Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2008

"ΟΧΙ, ΠΑΤΕΡΑ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ SEX PISTOLS! ΓΚΕΓΚΕ;"


Να' ναι καλά ο φίλος μου ο Γιάννης που μου έστειλε το βίντεο αυτό και μου έφτιαξε τη διάθεση! Μια από τις γελοιοδέστερες σκηνές cult ανθολογίας από την ταινία Χούλιγκανς: Κάτω τα χέρια απ' τα νιάτα! του 1983. Η αποθέωση της κακογουστιάς και του μικροαστισμού, που μέχρι σήμερα καταφέρνει να χαρίζει γέλιο μέχρι δακρύων! Ο Πετρόχειλος στο ρόλο του επαναστάτη νεανία που πετάει την απίστευτη ατάκα Η αλήθεια βρίσκεται στους Sex Pistols! Γκέγκε; και ο καλοκάγαθος παπάς πατέρας του μένει μαλάκας, βρίσκοντας παρηγοριά στην αγκαλιά της παπαδιάς! Η οποία παπαδιά, αν προσέξετε, περισσότερο θα της ταίριαζε ο ρόλος της γκόμενας του ανεκδιήγητου Πετρόχειλου! Το ό,τι βέβαια ο γιος σκάει μύτη αμέσως μετά τσιτσιδωμένος, ακούγοντας κάτι που μόνο Sex Pistols δε θυμίζει, αυτό είναι μια άλλη ιστορία για τον ευφυή σεναριογράφο... Αναζητήστε την ταινία σε dvd ή σε καμιά αραχνιασμένη VHS του συνοικιακού video- club σας και δε θα σας μείνει άντερο! Αντιπροσωπευτικό δείγμα της παρακμής του ελληνικού κινηματογράφου και μη νομίζετε πως σήμερα έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, απλά τα σκατά σερβίρονται με το χρυσοποίκιλτο περίβλημα της τηλεοπτικής αισθητικής. Τουλάχιστον ο Δαλιανίδης και οι επίγονοι του, Φουρνιστάκηδες και Κατσιμητσούλιες, ήταν αυθεντικοί άνθρωποι: όταν έβαζαν τον Σταμάτη Γαρδέλη να πίνει ένα τσιγάρο, ένα ποτήρι ουίσκι και μετά ένα υπνοστεντόν και να...πεθαίνει, αν μη τι άλλο, το πίστευαν! Σαν την παλιά καλή ρήση τόσα ξέρεις, τόσα λες!

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπόσκο

δεν έχεις το θεό σου.
Μα που το ξετρύπωσες;
Εμένα να δεις πως μου έφτιαξε το κέφι

BOSKO είπε...

ανώνυμος...
και μένα μου το έστειλαν, όπως γράφω. Τέτοιο αριστούργημα, όμως, είναι κρίμα να το κράταγα μόνο για μένα!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Μποσκάκι μουυυυ...ααχαχαχα!...καλά ότι εσύ πας και βρίσκεις όοολα τα περίεργα και όλα τα αλλοπρόσαλα πράγματα που υπάρχουν στον πλανήτη (ναί,ναί στον πλανήτη δεν υπερβάλω καθόλου μα καθόλου σε πληροφορώ!!χαχαχχχα!)...είναι γνωστό..αλλά τόσο περίεργα πιά..ε, ναι έχουν υπάρξει κ αι οι κακές στιγμές όσον αφορά στην τηλεόραση,τον κίν/φο κλπ,κλπ,κλπ....αλλά και οι πολύυυυυ κακές όμως...ε,και που να σου έστελναν και καμία από αυτές τις κακόγουστες βιντεοταινιούλες της δεκαετίας το '80 αν θυμάμαι καλά με διάφορους ηθοποιούς που σήμερα ή δε τους ξέρει πιά ούτε η μάνα τους η ίδια (τους έχει ξεχάσει ακόμη κι αυτή)...ή παίζουν (γιανά βγάλουν τον επιούσιο)σε όποιαδήποτε κακόγουστη επιθεωρησούλα βρεθεί μπροστά τους.. ή παίρνουν μιά σύνταξη της δεκάρας και έχουν χαθεί από το χάρτη που λένε...ή έχουν πεθάνει τελικά πάμφτωχοι και μέσα στην αφάνεια....και την ανωνυμία..ε, έτσι είναι η τιβί και ο κιν/φος έχουν βγάλει και διαμάντια κατα καιρούς αλλά έχουν βγάλεις και 'άνθρακες'....φιλάκια πρωινά και λυπημένα,Αθανασία.

BOSKO είπε...

αθανασία...
ελπίζω να γέλασες με το βιντεάκι, σε όλα τ' άλλα συμφωνούμε!
καλημερίζω!

Β.Σ. είπε...

Ταινιάρα...

αν παρατηρήσεις στην ταινία παίζουν ο Γιάννης Μπέζος ως χουλιγκάνος της ΑΕΚ,ο δημοσιογράφος Αντώνης Πρέκας ως χουλιγκάνος του Ολυμπιακού και η Κατιάνα Μπαλανίκα ως χορεύτρια -σύνδεσμος μεγάλης Οργάνωσης που ώς σκοπλο έχει την δημιουργία χάοτικών καταστάσεων στις κοινωνίες ώστε να εξυπηρετηθούν αλλότρια συμφέροντα....κτλπ κτλπ

υπερπαραγωγή...

καλό μεσημέρι.

BOSKO είπε...

plhsion tou poihth...
α, εσύ είσαι πολύ ενημερωμένος! Απ' όσους αναφέρεις, μόνο τον Μπέζο θυμάμαι και κάτι μου λέει πως ο ίδιος δε θα θέλει καθόλου να θυμάται τη συγκεκριμένη υπερπαραγωγή!

Giousurum είπε...

Η ατακα τοθ πατέρα- παπα μετα το

"""ΟΧΙ, ΠΑΤΕΡΑ! Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ SEX PISTOLS! ΓΚΕΓΚΕ;""

ειναι ολα τα λεφτα

"θεε μου τι αμαρτιες πληρωνουμε??"

την ταινια δεν την εχω δει αλλα λεω να κατηφορισω προς video club να την βρω...

BOSKO είπε...

giousouroum...
αυτό λες ή που βγαίνει στην αυλή και είναι σα να βλέπεις ένα ράσο να κυνηγάει ένα...σώβρακο; Αθάνατο ελληνικό σκουπιδοσινεμά!

Ανώνυμος είπε...

Θέλουμε κι άλλο από αυτή τη πραγματικά σπάνια σκηνή για το ελληνικό σινεμά από αυτές τις κορυφαίες στιγμές όπου το τραγικό ανταμώνει το επέκεινα της ψυχής ο σουρεαλισμός μπλέκεται στα δίχτυα του ντανταισμού και το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο αριστουργηματικό!!!Εύγε η ψυχή ποθούσε να λυθεί μέσα από τα πλοκάμια του λυτρωτικού και καθόλα ευεργετικού της ...γέλιου.Να'σαι καλά βρε Μπόσκο τώρα φέρε μας και τον Παρθενοκυνηγό να γράψουμε διθύραμβους....Καλημέρα !!!!

BOSKO είπε...

μελιώ...
και τον Παρθενοκυνηγό και το Αγάπησα μια Πόντια και την Εθνική Παπάδων και το Λαλάκης ο Εισαγόμενος κλπ. κλπ. Σκέψου ότι οι βιντεο-κλαμπατζήδες θησαύριζαν προ 20ετίας απ' αυτά τα αίσχη...
καλημερίζω!

ΕΥΟΙ! είπε...

το κάτι άλλο!
α-θ-α-ν-α-τ-ο ελληνικό trash!
το χάσμα των γενεών:
λέω στο γιο μου (15χρονος)
"έλα να δεις να πεθάνεις!"
απάντηση:
"μαμά ...χέσε με!"

BOSKO είπε...

ευοι!...
όχι, ρε συ, μην του δείχνεις τέτοια πράγματα του παιδιού. Ασ' το ν' ακούει Uriah Heep και Led Zeppelin, που του αρέσουν! Άλλωστε, η ταινία αυτή όταν βγήκε στις αίθουσες ήταν "αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους"!