Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΚΡΟΑΣΗ!

Έλα ρε, που είσαι; Εγώ εδώ, που θες να' μαι; Τι μαθαίνω; Έκλεψαν στην Κύπρο τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου; Το άκουσα μεσ' στο ταξί χθες και μια πελάτισσα πίσω μου κόντεψε να ξεράσει! Το χόντρυνε όμως κι ο ταρίφας! Μα, καλά τι ήθελαν να κλέψουν αυτοί; Ακόμη δεν είχε λιώσει ο άνθρωπος, έλεγε...Τράβα από δω, τράβα από κει, βουρ για την κρεαταγορά!
Ναι ρε, σου λέω, η Μαίρη Σέλλεϊ ήταν απ' τη Λευκωσία τελικά! Φρανκενστάιν κι έτσι! Τι Μπόρις Καρλόφ και μαλακίες! Να δεις που ο Μιχάλης Βιολάρης θα κάνει το come- back που όλοι περιμέναμε και θα μελοποιήσει H. P. Lovecraft! Καλή φάση!
Τώρα που είπα κρεαταγορά, τ' άκουσες αυτό για τη Βέρα Λάμπρου; Θα τραγουδήσει Χατζιδάκι; Θα ηχογραφήσει κιόλας; Ότι να' ναι ακούς σ' αυτή τη χώρα! Καλά μου τα' λεγε ο Αγγελάκας χθες βράδυ: Θέλω να κράζω τους πάντες ή να με κράζουνε, να γίνεται κάτι έστω βρε αδερφέ...Πόσο τον καταλαβαίνω, δε φαντάζεσαι!
Καλά, ε, άκουσα το καινούργιο cd του Μιχαλάκη. Ποιου Μιχαλάκη; Του Χατζηγιάννη, ρε συ! Κολάζ λέγεται, δηλαδή κολαούζο γαλλιστί! Συγκεκριμένα, κολαούζο στον Σπανό, στον Κραουνάκη, στον Πλέσσα και σ' ένα σωρό άλλους του ποιοτικού ρεπερτορίου! Απορώ γιατί έγινε αυτός ο δίσκος κι όχι ότι θα βρεις μεγάλες διαφορές από οποιαδήποτε άλλη δουλειά με διασκευές έντεχνων αστέρων. Πολύ καιρό, πάντως, είχα ν' ακούσω κάτι τόσο φλατ και ξενέρωτο!
Της Φριντζήλα, απ' την άλλη, είναι δισκάρα! Άψογες επιλογές τραγουδιών, ενορχηστρώσεων και ερμηνείες εκ μέρους της. Όχι, δεν τ' άκουσα ολόκληρο, με πήρε ο ύπνος, νύσταζα! Το πρώτο cd, πάντως, το Kubara Project, είναι κορυφαίο! Η πιο ευφάνταστη punk διασκευή στον Τζώνη τον μπόγια του Χατζιδάκι που ακούσαμε τα τελευταία χρόνια! Κάνει απίστευτα γυρίσματα με τη φωνή της η Μάρθα, ηθοποιός γαρ! Ο δε Τσεβάς ζωγραφίζει με το ακορντεόν του, έχεις ακούσει ποτέ από Λάγιο και Ζαμπέτα μέχρι Θεοδωράκη και Kurt Weill σε στυλ καμπαρέ; Απορώ γιατί τρέχουν όλοι στους Tiger Lillies όποτε μας επισκέπτονται, η δουλειά αυτή της Φριντζήλα και των συνεργατών της είναι σαφέστατα ανώτερη!
Ήρθε κι ολοκαίνουργιος Νταλάρας. Της Παναγιάς τα μάτια τραγουδάει μέσα, Σταύρο Ξαρχάκο και Τάκη Μπουγά, Νίκο Γκάτσο και Λευτέρη Παπαδόπουλο, Μάριο Στρόφαλη και Γιάννη Χριστοδουλόπουλο. Τι, ποιος είναι ο Χριστοδουλόπουλος; Όχι, ρε συ, ο Μάκης, καμία σχέση με τον βετεράνο λαϊκό αοιδό. Σουξέ γράφει αυτός για την Τσανακλίδου, τον Νταλάρα και πολλούς άλλους έντεχνους.
Τι; Με κράξανε; Εμένα; Γιατί, τι έκανα πάλι; Α, λες για την εκπομπή του Δευτέρου Προγράμματος; Έλα, μωρέ, μην ασχολείσαι άλλο, καλά γελάσαμε, πάει και τελείωσε!
Βούλωσε το βρωμόστομα σου, μη σου σπάσω τα παΐδια, είπα σε έναν που' χε το θράσος να μου πει τις προάλλες ότι όλο τους δικούς μου στηρίζω! Ακούς; Να ζητάνε τα ρέστα απ' τον τελευταίο τροχό της αμάξης...Τέλος πάντων, να' ουμ. Θα' ρθεις απόψε Ιανό, Μαραμή- Γισδάκη; Ναι, εγώ θα πάω. Τους έχω δει άλλη μια φορά και ταιριάζει η μουσική του πρώτου με τη φωνή του δεύτερου. Α, δε μπορείς, θα πας ταβέρνα...Τι τις θες τις παλιοταβέρνες, τις φάγαμε με το κουτάλι τόσα χρόνια τώρα... Απ' τα μπαράκια, πάντως, τις προτιμώ κι εγώ.
Έλα, σε κλείνω τώρα, πάω απ' της Μαρίζας Κωχ. Μας έχει τραπέζι με τον Τάσο Καρακατσάνη τον πιανίστα. Απ' ότι μου είπε, ο Μίκης ζήτησε να ηχογραφήσουν την Ηλικία της γειτονιάς μου, ένα έργο του προορισμένο για τη φωνή της Μαρίζας, που οι παρτιτούρες του χάθηκαν τη νύχτα της 21ης Απριλίου του ΄67. Φοβερό δεν είναι; Να, ρε συ, που θα εκδοθεί ένα άγνωστο έργο του Μίκη με την Κωχ, χαμένο για 42 ολόκληρα χρόνια! Άντε γεια, ξαναπάρε όποτε θες, εδώ θα είμαι!
Τι ακούει κι αυτός ο έρμος ο Μπέντζι...
* οι φωτογραφίες του post είναι της Λιάνας Μαλανδρενιώτη

13 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Μπράβο στην Κωχ! Έτσι, πάντα δημιουργική!
Αγόρασα αυτήν τη βδομάδα το τελευταίο της CD, "Πάνω στη θάλασσα εγώ τραγουδώ", και είναι υπέροχη! Τόσο η μελοποίηση των ποιημάτων, όσο και η ερμηνεία της, σε απογειώνουν!
Ανυπομονώ να την ακούσω και στο ανέκδοτο έργο του Θεοδωράκη.

BOSKO είπε...

Γιώργος...
εγώ να δεις, τη στιγμή που γνωρίζω μόνο δύο τραγούδια απ' αυτό το έργο του Μίκη. Στο youtube μάλιστα υπάρχει το ένα με τη Μαρίζα ντουέτο με τον Γκαϊφύλλια από ασπρόμαυρη τηλεοπτική εκπομπή του ΄76.
καλημερίζω!

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ είπε...

ωραίο κείμενο, πρωτότυπο στις παρουσιάσεις του, εξαιρετικές φωτογραφίες. Το σκυλάκι είναι πανέμορφο. Καλό Σαββατοκύριακο.

antonis είπε...

Poso eufuis mporei na einai kaneis? Bravo, mr. Bosko!

μαριάννα είπε...

Πολύ καλό! Όπως διάβαζα και προχωρούσαν οι φωτογραφίες και τα κείμενα, είχα την αίσθηση ότι έβλεπα ταινία ή ότι ήμουνα εκεί.

Πολύ όμορφος τρόπος να λες τις σκέψεις σου αντί μονολόγου. Εγώ το κάνω διάλογο. Όταν πρόκειται για πολιτική μιλάει ο "χαμένος"(πολίτης) με την εξουσία κι όταν πρόκειται για ερωτικό μιλάω εγώ με τον κολλητό μου τον μπάρμαν!
Όχι μπάρμαν-μπάτμαν. Μπάρμαν σκέτο. :)))))))))

Ο σκυλάκος πολύ χαδιάρης! Κάααααθεται ο γλυκούλης ξερός. Και οι φωτό πολύ καλές


Καλά να περάσετε απόψε! Χάνω και τα παιδιά στον Ιανό και τον φλαμενκολόγιο που απαγγέλει αύριο στη Βούλα. Και το λέγαμε στο σχολείο χθες. Σιγά μη την γλιτώσουμε. Ελπίζω να μην εξελιχτεί και να είναι από κούραση γιατί όντως είμαι οριακά.

Δε μου λες το κολαούζο στα γαλλικά είναι κολάζ; Κοίτα να δεις! Δεν τό 'ξερα. Μπράβο ρε συ! Μαθαίνουμε τόσα πράγματα... ;)

Θα σου σκάσει μύτη το ζόμπι δεν τη γλιτώνεις. χαχαχαχαχαχαχαχα

Φιλιά! Να δώσεις χαιρετίσματα σε όλους στον Ιανό!

BOSKO είπε...

ΦΩΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ...
antonis...
σας ευχαριστώ, φίλοι μου, να' στε καλά!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
σιγά μην είναι κολάζ το κολαούζο γαλλιστί, έτσι το' γραψα, χάριν της υποτιθέμενης τηλεφωνικής εξιστόρησης!
το ζόμπι έσκασε ήδη, αλλά το πυροβόλησα στο κεφάλι, οπότε είναι αδύναμο για μιαν ακόμη φορά! Μέχρι την επόμενη να σπάμε κι εμείς την πλάκα μας!
θα μεταφέρω τους χαιρετισμούς σου στα παιδιά, μην ανησυχείς. Εσύ κοίτα κει πέρα να τη βγάλεις με ασπιρίνες και ζέστη τις επικίνδυνες αυτές μέρες που περνάμε. Κούραση θα' ναι πάντως, μην πανικοβάλλεσαι!

μαριάννα είπε...

Μανάρι μου πλάκα έκανα... για το κολάζ! Μου άρεσε όπως το έθεσες! Ήθελα μάλιστα να σε ρωτήσω αν ακολουθεί τον ίδιο κανόνα στα γαλλικά το παρτούζο, δηλαδή πάρτι με ούζο. :))))

Κι επίσης να πω, σοβαρά τώρα, ότι πολύ χάρηκα το νέο για τη Μαρίζα και το Μίκη. Ειδησάρα! Αναμένουμε.

Ευχαριστώ για το κουράγιο. Το χρειάζομαι... ;)

BOSKO είπε...

μαριάννα...
απ' τη Μαρίζα γύρισα προ ολίγου! Μαγεία! Έπαιζε ο Καρακατσάνης, εκείνη τραγουδούσε και θυμόντουσαν τα κομμάτια. Έφαγα όλη τη βροχή όμως και τώρα μάλλον είμαι στην ίδια φάση με σένα...Κρυάδες (σωματικές, όχι λεκτικές), πόνους στο σβέρκο και αναβράζοντα ντεπόν. Να σου πω, θα το σκεφτώ κι εγώ να βγω έξω απόψε...

μαριάννα είπε...

Όχι ρε γμτ! Κι εσύ; Φτιάξε κάτι ζεστό να πιεις και άραξε. Ακριβώς αυτό έχω κι εγώ. Κρυάδες κυρίως. Μπορεί να είναι και ίωση.
Θα τα πούμε τότε... περαστικά!

BOSKO είπε...

μαριάννα...
ναι, ναι, είδες μαριάννα μου; μας μαραγκιάσανε οι ζηλιάρηδες, κακό χρόνο να' χουνε! Εγώ θα πάω όμως τελικά, έπεσα να ξαπλώσω και πλάκωσαν τα τηλέφωνα, αφού είχα συνεννοηθεί μ' ένα σωρό κόσμο γι' απόψε. Θα επανέλθω με ανταπόκριση!

Ανώνυμος είπε...

περαστικούλια....
είναι ωραία αυτή η βροχή όμως,...ε;;!
καλό σαββατόβραδο με τις ωραίες μουσικές :-)

Unknown είπε...

3 μερες ελειψα εκδρομη και ακουω ειδησεις και φρηττω......ασχετο...μποσκο ποτε θα κριτικαρεις το δισκο της αλεξιου??:)
Δειτε και αυτο...τσανακλιδου φριτζηλα ο εφιλατης της περσεφονης...πολυ καλη εκτελεση...
http://www.youtube.com/watch?v=tZdaf3NA5YU