου.
Ελπίζω να τηρήσεις αυτό που γράφεις και να μην ξαναπεράσεις από δω...

μαριάννα είπε...

Είναι βέβαια και η ξεκούδουνη από δίπλα που έχει πάρει master να ανάβει φωτιές όταν νομίζει πως της επιτίθεται ο γνωστός άγνωστος, τέτοιο μίσος.



A χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα!

Φοράς τα καλά σου
Και τα μαύρα γυαλιά σου
Κι έξω τριγυρνάς
Πολύ γοητεία
Και μεγάλη εμπειρία
Πάντα κουβαλάς
Κι όταν περπατάς
Πανικό σκορπάς
Κι όταν περπατάς
Όλους τους αναστατώνεις και..

Ανάβεις φωτιές
Ανάβεις κι όλα τα καις
Κι απ' όπου περάσεις
Κάνεις καταστροφές
Ανάβεις φωτιές
Ανάβεις κι όλα τα καις
Και πίσω σου αφήνεις
Πληγωμένες καρδιές

Ανάβεις φωτιές
Ανάβεις κι όλα τα καις
Κι απ' όπου περάσεις
Κάνεις καταστροφές
Ανάβεις φωτιές
Ανάβεις κι όλα τα καις
Εγκλήματα κάνεις
Κι αμαρτίες πολλές

Φoράς τα καλά σου
Τ' ακριβό τ' άρωμά σου
Και κυκλοφορείς
Μ' εκείνο το βλέμμα
Που παγώνει το αίμα
Πάντα οπλοφορείς
Κι όποιoν και να δεις
Τον πυροβολείς
Όποιον και να δεις
Τον κάνεις να παραμιλάει
για σένα και...

Ανάβεις φωτιές...

Ανώνυμος είπε...

Δε σε βρίζω, εξυπνάκια και εγωιστή σε λέω. Ξαναδιάβασε καλά όσα έγραψα και ξαναδιάβασε πως το συνέχισες και που το έφτασες εσύ! Για τη δική μου κρίση φαίνεσαι προπέτης και σα να καλπάζεις από αλαζονεία. Να το προσέξεις μόνο κράτησε. Και να διασταυρώνεις τις πηγές σου. Πολλά έγραψα και τίποτα μάλλον δεν έπιασες.
Τελικά το διαδίκτυο πίσω από τις λέξεις αποκαλύπτει χαρακτήρες ανώνυμων και επώνυμων.Άκου A χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα και ανάβεις φωτιές! Άσματα και μιάσματα θα μου πεις.

Υπογράφω σαν Άγγελος και γυρίζω πίσω στον παράδεισο γιατί ο κόσμος έχει εντελώς ξεφύγει!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
όλο λες δεν ξαναγράφεις κι όλο δω γυρίζεις! Μα, μέλι έχουν πια τα Άσματα & Μιάσματα; Δε μου λες, εσύ όταν αποκαλείς κάποιον "τενεκέ ξεγάνωτο", τον λες εγωιστή και εξυπνάκια; Σε ποια γλώσσα άραγε, ομιλείτε σουαχίλι και δεν το ξέρουμε; Επίσης, μήπως είσαι λίγο δυσλεκτικός και σου βγαίνει και στη γραφή σου; Τι πάει να πει από συντακτική άποψη "Να το προσέξεις μόνο κράτησε"; What is this, man, can you explain please? Anyway, εσύ δεν είσαι Άγγελος, είσαι ένας διάβολος (που' λεγε κι ο αγαπητός φίλος Βαγγέλης Γερμανός)!

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
έλα ρε, που είσαι; Αφού δεν έρχεσαι να γίνουν 80(!) τα σχόλια του post τούτου, το κάνω εγώ! Μπαγασάκο, αρχίζω και περνάω καλά μαζί σου! Αφού λέω να μη βγαίνω έξω τα βράδια για να κάθομαι να σε διαβάζω! Να σ' έχει ο θεούλης καλά με τέτοιο γέλιο που' χω ρίξει δυο μέρες τώρα!

Ανώνυμος είπε...

Ας πούμε πως είμαι δυσλεκτικός πάντως τενεκέ ξεγάνωτο εγώ δεν σε αποκάλεσα. Νόημα βγαίνει μόνο αν χλιμίντρισες κι εσύ από μέσα σου με όλη αυτή την ανταπόκριση των σχολίων επιβράβευσης που αρχικά δέχτηκες και έτσι μπερδεύτηκες και μου προσάπτεις χαρακτηρισμούς για σένα που δεν έγραψα. Κοίτα το point τελικά βγαίνει στο χλιμίντρισμα, στο σώου αν θες που σε τρέφει προσωπικά για να παράγεις. Τι πάει να πει εν περιλήψει εσένα δε σε ξέρει κανένας και συμμερίζομαι την απελπισία σου υπονοώντας πιο πάνω σε κάποιον που άστοχα επιτίθεσαι ότι δεν τον ξέρουν σαν ποιητή οι γνωστοί σου ποιητές κ.λ.π; H τέχνη θέλει επιβεβαίωση, θέλει το κοινό της για να υπάρξει; Λυπάμαι είμαι αλλού και είσαι αλλού. Θα δημιουργήσεις το καλύτερο έργο σου όταν επί της ουσίας δε θα σε νοιάζει πώς θα το εκλάβει ο αποδέκτης του. Και τότε μόνο θα ξαναμπώ εδώ μέσα. Για να υποκλιθώ. Τώρα πετάς και θα γκρεμοτσακιστείς, πρόσεχε!
Έχω κι εγώ πολλά ελαττώματα και πρώτα πρώτα δεν έχω σθένος μη τηρώντας τις υποσχέσεις μου… Άγγελος

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
εν περιλήψει, σημαίνει ότι με έφτασες σε τέτοιο σημείο να ξεστομίσω πράγματα που δεν μου αρέσουν για κανέναν συνάνθρωπο μου και ιδιαίτερα για έναν- υποτίθεται- καλλιτέχνη. Αυτό είναι το ένα. Το άλλο τώρα: Ρωτάς αν η τέχνη θέλει το κοινό της για να υπάρξει. Εσύ το λες αυτό; Σου απαντώ πως μάλλον το θέλει το κοινό της η οποιαδήποτε μορφή τέχνης ως γνήσια μορφή επικοινωνίας, διότι η στέρηση αυτού ακριβώς του κοινού οδηγεί τους συντελεστές της σε απαράδεκτες φασιστοειδείς πράξεις. Είμαι σίγουρος, αν εσύ κρατούσες ένα πιστόλι θα μας είχες ξεκάνει όλους μας...Και μην ανησυχείς, δεν πετάω καθόλου. Δεν ξέρεις τι ζόρια τραβάει ο καθένας στην προσωπική του ζωή, μη βλέπεις τα πάντα, εχθρούς και φίλους, μέσα από την οθόνη του pc σου.
Αυτά τα ολίγα (ξανά μανά)...