Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

TOP 10 ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑΣ 2009- No 6- T4 TROUBLE AND THE SELF ADMIRATION SOCIETY O.S.T. (POLYTROPON)

Με αφορμή το ντοκιμαντέρ T4 Trouble του Δημήτρη Αθυρίδη, ένας ανενεργός cult θρύλος της εγχώριας rock σκηνής, ο κιθαρίστας Terry Papadinas, ξαναμπήκε στο στούντιο και ηχογράφησε μεταξύ άλλων το The Mexican blanket! Μια country- folk- rock μπαλάντα, από τα πιο συγκινητικά ελληνικά αγγλόφωνα τραγούδια του 2009, που αποτέλεσε το βασικό θέμα της ταινίας του Αθυρίδη. Όλο όμως το soundtrack έχει τη δική του συλλεκτική αξία, αφού περιλαμβάνει ανέκδοτες ηχογραφήσεις του Papadinas από τις συνεργασίες του με συγκροτήματα, όπως η Εταιρεία Καλλιτεχνών του Παύλου Σιδηρόπουλου και οι Bicycle, καινούργιες συνθέσεις του, καθώς και σύντομες ευφυείς παρλάτες από την ηχητική μπάντα του ντοκιμαντέρ. Αν δεν υπήρχε μέσα το The Mexican blanket, πιθανώς να είχαμε απλά ένα soundtrack αρχειακού χαρακτήρα και τίποτα περισσότερο. Επειδή όμως υπάρχει και μάλιστα σε δύο διαφορετικές και εξίσου όμορφες εκτελέσεις, αξίζει να το αναζητήσουν όσοι είναι γενικώς ακροατές της καλής μουσικής και όχι αποκλειστικά συλλέκτες.

4 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΕΦΗ είπε...

Κυριακή 9.00 Π.Μ.;Δεν κοιμήθηκες καθόλου; Χρόνια πολλά

BOSKO είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΕΦΗ...
δε μπορώ να πω, κάνα τρίωρο κοιμήθηκα. Δε φύγατε, ε; Περάσατε καλά χθες; Θα τα μάθω απ' τον Νίκο.

Χρόνια μας Πολλά!

Γιώργος είπε...

Καλημέρα.
Μα που πας και τους βρίσκεις αυτούς τους δίσκους... Ούτε καν γνώριζα την ύπαρξη αυτού του δίσκου! Ας είναι όμως. Για καλό είναι. Εκτιμώ την κρίση σου. Άντε πάλι να τρέχω στα δισκοπωλεία...

BOSKO είπε...

Γιώργος...
αν είσαι φαν του all time classic rock να τον αναζητήσεις τον δίσκο αυτόν! Ελπίζω μόνο να υπάρχει ακόμη στα δισκοπωλεία, διότι δεν πολυδιαφημίστηκε. Μια ματιά στο τμήμα των soundtracks φαντάζομαι θα' ναι αποδοτική! Επί τη ευκαιρία, ξαναλέω πως η "Μεξικανική κουβέρτα" του κ. Παπαντίνα είναι ένα αριστούργημα!