Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

ΟΤΑΝ Η ΛΕΝΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΑ ΜΕΣΩ SKYPE!

Η πρώτη γνωριμία τους έγινε χθες το βράδυ στην οικία της. Αιτία ήταν η συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Γιάννης για το δίφωνο με αφορμή φυσικά τη μουσική του για την Ψυχή βαθιά του Παντελή Βούλγαρη. Κι επειδή η εκτίμηση του ενός προς τον άλλον ήταν αμοιβαία και ευκόλως εννοούμενη, εκείνη του τραγούδησε on line τη Ρόζα- Ροζαλία κι εκείνος γελούσε σαν παιδάκι που ξανάκουγε μετά από τριάντα χρόνια τη Λιλιπούπολη!
Εγώ πάντως ήμουν εκεί και φυλάκιζα με τον φτηνιάρικο φακό μου μια μεγάλη στιγμή της ελληνικής μουσικής: τους δύο σημαντικότερους εν ζωή ποιητές του νεότερου τραγουδιού μας να τα λένε σα να γνωρίζονταν προσωπικά από τότε που ξεκινούσαν αμφότεροι το επίπονο και τόσο δημιουργικό μουσικό τους ταξίδι! Πολύ το χάρηκα αυτό το post και το εννοώ!

6 σχόλια:

thras είπε...

Είναι πράγματι εντυπωσιακή η συνάντηση, αν και παράδοξο (ακόμα, στα μάτια μου) που έγινε μέσω σκάιπ.
Λοιπον, προσπάθησα να στο γράψω και χθες, παρόλο που δε γράφω συχνά αν και σε παρακολουθώ καθημερινά σχεδόν, αλλά δε τα κατάφερα. Έκτακτη ανακοίνωση προς τα ήδη τραυματισμένα αυτάκια ολονών: η βέρα λάμπρου τραγουδάει χατζιδάκι και συγκεκριμένα τα "δεν ήταν νησί", "μαντολίνο" και "11 εντολή"... Και μάλιστα, όπως λέει, τα ηχογράφησε με την άδεια του γιώργου χατζιδάκι! (το τελευταίο δε ξέρω κατά πόσο μπορεί να ισχύει, όπως το λέει τουλάχιστον)
Σε πόσο σουρεάλ χώρα παίζει να ζούμε????

BOSKO είπε...

Θρασύβουλος...
καλημέρα!
κοίταξε, δεν υπάρχει περίπτωση ούτε μία στο δισεκατομμύριο η Βέρα Λάμπρου να ηχογράφησε (αν ηχογράφησε) τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με την άδεια του γιού του. Δεν καταλαβαίνεις ότι ψάχνει δημοσιότητα ύστερα απ' την ιστορία με τη Βίσση; Η Βίσση όμως έχει και λίγο γκλαμουριά, τούτη εδώ είναι για τα πανηγύρια κανονικά. Αποκλείεται ο Γιώργος Χατζιδάκις κατά τη γνώμη μου να το κάνει θέμα. Το πολύ- πολύ να της στείλει εξώδικο και καλά θα κάνει. Παρ' ολ' αυτά, η "11η εντολή" δεν είναι του Χατζιδάκι, αλλά του Χατζηνάσιου και του Γκάτσου που είχε κάνει γκραν σουξέ η Μούσχουρη.
Δε ζούμε σε σουρεάλ χώρα, μα σε χώρα παραδομένη στο απόλυτο κιτς!

thras είπε...

(ε, οκ, έκανα κι εγώ ένα λάθος) εγώ σου λέω τι άκουσα από το στόμα της ίδιας σε μιά μεσημεριανή εκπομπή. Για την ακρίβεια έλεγε ότι θα βγάλει ένα cd για τις γιορτές με τα τραγούδια και τα έσοδα θα πάνε στα ορφανά... (.....?)

thras είπε...

κι εγώ το θεωρώ απίθανο να συνέβη κάτι τέτοιο πάντως!

BOSKO είπε...

Θρασύβουλος...
κανονικά θα έπρεπε να την κλείσουν μέσα ως διαφθορέα ορφανών και ανηλίκων τη γαϊδουρομουλάρα! Α, ρε Στάλιν που είσαι να βάλεις πέντε- έξι στον φούρνο ή να τους στείλεις με κοντομάνικο στη Σιβηρία...

Ανώνυμος είπε...

Καλά μιλάμε! Το πέτυχα χθες στην τηλεόραση, με έπιασε νευρικό γέλιο, δεν πίστευα στα αυτιά μου!! Το τέλειο ανέκδοτο μιλάμε!!! Αντε τώρα να αναγκαστεί να ασχοληθεί ο Γιώργος Χ. με αυτήν την τρέλα!

Όσο για την φανταστική αυτή συνάντηση των εξαιρετικών καλλιτεχνών!! ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!! Το μεγαλείο όμως θα ήταν να συνεργαζόντουσαν κάποτε!! Τι λέω τώρα ε;

Φιλιά
Δέσποινα