Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΜΠΕΡΤΟΥΕΛΕΣ BY NIGHT!

Ο χημικός υπέστη διώξεις, αλλά η ταραντούλα δεν άφηνε την πόρτα ν' ανοίξει δεδομένης της υπάρχουσας γεωμετρικής απραξίας και έτριξαν ηδονικά οι μπερτουέλες. Μακάρι ο Αλέξανδρος να είχε μπει, αλλά συγχρόνως έβγαινε, αφήνοντας τον Βουκεφάλα ασκεπή και ασιμορραγούντα. Το πιάνο δεν όσο και αν, γιατί ήταν πολύ φαρδύ του το μπουφάν. Οι πιρουέτες της καταπακτής αρνήθηκαν να χορέψουν το χορό του Ζαλόγγου, γι' αυτό και εκινήθησαν τα στρατεύματα των Γάλλων. Θέλεις πιροσκί λουκάνικο; ρώτησε ο Μαγγελάνος τον Βιλεαρδουίνο της Φλάνδρας. Και αυτός τον χαστούκισε στον ύμνο- ήτανε μία παρωδία από τη Νάξο. Ένα ξαφνικό μυρμήγκιασμα στα μάτια μου έπρηξε τη χολιδόχο κύστη. Και να φανταστείς ότι είναι Κερκυραίοι, αυτοί που μας παρέδωσαν το πρώτο Σύνταγμα απέναντι απ' το Κολωνάκι τρώγοντας λάκι- καπ και πίτα με σουβλάκι. Και το τσιμπιδάκι των φρυδιών έπλεκε φρούδες ελπίδες. Αύριο θα φάω μελιτζάνες, κοκκινόπουλο και κρεατόπουλο. Κοίτα να δεις τι μπορείς να φας στις επείγουσες μονομαχίες. Κόψε τα νυχτοπερπατήματα με το μαχαίρι του Κουταλιανού, κουτέ και περιττέ οστεοφύλακα. Προηγήθηκε το συναίσθημα της παραίτησης ως απόρροια μιας αποκλίνουσας προπατορικής συνεργασίας που παρερμηνεύθη ως διάθεση ανταγωνισμού. Θέλεις μερέντα; Δεν έχει ρεμπόμπο απόψε! Κόψε τη μανιέρα και μη μου μιλάς για άλλες μορφές ύπαρξης. Ακούμε ΕΡΑ, ράψε την καφετιέρα αλλιώς θα κάνω πέντε βήματα και θα κροταλίσουν οι φουσκοδεντριές. Ω, τι ντροπή, έσκουξε ο σκίουρος μέσα από την εμαγιέ κατσαρόλα. Και ο εκδιδόμενος χασάπης ηγέρθη μέσα από τα αίματα, αφού έπλυνε τη ρεπούμπλικα του μεσημεριανού δολοφόνου λουλουδιών. Μετά από την Τρισεύγενη, τι άλλο θα γράψετε κύριε Τερρακότα; Κύριε ελέησον, αλλά ο θεός ελεεί τα μουστοξύδια μόνο, Παναγία μου αμαρτία, και όχι τα φορτηγά με λικνιζόμενα τζάμια τις νύχτες του Μαγιού. Άσε τις βουτυρέλες και πιάσε τις σαρδέλες, Κορσικανέ αντάρτη των τραγουδιστών στομαχιών. Αν δεν είχαμε ξεκάνει τις τρέλες μας, θα είχαμε ψοφήσει αλληγορικά. Και έφυγε βγάζοντας τις τσέπες από τα χέρια, κράζοντας Εύρηκα ώσπου χάθηκε χωρίς να έχει βρεί απολύτως τίποτα! * by lena, by bosko, by pantelis, by alex, by alexikeravno! buona notte! xr..xr..xr..

8 σχόλια:

Αθανασία είπε...

Γειάσου Μποσκάκι με τα ωραία σου...χααααααααααααχαααααααααααχα!χαχααααααααααααααχααααααχααχαααααα!πολύ ωραίο!μα πολύ ωραίο όμως??απορώ που στο καλό,τα βγάζετε όοολα αυτά τα περίεργα...απορώ πραγματικά....αυτός ο...'μεσημεριανός δολοφόνος λουλουδιών'όμως πολύ μου άρεσε!!πάρα πολύυυυ...κ..τι είναι οι μπερτουέλες??...(ερώτηση κρίσεως!!)χααααααααααααααχαχααααααααααχαχααααα!φιλάκια καλή Κυριακή καλό μου...

BOSKO είπε...

Αθανασία...
ο "μεσημεριανός δολοφόνος" ήταν της Λένας και μετά πετάχτηκε ο Αλέξανδρος Μακρής κι είπε το "λουλουδιών", συμπληρώνοντας- ομολογουμένως τέλεια- την ασυναρτησία.
μπερτουέλες, που ούτε εγώ ήξερα τι σημαίνει, είναι οι μπετούγιες της πόρτας στα κερκυραϊκά...
κάτσε δίπλα σε Κερκυραίους που μιλάνε και θα χρειαστείς λεξικό ή μεταφραστή!
καλημέρα!

Άρτεμις είπε...

Οι μπερτουέλες έπαιξαν ρόλο κι εδώ!
http://galaziakithara.blogspot.com/2010/05/blog-post_16.html

Καλημέρα

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
απ' ότι είδα, δεν είχες καθόλου ήσυχη μέρα κι εσύ.
γλαφυρότατες οι περιγραφές και το χιούμορ σου!

Άρτεμις είπε...

Το κακό είναι ότι δεν έχουμε τουλάχιστον ήσυχη νύχτα-για να κρίνω από το γεγονός ότι είναι τρεις παρά και δεν κοιμάσαι ούτε εσύ... Άστα να πάνε!!

BOSKO είπε...

Άρτεμις...
το' χω συνηθίσει πια, κοιμάμαι πάντα τα χαράματα γράφοντας και ξυπνάω γύρω στις 11 στην καλύτερη των περιπτώσεων, όταν δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πρωινή δουλειά να κάνω. Δηλαδή, λογαριασμούς στις τράπεζες, ραντεβού κλπ.
τώρα την πέφτω όμως, τέλειωσα νέο post και...καλό ξημέρωμα νά 'χουμε!

trashman είπε...

Αυτά τα κείμενα διαβάζονται κι ανάποδα!..
Να παίξω κι εγώ;

BOSKO είπε...

trashman...
εσύ την επόμενη θα έρθεις απ' το σπίτι της Λένας, μια και μένετε στον ίδιο δρόμο, θα παίξουμε όλοι παρέα και θα μεγαλουργήσεις- είμαι σίγουρος κι έχω ενημερώσει σχετικά και τη Λένα.
άφησε μου πάλι όμως το τηλ. σου, διότι θα φάω χρόνο να το ψάχνω μεσ' στα emails.