Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

ΦΙΛΟΙ!

Καφές στον Ιανό με τον Μανώλη και την Αγγέλα, από τα ζωντανά κύτταρα της Κινηματογραφικής Λέσχης Σάμου, που συναντιόμαστε μία φορά στα τρία χρόνια, όποτε δηλαδή αφήνουν το νησί τους κι έρχονται για τις δουλειές τους στην Αθήνα. Χάρηκα πολύ που τους ξαναείδα, ενθυμούμενοι τον απίστευτο καυγά μεταξύ του Νίκου Κούνδουρου και Σαμιωτών αριστεριστών, που είχαν έρθει στην προβολή του 1922 και τόλμησαν να χαρακτηρίσουν την ταινία εθνικιστική! Τι είχαμε ακούσει τότε με τον Κούνδουρο, μέχρι που μ' είχε πιάσει ένας θερμόαιμος Κνίτης και με συμβούλευσε να μην ξαναπατήσουμε στη Σάμο, διότι θα μας πέταγαν αμφότερους στη θάλασσα! Οι δύο φίλοι μου, πάντως, μιας και το επεισόδιο εντάχθηκε στο ντοκιμαντέρ, από τώρα μας καπάρωσαν με τον Κούνδουρο ως επίτιμους guests για την πρώτη προβολή στη Σάμο! Μην ξεχάσω βέβαια να πάρω μαζί όταν έρθει εκείνη η ώρα δύο κράνη και αλεξίσφαιρα γιλέκα...
Μετά την επείγουσα παραλαβή των νέων cd του label Παρουσία του Βασίλη Χατζηιακώβου, βγαίνοντας από τον Ιανό, θέλοντας και μη, έπεσα πάνω σ' αυτές τις δύο διαφημιστικές μαρκίζες: το ερχόμενο Σάββατο, στις 12 του μήνα, ο Βασίλης Γισδάκης θα συμπράξει με τον Δημήτρη Μαραμή σε ένα πρόγραμμα με τα τραγούδια του Σκοτεινού Έρωτα, καθώς και κομμάτια της προσωπικής τους πορείας.
Δύο μέρες μετά, τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου, θα έχουμε την παρουσίαση του cd του Lolek στις 12.30 το μεσημέρι. Και λέω θα έχουμε, καθώς είμαι εκ των ομιλητών του πάνελ μαζί με τον Γιώργο Χρονά, τον Μάκη Μηλάτο και τον συνάδελφο του Lolek, τον Στάθη Δρογώση. Από τώρα μπορώ να ανακοινώσω ότι στις 16 του μήνα, επίσης, θα πραγματοποιηθεί στο Nosotros των Εξαρχείων ακόμη μία μουσικοποιητική βραδιά στο πλαίσιο των καθιερωμένων πλέον Ποιητικών Ανιχνεύσεων του Αντρέα Παγουλάτου! Θα επανέλθω με σχετικό post! Αυτοί είναι οι φίλοι μου και καμαρώνω για πάρτη τους!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απ’όλα, κρατάω πιο πολύ το
"αυτοί είναι οι φίλοι μου και καμαρώνω για πάρτη τους".πολύ αυθόρμητο κι αληθινό και δεν το ακούς και συχνά :-)))
μ’άρεσε έτσι όπως το διάβασα, απλό κι ωραίο!

BOSKO είπε...

Amelie...
έτσι ακριβώς είναι!
σ' ευχαριστώ!

Mairi είπε...

Εξαιρετικά! Ανυπομονώ για τη βραδιά του Παγουλάτου. Κάποια στιγμή θέλω να σε πετύχω κάπου να σου δώσω εκείνο το βιλβίο μου που σου χρωστάω:-))))

BOSKO είπε...

mairi alexopoulou...
στις 16 θα τα πούμε στο Nosotros, φαντάζομαι. Έχε το μαζί σου το βιβλίο, λοιπόν!

logia είπε...

όμορφο να συντηρείς τέτοιες φιλίες στο πέρασμα του χρόνου

μαριάννα είπε...

Δείξε μου τους φίλους σου να σου πω ποιός είσαι... πολύ σοφή κουβέντα!

Να είσαι σίγουρος πως κι οι φίλοι σου καμαρώνουν για σένα! ;)

Ανώνυμος είπε...

Μήπως μπορείτε να μου πείτε που είναι αυτό το Νοsotros ακριβώς;

Giorgos Varvakis είπε...

Με το Μανώλη γνωριζόμαστε από το μακρινό 82!! Είναι απίστευτος!!!
Βρεθήκαμε τελευταία φορά στον Όρμο του Μαραθοκάμπου στη Σάμο, όπου κάλυπτε ηχητικά τη συναυλία της Σωτηρίας Λεωνάρδου. Κάθισα δίπλα του πίσω από την κονσόλα και είπαμε πολλά.
Έπαθα πλάκα σήμερα καθώς έκανα scroll down και έπεσα πάνω στη γνώριμη χαμογελαστή φάτσα του!! Πολύ ευχάριστη έκπληξη! Να είσαι καλά φίλε BOSKO :)