Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ο-φόβος-κατασπάραξε-το-εντός-μας-στη-bibliotheque

Ένα κείμενο μου με τίτλο Ο φόβος κατασπάραξε το Εντός μας δημοσιεύτηκε στη διαδικτυακή bibliotheque. Το βρίσκετε εδώ:
http://bibliotheque.gr/?p=10327

1 σχόλιο:

thalassamov είπε...

"Μελό και ξεπερασμένη" είχα σκεφτεί την πρώτη φορά που την είδα.
Το τρομακτικό είναι η διαχρονικότητά της. Μέχρι πότε;
...
για να είμαστε και δίκαιοι όμως με την πραγματική γερμανική κοινωνία,σεβασμός και ειρηνική συμβίωση υπάρχουν,πολλοί μετανάστες όμως δεν σέβονται τη νέα τους πατρίδα,και θέλουν να φέρουν με τη βία τους νόμους της παλιάς τους πατρίδας.Αποτέλεσμα είναι πολλοί γερμανοί γείτονες τους να κουμπώνονται και να μετακομίζουν,κάπου όπου η κόρη τους δεν θα επισκιαστεί από τις απόψεις των μουσουλμάνων γειτόνων.(τα ξανθιά κορίτσια της γειτονιάς να αποκαλούνται αυτόματα "πουτνκια" δεν είναι ρατσισμός και ξενοφοβία από μέρους των μεταναστών;)
Οκ,πολλοί το κάνουν γιατί αν "γεμίσει ξένους και μάλιστα μουσουλμάνους" μια γειτονιά,αυτόματα "χαλά" και το τοπικό σχολείο.
Ζω σε τουρκοαραβική γειτονιά,βλέπω καθημερινά μερικά πράγματα,που ακόμη δεν διορθώθηκαν,δυστυχώς παρά τα δωρεάν μαθήματα γλώσσας,τα δωρεάν μαθήματα γυναικείου "διαφωτισμού"...Πολλές οικογένειες,3 γενιές εδώ κι ακόμη η κόρη δεν δικαιούται να επιλέξει τον μελλοντικό της σύντροφο,συχνά οδηγείται δια βίας στα 16 της σε αναγκαστικό γάμο.
Θες να πεις κάτι σε ορισμένες γειτόνισσες και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν λέξη,ενώ προηγουμένως τις άκουσες να χρησιμοποιάνε γερμανικά.Κι έχω αρχίσει ν΄αγανακτώ παρ΄ότι δεν είμαι ούτε γερμανίδα ούτε ξενοφοβική.
Τέσπα,το λάθος και στις δύο μεριές μέχρι τώρα,είναι ότι ο Γερμανός θεωρούσε το μετανάστη "φιλοξενούμενο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα" και ο Μετανάστης δεν είδε ποτέ τη Γερμανία ως "νέα πατρίδα". Κι έτσι φτάσαμε από τα 50ς/60ς στο 2012.