Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

δίσκοι-παραστάσεις-γυρίσματα

Δίσκοι, δίσκοι, δίσκοι, όσο η χρονιά πλησιάζει στο τέλος της. Και μετά σου λέει κρίση...Είτε οι καλλιτέχνες κυκλοφορούν ιδίοις εξόδοις τη δουλειά τους, είτε το αναλαμβάνει το ''πακέτο'' τους κάποια εταιρεία, γεγονός είναι πως συναντάμε έναν οργασμό δισκογραφικής παραγωγής σαν τίποτα να μην έχει αλλάξει από το 1994 και το 2004. Επί τροχάδην, σταχυολογώ μερικά από τα ολοκαίνουργια ελληνικά CD που βγήκαν πολύ πρόσφατα: Της Ελεονώρας Ζουγανέλη με ''Τα τραγούδια της Μελίνας (Να με θυμάσαι και να μ'αγαπάς...)'', ζωντανή ηχογράφηση από το Ηρώδειο. Της Χαρούλας Αλεξίου σε τραγούδια των Στάθη Δρογώση, Ανδριάνας Μπάμπαλη, Rous κ.α. Του συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα με δύο επετειακά βινύλια για τη συμπλήρωση των 20 χρόνων παρουσίας τους στα μουσικά δρώμενα. Της Δανάης Παναγιωτοπούλου, για μένα ο καλύτερος δίσκος του 2014! Των Magic de Spell με τον Γιάννη Παλαμίδα - δική μου η κουμπαριά! - με μελοποιημένη ποίηση από τη Λατινική Αμερική, την Κύπρο και την Ελλάδα. Του Μάνου Χατζιδάκι, επίσης, το soundtrack ''FacCIA di Spia'', ευτυχώς οι πρωτότυπες ηχογραφήσεις και όχι η πρόσφατη συναυλία του Ηρωδείου με την Ορχήστρα της ΝΕΡΙΤ και το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις. Κι έπεται συνέχεια μέχρι την Πρωτοχρονιά.
Αλλά και στο θέατρο, δεν πάει πίσω η παραγωγή παραστάσεων. Τελικά, μου φαίνεται, μόνο η τέχνη του κινηματογράφου βγήκε 100% ζημιωμένη από την ελληνική κρίση, εφόσον ήταν και είναι η πιο δαπανηρή συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες. Μία καλή παράσταση είναι η ''Βικτωριανή Γυναικοκρατία'' που παίζεται αυτόν τον καιρό, μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου, στην τσαγερί ''Στροφές'' της πλατείας Βικτωρίας. Σκηνοθετεί η Αθηνά Κεφαλά και παίζουν, μεταξύ άλλων, η Άννα Δαμιανίδη, η Χριστίνα Διβάνη, ο Γιώργος Κακούρος και η καλή μου φίλη, ποιήτρια Μαρία Λαγγουρέλη. Πρόκειται για ακόμη μία αυτοδιαχειριζόμενη θεατρική ομάδα που αγαπήθηκε από το κοινό της πλατείας Βικτωρίας, εξ ου και όλες οι δράσεις της πραγματοποιούνται πέριξ του συγκεκριμένου μέρους.Θα περάσω οπωσδήποτε ως πρώην ένοικος της περιοχής κιόλας!
Με μεγάλη χαρά, τέλος, θα συμμετάσχω και σ' άλλα επεισόδια της τηλεοπτικής σειράς ''Στέκια'' που αποτελεί concept του φίλου Νικόλα Τριανταφυλλίδη και της γυναίκας του, της Μαρίνας Δανέζη. Έχοντας εμφανιστεί ήδη στο επεισόδιο για τα πατσατζίδικα μαζί με τη Γιώτα Γιάννα, θα συμμετάσχω και στο επεισόδιο για τις μπουάτ, πιθανώς σε διάλογο με τον συνθέτη Γιάννη Σπανό. Ακόμη δεν έχει κλείσει το ''κάστινγκ'', γνωρίζω μόνο ότι στο συγκεκριμένο επεισόδιο θα εμφανιστούν επίσης η Αρλέτα, η Πόπη Αστεριάδη και ο Κώστας Χατζής. Τα επεισόδια θα μεταδοθούν από τη ΝΕΡΙΤ λίγο πριν τα Χριστούγεννα και- εννοείται - πως δε θα δεχόμουν να συμμετάσχω σε καμία περίπτωση αν δεν με καλούσε ο Τριανταφυλλίδης που εκτιμώ πολύ. Όχι γι' άλλο λόγο, αλλά δεν θα προλάβαινα και ήδη ετοιμάζεται για το LIFO.gr κάτι καινούργιο και όμορφο, το οποίο θα μου φάει αρκετό χρόνο. Προσεχώς περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: