Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2008

Η ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ PRIMAVERA EN SALONICO ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ECM ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ!


Η Σαβίνα Γιαννάτου βρίσκεται σε ιδιαίτερα δημιουργική φάση! Μόλις κυκλοφόρησε από την ECM το ολοκαίνουργιο άλμπουμ της με το γκρουπ των Primavera en Salonico. Λέγεται Songs of Another και περιέχει διασκευασμένα παραδοσιακά τραγούδια απ' την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου (προσεχώς αναλυτικό post)! Κυκλοφόρησε όμως ακόμη ένας δίσκος, στον οποίο η Σαβίνα μαζί με τον Βασίλη Γισδάκη μοιράζονται την ερμηνεία κλασικών έντεχνων συνθέσεων, που αποδίδει η Ορχήστρα των Χρωμάτων. Πρόκειται φυσικά για τα Τραγούδια του Αιγαίου (επίσης αναλυτικό post προσεχώς)! Σε λίγες ώρες θα βρίσκομαι στο θέατρο Βράχων προκειμένου να απολαύσω τη Σαβίνα στα νέα ethnic τραγούδια της και να παραλάβω το Songs of Another από την υπεύθυνη της Μικρής Άρκτου. Ως γνωστόν η ανεξάρτητη εταιρεία έχει αναλάβει εδώ και μερικούς μήνες τη διανομή στη χώρα μας των δίσκων της ECM κι όχι μόνο αυτό, αλλά προχώρησε και στη διοργάνωση ενός φεστιβάλ στην Αθήνα! Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένουμε τις δύο συναυλίες της Ελένης Καραΐνδρου και αρκετών άλλων ξένων καλλιτεχνών. Καλή επιτυχία στη Σαβίνα Γιαννάτου απόψε, όπως και σε ένα φεστιβάλ, απ' αυτά που συνηθίζονται σε όλες τις πολιτισμένες μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, μα που η Αθήνα στερήθηκε μεταξύ πολλών άλλων, πραγματικά αξιόλογων, πραγμάτων.
* η καταλληλότερη βραδινή απόδραση μετά από μια έντονη μέρα απ' άποψη δραστηριοτήτων και ένα ευτυχές επαγγελματικό ραντεβού στον Ιανό με τον Γιάννη Τριάντη και τον Γιώργο- Ίκαρο Μπαμπασάκη. Είπαμε, προσεχώς περισσότερα...

2 σχόλια:

μαριάννα είπε...

Συγχαρητήρια! Συγχαρητήρια!
Τα μάθαμε τα καλά νέα. Κάποιο πουλάκι σας είδε στον Ιανό κι έστησε αυτί.;)
Πολύ το χάρηκα! Με το καλό...
Έχω μια συμπάθεια κατά 'κει μεριά. Θα σου πω από κοντά γιατί.

Φιλιά και πάντα τέτοια!

BOSKO είπε...

γητεύτρια...
ας πούμε ό,τι ήταν στο πλαίσιο ωραίων ανθρώπινων συναντήσεων! Για να μην πούμε, κρύβε λόγια- κρύβε λόγια, όπως επίσης, να μη μου ξεμπροστιάσεις μια μελλοντική ανάρτηση!
Σ' ευχαριστώ, Μαριάννα μου!