Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΜΑΛΑΜΑ...


Είχα ακούσει ό,τι ο Σωκράτης Μάλαμας είναι ο καλλιτέχνης που μαζεύει τον περισσότερο κόσμο στις συναυλίες του, μα κάπου το αμφισβητούσα. Χθες βράδυ το διαπίστωσα ιδίοις όμμασι! Ένα Θέατρο Βράχων ασφυκτικά γεμάτο- σίγουρα το κοινό ξεπερνούσε τα δυόμισι χιλιάδες άτομα- που παλλόταν στους ρυθμούς των τραγουδιών, πότε από τη φωνή του δημιουργού τους ή της νεαρής Μαρίνας Δακανάλη που τον συνοδεύει τελευταία στα live και πότε από του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ο οποίος ως καλός guest πήρε την κιθάρα του κι ανέβηκε κι αυτός στη σκηνή!


Με τη maira del mar παρέα πολύτιμη, μέσα στο πλήθος πέσαμε ξαφνικά πάνω στον Θοδωρή Κοτονιά από τα Μακρινά Ξαδέρφια, πετυχαίνοντας τον σε κατάσταση μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Όπως δηλαδή συνηθίζεται σε κάθε συναυλία της προκοπής!

Βάστα τα τσιγάρα να βγάλω καμιά φωτογραφία για το blog! είπα στη maira, αυτή με άκουσε κι έτσι προέκυψε το post που βλέπετε αυτή τη στιγμή!

Από τα πρώτα θέματα- θύματα μου, λοιπόν, ο Κοτονιάς, που εδώ φαίνεται σα να' χει φάει το...μάτι της Εύας του!

Να και ο Βασίλης Γισδάκης που μάλλον υπομένει το μεθυσμένο τραγούδι του Κοτονιά μέσα στ' αυτιά του...

Άννα Θεοδωράτου- Βασίλης Γισδάκης- maira del mar!
Άντε, παίδες, ωραία περάσαμε και σήμερα!
Δύο σκέψεις είχα φεύγοντας από μια τόσο επιτυχημένη, εμπορικά και καλλιτεχνικά, συναυλία: η πρώτη ήταν ό,τι τελικά δεν είναι τυχαίο που μέχρι και ο Νταλάρας σε όλες τις πρόσφατες συνεντεύξεις του εκθειάζει τον τραγουδοποιό Σωκράτη Μάλαμα! Και η δεύτερη, να πάω αύριο (δηλαδή σήμερα) στην, κατά Θοδωρή Αθερίδη, πρεμιέρα της ευριπίδειας Ελένης που με κάλεσε ο Γιώργης Χριστοδούλου;
Ας καλοξημερώσουμε και βλέπουμε...

5 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Όντως, τα live του Μάλαμα είναι μοναδικά! Πολλές φορές του τη “δίνει” και ζητάει να κλείσουν τα μικρόφωνα και να χαμηλώσουν οι προβολείς και τραγουδάει κάποια τραγούδια μαζί με τον κόσμο χωρίς την βοήθεια της μικροφωνικής. Το έκανε και χθες;

Πάντα τέτοια
Την καλημέρα μου

BOSKO είπε...

Χθες δεν ήταν τόσο καλός ο ήχος, οπότε αξιοποίησε πλήρως την υπάρχουσα μικροφωνική. Όντως, αυτό το κάνει σε μικρές μουσικές σκηνές, όμως σε ένα χώρο με 3.000 κόσμο μάλλον δε θα ήταν σωστό...Μοναδικής ενέργειας τα live του!

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Ο Οδυσσέας Ιωάννου του “Μελωδία”, τον έχει χαρακτηρίσει «βασιλιά των live»!
Δεν έχει κι άδικο!!!

Stepas είπε...

Μοναδικός ο Σωκράτης!Εγώ δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός γιατί ανήκω στους ‘‘φανς’’,αλλά νομίζω μετά το λάιβ με Αλεξίου και Ιωαννίδη πριν 2 χρόνια αναγνωρίστηκε από μεγάλο μέρος του κοινού και από ανθρώπους πιο ‘‘αντικειμενικούς’’ από τους ‘‘φανς’’.

Αλήθεια ο Νταλάρας πότε και πού μίλησε για τον Μάλαμα;Ειλικρινά θα ήθελα κάποιο λινκ αν υπάρχει.Είμαι περίεργος να δω τι είπε.

Για να επιστρέψω στο λάιβ του Βύρωνα,να πω ότι το λάιβ αυτό είχε πολλά αρνητικά και δεν ήταν ‘‘Σωκράτης Μάλαμας 100%’’ αυτό που είδαμε για διάφορους αντικειμενικούς λόγους.Παρόλαυτά έχει την εμπειρία ακόμη και υπό αντίξοες συνθήκες(κακός ήχος,μικρή διάρκεια συναυλίας κτλ) να χαρίζει μοναδικά λάιβ.

BOSKO είπε...

stepas...
welcome! Ο Νταλάρας συνηθίζει να μιλάει τον τελευταίο καιρό με τα καλύτερα λόγια για τον Μάλαμα. Τον είχα δει στην εκπομπή του Λευτέρη Παπαδόπουλου, νομίζω, ενώ πρόσφατα στη σειρά που σκηνοθετώ για την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, επίσης αναφέρθηκε εκτενώς στον Σωκράτη με πολύ κολακευτικά λόγια! Ομολογώ ό,τι είμαι λίγο αντισυναυλιακός τύπος κι έτσι δεν είχα δει τον Μάλαμα live στο παρελθόν, πέρα από δυο- τρεις φορές που πάντα έφτανα στο τέλος της συναυλίας! Περίεργο, αλλά αληθινό! Επομένως, εσύ θα ξέρεις καλύτερα. Στον Βύρωνα μου άρεσε και μου φάνηκε και πολύ συγκροτημένος ως καλλιτέχνης.