Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ SAYED!

Εκστρατεία για να σωθεί από την εκτέλεση ο Αφγανός φοιτητής
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΕ 23ΧΡΟΝΟ ΦΟΙΤΗΤΗ
23χρονος φοιτητής καταδικάστηκε από το ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο. Ο κ. Sayed Pervez Kambaksh είναι 23χρονος φοιτητής δημοσιογραφίας στο Αφγανιστάν που καταδικάστηκε από το ισλαμικό δικαστήριο σε θάνατο. Ποιο ήταν το έγκλημα του; Κατέβασε από το διαδίκτυο ένα άρθρο για τα δικαιώματα των γυναικών! Το άρθρο, που προερχόταν από περσική ιστοσελίδα, υποστήριζε ότι οι μουσουλμάνοι φονταμενταλιστές, που διατείνονται ότι το ίδιο το κοράνι κατοχυρώνει την καταπίεση των γυναικών στις ισλαμικές κοινωνίες, έχουν παρερμηνεύσει τα λόγια του Προφήτη Μωάμεθ... Ο 23χρονος μοίρασε το άρθρο σε συμφοιτητές και καθηγητές του με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε, να γίνει δημόσια συζήτηση για το θέμα. Το αποτέλεσμα ήταν να συζητηθεί, να δικαστεί με συνοπτικές διαδικασίες - χωρίς παρουσία συνηγόρου όπως ισχυρίζονται οι γονείς και οι φίλοι του - και να καταδικαστεί σε θάνατο. Η βρετανική εφημερίδα Independent ξεκίνησε στις 31/1/2008 εκστρατεία για τη διάσωση του φοιτητή με βασικό αίτημα την αναστολή της εκτέλεσής του και την επανάληψη της δίκης με δικαιότερους όρους.
ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟΝ PERVEZ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ ΕΔΩ: http://www.independent.co.uk/news/world/asia/article775954.ece

2 σχόλια:

musicbug είπε...

Apisteyto na symvenoun ston kosmo tetoia pragmata, ma kala poso pisw einai aytoi oi anthrwpoi! To ekana forward to link se osous perissoterous mporousa.
Kali vdomada!!!

BOSKO είπε...

musicbug...
οι γυναίκες συχνά στήνονται στην κρεμάλα, επειδή είναι...γυναίκες και οι άντρες αντιφρονούντες συνήθως τραβάνε τα χειρότερα βασανιστήρια. Που ν' ακούσει εκεί ο κοσμάκης Τάμτα, Βίσση και Μόνικα; Μιλάμε για πολλά κιλά τρέλα! Σωστά έκανες με το link, εύγε! Καλή εβδομάδα, επίσης!