Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΣΔΑΚΗ ΣΕ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΣΤΗΝ ΠΑΧΗ ΜΕΓΑΡΩΝ!

Παρ' ότι το μυαλό μου βρίσκεται ήδη στο 31ο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας που έχει σήμερα την τελετή έναρξης του, η συμμετοχή μου στη συναυλία του αγαπητού φίλου, Βασίλη Γισδάκη, με αναγκάζει να μείνω στην Αθήνα. Όχι ό,τι χαλιέμαι ιδιαιτέρως, αφού την Τετάρτη θ' αναχωρήσω κι εγώ για τη Δράμα, ενώ, εκτός από την αποψινή συναυλία, εκκρεμεί και μια συνέντευξη με τον Χρήστο Θηβαίο για το δίφωνο. Όσοι, λοιπόν, γουστάρουν ν' ακούσουν απόψε έναν καλοπαιγμένο και κυρίως καλοτραγουδισμένο Χατζιδάκι από τον τελευταίο αυθεντικό ερμηνευτή του, ας πάρουν το αυτοκίνητο τους ή ένα λεωφορείο κι ας έρθουν μέχρι το λιμάνι της Πάχης στα Μέγαρα. Ο Γισδάκης θα ερμηνεύσει κομμάτια από κύκλους τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι σε στίχους Νίκου Γκάτσου, Άρη Δαβαράκη, Μιχάλη Μπουρμπούλη, Αγαθής Δημητρούκα κ.α. Θα τον συνοδεύσουν η Δέσποινα Στεφανίδου (πιάνο- φωνή), η Άννα Θεοδωράτου (φλάουτο- φωνή), ο Άγγελος Παπαδάτος (κοντραμπάσο) και ο γράφων στην ανάγνωση κειμένων του συνθέτη! Εμείς πάντως προβλέπεται να περάσουμε καλά- το ίδιο επιθυμώ και γι' αυτούς που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους!

12 σχόλια:

Panos Kosmidis είπε...

Αγαπητέ bosko,

Είναι κρίμα πραγματικά που μόνο εσείς στην Αθήνα έχετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε εκδηλώσεις τόσο υψηλής καλλιτεχνικής, αισθητικής και πολιτισμικής αξίας.Εγώ κατοικώ στη Θεσσαλονίκη που, αν και δεύτερη μεγαλυτερη πόλη, δεν πραγματοποιούνται συχνά τέτοιες εκδηλώσεις(πράγμα λογικό ώς ένα σημείο, αν συγκρίνει κανείς τους πληθυσμούς των δύο πόλεων).Όπως και να 'χει, όμως, εμείς οι "απο εδώ" σας ζηλεύουμε και το μόνο σίγουρο είναι πως μόνο τα σώματά μας θα βρίσκονται στη Θεσ/νίκη, γιατί οι ψυχές μας θα είναι εκεί, μαζί σας...!

Υ.Γ.Αλήθεια, ποιός θα είναι ο ρόλος σου στη συναυλία?Συγχώρεσέ με που σου κάνω αυτή την ερώτηση,δεν ξέρω και πολλά για σένα.

Καληνυχτώ και συγχαρητήρια για την πραγματικά τεράστια συνεισφορά σου σε ό,τι αφορά αυτόν τον καλλιτεχνικό, αλλά και κοινωνικό "κολοσσό", που λέγεται Μάνος Χατζιδάκις...

BOSKO είπε...

matsiftaria...
καλωσορίζω κι εγώ με τη σειρά μου ένα ωραίο blog που πήρε το όνομα του από τα θρυλικά "Παράλογα" του Χατζιδάκι & του Γκάτσου! Όπως λέω και στο post, αυτό που κάνω εγώ στις χατζιδακικές συναυλίες του Βασίλη Γισδάκη τα τελευταία χρόνια, είναι να διαβάζω ανάμεσα από τα τραγούδια (μόνο στο α΄μέρος) κείμενα του ίδιου του Χατζιδάκι, όπως και κάποιες πληροφορίες- σχόλια που έγραψα για ορισμένα κομμάτια. Μου το είχε ζητήσει ο φίλος μου ο Γισδάκης πριν από δυο- τρία χρόνια και έκτοτε έγινα κι εγώ μέλος του συγκροτήματος του. Μου αρέσει πάρα πολύ, ειδικά όταν κλείνονται κάποια λάιβ εκτός Αθηνών και ταξιδεύουμε όλοι παρέα! Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, όντως δεν έχουμε έρθει ποτέ για το σκοπό αυτό. Στο μέλλον, ας ελπίσουμε...

Panos Kosmidis είπε...

Αγαπητέ,

καταλαβαίνω αν δεν θα δεχτείς αυτό που θα σου ζητήσω.Αλλά, μήπως θα μπορούσες μετά την πραγματοποίηση της συναυλίας να ανεβάσεις αυτά τα κείμενα στο blog σου, για να τα "ξεζουμίσουμε" και εμείς που δεν έχουμε την δυνατότητα να έρθουμε στην εκδήλωση?Όσον αφορά την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη, θα είμαι απ' τους πρώτους που θα ενδιαφερθούν σε περίπτωση που γίνει πραγματικότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο, μια όαση το μπλοκ σας! Η καλύτερη, η πιο ενημερωμένη κι η πιο αποψάτη ατζέντα για ότι πολύτιμο κυκλοφορεί δίπλα μας και δεν τυγχάνει προβολής. Σας διαβάζω όταν ξυπνάω νωρίς το πρωί κι αργά το βράδυ και περιμένω τη νέα σας μουσική ταινία όταν έρθει στο Τριανόν! Hold On!

BOSKO είπε...

matsiftaria...
κοίταξε, πολλά απ' αυτά τα κείμενα έχουν ήδη δημοσιευθεί στα Άσματα και Μιάσματα. Υπάρχει, λόγου χάριν, μια αρκετά παλιότερη ανάρτηση μου για το τραγούδι "Το παιδί από την Κρήτη" που τραγουδάει πάντα ο Γισδάκης στα λάιβ του. Το ίδιο κείμενο σχεδόν διαβάζω κι εγώ εκεί. Όλα τα άλλα, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, είναι γνωστά και πολυειπωμένα, όπως ότι το "Χάρτινο το φεγγαράκι" γράφτηκε για το "Λεωφορείον ο Πόθος" κλπ. Μακάρι να ερχόμασταν με το σχήμα αυτό στη Θεσ/νίκη, θα το ήθελα πολύ. Και μη στενοχωριέσαι, εσείς έχετε εκεί την άλλη φωνάρα, τον Παντελή Θεοχαρίδη, να σας τραγουδάει! Καλά δε λέω;

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
εγώ απορώ πως μπορείς και ξυπνάς νωρίς το πρωί, εφόσον με διαβάζεις στις τρεις τα χαράματα! Χιούμορ κάνω...Να' σαι καλά όποιος κι αν είσαι, σ' ευχαριστώ για τα ωραία σου λόγια!

Panos Kosmidis είπε...

Το κείμενο για το "παιδί από την Κρήτη" το έχω διαβάσει και μπορώ να πω ότι με έκανε να ξαναγνωρίσω και να εκτιμήσω ακόμα πιο βαθιά το συγκεκριμένο κομμάτι.Αυτό για το "Χαρτινο το φεγγαράκι" θα το εξερευνήσω σύντομα!
Όσον αφορά τον Παντελή Θεοχαρίδη, ξέρω ότι πρόκειται για μια εξαίσια φωνή, την οποία δυστυχώς έχω ακούσει μόνο στην Μικρή Πατρίδα του Ανδρέου και του Καρασούλου!Αλλά σίγουρα μια πολύ καλή φωνή!

BOSKO είπε...

matsiftaria...
OK, τότε ξεκοκκάλισε το blog και θα την καταβρείς εσύ, αφού όλο αναφορές και ιστορίες για τον Χατζιδάκι περιέχει στο μεγαλύτερο μέρος του. Άμα σου άρεσε η "Μικρή πατρίδα", που να άκουγες και τον Θεοχαρίδη ντουέτο με τη Βενετσάνου στον "Μεγάλο Ερωτικό" του Χατζιδάκι! Τέλος, μπες στο youtube και μπορείς να βρείς βιντεάκια με τον Βασίλη Γισδάκη να ερμηνεύει καταπληκτικά τον Χατζιδάκι σαν γνήσιος μαθητής του! Σ' αφήνω τώρα, η ώρα πάει τέσσερις κι εγώ πάω να...διαλυθώ. Καλό ξημέρωμα να' χουμε!

Panos Kosmidis είπε...

Εχω ψάξει τα περισσότερα που γράφεις για τον Μάνο!
Έχω δει και προσθέσει στ' αγαπημένα μου την εκπληκτική και σπανιότατη εκτέλεση του "Blue" από τον Γισδάκη.Σίγουρα θα καταλαβαίνεις σε ποιό βίντεο αναφέρομαι.
Αυτά κι απο μένα, και 'γω πάω για ύπνο τώρα.Αύριο πάλι!

BOSKO είπε...

matsiftaria...
Αμάν- αμάν, αυτό το "αύριο πάλι" σαν απειλή μού ακούγεται! Αύριο θα τρέχω όλη μέρα σχεδόν, γράφε εσύ όμως κι εγώ θα σου απαντήσω! Ο bosko τους αγαπάει τους αναγνώστες του! Καλόν ύπνο!

maira είπε...

Φίλε μου bosko
Τελευταία φορά σας είχα δει στην Κεφαλονιά.
Μαγεία.
Σήμερα... και με συνπρωταγωνιστή την Πανσέληνο !!!

Φυσικά και θα είμαι εκεί ...

BOSKO είπε...

maira del mar...
φυσικά και θα είσαι εκεί!