Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Ο BOSKO & Ο DAMO SUZUKI ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ!


Αύριο Πέμπτη διαγωνίζεται η ταινία μου στο τμήμα digi 2008 του 31ου φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Η προβολή θα γίνει στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης στις 19.30 το απόγευμα. Χαίρομαι διότι πολλοί αγαπημένοι φίλοι θα ταξιδέψουν κι αυτοί από πολύ μακριά μόνο και μόνο για να παρευρεθούν στην προβολή. Πρώτος απ' όλους ο δάσκαλος Νίκος Κούνδουρος, του οποίου η βιογραφία που έγραψε ο Γιάννης Σολδάτος θα παρουσιαστεί το μεσημέρι της ίδιας μέρας στο αίθριο του φεστιβάλ. Ο ποιητής Αντρέας Παγουλάτος, επίσης, ο Νίκος Χαλβατζής, ο συνθέτης μου, ο Αλέξανδρος Σεϊταρίδης, ο μοντέρ μου, αλλά και ο Θεσσαλονικιός φίλος μου Παντελής Θεοχαρίδης. Δεν αποκλείεται να εμφανιστεί και ο δ/ντής φωτογραφίας, Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, αν καταφέρει και το σκάσει από το τμήμα κιν/φικών σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει πλέον. Η αλήθεια είναι πως ειδικά αυτή τη φορά δεν περιμένω και δεν αγχώνομαι για κανένα βραβείο. Η ταινία αυτή έγινε μέσα σε τρεις ώρες συνολικά, άσχετα αν στο μοντάζ μετά δουλεύτηκε για τρεις μήνες με συνεχόμενα ξενύχτια! Είναι κι αυτό το ψηφιακό βίντεο που κάπου θεωρώ ευτελές μέσο σε σχέση με το φιλμ, το οποίο χρησιμοποιούσα ανέκαθεν στα ντοκιμαντέρ μου. Τουλάχιστον το αντιμετωπίσαμε το όλο πράγμα εντελώς κινηματογραφικά θέλω να πιστεύω. Εγώ αν έχω χρόνο θα κάνω καθημερινές αναρτήσεις εν είδη ανταποκρίσεων από το φεστιβάλ. Εσείς κάντε μια ευχή να πάει καλά η αυριανή πρώτη προβολή!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΜΕΝΑ & ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕΣ

22 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Το έχουμε πει ξανά, αλλά δεν πειράζει άλλη μία: ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Φρόντισε να το χαρείς και να γυρίσεις πίσω πλουσιότερος σε εμπειρίες.

Περιμένουμε τα “ρεπορτάζ” σου…

Ανώνυμος είπε...

Καλή επιτυχία!

frank barrell είπε...

Καλή τύχη Μπόσκο!
Διαφωνώ βέβαια με το ότι το ψηφιακό βίντεο είναι ευτελές μέσο, όχι γιατί το φιλμ δεν έχει όντως άλλη αίγλη, αλλά γιατί υπάρχουν περιθώρια πλέον και με το βίντεο να γίνει μια πολύ καλή δουλειά που δε θα υστερεί διόλου σε αισθητικό επίπεδο και κυρίως με πολύ πιο φτηνό τρόπο. Φαντάζομαι ότι με την «κινηματογραφική αντιμετώπιση» που αναφέρεις, το ίδιο πράγμα λέμε.
Καλή τύχη και πάλι.

thras είπε...

απ'ότι είδα, παίζει και στην ετ1 καθε μέρα από τη δευτέρα τις ταινίες του φεστιβάλ... ξέρεις πότε θα παίξει τη δική σου? Θα στηνόμουν μπροστά στην ετ1 μέχρι να τη βάλει αλλά το θέμα είναι ότι είναι αργά από τις 12 και μετά, ώρες που συνήθως αφιερώνω στο διάβασμα(ή στο ροχαλητό)... Πες μου πότε είναι και θα βάλω οδοντογλυφίδες στα μάτια να μείνω ξύπνιος!

μαριάννα είπε...

Καλή επιτυχία και καλό ταξίδι! Εύχομαι να περάσεις όμορφα και να γυρίσεις ευτυχής!

Giousurum είπε...

Φιλε bosko, καλή σου επιτυχία...
Θέλω να δω φωτογραφία με το βραβείο!!!
Αν και πιστεύω οτι δεν ειναι το βραβείο αλλά η συμμετοχή και ο δρόμος μέχρι εκεί...
Καλά να περνάς....

Μουσικά Προάστια είπε...

Βλέποντας τη μεγαλειώδη εμφάνιση του ευρωπαίου Παναθηναϊκού χθες, έχω να δηλώσω τα εξής:

"Εεε, οοο,
στη Δράμα θα σηκώσουμε το Ευρωπαϊκό!"

Καλή επιτυχία Μπόσκο.

Rena Fan είπε...

Καλή επιτυχία και με ένα βραβείο από εκεί που δεν το περιμένεις!

musicbug είπε...

Eyxomai na pane ola kala sto egxeirima sou ayto! Kai perimenw entyposeis!
Kali kali epityxia!

BOSKO είπε...

frank barrell...
το ξέρω αυτό που λες, το είδα στην πράξη δηλαδή, όμως έχω αυτή τη λίγο αρτηριοσκληρωτική στάση, καθώς ήμουν απ' την τελευταία γενιά σπουδαστών κιν/φου, που γαλουγηχηθήκαμε με το φιλμ. Ξέρεις, μουβιόλα, κόψε- ράψε και ο γλυκός θόρυβος του φιλμ που ρέει μεσ' στο σασί. Για να καταλάβεις, αισθάνθηκα μ' αυτή την ταινία σα να μην επρόκειτο να γίνει ταινία, αλλά κάτι άλλο. Τελικά, κάτι κάναμε και βοήθησαν για μιαν ακόμη φορά οι φίλοι συνεργάτες μου. Σ' ευχαριστώ για τις ευχές!

BOSKO είπε...

θρασύβουλος...
λογικά, απόψε θα δείξουν αποσπάσματα, αν ασχοληθούν με το τμήμα digi όπως και με το επίσημο διαγωνιστικό. Οι προβολές του ψηφιακού ξεκινούν αύριο τ' απόγευμα. Παίρνουν και συνεντεύξεις απ' τους σκηνοθέτες απ' όσο ξέρω, αλλά δεν θα με δεις εμένα, διότι σήμερα έχει...Κοζάνη κι απ' αύριο θα βρίσκομαι Δράμα.

BOSKO είπε...

το άρωμα του τραγουδιού...
poetryscale...
γητεύτρια...
giousouroum...
μουσικά προάστια...
rena fan...
musicbug...
σας ευχαριστώ όλους, καλοί μου φίλοι, με συγκινείτε! Πάρουμε- δεν πάρουμε βραβείο, είστε όλοι καλεσμένοι από τώρα στην αθηναϊκή προβολή της ταινίας "κεκλεισμένων των θηρών" εντός του Κύτταρου!

celsius33 είπε...

Καλή επιτυχία μπόσκο μας, ανυπομονούμε να δούμε την ταινία σου και κάτω!

etalon είπε...

kali epitixia

ΕΥΟΙ! είπε...

καλή επιτυχία
θα ήθελα να είμαι εκεί!
:)

Ισμήνη Μπονάτσου/ Ismini Bonatsou είπε...

καλή επιτυχία !!!!!!!!!!

giorgisxristodoulou είπε...

Bosko,πώς πήγαμε;
θέλω νέα!...
Νά'σαι καλά
Γ.

maira είπε...

Καλή επιτυχία και καλοτάξιδος με SUZUKI, bosko μου

Άρτεμις είπε...

Αργησα...Προφανως τώρα έχει ήδη προβληθεί η ταινία σου-θα έχει φύγει και το άγχος..Ελπίζω πάντως όλα να πήγαν καλά!!!!

BOSKO είπε...

σας ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας! Καλά πήγαμε σε γενικές γραμμές, αν και πιστεύω το θέμα ήταν ερμητικά κλειστό για το ελληνικό κοινό- εννοώ πως κανείς δε γνώριζε τον Damo Suzuki, ώστε να ενθουσιαστεί με ένα ντοκιμαντέρ για την περίπτωση του. Πάντως, τα πρώτα σχόλια που άκουσα, μιλάνε για ένα happening με λόγο και μουσική που το απόλαυσαν οι περισσότεροι. Αύριο βράδυ η απονομή. Επόμενη προβολή στην Αθήνα τώρα!

stereonova είπε...

mipos thes na peis ermitika kleisto gia to kinimatografofilo elliniko koino....anyway i tainia einai kali.o damo mou fanike poly aplos,opos kai o logos tou,gia na min po kai kapos afelis.toulaxiston se sxesi me tin poly proxorimeni mousiki poy paizei.i istoria me tis mpamies,pera apo tin anafora sto album ton can (?) dinei ena oraio surrealistiko tono stin tainia.
ena endiaferon mousiko stoixeio pou den ixera einai oti exei apokyrixei to kraut rock...

kali epytixia sta vraveia !!

...oso gia tin tainia tis Flery,pragmatika,sygkinitiki !

BOSKO είπε...

mixalis e. ...
εννοώ ερμητικά κλειστό στο ελληνικό κοινό γενικά. Το ευχάριστο είναι πως δεν ακούστηκαν αρνητικά σχόλια, πέραν του κατά πόσο η θεματική του (ο Suzuki δηλαδή) ενδιαφέρει τους Έλληνες. Στην εφημερίδα, πάντως, του φεστιβάλ, η παρουσίαση- κριτική της ταινίας ήταν καλή. Χαίρομαι που περνάμε όμορφα στο φεστιβάλ με την παρέα μου, που βλέπουμε τις ταινίες των συναδέρφων (ορισμένες, εξαιρετικές!) και επίσης σκέφτομαι τις συμμετοχές στα φεστιβάλ του εξωτερικού που θα' ρθουν!
Όπως είπε και ο Θεοχαρίδης: "η ταινία αυτή έχει έναν Γιαπωνέζο αναρχικό που μιλάει γερμανικά"! Καλοοοό!