Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ MUSICBUG!


ΜΑΝΤΩ- ΜΑΝΤΩ ΙΙ- POLYMUSIC
Στο, ομολογουμένως εμπνευσμένο, εξώφυλλο η Μαντώ ως άλλη Εύα κρατάει στα χέρια της τον κατηραμένο Όφη και το Μήλο στον Κήπο του Παράδεισου! Περνώντας τώρα στο περιεχόμενο του νέου άλμπουμ, που σηματοδοτεί και το come back της τρόπον τινά, θα μπορούσαμε να έχουμε έναν πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα pop – metal δίσκο! Και λέω θα μπορούσαμε, καθώς βρήκα αφάνταστα διασκεδαστικές τις δύο πρώτες συνθέσεις του Πήγασου και της ίδιας της ερμηνεύτριας μαζί με τον Κώστα Αναδιώτη αντίστοιχα. Γκαζωμένες ηλεκτρικές κιθάρες και keyboards α λα…Saxon, ένα σκληροπυρηνικό περίβλημα με τα απαραίτητα pop ρεφρέν, στην υπηρεσία των οποίων τίθεται η πραγματικά σπουδαία φωνή της Μαντώς. Όταν όμως από το τρίτο track οι τόνοι πέφτουν και μπαίνει η μπαλανταδόρικη διάθεση, ο δίσκος φανερώνει τις πραγματικές του προθέσεις και μετατρέπεται σε ένα ολότελα συμβατικό pop προϊόν, απευθυνόμενο σε εφηβικές ηλικίες με στίχους που εξαντλούνται στη γνώριμη ερωτική θεματολογία. Θα ξεχώριζα τη ρυθμική μπαλάντα Σ’ ακολουθώ σε μουσική Βίκτωρα Πολυδώρου και στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου, που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς επίδοξους pop σουξεδοποιούς! Το epic metal στοιχείο ξανακάνει την εμφάνιση του Στον Αιγόκερω, το κομμάτι που κλείνει το cd με ιδανικό τρόπο. Ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο στους τομείς της παραγωγής και της ηχοληψίας.

15 σχόλια:

Θράσος είπε...

Eμένα πάλι ντροπή μου,αλλά οι μπαλλάντες οι ξενόγλωσες μου άρεσαν. Τα άλλα ούτε που τα άκουσα.
Εμένα πάλι μου αρέσει και η Ζωίτσα Κουρούκλη στο 'Εδώ τελειώνει ο ουρανός', δώσε μου κλαψομούνικο...(sorry)
Και το παίζω και κουλτουριάρης.
Από τα προηγούμενα πόστ μου έμεινε πολύ αυτό με τον Θεοχαρίδη.

BOSKO είπε...

θράσος...
εγώ πάντως τ' άκουσα για να γράψω και ποιος ξέρει με ποια αφορμή θα το ξανακούσω κάποτε. Το περίμενα ό,τι θα σου άρεσε το post με Θεοχαρίδη, αφού είσαι φαν!

Rena Fan είπε...

bosko και θράσος,
Είπα να παίξω λίγο με τα νεύρα σας και να σας πω πότε ερμήνευσε η Βλαχοπούλου το "Εδώ τελειώνει ο ουρανός" αλλά τι μου φταίτε κι εσείς και η Μαντώ και ο musicbug; Άντε, ας μην το "κάψω" το θέμα, γιατί θα μου τελειώσουν κάποια στιγμή και τα θέματα των αναρτήσεων. χιχιχιχι

BOSKO είπε...

rena fan...
λυπήσου μας!!!

Rena Fan είπε...

Εγώ ξέρω ότι ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει! Τώρα για την αξία του Γιώργη Χριστοδούλου και για τη σπουδαία φωνή της Μαντώς (sic), ας μιλήσει ο bosko.

Rena Fan είπε...

Ωπ, άσχετο, πλέον, το σχόλιό μου... Έφυγε το προηγούμενο!

BOSKO είπε...

rena fan...
το αφήνω το σχόλιο σου, Απόστολε, παρ' ότι μόλις έσβησα το προηγούμενο που προκάλεσε αυτή σου την αντίδραση. Ευκαιρία, λοιπόν, να σου απαντήσω, απαντώντας συγχρόνως στον γνωστό...άγνωστο: η Μαντώ είναι μια κορυφαία pop φωνή που την ξεζούμισε και μετά την πέταξε σαν λεμονόκουπα το δισκογραφικό καθεστώς κι η καταναλωτική πιάτσα της μικρής Ελλάδας. Θα με ρωτήσεις "εσύ την ακούς;" και θα απαντήσω "όχι, εφόσον δεν μου λέει απολύτως τίποτα το ρεπερτόριο της σε αισθητικό πλαίσιο". Αυτά όλα όμως δεν έχουν να κάνουν με την επιπέδου Μαράια Κάρεϊ φωνή της. Όσο αδιάφορα μου είναι τα τραγούδια της Μαράια, άλλο τόσο μου είναι και της Μαντώς (και όχι της Μαντούς- τι σπαστικό αυτό πια!) Ο δε Γιώργης Χριστοδούλου είναι ο πιο σοβαρός pop καλλιτέχνης που έχουμε, με σεβασμό στο κλασικό έντεχνο και αγάπη προς οτιδήποτε προοδευτικό και του γούστου του έρχεται απ' έξω. Πιστεύω πως ο δίσκος του "Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι" (ο Ζήλος του' χε γράψει διθυραμβική κριτική!) έκανε τομή στην αμήχανη ελληνική pop σκηνή, εισάγοντας την για πρώτη φορά εν έτει 1999 στο brit- pop κλίμα, που όλοι μετά θα ανακάλυπταν και θα υιοθετούσαν. Τέρμα! Όποιος δε μπορεί να τα διακρίνει όλα αυτά, πρόβλημα του. Το "αξιόλογο ιστολόγιο" μου, όπως το λέει ο "φίλος" που σχολίασε πριν από σένα, οφείλει να συμπεριλαμβάνει τη Φλέρυ Νταντωνάκη, τη Μαντώ, τον Πάριο, τους Pink Floyd, τους Your Hand In Mine, τη Λένα Πλάτωνος και τον Χριστοδούλου στα θέματα του. Ο συγγραφέας του δεν είναι ούτε "κολλημένος" και βέβαια ούτε κακοπροαίρετος. Με κανέναν...

Rena Fan είπε...

Πες τα, χρυσόστομε!

BOSKO είπε...

rena fan...
τα είπα και καθάρισα! Ε, μα πια! Που πήγε ο musicbug; Να εμφανιστεί τάχιστα και να τοποθετηθεί επί του θέματος!

Ανώνυμος είπε...

Της πάει αυτό το Evanescence look της Μαντώς!..Όποιος είχε την ιδέα, τα συγχαρητήρια από μένα!...

BOSKO είπε...

trashman...
συμφωνώ & επαυξάνω!

ΕΥΟΙ! είπε...

καλησπέρα!
άρα δεν ήταν ιδέα μου!
χαίρομαι που συμφωνούμε!
με το πρώτο άκουσμα σκέφτηκα
"κάτι διαφορετικό συμβαίνει..

BOSKO είπε...

ευοί...
καλώς σε βρίσκω!
Χαίρομαι που συμφωνούμε!
Να περνάς να τα "λέμε"!

musicbug είπε...

Kalispera kai thanx gia tin afierwsi:-) Mallon den sou arese to cd tis alla to egrapses me poly kompso tropo kai xwris kakies opws kanoun sinithws se tetoious kallitexnes. Tin gnwmi mou gia to cd tin ksereis, mou arese poly kai pistevw oti einai poly kalyteri douleia apo kati alles pou kykloforoun, ki axioprepis. To "S'akolouthw" m'aresei ki emena poly! Simera tha grapsw kai to post gia to blogopaixnido pou em kaleses, argisa alla to katafera:-) Hmoun oligoimeres diakopes sto Agkistri:-)
Ta leme syntoma;-)

BOSKO είπε...

musicbug...
στο Αγκίστρι,ε; Ήδη μου' χει λείψει. Welcome back και άκουσε άλλη μια φορά για μένα την αγαπημένη σου Μαντώ!