Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ο-Godfather-το-mon-amour-η-δαιμονισμένη-Μαρία-και-η-τρικυμία-εν-κρανίω-Παναγιώτη-Τουλάτου

Το άνωθεν βίντεο κυκλοφορεί σε αρκετές βερσιόν στο youtube και οι συνολικές προβολές των viewers έχουν ξεπεράσει τις 500.000! Είναι αρκετά παλιά λήψη, αν υπολογίσει κανείς πως κάποτε είχε παιχτεί από τα τηλεοπτικά μεταμεσονύχτια ''Παιδιά της Νύχτας'' του Κώστα Μυλωνά. Μία άτυχη ψυχικά άρρωστη γυναίκα, η Μαρία από την Πάτρα, υποτίθεται ότι είναι δαιμονισμένη. Ζει με τη ''θεούσα'' γριά μάνα της και δέχεται την επίσκεψη του ανεκδιήγητου Παναγιώτη Τουλάτου, ο οποίος τη βιντεοσκοπεί. Όχι δηλαδή την ίδια, αλλά το δαιμόνιο που βγαίνει από μέσα της και του επιτίθεται, στολίζοντας τον με υπέροχους χαρακτηρισμούς, με τους οποίους, οποιοσδήποτε έχει σώας τας φρένας, θα συμφωνούσε απόλυτα! Όχι ότι η άμοιρη Μαρία εκσφενδονίζει πράσινους εμετούς ή φέρνει πέντε βόλτες το κεφάλι της - εν ολίγοις, όσο κι αν θέλησε ο Τουλάτος να την παρουσιάσει ως άλλη Ρέγκαν ΜακΝιλ απέτυχε παταγωδώς. Ο δαιμονισμός της περιορίζεται σε ασυναρτησίες εν είδει ψυχωτικού παραληρήματος, σε βρισιές - εμπνευσμένες ομολογουμένως -, σε αντιχριστιανικό μένος (τόσα θα τράβηξε η κοπέλα απ' τους παπάδες), σε παρανοηκά γέλια και σε έντονη σιελόρροια - το τελευταίο χαρακτηριστικό συχνά αναφέρεται μεταξύ των παρενεργειών που προξενούν τα αντιψυχωτικά φάρμακα.

Κατά πρώτον, θα ήταν ευχής έργον η γυναίκα αυτή να ακολουθούσε αντιψυχωτική αγωγή. Ποιος ξέρει τι να απόγινε, τόσα χρόνια μετά, αν ζει, αν πέθανε, αν μπήκε σε ψυχιατρείο ή αν συνεχίζει νά'ναι σε κατάκλιση και να υποφέρει ουσιαστικά από τον οικογενειακό και κοινωνικό της περίγυρο, ανθρώπους αμόρφωτους, δεισιδαίμονες και υστερικά θρησκευόμενους.

Κατά δεύτερον, ο Τουλάτος και οι κάθε Τουλάτοι, οι παπάδες - επαγγελματίες εξορκιστές δηλαδή, θα έπρεπε να δώσουν λόγο στη δικαιοσύνη που ως σύγχρονοι ρασοφόροι Μένγκελε υποβάλλουν σε φριχτά βασανιστήρια αθώες και ήδη βασανισμένες από τη νόσο τους ψυχές. Αν και στην περίπτωση του Τουλάτου, δε μιλάμε για ρασοφόρο.

Εδώ ακούμε τον γνωστό μαιτρ του μεταφυσικού και της μπαλαφάρας, να ερμηνεύει Αργύρη Κουλούρη (των Aphrodite's Child) στο Παρίσι του 1979, τότε που ζήλευε τη φήμη του Demis Roussos και προφανώς δεν είχε ανακαλύψει ακόμη τον Οξαποδώ και το 666.

Από την ίδια περίοδο και το επόμενο κομμάτι, το σουξέ ''Mon amour'' του Christophe! OH, mon dieu! Συμπαθητική η φωνή, αλλά το γαλλικό δεν τό'χε πού να χτυπιόταν σαν την ταλαίπωρη τη ''δαιμονισμένη'' Μαρία...

Αν δεν τό'χε το γαλλικό, βέβαια, τι να πεις και για το αγγλικό του. Εδώ ακούμε τον Τουλάτο να ερμηνεύει το τραγούδι που προέκυψε από το μουσικό θέμα του Nino Rota για τον ''Νονό''...

Είδε κι απόειδε ο άνθρωπος, γιοκ η διεθνής καριέρα, και εν μέσω των Πυλών του Ανεξήγητου, τό'ριξε στο έντεχνο, στον Στάμο Σέμση και στον Μιχάλη Μπουρμπούλη.

Ωραία είναι όλα αυτά, πλάκα έχουν, την τρασιά ουδείς εμίσησε, αλλά από τη στιγμή που άνθρωποι με φανερό πρόβλημα πέφτουν θύματα της μωροφιλοδοξίας άνευ ορίων του Τουλάτου και των ομοίων του, τα πράγματα σοβαρεύουν.

Κι αυτός ο άνθρωπος, κάποτε τουλάχιστον, φιλοξενούταν τακτικά σε τηλεοπτικά πάνελ και ξεστόμιζε ένα κάρο ανοησίες που θα έκαναν τον αστείο Λιακόπουλο να έδειχνε διανοούμενος. Παρόμοια περίπτωση ο αστρολόγος Άντονι Αθανασίου πού'χε βγει στον Τράγκα κι έλεγε ότι η Βουγιουκλάκη είναι βαμπίρ που πίνει αίμα για να διατηρείται νέα κι αντί να τον μαζέψουν, κάθονταν όλοι στο πάνελ και τον άκουγαν με στόμα ορθάνοιχτο, τάχα μου εκστασιασμένοι με την αποκάλυψη!

Τρικυμία εν κρανίω, καπατσοσύνη και αφρίζουσα αγραμματοσύνη, στην οποία συμφύρονται όλοι οι αστικοί μύθοι σ' ένα πασίγνωστο κοκτέιλ με φασίζουσα γεύση που φέρει την ονομασία ''Πούστη, θα σε σκίσω'', έτσι ακριβώς όπως το λέει η φουκαριάρα η ''δαιμονισμένη'' Μαρία απευθυνόμενη στον βασανιστή της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: