Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

TOP 10 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ 2009- Νο 9- ΜΑΡΙΖΑ ΚΩΧ: ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΕΓΩ ΤΡΑΓΟΥΔΩ (VERSO)

Το cd αυτό της Μαρίζας Κωχ μού άρεσε για τους εξής κυρίως λόγους: για την επιστροφή της στον ηλεκτρικό ήχο, μέσω της συνεργασίας της με καθαρόαιμους jazz μουσικούς, σαν τον ντράμερ Γιάννη Σταυρόπουλο και τον πιανίστα Νάσο Γκρόζα. Για το ότι άφησε έστω και προσωρινά το παιδικό τραγούδι, δημοσιοποιώντας ολοκαίνουργιες και ιδιαίτερα εμπνευσμένες συνθέσεις. Για τη θέληση της να μελοποιήσει τον λυρικό Γιώργο Σαραντάρη κινούμενη σε προοδευτικούς jazz- rock δρόμους και ερχόμενη κάπου σε ρήξη με το πιο κοντινό έντεχνο παρελθόν της. Τα κομμάτια Εμείς οι Έλληνες και Για έναν έρωτα ζω (το δεύτερο σε στίχους της Κωχ και με μουσική χαλαρά βασισμένη στο θρυλικό Take Five των Dave Brubeck Quartet) αποδεικνύουν πόσο δημιουργική εξακολουθεί να είναι η εν λόγω δημιουργός σαράντα χρόνια αφότου εμφανίστηκε στη δισκογραφία. Κρίμα που η αναθεωρημένη jazzy βερσιόν της Διπλής βάρδιας έμεινε εκτός του cd- θα την απολαύσουμε μαζί με τα νέα τραγούδια στις παραστάσεις της Μαρίζας Κωχ που ξεκινούν ακριβώς σε ένα μήνα τις Πέμπτες στο ZOOM της Πλάκας!

4 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Συμφωνώ κι εγώ. Είναι πραγματικά ένας όμορφος δίσκος από τη Μαρίζα Κωχ.

BOSKO είπε...

Γιώργος...
το ξέρω, Γιώργο, θυμάμαι που μου' χες γράψει ότι τον είχες αγοράσει τον δίσκο της Μαρίζας! Να' σαι καλά, φίλε!

Ανώνυμος είπε...

Γειά χαρά! Εμένα παρ' όλο που η Κωχ δεν μου αρέσει (πολύ...φωνάζει), το CD αυτό το πήρα γιατί κάτι μου είπε το εξώφυλλο! Συμβαίνουν κι αυτά! Και πιστεύω πως είναι από τα καλύτερα της γιατί τραγουδάει στις χαμηλές της και είναι ΤΕΛΕΙΑ!

Ευχαριστώ για την φιλοξενία,

Βασίλης

BOSKO είπε...

Ανώνυμος...
καλά τα λες, ξέρεις πόσα βινύλια είχα αγοράσει ως έφηβος επειδή μου άρεσαν τα πολύχρωμα ψυχεδελικά εξώφυλλα τους; Και σχεδόν πάντα, ποτέ δε με απογοήτευε το περιεχόμενο! Τώρα για της Κωχ αυτό εδώ, τι να πω; Ένα πραγματικά όμορφο εξώφυλλο- παιχνίδι με τα χαρακτηριστικά μακριά μαλλιά της. Όσο για το ότι τραγουδάει χαμηλόφωνα, συμφωνώ. Κι εγώ την προτιμώ περισσότερο στις χαμηλές της (βλέπε Διπλή βάρδια, Fata Morgana κλπ.)
ευχαριστώ για την επίσκεψη!