Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2008

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΣΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ΣΟΥ/ Ο ΠΙΟ ΠΙΚΡΟΣ ΜΑΣ ΚΑΗΜΟΣ ΑΣΤΡΟ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΩΝ ΧΕΙΛΙΩΝ ΣΟΥ...

Την είδα να διασχίζει αεράτη το πάρκο μπροστά από τη Μιχαλακοπούλου για το ραντεβού μας στο cafe- bar Αλάτσι του δημ/φου Σταύρου Θεοδωράκη. Εκεί τελικά έγινε η συνέντευξη και όχι στην καφετερία του Χίλτον. Την περίμενα με μια ανθοδέσμη ροζ τριαντάφυλλα για την ονομαστική εορτή της που μου θύμισε καθ' οδόν η μητέρα μου! Δεν υπήρχε περίπτωση να σταματούσα σε ανθοπωλείο μεσ' στην απίστευτη κίνηση και ήδη είχα αργήσει ένα τέταρτο. Ένας Πακιστανός στα φανάρια που πουλούσε έτοιμες ανθοδέσμες έφερε τη λύση του...δράματος! Νομίζω πως και στην Ελευθερία θα άρεσε η συγκεκριμένη αγορά μου. Στην περίπου τρίωρη συνέντευξη μας, άλλωστε, αναφερθήκαμε αρκετά στο πολυπολιτισμικό χρώμα που έχει αποκτήσει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως και στο έντονο μεταναστευτικό ρεύμα σε διεθνές επίπεδο. Μου άρεσε που η Ελευθερία σχολίασε τα πάντα μέσα από τη μουσική. Την τέχνη δηλαδή, την οποία ασκεί με απόλυτη επαγγελματική ευσυνειδησία από το 1984 που ξεκίνησε δισκογραφικά ως ερμηνεύτρια ρεμπέτικων για να φτάσει το 2008, 24 χρόνια αργότερα, να τραγουδάει μπροστά σε 7.000 ακροατές στο Μεξικό και την Ισπανία! Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για τον φόνο του Αλέξανδρου, μου είπε, προτού εξάρει την πολύτιμη συμβολή των αντιεξουσιαστών στον καθαρισμό των Εξαρχείων από τους πρεζέμπορους. Κι ακόμη, μιλήσαμε για τον Xavier Limon, τον Sumka, τις σταθερές αξίες Joan Baez και Johnny Cash, τη σχέση της με την ισπανική κουλτούρα, ενώ στο τέλος της σύστησα το πρόσφατο παρθενικό άλμπουμ της Natalia Clavier, που συγγενεύει ηχητικά με το δικό της!
* ολόκληρη η συνέντευξη προσεχώς στο δίφωνο και εδώ λίγο αργότερα!
** ο τίτλος του post δάνειος από τους ποιητικούς στίχους της μπαλάντας του Δημήτρη Ζερβουδάκη με τίτλο Ελευθερία που ερμήνευσε ο Παντελής Θεοχαρίδης.

22 σχόλια:

maya είπε...

την λατρεύω την ελευθερία αρβανιτάκη!
θα την διαβάσω σίγουρα!
και τι όμορφη!
φτου σκόρδα!
:)

ήρθα άσχετα να σου πω ότι την κυριακή ήμουν στο cabaret voltaire
σε μουσική παράσταση του δ.μαραμή.

ο οποίος βέβαια ήταν συγκλονιστικός.

και σε σκέφτηκα.

ήρθα λοιπόν να σου πω ότι θα παίξει
και τις επόμενες 2 κυριακές!
μην και το χάσεις!!!!!!!!!!!!!!


στο άλλο μου μπλογκ είχα κάνει και ανάρτηση για την κυριακή που μας πέρασε...
πέρνα να δεις όταν θες.


καλό σου βράδυ!
χχχχχχχχχχ

ΕΥΟΙ! είπε...

υπέροχες φωτο
περιμένουμε κείμενα!
αν σας έβλεπα εκεί στην παλιά μου γειτονιά
θα σταματούσα να σας μιλήσω!
καλημέραααα

koulpa είπε...

θα περιμένουμε λοιπόν τα περισσοτερα.. α στη παλιά μου γειτωνιά συναντηθήκατε.. πολύ καλοι βγήκατε και οι δύο.. κάθε χρόνο και καλήτερη τη βλέπω.. δε την έχω πετύχει σε πολλές συντντέυξεις.. μου φάνηκε πολύ επικοινονιακή..:):)
α ναι ήταν πολύ ωραίο το πρόγραμμα του μαραμή.. και οι τραγουδιστές.. ιδικά η κοπέλα που την είχα φατσα κάρτα και μπορεί να με ε΄βριζε απο μέσα της που τη φλόμωνα μα την πίπα.. τρομερη φωνλαρα μιλάμε.. και θεατρικότητα.. είχε και το μαλάκι σε στύλ μεσοπολέμου.. με συγγίνησε.. μου θύμησε και την αδελφή της γιαγιάς μου που έπεζε μαντολίνο και τραγολυδαγε αττικ χερόπουλο κλπ.. και φασαρίες δεν είδα καθόλου ευτυχώς..:):)
την καληνύχτα μου:):)

BOSKO είπε...

maya...
το γνωρίζω, μάλιστα το ανακοίνωσα από το ραδιόφωνο και έπαιξα την "Πόλη" απ' το cd του, ενόσω η εκπομπή με την candyblue έφτανε στο τέλος της. Τελικά πρέπει να πήγε καλά ο Δημήτρης σ' αυτή την πρώτη λάιβ παρουσίαση των τραγουδιών του κι αυτό είναι πολύ ευχάριστο. Αν τα καταφέρω, σίγουρα θα περάσω μια απ' τις επόμενες Κυριακές!
Πράγματι, κούκλα η Ελευθερία και πρωινιάτικα, δίχως φτιασίδια!

BOSKO είπε...

ΕΥΟΙ!...
Ωραία, θα πίναμε καφέ όλοι μαζί και θα σου' κανα και σένα ταυτόχρονη συνέντευξη, μια και τώρα σε γνωρίζω από δω καλύτερα! Ιλίσια έμενες; καλά είναι, με άπλα, αν και πρέπει να' χει θόρυβο...

BOSKO είπε...

koulpa...
κι εσύ εκεί έμενες; τι έγινε, ρε παιδιά; όλοι γειτόνοι της Ελευθερίας υπήρξατε;
Δίκιο έχεις για την Ταγκούλη, είναι καταπληκτική τραγουδίστρια και την είχα πρωτοδεί στην παρουσίαση του cd του Μαραμή στον Ιανό πριν από δυο μήνες.
Ώστε δεν είδες φασαρίες, ε; τώρα αυτό καλό είναι ή κακό; αλλά τι να λέμε πια, εδώ ο Κούγιας πάει να βγάλει αθώο τον δολοφόνο...
καλό ξημέρωμα!

b|a|s|n\i/a είπε...

έπρεπε να την έπαιρνες και μια φωτογραφία με την ανθοδέσμη. φαίνεται ακόμα και στις φωτογραφίες πόσο απλή και προσιτή είναι, σε αντίθεση με άλλες ντίβες της γενιάς της και όχι μόνο.

Θράσος είπε...

Καταρχήν έμεινες μισός...Πόσα έχασες; Και εγώ έχασα 13 μέχρι στιγμής!
Η Ελευθερία είναι αγαπημένη...

akontogeorgiou είπε...

Πολύ μ' αρέσουν οι παρέες σας, ενώ εγώ αισθάνομαι πολύ μοναξιά. Σ' ένα BLOG που έχω κανείς δεν με προσέχει! Θέλω παρέα και κουβεντούλα... προσέξτε με και μένα!!!
Μ!
personsandclowns.blogspot.com

ΕΥΟΙ! είπε...

ανυπομονώ να γίνουν αυτά τα ωραία
ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ
ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΝ ΑΝΘΟΔΕΣΜΕΣ
ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΕΣ!!!
"...φτου ξελεφτερία για ΟΛΟΥΣ"

έμενα βασ. σοφίας
χαμός!!!

BOSKO είπε...

basnia...
δεν έχεις άδικο! Παράλειψις...

BOSKO είπε...

Θράσος...
κι εγώ 12! Ήμουν 97 κι έχω πάει 85...θέλω άλλα 10 να χάσω και μου φαίνεται θα το συνεχίσω το πρόγραμμα, που τελειώνει σε δέκα μέρες. Πανάκριβο είναι, γμτ μου...

BOSKO είπε...

Μ!...
καλωσήλθες κι εσύ στην παρέα μας! Από που προέρχεται το Μ; Δεν πιστεύω να είσαι φαν του Φριτς Λάνγκ! Θα σε επισκέπτομαι!

BOSKO είπε...

ΕΥΟΙ!...
αυτά τα χίπικα ποιητικά ρητά σου...

ΕΥΟΙ! είπε...

έι!
μπορώ να δανειστώ την ...αποκλίνουσα?
είναι παντιέρα!
η ιστορία της ζωής μου χιχιχι
να την κάνω αφίσα και στο δικό μου?

BOSKO είπε...

ΕΥΟΙ!...
μετά χαράς! Υποχρέωση όλων μας είναι, πιστεύω!

τ2φ είπε...

Θα ήθελα να σου ζητήσω συγνώμη,ίσως έχω πολύ οργή μέσα μου που δεν μεταφράζετε και πολύ σωστά(και αυτό είναι λάθος μου και γίνομαι κομπλεξικός)απλά ήταν αυτα που αισθανόμουν,όπως τώρα αισθάνομαι να σου πω συγνώμη.(μακάρι να είχα ένα μειλ σου να πούμε περισσότερα)κώστας

BOSKO είπε...

trempe...
συχωρεμένος...

musicbug είπε...

Thanx gia to report kai tis photos, anypomonw gia tin synenteyksi sto Difwno gia n'akousw tis apopseis tis se osa tin rwtises, pou eimai sigouros thaxoun poly endiaferon!
Kalo vrady

BOSKO είπε...

musicbug...
στα μέσα του ερχόμενου Ιανουαρίου στο δίφωνο! Thanx, musicbug!

Ανώνυμος είπε...

το τζόβενο δίπλα στην Ελευθερία???

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
αυτοπροσώπως!