Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΝΑΣ ΒΙΣΣΗ!


Αυτός ο κακός Αύγουστος, ο γεμάτος εξωτερικές και εσωτερικές πυρκαγιές, ο απελευθερωτής κατά τα άλλα, ας κλείσει όπως άνοιξε για τούτο το blog, με ένα post που δύναται να προκαλέσει τα σχόλια σας! Το θέμα αφορά στην πρόσφατη διαμάχη μεταξύ του Γιώργου Χατζιδάκι, θετού γιου και φυσικού κληρονόμου του συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, και της τραγουδίστριας Άννας Βίσση. Διαβάστε πρώτα αυτό: http://yupi.gr/gossip/c1200/Fragkoylhs_VS_Bissh.html
μετά αυτό:
(βρε παιδιά, εκεί στο NEWS MME Pressroom, πότε θα μάθετε ότι ο Μάνος Χατζιδάκις τα ήθελε όλα με γιώτα στο επίθετο του; τα ήτα τον παχαίνουν, έλεγε)
και τέλος αυτό:
Να πω τώρα κι εγώ τη γνώμη μου.
Συμφωνώ 100% με τον Γιώργο Χατζιδάκι, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως δεν είμαι φαν όλων του των ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων κάποιων μουσικών- δισκογραφικών- καλλιτεχνικών επιλογών του στον σημερινό Σείριο. Συμφωνώ και του έστειλα ήδη τα συγχαρητήρια μου, όπως είχα συμφωνήσει και με το εξώδικο που έστειλε κάποτε στην Άντζελα Δημητρίου, απαγορεύοντας της να τραγουδάει το Χάρτινο το φεγγαράκι και το Αγάπη που' γινες δίκοπο μαχαίρι. Δε συμφωνώ όμως με την απαγόρευση του στην Αρλέτα να ηχογραφήσει κάποια κομμάτια από τον αγαπημένο της Κύκλο του C.N.S.! Συμφωνώ ακόμη γιατί δε μπορεί μία τραγουδίστρια τη Δευτέρα να λέει για όλες τις τσούλες της γης και την Τρίτη να θέλει να συνυπάρχει σε εκδηλώσεις με το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις. Συμφωνώ γιατί προσωπικά δεν δέχομαι ο Μάνος Χατζιδάκις να μπαίνει στη λογική τού Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει, σαπίζοντας τα παράλληλα! Συμφωνώ γιατί δε μπορεί ένας ολόκληρος Δήμος- και μάλιστα της γενέτειρας πόλης του Μάνου Χατζιδάκι- να πριμοδοτεί ισάξια μία συναυλία δικών του τραγουδιών (καλή, κακή, δε στέκομαι σ' αυτό) με συναυλίες της Βίσση και του Ρέμου, τη στιγμή δε, που ειδικά στην πρώτη περίπτωση, θα ακουστούν κανονικές τραγουδο- τερατογενέσεις! Περισσότερο συμφωνώ όμως διότι ο Γιώργος Χατζιδάκις, που δεν είναι καλλιτέχνης, αυτές τις μέρες έβαλε τα γυαλιά στην απονεκρωμένη πνευματική ηγεσία του τόπου μας, η οποία θα μιλάει είτε για μεταξένιες μούσες, είτε θα το βουλώνει, φοβούμενη μη δυσαρεστήσει το ποιοτικόν καταναλωτικό κοινό της! Ο Νίκος Καρβέλας, ως γνωστόν, δέρνει...Η Άννα Βίσση, επίσης ως γνωστόν, από τα τέλη του ΄70 έχει να πει τραγούδι της προκοπής. Τη θυμάμαι μάλιστα σε συνέντευξη της -στο ΚΛΙΚ νομίζω- πριν αρκετά χρόνια να υποστηρίζει πως δε μπορεί να γίνει χοντρή ή να βάλει κελεμπία ώστε να την αναγνωρίσουν ως καλή τραγουδίστρια. Μιλάμε για πολύ μεγάλη διανοούμενη, όπως γίνεται κατανοητό! Έπρεπε να ζούσε η Μελίνα να της χώσει ένα χαστούκι να βλέπαμε μετά αν θα ξαναέπαιρνε τον λόγο δημόσια...
Εν κατακλείδι, στην εποχή της πλήρους ισοπέδωσης και των αφασικών ανακατωμάτων, αντιδράσεις σαν την τελευταία του Γιώργου Χατζιδάκι κατά της Άννας Βίσση (στην τελική, μια επιστολή έστειλε ο άνθρωπος, ούτε καν εξώδικο) μπορούν να θεωρηθούν πράξεις μέγιστης πολιτικής σημασίας και γι' αυτό έχουν την αμέριστη συμπαράσταση μου!

119 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Χατζιδάκις το μόνο που κάνει είναι να μοιράζει εξώδικα.

Η κυρία Βίσση είναι μία τραγουδίστρια που αγαπά η νεολαία και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή.

Θα έπρεπε κι εσείς ως καλλιτέχνης να δείξετε μεγαλύτερη επιείκεια στο πρόσωπο της και όχι να χαρίζεστε τόσο στον γιο Χατζιδάκι.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
Και πολύ καλά κάνει. Κι εγώ το ίδιο θα' κανα! Καλύτερα να χαρακτηριστείς από στριμμένος έως αντιπαθής, παρά να φας κι εσύ απ' τα σκατά, όπως ακριβώς το' χε δείξει κι ο Παζολίνι.
Θα ευχόμουν να υπήρχε γκρεμός μπροστά απ' την πρώτη γραμμή, στην οποία τραγουδάει η Βίσση, μήπως πάνω στα χοροπηδηχτά της με ένα βηματάκι παραπάνω γλίτωνε η έρμη η νεολαία.
Δε χαρίζομαι σε κανέναν, την άποψη μου λέω ελεύθερα και λυπάμαι αν σας στενοχωρώ. Δε μπορώ όμως να κάνω τίποτα γι' αυτό.
Τέλος, θα ήταν καλό να δηλώνατε ένα ονοματεπώνυμο κι ας ήταν και ψεύτικο. Το "Ανώνυμος", βλέπετε, συχνά δε μου κάθεται καλά...

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Ρε συ! Βάλε καμιά πιο πρόσφατη φωτογραφία της! Εάν είναι έτσι, να βάλουμε όλοι από μια φωτογραφία μας ως νεογέννητα!

Ανώνυμος <---έτσι, για σπάσιμο

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Α! Και μην πιάνεις στο στόμα σου τη νεολαία! Έχασες προ πολλών ετών το δικαίωμα xD

Μάρκος είπε...

Ούτε εγώ συμφωνώ με τη στάση του φυσικού κληρονόμου του μεγάλου συνθέτη. Και δεν έχω καμιά πρόθεση να υπερασπιστώ τη Βίσση. Δεν το έχει ανάγκη άλλωστε, τέτοιες συζητήσεις την ενισχύουν...

ΥΓ: Κι αν δεν απατώμαι ο Μάνος Χατζιδάκις στο Τρίτο Πρόγραμμα είχε κάνει αφιέρωμα στο Γιάννη Φλωρινιώτη...

Ανώνυμος είπε...

Να αγιάσουν τα χέρια του υιού του Χατζιδάκι.

Ε όχι, δεν είναι όλα ΙΣΑ και΄ΟΜΟΙΑ δεν έχουν ΟΛΟΙ δικαίωμα στό όνειρο.

Και δεν αξίζουν όλοι για όλους.

Ελιτιστής μέχρι θανάτου.

Χαιρετώ σε Αντώνη

Καλό φθινόπωρο εσείς οι "πολίτες".

Κράτα γερά φίλε

Σπύρος

michael_025 είπε...

Τώρα λοιπόν θα κάνω το δικηγόρο των ... «Δαιμόνων». Aμάν βρε τζιγιέρι μου, δεν τ’ αντέχω τα παράξενα! Όταν κλείνεις την –ακριβοπληρωμένη- συναυλία στις «Γιορτές της Παλιάς Πόλης», ξέρεις εκ των προτέρων ότι θα γίνει στην πλατεία, μπροστά στη Μητρόπολη και παραπλεύρως της Παναγίας της Δεξιάς (!), εν μέσω σουλατσαριζόντων οικογενειών, φωνασκόντων νηπίων και θυμιαμάτων από τα παρακείμενα –εξαιρετικά- σουβλατζίδικα. Η Βίσση σε μάρανε; Όταν βέβαια, κατόπιν, δεις τις αφίσσες και την εύλογη εξίσωση των διοργανωτών, συνειδητοποιείς ότι αμάρτησες και σούρνεις το ξέπλεκο μαλλί ως άλλη πριμαντόνα των Εξαρχείων, τραγουδώντας άριες στα κουτσομπόλικα του Διαδικτύου. Μμμ, βάρδα το γάτη μη στάξει η ουρά του μέσα που έλεγε κι η γιαγιά μου... Που νόμισες ότι θα τραγούδαγες κύριε Μπόσκο μου; Στο Κάρνεγκι Χώλ εν μέσω Τερέζα Μπεργκάντσα και Κίρι Τε Κανάουα; (που τις θυμήθηκα αυτές; σε καλό μου!) Στον κοσμάκη της πλατείας θα τραγουδήσεις πασά μου, που στο κάτω-κάτω έχεις και την αγωνία να δεις τι ψάρια θα πιάσεις.
Η ευπρέπεια λοιπόν επιτάσσει, αφού επέδειξες απρονοησία, να κάνεις πως δεν κατάλαβες, να γίνει η δουλίτσα, να εισπράξεις το –ζεστό- παραδάκι, και μετά να πας για καζάντιμπι στου Νεντίμ. Εκτός αν όλα γίνανε επί τούτου, οπότε το χοντραίνεις και δεν αρκείσαι στην ανταλλαγή διξιφισμών, αλλά ανεβαίνεις στο πάλκο και την ξεμαλλιάζεις. Ύστερα την παίρνεις αγκαζέ και πάτε μαζί για καριόκες, για να το γιορτάσετε, μια και από το τζερτζελέ βγήκατε αμφότεροι ωφελημένοι. Νομίζω; Άφεριμ!


jb

igkros είπε...

Εμένα πειράζει που δεν με αφορά αυτή η κόντρα ρε Bosko? Έχουν χάσει και οι δύο πλευρές την όποια πρωτοτυπία τους από καιρό...

Ρε Ανώνυμε πλάκα μας κάνεις που η νεολαία αγαπά την Βίσση και όλες όσες τραγουδάνε για τις τσούλες της γης? Ούτε το Star δεν ασχολείται πλέον μαζί της! Ήμαρτον, που λέει και ο Γεωργίου!

Ανώνυμος είπε...

Θλιβερή και αποκαρδιωτική η εικόνα αυτής της νεολαίας που επικαλείσθε αγαπητέ...Ευτυχώς που υπάρχει και η άλλη νεολαία που επαγρυπνά και αγρυπνά ακούγοντας Μεγάλο Ερωτικό!

BOSKO είπε...

Σ.Π.Ρ. ...
εσύ αντί να γράφεις σα χαζό παιδί- χαρά γεμάτο, κάτσε να μας πεις την άποψη σου για το θέμα. Έφηβος είσαι κι η μαμά σου απ' ότι ξέρω με Φλέρυ και Χατζιδάκι σε μεγάλωσε!

BOSKO είπε...

Μάρκος...
το ότι πέφτεις στη λούμπα να αναφέρεσαι υποτιμητικά ή και ειρωνικά στη μοναδική ραδιοφωνική συνεύρεση του Χατζιδάκι με τον Φλωρινιώτη δηλώνει ουσιαστικά την άγνοια σου επί του θέματος.
Αν ο Χατζιδάκις αποκάλεσε από τα ερτζιανά "Μουλουτζί" και "Κάρλος Γαρδέλ" τον Φλωρινιώτη ήταν ακριβώς για να χλευάσει την υποκρισία μιας μικροαστικής μεταπολιτευτικής κοινωνίας που από το "Είμαστε δυο, είμαστε τρεις" του Θεοδωράκη, το γύρισε στα κιτσάτα ψευδογκλαμουράτα σκυλάδικα. Όταν βγήκαν κριτικοί και έγραψαν "μα καλά, τόλμησε να βάλει τον Φλωρινιώτη με τσέμπαλο στο Τρίτο Πρόγραμμα;", εκείνος απάντησε "δηλαδή, αν τον έβαζα να τραγουδάει με πιάνο, στο οποίο έχουν γραφτεί τα μεγαλύτερα αριστουργήματα παγκοσμίως, δεν θα είχατε κανένα πρόβλημα; Το τσέμπαλο σας ενόχλησε;"
ασ' το, φίλε Μάρκο, απόλυτα σεβαστό να μη συμφωνείς με τη στάση του υιού Χατζιδάκι, είσαι φάουλ όμως να επικαλείσαι μια παλιά ιστορία με τον συνθέτη, την οποία προσωπικά βρίσκω πολύ ανατρεπτική. Ο αιώνια προκλητικός, παιχνιδιάρης, χιουμορίστας και άναρχος Μάνος, για να κλείνουμε το θέμα.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
μαζί σου κι εγώ, Σπύρο!
ελιτιστής μέχρι θανάτου, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον πολύπαθο νεοελληνικό πολιτισμό!

BOSKO είπε...

jb...
είσαι εξοντωτικά απολαυστικός και respect once again!
παρακάμπτω όμως κι εγώ τον οίστρο σου και σου λέω ότι, απ' ότι έμαθα, όλα συνέβησαν επί τόπου.
και δεν ειν' εύκολο, όπως καταλαβαίνεις, να πιάσει αγκαζέ την Αννούλα ο Γιώργος και να πάνε για καριόκες, ούτε καν να την ξεμαλλιάσει επί σκηνής.
τέλος, το ότι δεν εισέπραξε το ζεστό παραδάκι, αλλά πήρε το σχήμα και αποχώρησαν ομαδικώς, μάλλον προς τιμήν του είναι.
εμένα αυτή ειν' η άποψη μου, αγαπητέ δάσκαλε!

BOSKO είπε...

alps...
καθόλου δεν πειράζει, απεναντίας κουβέντα να γίνεται!
ναι, ναι, πες τα του πρώτου Ανώνυμου που σε λίγο θα μας πει να μοιράζονται τα cd της Βίσσηδος στα σχολεία!
άντε μην ανοίξω το βρωμόστομα μου και θυμηθώ τι της είχε σούρει ο Τζίμης Πανούσης με τα μπουκάλια στο μαγαζί του τότε!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
την επικαλούμαι, μιας και ποτέ δε φταίει η νεολαία, αλλά η σκουπιδοταΐστρα που της έχουν δώσει κάποιοι να τη μεγαλώνει. Απ' την άλλη, δε μπορώ να καταλάβω, κι εγώ μέρος μιας νεολαίας υπήρξα που την έβρισκε με τον "Μεγάλο Ερωτικό" και όχι με το "Δε θέλω να ξέρεις"...(που το θυμήθηκα αυτό; και γαμώ την ευχέρεια ο Καρβέλας να γράφει μπαλάντες- σαπούνια)!

michael_025 είπε...

Επανέρχομαι για να αναρωτηθώ: οι έρμοι οι μουσικοί της ορχήστρας –που δουλεύουν για το μεροκάματο και όχι για τη δόξα- θα πληρωθούν άραγε ή θα κληθούν να συμβάλλουν στη διατήρηση του γοήτρου. Είναι κάτι που διακαώς επιθυμώ να το μάθω και ελπίζω η απάντηση να είναι θετική. Διότι άμα γουστάρεις πρεστίζ πρέπει να είσαι και κιμπάρης. Καλά δεν τα λέω;

Πάντως, εγώ επιμένω, η υπόθεση (από μια βόλτα που έκανα στην πιάτσα), μυρίζει παρασκήνιο άσχετο με τη μουσική. Κάποιος εκεί ψηλά θαρρώ πως θα τρώει τα μανίκια του...

jb

Μάρκος είπε...

Ειλικρινα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μια μεμονωμένη συναυλία της Βίσση με δικό της ρεπερτόριο θα έβλαπτε το Χατζιδάκι. Προσωπικώς θεωρώ βλαπτικότερες τις επίπεδες επανεκτελέσεις του Φραγκούλη αλλά περί ορέξεως...

Όσο για το περιστατικό με το Φλωρινιώτη, το ανέφερα για να υπογραμμίσω πόσο διαφορετική αντίληψη έχουν κληροδότης και κληρονόμος. Ομολογώ ότι ήμουν αγέννητος την εποχή εκείνη αγαπητέ Μπόσκο, αλλά επειδή τυγχάνει να αποτελώ κομμάτι της νεολαίας που ακούει "Μεγάλο Ερωτικό", εξακολουθώ να μην κατανοώ γιατί είναι "ανατροπή" να βάζεις τα τραγούδια του Φλωρινιώτη πλάι στις άριες και δεν είναι "ανατροπή" ας πούμε να μπει η Βίσση στο Ηρώδειο (Δόξα τω Θεώ δεν το ζήσαμε κι αυτό).
Και μη μου επιτίθεσαι, δεν ειρωνεύομαι ποτέ νεκρούς, το πρόβλημά μου είναι με τους ζωντανούς. Κι εν προκειμένω με τη συμπεριφορά του Γιώργου Χατζιδάκι, η οποία καθόλου ευγενική δεν είναι και ούτε συνάδει με το χατζιδακικό έργο που έχει να κάνει με την ευγένεια της ψυχής.

ΥΓ: Και για να μην παρεξηγούμαι, η Βίσση και το τραγούδι που εκπροσωπεί δε με αφορά καθόλου...

Ανώνυμος είπε...

Δεν θα ήθελα ποτέ να βρίσκομαι στη θέση του κ. Γιώργου Χατζιδάκι και να στέλνω εξώδικα/επιστολές, αλλά τι άλλο απομένει για να προστατέψει το έργο του μεγάλου μας συνθέτη;
Γιατί τα ισοπεδώνουμε όλα προσπαθώνατας να είμαστε ευγενικοί και με τον πολιτισμό τύπου "Παντερμαλή" και "ΕΡΤ"; Κάποιος πρέπει να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Δηλαδή είμαστε ευχαριστημένοι που τελικά δόθηκε το Ηρώδειο στο εν λόγω άτομο;
Συμφωνώ απόλυτα με τη θέση του Αντώνη.
Γιώργος

Franky είπε...

Υποκύπτω στον πειρασμό και συμμετέχω σε μια συζήτηση που νομίζω πάντως πως δεν έχει άσπρο-μαύρο.
Η Βίσση θέλησε να τραγουδήσει Χατζιδάκι στο Ηρώδειο και να συνυπάρξει στην Ξάνθη.
Λοιπόν: Μια παράμετρος που δεν είδα να συζητείται είναι το κατά πόσον η Τέχνη έχει ιδιοκτήτη, πέρα από τα πνευματικά δικαιώματα που πολύ συχνά αφορούν μονάχα τσέπες.
Δικαιούται κανείς πράγματι (ακόμα και ο δημιουργός!) να βάλει φραγμό στη χρήση του καλλιτεχνικού έργου? Δηλαδή, όταν η "Μαριάνθη των Ανέμων" συνοδεύει τα ψώνια μου στο σούπερ μάρκετ, ή όταν η "Κραυγή" του Μουνχ κοσμεί την αίθουσα αναμονής μιας πιτσαρίας (ναι, αλήθεια) είμαστε ΟΚ?
Θέλω να πω ότι, το ολοκληρωμένο καλλιτέχνημα δεν ανήκει πια στον δημιουργό του. Το πώς αυτό χρησιμοποιείται ή/και συχνότατα βιάζεται αφορά τον εκάστοτε "χρήστη".
Εν κατακλείδι:
ο υιός Χατζιδάκις πολύ καλά κάνει και εκφράζει την άποψή του, αν και θα προτιμούσα να μιλά αυτόνομα και όχι ως γιός του πατέρα του
η κυρία Βίσση καλά κάνει και θέλει να τραγουδήσει Χατζιδάκι, φυσικά και μόνο η σκέψη φαντάζει τουλάχιστον γελοία – αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν μειώνεται με τον τρόπο αυτό στο ελάχιστο το έργο του αλλά ούτε και «ανεβαίνει» επίπεδο η Βίσση, θα έλεγα όμως ότι ίσως δεν κάνει κακό στο κοινό της να ακούσει και λίγο Χατζιδάκι.
Το καλλιτεχνικό μέγεθος και των δύο είναι γνωστό. Αφήστε την (κάθε) Βίσση να τραγουδάει Χατζηδάκι. Ο ένας θα παραμένει πάντα γίγαντας και ο άλλος πάντα ανύπαρκτος.

Υ.Γ.: Άραγε, ποιος δικαιούται να τραβά διαχωριστικές γραμμές? Και με τι κριτήρια?

Ιφιμέδεια είπε...

Προσυπογράφω απολύτως την Λερναία Ύδρα παραπάνω -ευχαριστώ, με γλυτώσατε από τον κόπο να επιχειρηματολογώ.

Παρεμπιπτόντως, δεν είδα να οδύρεται κανείς με την Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Πάριο που τραγουδούν Μίκη... ή για το γεγονός ότι κάποιο άγνωστο μουσικό χέρι καθαγίασε την Μαρινέλλα στην κολυμπήθρα του Μεγάρου ως μεγίστη αοιδό.

Ανώνυμος είπε...

Σε πλήρη αντιδιαστολή, ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Ο/Η Λερναία Ύδρα έχει δίκιο: "... δεν μειώνεται με τον τρόπο αυτό στο ελάχιστο το έργο του αλλά ούτε και «ανεβαίνει» επίπεδο η ..." ΒΙΚΥ ΛΕΑΝΔΡΟΣ.
Γιώργος

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Α, για να σου πω κύριος!
Σαν πολλά δε μας έσουρες ήδη?!
Πρόσεξε σε παρακαλώ τη χρήση της λέξης ''έσουρες''. <---Λόγιο

Η άποψή μου για το θέμα είναι πάγια.
Θεωρώ ότι η ισοπεδωτική εξομοίωση είναι κατακριτέα και πρέπει, σαφώς, να αντιμετωπιστεί δραστικά, αλλά για κάποιο λόγο μου φαίνεται κάπως ''συμπλεγματική'' και η στάση του Χατζιδάκι. Μιλώντας πάντα εκ του ασφαλούς, νομίζω ότι εάν αποχωρούσε από το πρόγραμμα ήσυχα, θα πετύχαινε το στόχο του και ίσως να γλίτωνε και το χαρακτηρισμό του ως ''σνομπ κουλτουριάρη''. Ο τελευταίος χαρακτηρισμός τουλάχιστον εμένα με εξοργίζει.
Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να σιωπούμε πάντα, αλλά ίσως θα μπορούσε να το χειριστεί διαφορετικά. Ίσως και όχι, βέβαια, διότι στην πραγματικότητα η τοποθέτησή του δίπλα στο όνομα της Βίσση ισοδυναμεί με την απόρριψη της δύναμης του Χατζιδάκι ως μουσικού.
Δεν είμαι διόλου οπισθοδρομικός ή συντηρητικός, αλλά ούτε και εμένα μου ''κάθεται'' καλά η καλλιτεχνική συμβίωση αυτών των δύο.
Εξάλλου, υπάρχουν διαφορετικοί χώροι για να φιλοξενήσουν το κάθε είδος μουσικής. Το γεγονός ότι η Βίσση κυνηγάει το Ηρώδειο, λόγου χάρη, μαρτυρά νομίζω την επιθυμία της να αναγνωριστεί και από το πιο ''δύσκολο'' κοινό. Όλα, όμως, είναι θέματα επιλογών. Και αυτή έχει κάνει τις δικές της και με το παραπάνω. Αν δεν απατώμαι, μάλιστα, κάποτε είχε δηλώσει ότι ντρέπεται που κάποτε τραγουδούσε όπερα.
Έχεις από τη μία τη Βίσση και από την άλλη την Παπίου, η οποία ξεκίνησε διαφορετικά, αλλά έκανε την επιλογή της και, φυσικά, ανέλαβε το κόστος.
Αυτό το ζήτημα είναι πολύπλοκο και έχει πολλές όψεις.

Ανώνυμος είπε...

Λερναία Ύδρα είπε...
και έχει απόλυτο δίκιο.
Στην πρακτική μεριά του θέματος, η καπηλεία της ευαισθησίας ενός δημιουργού από ένα φτηνό ατάλαντο και παιδαριώδους αντίληψης άτομο είναι κάπως ενοχλητική.
Χωρίς βέβαια να ξεχνάμε την πολυετή καπηλεία του Χατζιδάκι από δεκάδες καλλιτέχνες που κάνουν το ίδιο πράγμα αλλά με άλλοθι το ότι ανήκουν στο "ποιοτικό".
Εγώ πάντως είμαι σύμφωνος να τραγουδήσει το εν λόγω άτομο ότι θέλει εάν το τατουάζ έχει γίνει με τον παραδοσιακό τρόπο μαρκαρίσματος βοοειδών και όχι με χένα.

flamencologio είπε...

Μού είναι προσωπικώς αδιάφορη η στάση του "υιού"Χατζιδάκι, παρά την εν λευκώ εξουσιοδότησή του από τον πολυαγαπημένο απωλεσθέντα σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα του έργου του. Δεν νομίζω ότι ο πολυαγαπημένος απωλεσθείς θα ευθυγραμμιζόταν απόλυτα με τον επί της πνευματικής ιδιοκτησίας διάδοχό του. Τώρα, η συζήτησή σας(μεταξύ μουσικών και σκηνοθετών και φιλοτέχνων) είναι μεν ενδιαφέρουσα, αλλά αδιέξοδη, και υπ΄αυτό το πρίσμα θα συμφωνήσω με τη φιλτάτη Λερναία Ύδρα ως προς την απουσία ορίων, περιχαράκωσης, αξιολογικής εννοώ, των έργων τέχνης και των ερμηνευτών τους. Άν η Βίσσυ ή η Βίκυ Λέανδρος ή η Παπίου, ή ακόμη και η Άντζελα Δημητρίου, κρίνουν πως εμπίπτει στην αρμοδιότητα και στο...δημιουργικό τους βεληνεκές το να ερμηνεύσουν Χατζιδάκι, γιατί όχι στην τελική;Σιγά μην πληγεί η ιερότητα των συνθέσεων του πολυαγαπημένου απωλεσθέντος! Αυτές θα γελοιοποιηθούν! Μού αρέσει που βάζετε και θέμα....

Ανώνυμος είπε...

Ελάτε ρε παιδιά σε λίγο θα θιχτεί και η Δημητρίου με το θέμα...

Ένταξη ο Χατζιδάκις είναι υπερβολικός, άλλα και η άλλη είναι η Βίσση, έχει δώσει ουκ ολίγα δικαιώματα.

Unknown είπε...

Οι άμυνες πρέπει να είναι εσωτερικές. Δε χρειάζονται άλλοι προστάτες. Χρειάζονται δάσκαλοι.

Γιώργος Ζιώτας

Unknown είπε...

Ως ο πιο φανατικός ίσως ακροατής των μαγικών μουσικών του Μάνου Χατζιδάκι σε αυτόν τον δικτυακό τόπο...
Ομολογώ πως η λύπη μου για τις δηλώσεις του θετού του γιου ειναι διπλή...

Αν ζούσε σήμερα ο μεγαλύτερος έντεχνος συνθέτης όλων των εποχών (ήτοι ο Μάνος Χατζιδάκις), είμαι βέβαιος πως θα διαφωνούσε με τα όσα καταμαρτυρούν στην Άννα, έστω κι αν έβρισκε -δικαίως- κάποια τραγούδια της ανακόλουθα του ταλέντου της...
Αλλά αν είχε να διαλέξει ανάμεσα στην ψυχρή φωνή και άψυχη ερμηνεία του Μάριου Φραγκούλη και την αισθαντική, γεμάτη ηχοχρώματα φωνή της Άννας, η επιλογή του θα τους διέψευε κατηγορηματικά...

Εγώ, παρότι συνήθως δε χάνω μουσικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στις αξέχαστες μελωδίες του Μάνου (όπως αυτή που κάνει η Ορχήστρα των Χρωμάτων στο Μέγαρο Μουσικής κάθε χρόνο την επέτειο του θανάτου του), με άφησαν αδιάφορο οι συναυλίες του Μάριου Φραγκούλη. Γιατί, όπως έχει ειπωθεί πολλάκις, πρόκειται για "μια φωνή χωρίς ψυχή". Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που απαιτούν τα γεμάτα λυρισμό τραγούδια του Χατζιδάκι. Ίσως μετά τη Νάνα Μούσχουρη, μόνο η Έλλη Πασπαλά στάθηκε στο ύψος του Ονείρου του Μάνου όταν το ερμήνευε...

Εγώ θα τους πρότεινα να κάνουν ένα δίσκο με την Άννα στα τραγούδια του Μάνου για να διαπιστώσουν πως θα ξεχάσουν τις προηγούμενες εκτελέσεις, ενώ οι νέοι θα μάθουν απ' έξω τους στίχους των τραγουδιών της...
Εκτός κι αν αυτοί που διαχειρίζονται τα πνευματικά του δικαιώματα νομίζουν πως η μουσική του απευθύνεται σε μια ελίτ... Μάλλον ξέχασαν πως αυτός 'νομιμοποίησε' το ρεμπέτικο τραγούδι με την περίφημη διάλεξη του...
......Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΟΤΙΜΑ ΤΟ ΟΡΙΤΖΙΝΑΛ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ. ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΔΕ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΦΡΑΚΟΦΟΡΟΥΣ ΤΕΝΟΡΟΥΣ ΜΕ ΤΖΕΛ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΩΝ (ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΥΣΧΟΥΡΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΑΛΑΝΗ ΩΣ ΤΗ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΣΣΗ), ΑΠΟ ΤΕΝΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΤΟ ΒΕΡΝΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΝΑ ΒΙΑΖΟΥΝ ΜΠΑΛΛΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΟΛΑΙΚΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΒΑΡΟΤΙ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

απο μελοι σε κλαμπ της τραγουδίστριας....διοτι πάντα υπάρχει και η μετροπαθής άποψη που πρέπει να υπολογίζουμε και να μην είμαστε τόσο φανατικοί "υπερασπιστές"(αλήθεια ποιος δινει το δικαιωμα στον καθενα να εκπροσωπει τον χατζιδακι?)δείχνωντας μόνο εμπάθεια που μόνο άγνοια δείχνει.
Προκαλώ με το παρακατω βιντεο οποιον επιθυμει να σχολιασει την ερμηνεια αυτη της αννας σε τραγουδι της αννας και μετα βγαλτε τα κουμπούρια(αυτη η ερμηνεια δνε συγκρινεται με καμια)το οτι μια τραγουδιστρια ειναι ποπ δε σημαινει πως δεν μπορει να πει και τραγούδια κλασσικα...αυτο δεν σημαινει οτι ξαφνικα το ειδε εντεχνη η οτι θελει να αποποιηθει το παρελθόν της ισα ισα θα φερει ακομα και τον δικο της κοσμο κοντα σε αυτα τα τραγουδια...και σας παω και στοιχημα πως αν κυκλοφορησει τετοια τραγούδια σε cd οι ερμηνειες της θα γινονταν αναρπαστες...σε αντιθεση με τις τραγουδιστριε ςπου κατα καιρους ερμηνευουν μανο χωρις ιχνoς αισθηματος και ψυχισμου !!!!

Ανώνυμος είπε...

ΠΩ ΡΕ ΠΟΛΥ ΜΑΓΚΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΒΓΕΙ ΕΣΥ ΤΙ ΕΛΙΤΙΣΤΗΣ Κ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΜΟΥ ΑΡΑΔΙΑΖΕΙΣ...ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΤΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ Κ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΒΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΣΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η "ΚΑΚΙΑ" Κ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΨΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ...ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΤΣΟΥΛΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΛΕΜΕ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΤΑ ΣΑΓΟΝΙΑ...


ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΤΡΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΑΝ Κ ΜΑΛΛΟΝ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΥΙΟΣ ΤΗΝ ΕΠΛΑΣΕ ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΑΘΑΜΕ ΟΛΟΙ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΣΣΗ ΗΤΑΝ ΣΟΛΝΤ ΑΟΥΤ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΕΙΧΕ ΠΡΟΠΩΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ... ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΤ'ΕΜΕ Κ ΕΔΩ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ
Ο ΕΝΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΖΕΙ ΚΑΙ ΒΓΑΖΕΙ ΛΕΦΤΑ
Η ΑΛΛΗ ΕΧΤΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΒΑΛΕ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΕ ΑΚΟΜΑ Κ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΝΑ ΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΙΛΕΕΕΕΕ ΝΑ ΧΤΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΕΝΕΙΣ Κ ΝΑ ΤΡΩΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΠΡΟΣΩΠΑ ΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..
ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΒΙΣΣΗ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΠΩΣ Η ΒΙΣΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ Κ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Κ ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΜΟΙΟΣ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΑ...ΓΕΝΙΚΑ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ

***Ο ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ***

Unknown είπε...

ξεχασα το βιντεο
ιδου
http://www.youtube.com/watch?v=W65IOo4pZPQ
και αγαπη μεσα στην καρδια
http://www.youtube.com/watch?v=5A6Re-t5U-Q

Unknown είπε...

ΦΙΛΕ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ.ΤΗΝ ΒΙΣΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΞ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ....ΚΑΠΟΥ ΤΟ ΧΑΣΕΣ ΜΑΛΛΟΝ

BOSKO είπε...

Αγαπητοί μου αναγνώστες,
είχα καιρό να μπω στο post, το οποίο έβλεπα τόσες μέρες τώρα να συγκεντρώνει τα σχόλια σας, μα η τρέχουσα επικαιρότητα δε γινόταν να με "γυρίσει" πίσω.
προ ολίγου όμως δέχτηκα την "επίθεση" κάποιου φανατικού θαυμαστή της Βίσσηδος από το official site της αοιδού με τίτλο fANNAtics (νόστιμο, δε μπορώ να πω)!
ας απαντήσω, λοιπόν, στον Ανώνυμο πρώτα (αυτόν με τα κεφαλαία γράμματα κι ένα εμφανές προβληματάκι με το συντακτικό του) κι ακολουθεί η απάντηση μου στον αγαπητό Kostas, ο οποίος δηλώνει ο πιο φανατικός ακροατής της μουσικής του Χατζιδάκι που υπάρχει στη μπλογκόσφαιρα!
τι λε' ρε παιδάκι μου, κοίτα τι γίνεται στον κόσμο...

BOSKO είπε...

Kostas (Ανώνυμος)...
μήπως είστε το ίδιο πρόσωπο;
ξέχασες να βγάλεις τα κεφαλαία κι έτσι ο Kostas συνεχίζει να μιλάει ως...Ανώνυμος.
είδες τι κάνει η φανατίλα;
λοιπόν, δε νομίζω ότι μπορούμε να συζητήσουμε καθώς δεν ταιριάζουν τα επίπεδα μας, που λένε.
το ότι δηλώνεις φανατικότερος θαυμαστής του Χατζιδάκι και ορίζεις τη Μούσχουρη (άντε και την Πασπαλά) ως ιδανικότερες ερμηνεύτριες του, με κάνει να σκέφτομαι ότι το πολύ- πολύ να' χεις ακούσει το "Χάρτινο το φεγγαράκι". Μη σου πω για Φλέρυ Νταντωνάκη και σε βάλω βραδιάτικα να ψάχνεις στη wikipedia...
το βίντεο που έστειλες δεν το είδα ακόμη, αλλά, μεγάλε, και με τη Συμφωνική της Βιέννης να τραγουδήσει η Αννούλα, εγώ θα εξακολουθώ να παίρνω τρία- τρία τα αρντάν.
τι το περάσατε το καημένο το τραγούδι; τσίχλα για εφηβικούς έρωτες, που' λεγε και ο Χατζιδάκις;
πως να τραγουδήσει η Αννούλα "Ματωμένο Γάμο"; θα πεταχτεί κανείς και θα της πει "Κυρία Βίσση, ο Γάμος ήταν εξ αρχής Ματωμένος ή μάτωσε μόλις τον τραγουδήσατε;"
έλεος, ρε παιδιά, που λέει κι ο Γεωργίου, λίγο μέτρο στη φανατίλα.
αφήστε εμάς να φωνάζουμε ως γραφικοί, η Άννα Βίσση θα εξακολουθήσει να υπάρχει κι αυτό είναι σήμερα η κατάντια μας...
θα συμφωνήσω μόνο στο ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα είναι λίγο- πολύ κατά της στάσης του υιού Χατζιδάκι.
Εγώ ψηφίζω Γιώργο και θεωρώ αναγκαίο το όποιο τζέρτζελο, όταν το όνομα του σοβαρότερου διανοούμενου που γνώρισε αυτή η χώρα διασύρεται στις λαχανοφυλλάδες και τα πρωινάδικα.

Υ.Γ. διανοούμενος είπα;
άγνωστη λέξη, ε;
σου βάζω δύσκολα...

Unknown είπε...

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΤΟΜΟ,ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.ΕΣΥ ΕΜΜΕΝΕΙΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΤΟ ...ΠΟΙΟΣ..ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ...ΠΩΣ..ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ....ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ Ο ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΧΕΙ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΦΩΝΗ ΓΙΑ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΕΠΙΣΗΣ....ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΑΠΟΣΤΟΜΩΣΟΥΝ...
ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝ ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ.
http://clubs.pathfinder.gr/san_palia_zwgrafia_new/186334?album=64363
ΚΑΙ
http://clubs.pathfinder.gr/san_palia_zwgrafia_new/186329?folder=25365

Ανώνυμος είπε...

Βοήθεια Χριστιανοί! Σώστε με! Μόλις γυρνάω από τα βίντεο της Βίσση που κάνει ότι τραγουδάει Χατζιδάκι! Τί 'τανε τούτο Μαρίκα μου; σκοτοδίνη μού ήρθε, λιποθυμία, διάρροια και τάση προς έμετον μετά συγχωρήσεως. Ποιος κερατάς μ' έστειλε να τα δω; Αλλά αυτός φταίει; Εγώ φταίω και το ξερό μου το κεφάλι. Αχχχχχ! Δε λέω να συνέλθω, πάει, κουσούρι θα μου μείνει κι έρχονται κι εκλογές...
Γρήγορα θεραπεία: δύο CD Νταντωνάκη των 80m πρωί μεσημέρι βράδυ προ του φαγητού και ιατρική παρακολούθηση μην υποτροπιάσω. Κυρίως δε μακριά από κόσμο μην τύχει κι είναι και μεταδοτικό!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
σε καλό μας νυχτιάτικο!

κλαίω απ' το γέλιο!

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ Ν' ΑΚΟΥΤΕ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ ΠΩΣ ΤΗ ΛΕΤΕ
ΓΙΑ ΧΑΠΙΑ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ!
ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗΔΕΣ!
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ
ΑΛΛΑ ΣΙΓΑ ΜΗ ΞΕΡΕΤΕ ΑΠΟ ΟΠΕΡΑ, ΚΟΛΛΙΜΕΝΑ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ!!!

Unknown είπε...

ΚΑΛΑ ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΑΡΑΠΗΡΕΣ ΦΟΡΑ,ΕΓΩ ΝΑ ΠΩ ΠΩΣ ΑΝ ΑΚΟΥΓΑΤΕ ΚΑΜΙΑ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΔΙΑΦΟΡΗ ΤΣΙΡΙΔΑ ΤΗΣ ΘΑ ΣΚΙΖΑΤΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΜΠΕΛΑΣ!!!ΟΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΧΤΙΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΩ ΠΑΣΟ.ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΒΙΣΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΕΝΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΑΠΟ ΑΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ-ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝΘΕΤΕΣ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ ΤΑ ΕΙΠΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ......

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώς το χρυσουλάκι μου, είπα κι εγώ πως σε κομπλάρισα με το ταμπεραμέντο μου και πήγες να τη βρεις self..... με βισσηνάδα...

BOSKO είπε...

Παιδιά, μόλις γύρισα κι εγώ από τα βίντεο της Βίσση που εκτελεί κανονικότατα Μάνο Χατζιδάκι!
μην τα δείτε, προειδοποιώ, σπεύδω να βάλω τη σήμανση "κατάλληλο από 13 και κάτω"!
άσε μας, ρε άνθρωπε, που είσαι ο φανατικότερος θαυμαστής της μουσικής του Χατζιδάκι σε ολόκληρη τη μπλογκόσφαιρα και θα μας στείλεις στο νοσοκομείο μεσ' στη μαύρη νύχτα με τα βίντεα σου!
ρε συ ανώνυμη, δε γράφουμε μαζί καμιά επιθεώρηση; χτυπιέμαι στο γέλιο με το προηγούμενο σχόλιο σου, το διαβάζω ξανά και ξανά κι έχω πεθάνει!
respect!

BOSKO είπε...

kostas...
ρε συ Κώστα, για να σοβαρευτούμε και λίγο, ούτε εγώ ακούω Τσαλιγοπούλου, δε μου πάει η φωνή της ή αν θες το λαϊκοδημοτικό ηχόχρωμα της, αλλά δε θα τη βάλω με μια αντικειμενικά καλή φωνή (τη Βίσση εννοώ) που εδώ και τριάντα χρόνια τραγουδάει ανοησίες.
φτάνει η καλή φωνή νομίζεις;
και η παιδεία, το ήθος, η στάση ζωής του καλλιτέχνη, που πάνε;
χώρια που σ' αρέσει- δε σ' αρέσει, όπως και να το κάνουμε, η Τσαλιγοπούλου είναι πολύ καλύτερη στο λαϊκό τραγούδι και έχει πει πολύ όμορφα τραγούδια.
επίσης, ποιες ειν' οι αδιάφορες του έντεχνου που τραγουδούν τους κλασικούς μας συνθέτες;
σόρρι, ρε συ, αλλά τα βίντεο που μας έστειλες είναι το λιγότερο κιτς. Δε μπορώ ν' ακούω Γκάτσο σα να πρόκειται για Καρβέλας ή, στην καλύτερη, Εύη Δρούτσα!
Καλώ την Ανώνυμη να πάρει θέση και τη Μαρίκα μαζί, αν ψήνεται!

Ανώνυμος είπε...

Απάνω που είπα κι εγώ πως θα φιάξουμε κατάσταση με το γούνινο αγόρι, σοβαρευτήκατε. Μια στιγμή να ξαναβάλω το σουτιέν μου, κι έρχομαι!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΛΑΣ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ???
Η ΝΙΑΟΥΡΙΣΤΡΑ Η ΤΣΑΛΙΓΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ? ΤΟ ΑΝΝΙΩ, ΡΕ ΣΥ? ΘΑ ΚΑΕΙΣ, ΠΡΟΣΕΞΕ! ΖΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΗΝ ΕΠΟΧΗ, ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΙΟΙ ΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΕΟΙ ΜΟΥ. ΟΙ ΧΟΝΤΡΕΣ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΑ ΦΑΓΑΝ ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΩ Η ΑΝΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!! ΕΓΩ ΣΑΣ ΛΕΩ ΟΤΙ ΑΝ ΕΒΑΖΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΩΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΝΕ.

BOSKO είπε...

1ος Ανώνμος (Ανώνυμη)...
μην το βάζεις ακόμα, έλα και θα σου φτιάξω κατάσταση με τον πιο άγριο!

2ος ανώνυμος...
αυτό να δω κι ας πεθάνω!
σταυρώστε τη, σταυρώστε τη!

BOSKO είπε...

Τι, δεν έχει άλλο;
καλά, λοιπόν, σας αφήνω μπας και τελειώσω το κείμενο για την έρμη τη Rodrigues!
Σκοτωθείτε ελεύθερα εσείς κι αν είναι το συνεχίζουμε αύριο!

Ευχαριστώ την Ανώνυμη για το μέχρι δακρύων γέλιο, ειλικρινά!

Ανώνυμος είπε...

Άκου αγόρι μου και πάρτο απόφαση, την Αννούλα την κλέψανε τα τρία (που λέει ο λόγος) παιδιά βολιώτικα. Τώρα μιλάς μαζί μου: Τι ζόρι τραβάς; Έχεις καμιά στέρηση; Εξόδου, νοητική, πολιτικών δικαιωμάτων; Μήπως έχεις τίποτα άλλες ευαισθησίες και ντρέπεσαι να το πεις; Δεν σου λέω να βγεις και στη gay parade στο Σύνταγμα, αλλά ένα αξιοπρεπές outing θα σε ανακούφιζε...λέω... εγώ... τώρα, γιατί έχουνε δει πολλά τα τσακίρικα ματάκια μου! Όπως επίσης διότι η Αννούλα η Βολιώτισσα είναι το υπέρτατο gay symbol των απανταχού Δυτικών Προαστείων. Θέλουνε να της μοιάσουνε καλό μου. Αυτό θες κι εσύ. Στο βρήκα! Αυτά είναι όμως μια χαρά παιδιά και δεν έχουνε τίποτα με την Νταντωνάκη, ούτε κι αυτή μαζί τους. Εσύ βρίσκεσαι στη χαραμάδα, δεν το καταλαβαίνεις;

Τι ζωή κι αυτή Χριστέ μου (που έλεγε κι η Ρένα) να κάθομαι νυχτιάτικα να κάνω δωρεάν ψυχανάλυση δι' αλληλογραφίας!!!!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς είμαι απύρετος. Δυστυχώς κοιμάται δίπλα η Μαρίκα και ροχαλίζει, γι' αυτό δεν μπορώ να χτυπάω τα κουμπιά και να κάνω φασαρία και να την ξυπνήσω. Θα τα πουμε άλλη φορά. (Καληνύχτααααα....)

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ, ΡΕ ΑΡΧΗΓΕ? ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΗ ΓΚΟΜΕΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΩ ΓΩ ΕΞΩ? ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΚΟΜΕΝΑ ΕΣΥ ΑΛΛΑ ΓΚΕΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΕΦΙ. ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΓΚΕΙ ΣΥΜΒΟΛ Η ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑΔΕΣ ΦΛΩΡΟΙ ΠΟΥ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ? ΞΕΡΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΝΟΥΛΑ ΕΡΕΘΙΣΤΗΚΑ ΣΤΑ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΑΝΤΡΑΣ. ΑΝΤΡΑΣ, ΡΕ ΑΚΟΥΤΕ? ΟΧΙ ΦΛΩΡΟΑΝΑΡΧΟΚΟΥΜΟΥΝΙ!!! ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ? ΤΟ ΧΑΣΑΤΕ ΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!

BOSKO είπε...

Άι στα τσακίδια, βλάκα, μας σκότισες!
μάθε πρώτα κάνα ελληνικό της προκοπής και μετά βγάλε γκόμενα!
τρομάρα σου...

Β.Σ. είπε...

θυμίζει εκείνη την ανάρτηση σου με τον ταξιτζή μεσσία που αποπειράθηκε με μια κουρσά δώρο να σε προσυλιτησει...

ανωνυμες μπηχτές και γέλιο μέχρι δακρύων / να ΄χουμε να λέμε εν ολίγοις...

το αν σπάσουν το ρεκόρ σχόλιων απο εκείνη την ανάρτηση είναι το μόνο ενδιαφέρον.

Ανώνυμος είπε...

Πας καλά αγορίνα μου; Τι γκέουλας και πέουλας μου τσαμπουνάς; Αυτά να πας να τα πεις στον Ψινάκη και στο Βαϊτση που τονε ψηφίζεις κιόλας, τρομάρα σου. Εμένα με έχεις δει; με ξέρεις; Σε πληροφορώ λοιπόν ότι είμαι ακριβώς αυτό που είσαι ανίκανος να φαντασιωθείς.
Τώρα, επειδή είμαι ψυχάρα, θα σου κάνω και την τελευταία γι' απόψε δωρεάν ψυχανάλυση. Κατ' αρχήν αυτό το "με την Αννουλα ερεθίστηκα στα δώδεκα", εξηγεί και τη διαταραχή σου. Εγγυημένα, μην το ψάξεις άλλο! Πάμε πάρα κάτω: "και κατάλαβα τι θα πει άντρας, άντρας ρε, ακούτε;" Καλά ντε! δε θα μας κουφάνεις κιόλας! Τ' ακούσαμε. Στα δώδεκα είχες και την πρώτη εμπειρία και κατάλαβες τι θα πει άντρας. Κανονικά αυτόν θα έπρεπε να τον πάνε για αποπλάνηση ανηλίκου. Με σένα να δούμε τι θα κάνουμε που σού 'μεινε το πρόβλημα και δε θες να το αποδεχτείς.

Τέρμα όμως γι' απόψε το session. Κι αύριο μέρα είναι. Άντε καληνύχτα....

mahler76 είπε...

αχαχαχαχαχαα Όπερα οι Δαίμονες? ΑΧΑΧΧΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

BOSKO είπε...

mahler76...
καλά, εσένα απ' όλον αυτό τον πανικό, οι "Δαίμονες" σου έμειναν;

Μπουρλότοοοοο!

mahler76 είπε...

ε ναι, διότι προχτές βρήκα κάποιον να τους έχει ανεβάσει σε διεθνές πειρατάδικο μουσικής (που απλά παρακολουθώ φυσικά) και πέθανα στα γέλια.

Το πόστ αυτό πάντως θα καταντήσει συλλεκτικό.

A.F.Marx είπε...

@ Bosko:
Ξέρεις τι κοιλιακοί χρειάζονται για να εκτελεστούν (με την καλή έννοια) τα τραγούδια του Χατζιδάκι;
Αλλά που να ξέρεις εσύ από κοιλιακούς!
Γι' αυτό ζηλεύεις τους κοιλιακούς της "Απόλυτης". Και βάλθηκες να κάνεις κοιλιακούς (και μαζί σου κι εμείς) γελώντας με τα όσα άπαιχτα διαβάζουμε στα σχόλια αυτού του ποστ.
Καταχθόνιε τύπε!
@ Ιφιμέδεια: Ε, όχι και δεν έγραψε κανένας για την Θεοδωρίδου!
Έγραψα εγώ το Φεβρουάριο το ποστ "Μπουνιάς στο στομάχι" και μου την έπεσε το φαν κλαμπ της Νατάσας, εδώ: http://afmarx.wordpress.com/2009/02/16/l-eos-miki-l-eos/

mahler76 είπε...

εγώ πάντως έχω κάνει κοιλιακούς με αυτά που διαβάζω...

Ανώνυμος είπε...

Καλά, περιττό να σας πω ότι η συζήτησή σας έχει αγγίξει πάτο εδώ και καιρό! Επειδή όμως δεν μου αρέσει να βάζουμε λόγια στο στόμα νεκρών μεν αλλά βαρύγδουπων δε ονομάτων και να τους εκπροσωπούμε (καθώς είπες ότι αν ζούσε η Μελίνα θα χαστούκιζε τη Βίσση - κι έτσι το χαστούκι που εσύ θα ήθελες να της προσφέρεις παίρνει άλλη βαρύτητα δια χειρός Μερκούρη), να σε πληροφορήσω ότι η Μελίνα σε σχετική ερώτηση είχε απαντήσει : "Αν ήμουν τραγουδίστρια, θα ήθελα να ήμουν η Βίσση". Και μετά παραθέτει και τους λόγους για τους οποίους θα το ήθελε, αλλά δεν θυμάμαι ακριβώς. Νομίζω, είχε πει ότι η Βίσση είναι η μόνη που έχει τόσο ξεχωριστό ταμπεραμέντο και μπορεί να προσελκύει ακροατές όλων των ηλικιών. Κάτι τέτοιο.

Πάντως, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι η Βίσση διαθέτει σπουδαία φωνή. Όπως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς το γεγονός ότι η Βίσση έχει πει πάρα πολλά σαχλοτράγουδα, ειδικά την περίοδο 1997 - 2005. Και σίγουρα έχουμε πολλούς λόγους να τη μισούμε, διότι αυτήν ήταν που στην ουσία καθιέρωσε τα λαϊκοπόπ άσματα, που επιμένουν ακόμα να βασανίζουν τα αυτιά μας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ακυρώνουμε μια τόσο μεγάλη καριέρα, όσο αμφιλεγόμενη κι αν είναι αυτή, και, πρωτίστως, μια τόσο σπουδαία φωνή, η οποία, αν και ιδιαίτερα κουρασμένη και φθαρμένη πλέον - αυτή η γυναίκα ποτέ δεν σεβάστηκε το λαρύγγι της - είτε από την ηλικία είτε από την κακή και εκτεταμένη χρήση, θα μπορούσε, πιστεύω, να αποδόσει τον λυρισμό των έργων του Χατζιδάκι μακράν καλύτερα από ότι ο Φραγκούλης.

Εν κατακλείδι, το μόνο σίγουρο συμπέρασμα είναι ότι δεν συμπεραίνω τίποτα με σιγουριά. Εκτός, ίσως, από το ότι είστε αμφότεροι πολωμένοι, "ποιοτικοί" και "βισσικοί", εννοώ. Από τη μία, αν αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους, θα τραγουδήσει στο Μέγαρο Μουσικής κι η Βέρα Λάμπρου. Από την άλλη, κάποιες νοοτροπίες είναι φανερά φασιστικές, με έναν υφέρποντα φασισμό που καμουφλάρεται σε ποιότητες και αμπελοφιλοσοφίες. Στο κάτω - κάτω, αφού θέλετε τόσο βαθυστόχαστες αναλύσεις επί και περί τέχνης, να φτάσουμε και στο ερώτημα γιατί είναι απαραίτητη η τέχνη. Ο Πλάτωνας τη θεωρούσε βλαβερή για την ιδανική Πολιτεία και τον ορθολογισμό του. Και, τέλος πάντων, επειδή κάποιος τόνισε εμφατικά ότι εντέλει δεν είναι όλα ίσα κι όμοια κι ότι δεν έχουν όλοι δικαίωμα στο όνειρο, έρχομαι εγώ ο Σωκράτης και ερωτώ: Μα για αυτό δεν άρχισε αυτή η άκρως "εποικοδομητική" συζήτηση; Επειδή κάποιοι θεώρησαν απόλυτη τη στάση του υιού Χατζιδάκι απέναντι στο ποιοι είναι οι ανώτεροι και ποιοι οι κατώτεροι και ποιοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο; Συνεπώς, φαύλος κύκλος!

ΥΓ. Ανεξαρτήτως της ποιότητος της "Αννούλας", η στάση του υιού Χατζιδάκι είναι όντως συμπλεγματική. Ενοχλήθηκε επειδή η Βίσση θα έκανε συναυλία στο ίδιο μέρος σε τελείως διαφορετική ημερομηνία, με τελείως διαφορετικό ύφος, απλά εντεταγμένη στο ίδιο πλαίσιο εκδηλώσεων, του οποίου ωστόσο το πρόγραμμα περιλαμβάνει ούτως ή άλλως συναυλίες καλλιτεχνών πολύ διαφορετικού ύφους (Ρέμος, Γλυκερία κλπ). Άρα, ο υιός Χατζιδάκις, αν ήθελε να προβάλλει την ανωτερότητά του, θα έκανε κανονικότατα τη συναυλία του για να επισκιάσει τα "σκυλάδικα" της Βίσση και δεν θα ξεκατινιαζόταν στην κυριολεξία. Δηλαδή, αφού η Βίσση εξακολουθεί να κάνει συναυλίες σε αυτό το Σύμπαν, αυτός τι θα κάνει, θα πάει σε παράλληλο; Αν είναι έτσι, ελπίζω τελικά η Βίσση να μην εμφανιστεί στο Ηρώδειο, γιατί κάτι μου λέει ότι δε θα ξανακούσουμε Χατζιδάκι στο αρχαίο θέατρο.

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
κοίταξε, φίλε, επειδή μας τη "λες", αλλά μας τα λες κι ωραία όμως, επομένως σου απαντώ κι εγώ ως συγγραφέας του blog.
Όντως, η κουβέντα έπιασε πάτο, αλλά κορυφή στον αριθμό των σχολίων και δε θα μπορούσε να' χει γίνει αλλιώς όταν η κ. Βίσση εκπροσωπείται- υποτίθεται- από άτομα κατωτάτου επιπέδου που φτάνουν στο σημείο να πιάνουν στο βρωμόστομα τους άλλους, πολύ πιο σπουδαίους- θα μου επιτρέψετε- καλλιτέχνες από τη Βίσση.
αν το' χε πει αυτό η Μελίνα δεν το γνωρίζω και δεν έχω λόγο να το αμφισβητώ. Το θέμα είναι, όμως, πότε το είπε! Το ΄79 που η Βίσση τραγουδούσε "Μεθυσμένη Πολιτεία" ή το ΄80 τόσο, που έλεγε σχολικές ποπ μπαλάντες; Διότι, αν- λέω "αν"- ζούσε η Μελίνα σήμερα κι είχε σώας τας φρένας δε νομίζω να συνηγορούσε στην πλήρη έκπτωση του ελληνικού τραγουδιού. Εσύ μας λες άλλωστε στο σχόλιο σου ότι η Βίσση υπήρξε υπεύθυνη για τη λαϊκοπόπ έκρηξη στο εγχώριο τραγούδι!
Ας περάσουμε στο άλλο, το πιο σοβαρό που λες: αλήθεια, δίχως ίχνος πόρωσης εκ μέρους μου, πιστεύεις ότι ο λυρισμός της Βίσση ταιριάζει στα τραγούδια του Χατζιδάκι; εδώ ο ίδιος έφτασε στο σημείο ν' αποκηρύξει κοτζάμ Μούσχουρη με διεθνή καριέρα! Λες να του άρεσε η ερμηνεία της Βίσση, ας πούμε, στο "Ποιος ειν' τρελός από έρωτα"; Θα τρελαθούμε εμείς στο τέλος και δε θα' ναι δυστυχώς από έρωτα, αλλά από ξενέρωμα, να σ' το πω χοντρά.
Άκουσε, αγαπητέ, ποτέ δεν ενδιέφερε τον Χατζιδάκι απλώς μια καλή φωνή. Τον ενδιέφεραν τραγουδιστές που δεν έχουν τυχάρπαστη και ευκαιριακή σχέση με το τραγούδι- το αντίθετο δηλαδή απ' ότι κάνει η Βίσση ιδίως τα τελευταία χρόνια.
Σου λένε κάτι τα ονόματα Νένα Βενετσάνου, Έλλη Πασπαλά, Ηλίας Λιούγκος; Είναι ντροπή να λέμε ότι η Βίσση θα εκπροσωπούσε τον λυρισμό του Χατζιδάκι τη στιγμή που είναι ακόμη εν ενεργεία τόσο μεγάλες φωνές, κοντά στη χατζιδακική αισθητική.
Μπορεί, τέλος, να βλέπεις φασίζουσα νοοτροπία κάτω από το "κουλτουριάρικο" περίβλημα, ξέρεις όμως ότι μια ζωή είμαστε οι "από κάτω", οι γραφικοί, αυτοί που πάνε σε συναυλίες το πολύ εκατό ατόμων και φωνάζουν παθιασμένα για τον έρμο τον ελληνικό πολιτισμό. Η Άννα Βίσση είναι σαν το ΛΑ.Ο.Σ. ένα πράγμα: οι περισσότεροι το βρίζουν, μα θα το δούμε να βγαίνει τρίτο κόμμα και θα τραβάμε τα βυζιά μας, μετά συγχωρήσεως.
ευχαριστώ!

Ανώνυμος είπε...

Βρε κουκλάκι μου, εσένα τον ανώνυμο με τις φιλοσοφίες λέω! Τι Πλάτωνα και Σωκράτη μας τσαμπουνάς μεσημεριάτικα, απλώς μας πέσανε χτες το βράδυ αργά κανα-δυό νούμερα, κι είπαμε να περάσουμε ωραία -εγώ κόντεψα να σηκώσω τη γειτονιά στο ποδάρι από τα γέλια τρεις η ώρα τη νύχτα.
Κατά τα άλλα, μεγάλα παιδάκια είμαστε, τις επιλογές μας τις έχουμε κάνει, και να σου πω και κάτι; η μεν Αννούλα και Μάλερ να τραγουδήσει Αννούλα θα παραμείνει, όλοι εμείς δε, χεστήκαμε για τη διένεξη. Στην τελική δυο γάιδαροι μαλώνανε σε ξένο αχερώνα (τι δυο δηλαδή!). Ούτε η ...ευαίσθητη αισθητική μας κινδυνεύει ούτε κι ο Χατζιδάκις (κυρίως αυτός). Τα υπόλοιπα είναι υστερίες και pr του κώλου. Άμα πια!
Κι επειδή κάνει κρα ότι κάποιοι εδώ μέσα έχουνε αρπάξει την αγαμία κου ντε φούντρ, ξέρετε ζουζούνια μου τι έχει πει ο Χριστιανόπουλος; "Όταν η κάβλα χτυπάει στο μυαλό, καλύτερα η προστυχιά παρά η τρέλλα". Τα ματάκια σας δεκατέσσερα λοιπόν...

Είμαι ο ανωνυμούλης σας και μόλις τελείείωωσααα.....!

mahler76 είπε...

@Ανώνυμος
A όλα κι όλα!!! δεν μου φτάνει η ατάλαντη η Λάσκαρη να παίζει την γυναίκα μου στο θέατρο θα ακούσω τα τραγούδια μου και από την Απόλυτη? Σας παρακαλώ δεν θα ήθελα.

BOSKO είπε...

Ανωνυμούλης που μόλις τέλειωσε...
αχαχαχαχαχαχαχαχα
πες τα, ρε συ και πήγα να ψαρώσω με τον Πλάτωνα μεσημεριάτικα!

τρελό γέλιο- το πάρτυ συνεχίζεται!

BOSKO είπε...

mahler76...
παιδιά, μη ρίχνετε ιδέες!
άπαξ και δεν έκατσε το Ηρώδειο, δεν ξέρετε τι γίνεται καμιά φορά!
ηρεμήστε, κ. Μάλερ, ούτε εσείς κινδυνεύετε!

mahler76 είπε...

εγώ πάντως αν γίνει κάτι τέτοιο (χοχοχο λέμε τώρα) θα μπουκάρω μέσα. ΜΠΟΥΡΛΌΤΟ!!!

Ανώνυμος είπε...

Εσείς κύριε Μάλερ να καθίσετε στ' αυγά σας, και να κοιτάξετε να μαζέψετε την Άλμα γιατί έτσι όπως πάει θα την καμαρώσετε οδοιπόρο σε όλα τα μεσημεριανάδικα να αναλύει και τις δέκα συμφωνίες σας... Εκεί να δείτε νεκρά παιδιά, ούτε στην κατοχή! Το ότι σας έχει φορέσει το μαγικό κέρατο μέχρι το ταβάνι δεν το σχολιάζω...θα το σχολιάζουνε όλο το χειμώνα ο Μουτσινάς με την άλλη, πως τη λένε... Ντοκτορά θα γράψουνε οι αγαπητές τηλεθεάτριες για το έργο σας. Και σας ερωτώ: πέστε ότι εκδηλώνει η Αννούλα, η πάουερ φορ έβερ, την επιθυμία να πει κάτ τι δικό σας, ένα τραγούδι της γης φερ' ειπείν, τι θα κάνετε; που δεν έχετε και κληρονόμο να σας υπερασπισθεί; Όχι, θέλω να μου πείτε. Τι θα κάνετε;

Λούτρινος είπε...

Δύο πράγματα σιχαίνομαι περισσότερο:

1) Τους κουλτουριάρηδες

2) Τη Βίσση

Αναλυτικά....

1)Κουλτουριάρηδες= ξενέρωτοι άνθρώποι που τη ασχολούνται και τη βρίσκουν με 'ψαγμένα' πράγματα για να δείξουν στους υπόλοιπους 'ψαγμένους' το ποιος είναι ο πιο ευαίσθητος και ποιος γνωρίζει τα περισσότερα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να πείθουν τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους για το ποιος είναι ο 'πρώτος στο χωριό'. Καλλιτεχνικές φύσεις που συγκινούνται βαθειά μόλις ακούσουν ένα πουλάκι να τραγουδά η τον αέρα που φυσσά.. Φευγάτοι τύποι, συνήθως αριστεροί στα πιστεύω τους, και πολύ συχνά gay. Ακούνε Φαραντούρη, Χατζιδάκη, Νταντωνάκη και Πλάτωνος (όπως βλέπω και στον τίτλο αυτού του blog που είναι μες την τέχνη και την κουλτούρα), και τώρα τελευταία Lolek ( by the way το χειρότερο cartoon που υπήρξε ποτέ). Μάλλον κανάς gay θα είναι και αυτός και μας έχουν πρήξει.
Ας πάνε να κοιταχτούν όλοι αυτοί κάπου και ας αφήσουν την τέχνη. Η τέχνη είναι να διασκεδάζεις τον κόσμο όχι να του δημιουργείς και άλλα προβλήματα. Βγείτε έξω σε κανά κλαμπάκι ρε παιδιά. Να ανοίξει το ματάκι σας.

2) Βίσση= Κακέκτυπο της Δέσποινας. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ακόμα ασχολούμαστε με τη θεία ενώ υπάρχει η Δέσποινα. Πολύ πιο όμορφη, με φοβερή φωνή και ταλεντάρα. Είμαι φαν από το 2001 και δεν το αλλάζω με τίποτα.Η κοπέλα δεν έκανε καριέρα επειδή είχε τον Καρβέλα, αλλά με την αξία της. Τι να πει κανείς για τα κομμάτια της και το πόσο τα έχει αντιγράψει η Βίσση, η οποία τώρα βγάζει ακραίους στίχους μπας και ασχοληθεί κανείς μαζί της. Άλλο επίπεδο λέμε, για αυτό και τώρα θέλει να το γυρίσει σε έντεχνα γιατί έχει αρχίσει να παραγερνάει και να ασχημαίνει.Πράγμα απαραίτητο για να μπεις στην κλίκα των κουλτουριάρηδων. Μπορεί τώρα δήθενα να της αρνούνται αλλά σε λιγάκι θα μας λένε πόσο καλή είναι η Βίσση. Εδώ θα μαστε και θα το δείτε από αυτό εδώ το blog.

Ανώνυμος είπε...

Δύο πράγματα σιχαίνομαι περισσότερο:

1) Τους κουλτουριάρηδες

2) Τη Βίσση

Αναλυτικά....

1)Κουλτουριάρηδες= ξενέρωτοι άνθρώποι που τη ασχολούνται και τη βρίσκουν με 'ψαγμένα' πράγματα για να δείξουν στους υπόλοιπους 'ψαγμένους' το ποιος είναι ο πιο ευαίσθητος και ποιος γνωρίζει τα περισσότερα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να πείθουν τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους για το ποιος είναι ο 'πρώτος στο χωριό'. Καλλιτεχνικές φύσεις που συγκινούνται βαθειά μόλις ακούσουν ένα πουλάκι να τραγουδά η τον αέρα που φυσσά.. Φευγάτοι τύποι, συνήθως αριστεροί στα πιστεύω τους, και πολύ συχνά gay. Ακούνε Φαραντούρη, Χατζιδάκη, Νταντωνάκη και Πλάτωνος (όπως βλέπω και στον τίτλο αυτού του blog που είναι μες την τέχνη και την κουλτούρα), και τώρα τελευταία Lolek ( by the way το χειρότερο cartoon που υπήρξε ποτέ). Μάλλον κανάς gay θα είναι και αυτός και μας έχουν πρήξει.
Ας πάνε να κοιταχτούν όλοι αυτοί κάπου και ας αφήσουν την τέχνη. Η τέχνη είναι να διασκεδάζεις τον κόσμο όχι να του δημιουργείς και άλλα προβλήματα. Βγείτε έξω σε κανά κλαμπάκι ρε παιδιά. Να ανοίξει το ματάκι σας.

2) Βίσση= Κακέκτυπο της Δέσποινας. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ακόμα ασχολούμαστε με τη θεία ενώ υπάρχει η Δέσποινα. Πολύ πιο όμορφη, με φοβερή φωνή και ταλεντάρα. Είμαι φαν από το 2001 και δεν το αλλάζω με τίποτα.Η κοπέλα δεν έκανε καριέρα επειδή είχε τον Καρβέλα, αλλά με την αξία της. Τι να πει κανείς για τα κομμάτια της και το πόσο τα έχει αντιγράψει η Βίσση, η οποία τώρα βγάζει ακραίους στίχους μπας και ασχοληθεί κανείς μαζί της. Άλλο επίπεδο λέμε, για αυτό και τώρα θέλει να το γυρίσει σε έντεχνα γιατί έχει αρχίσει να παραγερνάει και να ασχημαίνει.Πράγμα απαραίτητο για να μπεις στην κλίκα των κουλτουριάρηδων. Μπορεί τώρα δήθενα να της αρνούνται αλλά σε λιγάκι θα μας λένε πόσο καλή είναι η Βίσση. Εδώ θα μαστε και θα το δείτε από αυτό εδώ το blog.

Ανώνυμος είπε...

Δύο πράγματα σιχαίνομαι περισσότερο:

1) Τους κουλτουριάρηδες

2) Τη Βίσση

Αναλυτικά....

1)Κουλτουριάρηδες= ξενέρωτοι άνθρώποι που τη ασχολούνται και τη βρίσκουν με 'ψαγμένα' πράγματα για να δείξουν στους υπόλοιπους 'ψαγμένους' το ποιος είναι ο πιο ευαίσθητος και ποιος γνωρίζει τα περισσότερα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να πείθουν τον εαυτό τους και τους υπόλοιπους για το ποιος είναι ο 'πρώτος στο χωριό'. Καλλιτεχνικές φύσεις που συγκινούνται βαθειά μόλις ακούσουν ένα πουλάκι να τραγουδά η τον αέρα που φυσσά.. Φευγάτοι τύποι, συνήθως αριστεροί στα πιστεύω τους, και πολύ συχνά gay. Ακούνε Φαραντούρη, Χατζιδάκη, Νταντωνάκη και Πλάτωνος (όπως βλέπω και στον τίτλο αυτού του blog που είναι μες την τέχνη και την κουλτούρα), και τώρα τελευταία Lolek ( by the way το χειρότερο cartoon που υπήρξε ποτέ). Μάλλον κανάς gay θα είναι και αυτός και μας έχουν πρήξει.
Ας πάνε να κοιταχτούν όλοι αυτοί κάπου και ας αφήσουν την τέχνη. Η τέχνη είναι να διασκεδάζεις τον κόσμο όχι να του δημιουργείς και άλλα προβλήματα. Βγείτε έξω σε κανά κλαμπάκι ρε παιδιά. Να ανοίξει το ματάκι σας.

2) Βίσση= Κακέκτυπο της Δέσποινας. Δεν μπορώ να πιστέψω οτι ακόμα ασχολούμαστε με τη θεία ενώ υπάρχει η Δέσποινα. Πολύ πιο όμορφη, με φοβερή φωνή και ταλεντάρα. Είμαι φαν από το 2001 και δεν το αλλάζω με τίποτα.Η κοπέλα δεν έκανε καριέρα επειδή είχε τον Καρβέλα, αλλά με την αξία της. Τι να πει κανείς για τα κομμάτια της και το πόσο τα έχει αντιγράψει η Βίσση, η οποία τώρα βγάζει ακραίους στίχους μπας και ασχοληθεί κανείς μαζί της. Άλλο επίπεδο λέμε, για αυτό και τώρα θέλει να το γυρίσει σε έντεχνα γιατί έχει αρχίσει να παραγερνάει και να ασχημαίνει.Πράγμα απαραίτητο για να μπεις στην κλίκα των κουλτουριάρηδων. Μπορεί τώρα δήθενα να της αρνούνται αλλά σε λιγάκι θα μας λένε πόσο καλή είναι η Βίσση. Εδώ θα μαστε και θα το δείτε από αυτό εδώ το blog.

Ανώνυμος είπε...

Βρε καλώς τα παιδιάάάάά...!!!! Γλυτώσαμε απ' τους χτεσινούς, ήρθανε φρέσκιοι. Καλέ μου, αυτοί μάλλον βάρδιες κάνουνε, δεν εξηγείται...
Το εις διπλούν δεν κατάλαβα, τι έγινε; μετακόμισε εδώ το press-gr?

Ανώνυμος είπε...

Τριπλούν.... Κρατάτε με....

mahler76 είπε...

αν θέλει να πεί ένα τραγούδι της γής θα την χώσω εντός της να το πεί καλύτερα
χαχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

- Λουνμίλααα!
- Ντα γκασπαζά!
- Αρχίζει το πάρτι, βγάλε τα καναπεδάκια...

Franky είπε...

Ωραία περνάμε σε αυτό το Blog!

Unknown είπε...

Ο ΚΟΜΠΛΕΞΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΑΚΟΥ ΚΕΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ....ΤΟ ΟΤΙ Η ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΙΓΚΑ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΛΙΑΚΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ...ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΚΟΙΛΙΑΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΟ ΣΕ ΕΝΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΕΙ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟ...ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας και πάλι! Είμαι ο ανώνυμος με τις φιλοσοφικές τάσεις που σας τα ... "διόγκωσε" λιγάκι, απ' ότι κατάλαβα, προηγουμένως, με τον Πλάτωνα και τον Σωκράτη. Θα ήθελα, επί τη ευκαιρία, να μου πει κάποιος, αν ξέρει, την πλήρη δισκογραφία του Χατζιδάκι.

BOSKO είπε...

ΛΟΥΤΡΙΝΟΣ (& εις διπλούν Ανώνυμος)...
κοίτα να δεις που ένα post για την κόντρα Βίσση- Χατζιδάκι θα έφερνε το θέμα σεξουαλικών ταυτοτήτων επί τάπητος!
Απολαυστική η ανάλυση σου περί κουλτουριάρηδων και πρέπει νομίζω να πέσουν οι μάσκες. Ας συστηθώ με ένα ποίημα:

Εγώ' μαι ο Θεόφιλος
γνωστός ομοφυλόφιλος
που η φήμη μου ως πούστη
στα πέρατα ηκούσθη

Ανδρέας Κάβλος
(σε τσάκισε ο υπερσυντέλικος, έτσι; δε μπορείς να πεις)!!!
Γνωστές οι ρατσιστικές ακραίες απόψεις σας -αν δεν είσαι το ίδιο άτομο- αλλά ήθελα να' ξερα, ο Lolek τι σου' φταιξε, μια χαρά ταλαντούχο παιδί, αμάλλιαγο, αμούστακο και τον πιάνεις στο βρωμόστομα σου; διότι, κόβω το κεφάλι μου για τους άλλους, αποκλείεται εσύ να' χεις ακούσει Χατζιδάκι ή Πλάτωνος. Επίσης, τα κλαμπάκια τα' χουμε κόψει προ πολλού, μας αρέσει φοβερά η αναρχική ρήση BAR- έθηκα! Τι σου λέω όμως τώρα, ε;
Περί Βανδή, μας τσάκισες! Αν το' ξερα πως θα μου την πέφτανε κι απ' το fun- club του Δεσποινακίου, θα την έκανα μόνιμα για Άμστερνταμ (ξέρεις, εκεί που παντρεύονται οι gay και την πίνουν όλοι ολημερίς)!
Πόσων ετών, αλήθεια, είσαι;
Ελπίζω μεγάλος, γιατί αν εσύ μιλάς έτσι στα 18 ή 19 σου, το αυγό του φιδιού έχει ήδη σκάσει!
Άντε βρε και στη Βουλή! Με το ΛΑ.Ο.Σ.!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
με βάρδιες, όπως το λες!
Ποιο press.gr;
εδώ δε βλέπεις ότι μας την πέφτουν και οι φαν της Βανδή;
Μπουρλότοοοο!!!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
και εις τετραπλούν, αν σ' αρέσει!
Όρμα, όρμα, βουρ στον πατσά (εν προκειμένω στους πατσάδες...της αοιδού)!

BOSKO είπε...

mahler76...
αν δεν έχει σηκωθεί ήδη ο Μάλερ από τον τάφο!
δε νομίζω, όμως, αφού τραγούδησε τη Μάλα, τι να τον κάνει τον Μάλερ που' ναι και αντιεμπορικός;

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
- Λουντμίλααα! Μπουρλότοοοο!!!

BOSKO είπε...

Λερναία Ύδρα...
μια χαρά, εσείς απολαμβάνετε κι εγώ δεν προλαβαίνω ν' απαντάω σε όλους σας!
Μείνετε on line μέχρι το debate των πολιτικών αρχηγών, που μόνο τότε υπολογίζω να ηρεμήσουν τα πράγματα!

BOSKO είπε...

Kostas...
όταν η Βίσση βγαίνει και λέει ότι δεν είναι του "ποιοτικού", επειδή δεν είναι χοντρή και δε φοράει κελεμπίες, ναι, με τους κοιλιακούς της θα ασχολούμαστε! Όταν η αοιδός τροφοδοτεί τη νεολαία με ρατσιστικές ανεγκέφαλες ιδέες, θα της την "λέμε" μόνιμα.
και ξέρεις, φίλε, πέραν της Πρωτοψάλτη υπάρχουν κι άλλες καλές, λιγότερο προβεβλημένες, τραγουδίστριες!
πολύ mainstream σε κόβω δηλαδή...

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
την ξέρω εγώ τη δισκογραφία του Χατζιδάκι και την έχω καταγεγραμμένη, επίσημες και ανέκδοτες ηχογραφήσεις έργων του. Να την κάνεις τι, όμως, αγαπητέ; Ν' ακούς τη Μαρία Κάτηρα στα "Παιδιά κάτω στον κάμπο" και να μας λες μετά ότι η Αννούλα θα το' λεγε καλύτερα με το λυρισμό της φωνής της;
Help, δηλαδή!

Ανώνυμος είπε...

Λούτρινο Αγόρι,
είμαι ένα γλυκό πλασματάκι, που έχω πάθος με το ψάξιμο, δηλαδή να, όλο ψάχνω...με ψάχνουνε.... Διάβασα το σχόλιό σου και τρόμαξα πολύ. Αυτή την κουλτούρα την έχεις δει ποτέ και τη φοβάσαι ή απλώς τη φαντάζεσαι; κι αν την έχεις δει πώς είναι; μεγάλη; μικρή; τριχωτή; με κοφτερά δόντια; με σουβλερά νύχια; πού ζει; τι τρώει; πώς πολλαπλασιάζεται; Πες μου σε παρακαλώ, γιατί κοντεύω να λιποθυμήσω. Αν βγαίνει τη νύχτα και δαγκώνει τα μικρά πλασματάκια σαν κι εμένα που πάω το καλαθάκι με το γράμμα στην καημένη τη γιαγιά μου, πρέπει να βρω «κάποιον να με φυλάει». Αυτή η Δεσποινούλα που λες, το πάει το καλαθάκι με το γράμμα στη γιαγιά της ή φοβάται κι αυτή τις κακές κουλτούρες; Έχει κανέναν να τη φυλάει ή ζει μόνη της μέσα στο σκοτεινό δάσος όπως η Αννούλα; Πες μου σε παρακαλώ, αλλά γρήγορα γιατί με ψάχνει ένας ξάδελφος της μαμάς μου.

Ανώνυμος είπε...

Βρε Bosko, με παρεξήγησες! Είπα εγώ ότι η Άννα-που-ωστόσο-μετά-από-60-χρόνια-παραμένει-"Αννούλα" η Βίσση θα το έλεγε καλύτερα; Εγώ είπα απλώς ότι δεν είναι άφωνη κι ότι ίσως η ερμηνείες της θα ήταν πιο "γλυκιές" (που λέει κι ο Ψινάκης) από του Φραγκούλη! Γιατί με πέρασες; Για κανένα 15χρονο που ακούει το "Χωρίς το μωρό μου" και νομίζει ότι οι "Δαίμονες" είναι όπερα; Απλά τη συμπαθώ πολύ σαν φωνή. Κι επειδή ο Χατζιδάκις είναι ο αγαπημένος μου συνθέτης (παρόλο που δεν είμαι - ακόμα τουλάχιστον - βαθιά μυημένος στο έργο του), μου κίνησε το ενδιαφέρον το θέμα της "κόντρας" και, κατόπιν εκτεταμένης πλοήγησης στο Διαδίκτυο, βρέθηκα εδώ.

Τελικά, θα μου το ικανοποιήσεις το αίτημα ... ή μπα;

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
αχα χαχαχαχαχα, η Κοκκινοδεσποινίτσα και ο Κακός Αννιόλυκος!
rerfect!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
καλώς!
άσε ένα mail και θα δούμε τι μπορεί να γίνει!
έχω πολύ τρέξιμο, θα σου κάνω ένα dvd με mp3 να περάσεις από κάπου να το πάρεις.
αλλά μετά, ξέρεις, κομμένη η Αννούλα κι οι κακές παρέες...

Ανώνυμος είπε...

Όχι καλέ, δεν χρειάζεται, αφού έχεις και πολύ τρέξιμο, εννοώ να μου παραθέσεις γραπτώς τη δισκογραφία, εδώ, στο blog, τίποτα άλλο!

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
δεν είναι εύκολο αυτό που ζητάς, θα έπρεπε να φτιάξω χωριστό post και τεράστιο μάλιστα.
εκτός κι αν έβαζα τα εξώφυλλα των κυριότερων ή των πιο αγαπημένων του έργων μου στα πλάγια, στα δεξιά του blog.
να σου πω, όμως, δεν περνάς μια βόλτα απ' το official site του Χατζιδάκι; εκεί θα βρεις τα πάντα, το' χει φτιάξει ο εξπέρ και φίλος μου Γιώργος Τσάμπρας.
απλά βάλε στο google "ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ" και θα σε βγάλει κατ' ευθείαν.
καλή τύχη & καλό ψάξιμο!

Κ. είπε...

Λούτρινε, λες αηδίες! Δεν θέλει η Άννα να μπει στην κλίκα των έντεχνων, αλλά οι έντεχνοι προσπαθούν να την αντιγράψουν! Για θυμήσου την Γαλάνη που τραγούδησε το "Δώδεκα κι ούτε ένα τηλεφώνημα", γονατίζοντας στο μεγαλείο του Νίκου Καρβέλα. Γιατί άλλο Καρβέλας και Βίσση και άλλο Φοίβος και Βανδή. Είσαι πολύ out να θεωρείς σπουδαιότερη την άφωνη Βανδή από την Απόλυτη Φωνή που πάτησε σ' αυτόν τον τόπο, την Μία και Μοναδική ΄Λννα Βίσση!
Σε μια ώρα θα χουν όλα τελειωσει ποσο γρηγορα περναει ο καιρος
ας πεθαιναμε αγκαλια
πριν τελειωσει
ο τελευταιος χορος
ο ο ο ο ο...
ΣΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ!

BOSKO είπε...

Κ. ...
ηρεμήστε, guys, μην τσακώνεστε!
Μία είναι η μεγαλύτερη τραγουδίστρια που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα: η Βούλα Πάλλα (άσχετο)!

Unknown είπε...

Μιας και ανέφερες τον Γιώργο Τσάμπρα να σου παραθέσω τα λόγια του στον δίσκο που έχει φτιάξει για τα πρώτα χρόνια παρουσίας της άννας στο τραγούδι απο την μινος:Ακόμα και σήμερα που η Βίσση μετράει περισσότερα απο 30 χρόνια καριέρας μπορείς να βρεις ανθρώπους που θα σου πουν οτι εκείνα ήταν τα καλύτερα της χρόνια.Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες μακροχρόνιες πορείες δεν κρίνονται τόσο απόλυτα.Πολύ περισσότερο δεν περιορίζονται και δεν διαγράφονται με μια μονοκοντυλιά.Τέτοιες εκτιμήσεις συνήθως έχουν να κάνουν με εμπάθειες και κολλήματα αισθητικά ή εποχιακά.Κι όχι τίποτε άλλο.Αλλά όταν εκφράζονται έντονα και συχνά οδηγούν και τους ίδιους τους καλλιτέχνες που αφορούν στις νόμιμες άμυνες.Ισως τους μπλοκάρουν κιόλας σε μια εξίσου απόλυτη γραμμή υπεράσπισης των επιλογών τους.Πως αλλιώς να ερμηνεύσεις κατα καιρούς δηλώσεις της βίσση οτι ...η σημαντική μου καριέρα ηταν με το Νίκο Καρβέλα και οτι πριν δεν είχα ούτε μια επιτυχία... και οτι απο οσα ειχε πει τότε θεωρεί πως.... μόνο το σ'αγαπω και το μεθυσμένη πολιτεία είχαν ποιότητα?

Unknown είπε...

Αφιερωμένο σε όλους σας
http://www.youtube.com/watch?v=K1u4WlexoII

Λούτρινος είπε...

Μακάρι να μπορούσατε να νιώσετε τι θα πει Δέσποινα. Αν τη βλέπατε μια φορά απο κοντά στο κέντρο που εμφανίζεται, είναι σίγουρο οτι θα αλλάζατε άποψη.Αλλά είστε αντικοινωνικοι και περίεργοι. Καθίστε στη μιζέρια σας δεν πειράζει.

mahler76 είπε...

έπεσα σε κόμμα με το τελευταίο βίντεο. το μήνυμα το γράφει η γραμματέας μου...

BOSKO είπε...

Kostas 1...
αν κατάλαβες καλά ο Τσάμπρας που' ναι ευγενέστατος άνθρωπος την ψιλολέει αρχικά σ' αυτούς που δεν έχουν τη Βίσση σε εκτίμηση και εν συνεχεία φανερώνει- ασυνείδητα ίσως;- το μέγεθος της έλλειψης φαιάς ουσίας.
εγώ πάντως έτσι εξέλαβα το κείμενο που παραθέτεις!
ατιμούλικο, δεν έχεις αφήσει έκδοση για έκδοση της Αννούλας, έτσι;

BOSKO είπε...

Kostas 2...
κοίτα, έλεγα να μπω να το δω, αλλά είδα το παρακάτω σχόλιο του mahler76 και δεν το τόλμησα!
όχι τίποτα άλλο, δεν έχω και τη Μαρίκα εδώ πέρα να καλέσει κάνα ντόκτορ, με κατάλαβες;

BOSKO είπε...

Λούτρινος...
καλά, εσύ είσαι τρεις λαλούν και δυο χορεύουν!
δε βλέπω ν' απάντησες όμως στον Ανώνυμο που σε ρωτάει για την άποψη σου περί κουλτούρας και κουλτουριάρηδων.
μυαλό κουκούτσι, μισαλλοδοξία, φανατίλα, iq σπανακόπιτας με λίγα λόγια...μόνο τα σωστά (περιέργως) ελληνικά σου σε σώζουν.

BOSKO είπε...

mahler76...
σε τι κόμμα έπεσες; μπας κι επηρεάστηκες απ' το debate;
χρήσιμη πάντως η πληροφορία σου να σώσουμε και κάναν αθώο που θα μπει εδώ μέσα και θα χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια!

Unknown είπε...

χαχαχαχα,ειστε υπερβολικοι αλλα σας πάω γιατί έχετε μια οπτική και έχετε και επιχειρήματα.Τα οποία δεν τα δέχομαι συνολικά.Υπάρχουν πολλές ταμπέλες και προκαθορισμένοι ρόλοι στο τραγούδι πράγμα που δεν δέχομαι με τίποτα.Να σας βάλω ενα παράδειγμα:απο που και ως που ειναι εντεχνη και μαλιστα με αξιωσεις η ελεονωρα ζουγανελη και μαλιστα τραγουδαει και σε εκδηλωσεις του μεγάρου οταν το σουξε με το οποιο βγηκε φετος ειναι...ελα και σιχαθηκα να διασκεδαζω ελα και βαρεθηκα να ζω...με αρκετο ραπ του ξεπεσμου μεσα.....Για να μην μιλησω για τις σωρηδον αρλούμπες της Μαρινέλλας που την προσκυνάνε όλοι λες και είναι η Σοφια Βέμπο.Οχι δεν εχω αφησει εκδοση για εκδοση,γενικα τη γουσταρω την βισση,μου βγαζει την πιο αναλαφρη εκδοχη του εαυτου μου και αυτο δεν θελω να το αμαυρισω.Επίσης θεωρώ πως όποιος υπηρετεί το ποπ είναι καταδικασμένος διοτι θεωρειται κάτι ξένο,κάτι που δεν εχει σχεση,ειναι αντιθετο με την ελληνικη λαικη κουλτουρα και παραδοση.Το ιδιο αντιμετωπισε και η μαρινελλα οταν αυτη ξεκινησε τα αναλαφρα σοου τη δεκαετια του 70.

mahler76 είπε...

άγρυπνο κώμα χααχαχα είναι μια ώρα δύσκολη χαχαχαχα

το ντιμπέιτ άκουσα σε έριχνε σε βυθιώτητα...

BOSKO είπε...

Kostas...
τι μας λες, ρε άνθρωπε;
τι ακούω η πουτάνα; (που λέει κι ένας ευφυέστατος gay φίλος μου)
Μας λες, λοιπόν, πως δεν σου αρέσει το ποπ, γιατί είναι ξενικό είδος προς την ελληνική λαϊκή κουλτούρα.
έχεις σκεφτεί ότι και τα Reflections του αγαπημένου σου, του Χατζιδάκι, καραπόπ ήτανε;
το Martlet's Tale σου λέει τίποτα;
α, κατάλαβα, με το συμπάθειο σε κόβω γύρω στα 55- 60 να' χεις μείνει στο Νέο Κύμα και τη Μεταπολίτευση με Πλέσσα, Πουλόπουλο, Καλδάρα, πρώιμη Βίσση, Νταλάρα, Χατζιδάκι (όταν ήταν στις ΗΠΑ) κλπ. κλπ.
δεν έχω πρόβλημα όμως να συμφωνήσω 100% μαζί σου σε ότι αφορά τη Μαρινέλλα. Όπως είχε γράψει κάποτε ο jb, μόνο διασωληνωμένος και υπό καταστολή θα την άκουγα την κυρία κι ας είναι ή ας θεωρείται όσο Μεγάλη Κυρία ή Μεγαλοκοπέλα θέλει!
Περί κόρης Ζουγανέλη, δεν έχω άποψη, ειλικρινά δεν ξέρω ούτε ένα τραγούδι της, μα μπορεί και εδώ δίκιο να' χεις.

Άντε, ποιος θα χτυπήσει την κατοστάρα;
δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο σουξεδιάρικο post, συλλεκτικό όπως είπε κι ο mahler76!
να δω λοιπόν ποιος θα σκοράρει!

BOSKO είπε...

mahler76...
and the winner is......mahler76!!!
εύγε, με την απάντηση μου στο σχόλιο σου, τη χτυπήσαμε την κατοστάρα!
κερνάω ποτό φέτος στο Κύτταρο, υπόσχεσις!

Unknown είπε...

αναφερομουνα στα ποπ στυλ μαρινελλας που και καλα εκαναν ρεύμα όχο στο στυλ χατζιδακη...οχι η ηλικια μου ειναι 24 ετων...χεχε

BOSKO είπε...

kostas...
βουλωμένο γράμμα διαβάζω, είδες;
αφού λοιπόν γουστάρεις Χατζιδάκι, μην το γράφεις τ' όνομα του με κανένα ήτα, όλα γιώτα τα ήθελε ο συχωρεμένος.
φιλικά σ' το λέω.
και κόψ' τη την Αννούλα, αργότερα θα καταλάβεις πόσο διαβρωτική είναι.
άκουσε με, μια δεκαετία plus σου ρίχνω, κάτι θα ξέρω για να σ' το λέω!

Unknown είπε...

βαρια κουβεντα ξεστομισες!!!χαχα,ακου διαβρωτική σιγα μην είναι και βενιζνόκολλα...στο ειδος της ειναι φοβερη...δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να ακουμε συνεχως φαραντουρη και μαριζα κωχ....επισης φετος θα κανει και φοβερο λαικο πρόγραμμα διοτι αν δεν εχετε ενημερωθει θα ειναι μαζι με την ρεμπέτισσα μαριω!!!Γνήσια λαικά και ρεμπέτικα....την διάβρωση δεν την βλέπω...προτιμω να δω αυτο το προγραμμα το διαβρωτικο οπως λες παρα να βαρεσω ενεση στον καθε αφωνο μελαγχολικο πλιατσικα που νομιζει οτι ειναι καλλιτεχνης(ξερναω)

Unknown είπε...

BOSKO μπορω καπως να σου στειλω καποιο private mnm?ηθελα να με παραπεμψεις σε καποιο ποστ στο μπλογκ αν υπαρχει σχετικα με την κατερινα γωγου.

BOSKO είπε...

Kostas...
γιατί αν ακούς Φαραντούρη και Κωχ εγγυημένα θ' ακούς πράγματα που δεν προσβάλλουν το γούστο σου παράλληλα, θ' ανακαλύψεις κι άλλους μουσικούς, από διαφορετικά είδη κοινής αισθητικής όμως και- που ξέρεις;- θ' ανοίξεις και κάνα βιβλίο. Όχι εσύ προσωπικά, γενικά μιλάω. Και μάλλον λέω παπαριές πρωινιάτικα, αφού εσύ φαίνεται πως συμφωνείς με τον άλλο το γελοίο τον Λούτρινο, ο οποίος υποστηρίζει ότι η τέχνη δεν είναι για να φέρνει επιπλέον προβλήματα στον κόσμο. Όσο για το κοινό πρόγραμμα της Βίσση με τη Μαριώ (μια ζωή χύμα στο κύμα η, κατά τ' άλλα, συμπαθής νεορεμπέτισσα) αποδεικνύει πόσο χύμα στο κύμα ειν' εξίσου η ίδια η εποχή μας και φυσικά εύχομαι (είναι σίγουρο δηλαδή) να πάει πάτος!

BOSKO είπε...

Kostas II...
όπως είδα, το βρήκες το post για τη Γώγου και σχολίασες ήδη.
το ξέρω το cd που λες και πιστεύω ότι του αξίζει μια τέτοια έκδοση του Κορδέλλα, που υπήρξε σύντροφος της ηθοποιού και ποιήτριας και κυρίως συνεπέστατος σε ότι έχει κάνει μέχρι τώρα.
κι εσύ απορώ πως συνδυάζεις Βίσση με Γώγου- τα δύο άκρα, σα ν' ακούς Σαβίνα Γιαννάτου και να τη βρίσκεις με Άντζελα Δημητρίου συγχρόνως.
Τρέχα- γύρευε, αλλά ας μην το κουράζουμε άλλο...
άντε, καληνημέραν!

Μπόσκο φαν είπε...

Επειδή αναφέρθηκε η "Μάλα", σας παραθέτω ένα περιστατικό που συνέβη σε παράσταση την οποία έτυχε να παρακολουθήσω! Κάποια στιγμή έπαιζε ένας από τους ηθοποιούς Σοπέν στο πιάνο και υποτίθεται πως δεν είχε οίστρο. "Ξέρεις γιατί δεν μπορώ να παίξω πια Σοπέν; Ξέρεις;" φώναζε όλο αγωνία στην συμπρωταγωνίστρια του Άννα Βίσση. Οπότε πετάγεται ένας θεατής και του λέει: "Γιατί ακούς Καρβέλα, ρε μαλάκα" και κόντεψε να πέσει το θέατρο από τα γέλια! Σας καλημερίζω όλους!

BOSKO είπε...

Μπόσκο Φαν...
Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο!
μ' έκανες και γέλασα με το πρωινό καφεδάκι!
ίσως φτιάξω ένα post με ευτράπελα που μου' χουν συμβεί και μένα σε τέτοιου είδους θεάματα.

Μπόσκο φαν, ε; εσύ πάλι ποιος είσαι; γιατί, ρε παιδιά, δεν ανοίγετε όλοι από ένα blogάκι να τελειώνουμε, αφού σας αρέσει η ιντερνετική τσάρκα;

Λούτρινος είπε...

Κύριε ΒΟΣΚΕ αντί να με βρίζετε σας προτείνω να πάτε στην στάνη σας που παίζει όλη μέρα Φαραντούρη. Πάρτε μαζί σας και τον βοσκο-φαν σας να μιλήσετε για τέχνη. Έχε χάρη που δεν θέλω να βρίσω γιατί ξέρω οτι είστε ευαισθητοι οι κουλτουριάρηδες και μετά θα έχω τύψεις...

BOSKO είπε...

Λούτρινος...
τι να σου πω, κακόμοιρε φασίστα, πρωί- πρωί.
άνετα σου' ριχνα ένα βρωμόξυλο...
μην ξαναπατήσεις εδώ μέσα!

mahler76 είπε...

"ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΥΣ ΚΑΡΒΕΛΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ!!!!"

ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ όχι δεν υπάρχει αυτό!!!!! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ

Μπόσκο Φάν είσαι Θεός.

Unknown είπε...

Ναι συνδιάζω τα πάντα διότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και δεν ζω με ιστορίες συνωμοσίας εξυψώνοντας κάποιους ταμπελιάρηδες και απαξιώνοντας άλλους με αβάσιμα κριτήρια.Η επιτυχία στην Ελλάδα πάντα ήταν κατακριτέα.Είμαστε λαός αδηφάγος.Φυσικα και δεν θα πιασει πατο το σχημα με τη μαριω...Δεν καταλαβα δεν ειναι καλύτερο να ακουστούν γνήσια λαικά και όχι λαικά σαν του γονιδη που ακούμε κατα κορον στις πίστες?Δηλαδη πουθενα δεν υπαρχει θετικη πλευρα στα πράγματα?Και γιατι να απαγορευσω σε μια τραγουδιστρια με 4 δεκαετιες στο χωρο να πει παλια τραγουδια στο προγραμμα της?ΕΛΕΟΣ ΞΕΚΟΛΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ!!Συγγνωμη για αυτο δεν κατηγορουν παντα την αννα?Πειραζει δηλαδη που θελει να κανει καλα πραγματα στο προγραμμα της?ΑΛΛα φυσικα αυτο ενοχλει διοτι τι πιο ευκολο να μην χαλασει η μανεστρα και να θεωρουμε την αννα υπευθυνη για ολα τα δεινα αυτου του κοσμου!!!
Σχετικα με τη μάλα,καταρχην παραθετω καποια βιντεο
http://www.youtube.com/watch?v=CRe7ZtgVbqI
http://www.youtube.com/watch?v=SlwSHeOngSY
http://www.youtube.com/watch?v=WGyxVYOTd-c
http://www.youtube.com/watch?v=RUdSSrgvamM
Γιατι να μην εχουν το δικαιωμα ο Καρβελας και η αννα να κανουν μια αποπειρα και εδώ?Μονο οι κουλτουριαρηδες μπορουν να κανουν προσπαθειες?Μηπως ενοχλει γιατι ειχαν την παραγωγη να κανουν κατι μεγαλειωδες ενώ αποπειρες αλλων πεφτουν στο κενο?Σχετικα με τις κριτικες της παραστασης ολος ο τυπος εχει αντιθετη γνωμη από εσας….ναι ναι ξερω πληρωμενοι δολοφονοι και αυτοι…….οκ οκ οκ
Μέσα σε ένα κατάμεστο θέατρο, η Άννα Βίσση απέδειξε στο κοινό της, αλλά κυρίως στους επικριτές της, ότι θα μπορούσε κάλλιστα να είχε γίνει μια πολύ επιτυχημένη ηθοποιός παρά το γεγονός ότι οι γνώσεις της περί υποκριτικής κυμαίνονται στη σφαίρα της πράξης και όχι τόσο της θεωρίας. Η ερμηνεία της είναι διαπεραστική, η φωνή της σε συνεπαίρνει και οι στιγμές που ζει κανείς, παρακολουθώντας την παράσταση, είναι έντονα συγκινησιακές.
εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ
Στην παράσταση, η Άννα Βίσση εντυπωσιάζει με την ερμηνεία της στο τραγούδι και την υποκριτική.
Τα 23 τραγούδια του μιούζικαλ, όλα σε στίχους και μουσική του Νίκου Καρβέλα, μοναδικά.
ρεπορτάζ κεντρικό δελτίο ειδήσεων MEGA CHANNEL
Εντυπωσιακά σκηνικά, εμπνευσμένη σκηνοθεσία, καλός μουσικός πυρήνας και εξαίρετη ερμηνεία από την Αννα Βίσση.
Τα σκηνικά και τα μηχανικά ευρήματα του Γιώργου Γαβαλά που μαζί με τη σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα προτείνουν ένα σύγχρονο, ζωντανό τρόπο ύπαρξης του θεάτρου. Εικόνες μεγάλης εικαστικής δύναμης και ροή σχεδόν κινηματογραφική. Ιδιαίτερα σημειώνουμε στοιχεία συγχρονικού μοντάζ σε μέρη της σκηνής συχνά επιμερίζεται σε επίπεδα, σε πλάνα πετυχαίνοντας μια αίσθηση εσωτερικότητας μέσα σε έναν τόσο μεγάλο καμβά
Λειτουργικά και τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ όπως και οι φωτισμοί της Ελευθερίας Ντεκώ.
Η Άννα Βίσση που ερμηνεύει ως ηθοποιός αξιοπρεπέστατα και ως λυρική τραγουδίστρια άψογα. Με όλο το χρώμα της μη λόγιας παράδοσης και με την ακρίβεια, μάλιστα και στις κορόνες, της λόγιας. Της αξίζει μια σωστότερη δουλειά για να κάνει το πραγματικό peak στην καριέρα της. Στα σόλο της είναι πραγματικά μια ηρωίδα με λάμψη.
Το βασικό μουσικό υλικό που δημιούργησε ο Νίκος Καρβέλας περιέχει ωραίες μελωδίες αλλά και πιο σύνθετα τραγουδιστικά μέρη με ρετσιτατίβο. Πραγματικές ανάσες. Κάποια τραγούδια θα ακολουθήσουν την αυτοτελή τους πορεία.
περιοδικό ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Unknown είπε...

Αντιμέτωπη εδώ με ένα είδος και, κυρίως, με μια μουσική γραφή έξω από τα τωρινά, καθημερινά χωρικά της ύδατα, η Αννα Βίσση τα έδωσε, ομολογουμένως, όλα και μάλιστα με άψογο επαγγελματισμό, πετυχαίνοντας τόσα όσα της επέτρεπαν η μουσική παρτιτούρα και το σενάριο.
εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Το θέαμα: Από την ώρα που θα χαμηλώσουν τα φώτα και το μάτι μας θα επικεντρωθεί στα τεκταινόμενα επί σκηνής, δεν θα σταματήσουμε να είμαστε σοβαρά... ζαλισμένοι από το μέγεθος της παραγωγής, τα καταπληκτικά σκηνικά, τους φωτισμούς, τα ωραία κοστούμια. Καταπακτές ανοίγουν, γέφυρες μπαινοβγαίνουν, σκάλες ανεβοκατεβαίνουν σε ένα σκηνικό που έχει την υποδομή να αλλάζει με ταχύτητα σχεδόν κινηματογραφική.
Το εντυπωσιακότερο; Ατμομηχανή στη σκηνή! σε μέγεθος ατμομηχανής. Είμαι στην Ελλάδα ή στο Χόλιγουντ;
Και η Άννα Βίσση: Εδώ... chapeau που θα έλεγαν και οι Γάλλοι τουτέστιν, βγάζουμε το καπέλο μας. Αν σκεφθούμε, μάλιστα, ότι αυτή η γυναίκα δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός και κατάφερε να κινηθεί με τέτοια άνεση, τραγουδώντας και παίζοντας για πάνω από τρεις ώρες.
εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ
Στο κατάμεστο ανακαινισμένο Παλλάς η Άννα Βίσση έκλεψε τις εντυπώσεις και τελικά κέρδισε για άλλη μια φορά το στοίχημα το βράδυ του Σαββάτου, στην πρεμιέρα του μιούζικαλ Μάλα, Η Μουσική Του Ανέμου. Το πιο ακριβό ίσως μιούζικαλ επί ελληνικού εδάφους έκλεισε την πρώτη του βραδιά με το θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.
εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η μοναδική φωνή της Άννας Βίσση σε συνδυασμό με την εντυπωσιακή σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα και την υπέροχη μουσική που υπογράφει ο Νίκος Καρβέλας προκαλούν τον ενθουσιασμό αλλά και τη συγκίνηση στο κοινό που σπεύδει να απολαύσει την παράσταση. Καθ' όλη τη διάρκεια της παράστασης η Άννα Βίσση συνοδεύεται από ζωντανή ορχήστρα, επιτυγχάνοντας να μεταφέρει επικοινωνιακά το κοινό στην επιβλητική ατμόσφαιρα του έργου.
AlphaCopy.Gr


H δύναμη της έκφρασης της όμως, η εμπειρία της, καθώς και το πάθος της για τελειότητα, την κάνουν να αποδώσει τα τραγούδια με τρόπο σαγηνευτικό. Aυτό που πραγματικά εκπλήσσει με την Aννα Bίσση, είναι το ότι καταφέρνει να πείσει και σαν δραματική ηθοποιός αξιώσεων. Eίναι μια σπουδαία φυσική ερμηνεύτρια, που χωρίς να έχει διδαχτεί την υποκριτική τέχνη είναι καλύτερη από πολλούς άλλους που ίσως έχουν σωρεία πτυχίων! Συμπερασματικά, η όλη σκηνική παρουσία φωνή ηθοποιία εμφάνιση είναι από καλή μέχρι άριστη...
Phileleftheros.Com

Unknown είπε...

Ήταν μια θεαματική παραγωγή, όπου, κατά τη δική μου γνώμη, κυριαρχούσε το ότι η Άννα Βίσση έδειξε έναν άλλο εαυτό με ακόμη περισσότερα ταλέντα... Έλλη Στάη

Βρήκαμε πως είναι ένα πολύ εντυπωσιακό θέαμα, μια τεράστια παραγωγή και ένα τεχνικά άρτιο καλλιτεχνικό δημιούργημα. Τα σκηνικά ήταν εξαιρετικά, αλλά και τα κοστούμια. Αν και πηγαίναμε έτοιμοι να δούμε την Άννα Βίσση να κάνει μια προσπάθεια στην υποκριτική, τελικά ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας η υποκριτική της ικανότητα. Αυτό που μας άρεσε πολύ ήταν το γεγονός ότι έπαιζαν πάρα πολλοί ηθοποιοί και κυρίως νέοι άνθρωποι, αλλά και το γεγονός πως η ορχήστρα ήταν ζωντανή. Αν και το θέμα της ιστορίας μοιάζει να μην ενδιαφέρει κάποιους, όταν δεις την παράσταση, συνειδητοποιείς πως είναι κάτι παραπάνω από μια ρεαλιστική προσέγγιση του Άουσβιτς: αναλύει σχέσεις και ψυχολογικές καταστάσεις, που είναι ενδιαφέρουσες έτσι κι αλλιώς. Πάντως είναι κάτι παραπάνω από ένα μιούζικαλ. Deux Hommes

Με ένα επίθετο η παράσταση ήταν εντυπωσιακή. Πρόκειται για μια παραγωγή που, είτε είσαι ψυλλιασμένος είτε είσαι απλός θεατής, σε βάζει σε διαδικασία ότι οι δημιουργοί της σε σέβονται και αυτό το εκτιμάς πολύ. Εγώ το είδα δύο φορές και το γουστάρω πολύ επειδή η Βίσση, κυριολεκτικά, τα δίνει όλα πάνω στη σκηνή. Η, δε, σκηνοθεσία του Κακλέα είναι ζόρικη για ένα τόσο δύσκολο πράγμα... Αλέξανδρος Ρήγας


Είναι μια παράσταση αναμφισβήτητα μεγαλειώδης. Ο προσδιορισμός μεγαλειώδης αφορά κυρίως τα σκηνικά και τα κοστούμια, τα οποία διακρίθηκαν για την αυθεντικότητα και τη θεατρικότητά τους. Ήταν μια παραγωγή καταρχήν εξαιρετική. Φαίνονταν τα λεφτά που έχουν πέσει. Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί σε ορχήστρα θεάτρου 36 με 37 άτομα, όχι στην Ελλάδα, αλλά ούτε στο Broadway ή στο West End... Οι μουσικοί ήταν ό,τι καλύτερο, όπως φαίνεται και από την παρουσία στην ενορχήστρωση και τη μουσική διεύθυνση του σπουδαίου Γιώργου Νιάρχου. Η Άννα Βίσση είναι εξαιρετική, όχι μόνο στα τραγούδια αλλά και στις δραματικές στιγμές... Η μουσική του Νίκου Καρβέλα ήταν πολύ πιο πάνω φτιαγμένη από τα τραγούδια που μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ιάσων Τριανταφυλλίδης

Με το που περνάει ο θεατής την πόρτα του Παλλάς μεταφέρεται στο Λονδίνο. Το μιούζικαλ Μάλα του Νίκου Καρβέλα, που ανεβάστηκε εκεί, δεν έχει καμία σχέση με ό,τι παρουσιάστηκε στην Ελλάδα ως μιούζικαλ ίσα με τώρα. Και αναδεικνύει στο απόλυτο την Άννα Βίσση, ως την πρώτη μεγάλη, αληθινή καλλιτέχνιδα του είδους εν Ελλάδι. La Diva! La Vissi!
Η Μάλα, όμως, δεν θα ήταν τίποτα χωρίς την Άννα Βίσση. Πέρα από τη θεία φωνή της και την καλλιέργεια που της έχει κάνει με τα τόσα χρόνια στο τραγούδι, φανερώνει μια διαρκή εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα. Η σκηνική της παρουσία είναι σαγηνευτική. Το παίξιμό της σωστά δραματικό και απόλυτα ελεγμένο. Είναι απόλυτα κυρία του εαυτού της, της Τέχνης της και του είδους. Είναι αυτό που ισχύει σε σπάνιες περιπτώσεις τραγουδιστριών που μεταπήδησαν εξελισσόμενες σε άλλο ή παράλληλο χώρο. Είναι αυτό που λέμε, με τη γλώσσα της Τέχνης και του θεάματος και όχι της εφήμερης τηλεόρασης, ντίβα. Είναι... LA VISSI!
Παναγιώτης Τιμμογιαννάκης

BOSKO είπε...

Kostas...
που να σου΄λεγα να μην το κουράζουμε άλλο δηλαδή!
τι παραλήρημα ειν' αυτό μεσημεριάτικα;
δε με πείθεις ούτε μία στο εκατομμύριο και για πες μου, τις έχεις φυλαγμένες όλες αυτές τις κριτικές ή τις βρήκες τώρα στο ίντερνετ;
αν ισχύει το πρώτο, θες επειγόντως τρελίατρο!
αν πάλι ισχύει το δεύτερο, χαρά στο κουράγιο σου!
άσε που ουδέποτε με ενδιέφεραν κριτικές του κ. Τιμογιαννάκη, όπως και γενικά πολλών άλλων συναδέλφων δημοσιογράφων που βλέπουν μετά από χρόνια τι είχαν γράψει τότε για κάποιο θέμα και γελάνε ακόμη με τα χάλια τους.
γι' αυτό σήμερα η δημ/φία θεωρείται γελοιότητα, αν όχι και συνώνυμο της κακοήθειας.
διότι αυτός που γράφει δεν έχει συναίσθηση τού ότι γράφεται, μένει κιόλας σα ρετσινιά ή στάμπα.
τέλος, ρε συ Κώστα, αφού καλά το πήγαμε ως εδώ, τι θες τώρα, να γίνουμε μπίλιες;
μην ξαναστείλεις κείμενο υπεράσπισης της Βίσσηδος, η απόφαση βγήκε κι είναι καταδικαστική προ πολλού!
κι εγώ, ναι, είμαι κολλημένος, πορωμένος, ψευτοκουλτουριάρης, διανοούμενος του κώλου κι ότι άλλο ενδεχομένως να νομίζεις.
τέρμα όμως πια με την Απόλυτη, κατήντησε το απόλυτο πρηζαρχίδισμα (με το συμπάθειο)!

Ανώνυμος είπε...

Νιάου νιάου βρε γατούλα!!!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά έκανε ο κ. Χατζιδάκις. Και, αναφερόμενη στο πρώτο σχόλιο, τη νεολαία καλό θα ήταν να μην την τσουβαλιάζετε, δεν ακούμε όλοι Βίσση...

Unknown είπε...

Αυτο δεν μπορουσα να μη στο δειξω...η άννα είπε το μην τον ρωτας τον ουρανο σε μια συναυλια για τον love radio τις προάλλες...παντως για μενα το λεει πολυ καλυτερα απο τσαλιγοπουλου και άλλες.Αλλά φυσικά τα συνάφια μετράνε πιο πολύ απο το μέγεθος της φωνής...
http://www.youtube.com/watch?v=WOkbpswcC5k

και η μετριότατη εκτέλεση της τσαλιγοπούλου
http://www.youtube.com/watch?v=h6ul3UksBzc

Νομιζω κανει μπαμ ποια εκτελεση εχει παθος και αντινοβολια...την τσαλιγοπουλου την επελεξα τυχαια...απλα αποδυκνειεται για ακομα μια φορα ποσο πολυ στην Ελλάδα μετράνε τα κολλητηλίκια και όχι οι καλές φωνές.Διοτι μην τρελλαθούμε τώρα η τσαλιγοπουλου ειναι μετριοτατη...Ο γιος χατζιδακις απαγορευσε να μπει το τραγουδι <7 τραγουδια θα σου πω>που ειχε πει εξαιρετικα η βισση, σε ενα λαιβ το 1993 και επανακυκλοφορησε περισυ...αυτο ειναι ρατσισμος...η βισση θα μολυνει τον μανο επειδη που και που λεει ενα τραγουδι του?Δηλαδη του αρεσει να ακουει τις οικτρες και αψυχες εκτελεσεις της καθε τσαλιγοπουλου??Αλλά φυσικά το σκεπτικο του ειναι...απο που θα βγαλουμε λεφτα απο τα δικαιώματα?παιρνουμε 2,3 μετροπαθεις καλλιτεχνες με "ποιότητα" ωστε να μη μας κράξουνε κιόλας...τους βαφτίζουμε χατζιδακικούς και γω δεν ξερω τι αλλο και τους δανειζουμε τα δικαιωματα...απο κει και περα οποιος "εμπορικός" τομήσει να πει Μάνο τον ακυρώνουμε μονομιάς....σορυ μπορει η ερμηνεια της βισση εδω να ειναι ¨καρβελεια"οπως ειχες πει παλαιότερα αλλά είναι πολύ πιο όμορφη και έχει έναν δυναμισμό που λείπει απο πολλές άλλες και άλλους...Κριμα που δεν εγινε το ηρωδειο...αυτο λέω μόνο...τώρα όλοι θα μιλάγαμε για πολύ καλές επανεκτελέσεις.!!!Καποια στιγμη θα γινει πιστευω σε αλλο χωρο...Δεν μπορει η καθε μετρια τσαλιγοπουλου να δανειζεται τους μεγαλους συνθετες και να τους τραγουδαει και να μην μπορει η αννα να κανει μια αναλογη παρασταση...