Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ (ΒΗΤΑ) & ΕΛΕΝΗΣ (ΠΛΑΤΩΝΟΣ)!

Χθες γιόρταζε η μισή Ελλάδα, κανονικά όμως! Μέσα σ' αυτήν, την Ελλάδα δηλαδή, βάζω και την κυρία Ντίνα, τη μητέρα μου, καθώς και το team της Λένας Πλάτωνος στο Κύτταρο, αρχής γινομένης από την ίδια τη Λένα, τον Κ. Βήτα και την Etten- Ελένη Τζαβάρα! Πέρασαν πολλοί από το καμαρίνι της Λένας, όπως συνηθίζεται πια κάθε εβδομάδα και σε πλήρη κόντρα με την αρχική πρόθεση της συνθέτριας να μη δέχεται κανέναν μετά το τέλος των παραστάσεων της. Εδώ, με τον Φοίβο Δεληβοριά, ο οποίος μάλλον θα μας ξανάρθει το επόμενο διήμερο, που θα είναι και το τελευταίο.
Και ο Κ. Βήτα, ο άλλος εορτάζων, με τον Γιώργη Χριστοδούλου. Ακόμη έχω στα χέρια μου την αίσθηση της αφής από την πολύτιμη κυλιόμενη πέτρα Αμαζονίου που δώρισε ο Κωνσταντίνος στη Λένα!

Η Λένα με τη Μαλκίτα Χάγουελ, συνεργάτιδα της από τη δεκαετία του 1980, την οποία ομολογώ ό,τι πολύ ήθελα να γνωρίσω! Ήταν κι αυτό το σπάνιο βίντεο που είχα δει από συναυλία στο Ηράκλειο Κρήτης του ΄86 με τις δύο γυναίκες να μοιράζονται το πιάνο και το synthesizer!

Κι εδώ η Λένα με τον Γιώργη και τον, εκ Κύπρου ιπτάμενο, φίλο Γιάννη Χαγιάννη. Τους έβλεπα και θυμόμουν πριν μερικά χρόνια που ο Γιώργης της είχε χαρίσει μια υδρόγειο σφαίρα. Χρυσό μου, του είχε πει τότε η Πλάτωνος, εσύ μου χάρισες τον κόσμο ολόκληρο! Χθες βράδυ πάντως οι σαμπάνιες άνοιξαν, παιδιά έκαναν καντάδα στη Λένα με αιγαιοπελαγίτικα παραδοσιακά και ένα τζιν μπουφάν που κάποτε φορούσε η Janis στο λουλουδιασμένο Σαν Φρανσίσκο πέρασε στην κατοχή της!
Χρόνια Πολλά σε όλους τους Κωνσταντίνους & Ελένες!

6 σχόλια:

το Άρωμα του Τραγουδιού είπε...

Υπέροχη βραδιά η χθεσινή, γεμάτη συγκίνηση, και το μουσικό σύμπαν της Λένας Πλάτωνος να ξεδιπλώνεται μπροστά μας σαν ταινία με αποσπάσματα της ίδιας μας της ζωής! Εγώ που είχα χάσει την ιστορική συναυλία της στο Ηρώδειο πέρσι το καλοκαίρι, βρήκα χθες την ευκαιρία να ταξιδέψω στο σκοτεινό μα υπέροχα ερωτικό κόσμο τής πιο ιδιοφυούς γυναίκας που έχει περάσει από την ελληνική μουσική.

…κι αν αντί για το τρένο εκτροχιαστούμε εμείς
ας πούμε πως ακόμα για μας είναι νωρίς…


Ήταν μια βραδιά κάθαρσης. Απλά.

BOSKO είπε...

το Άρωμα του Τραγουδιού...
χαίρομαι που το είδες έτσι...διότι έτσι ακριβώς ήταν!

Μιχάλης Τσαντίλας είπε...

Αγαπητέ Αντώνη, να χαίρεσαι τη μητέρα σου και όλοι μας να χαιρόμαστε τη σπουδαία αυτή φυσιογνωμία που λέγεται Λένα Πλάτωνος! Ήταν πράγματι συγκλονιστική βραδιά!

alienlover είπε...

το...μπουφαν...της Τζάνις.......?!?!?!?!!?!?!

BOSKO είπε...

Μιχάλης Τσαντίλας...
σ' ευχαριστώ, Μιχάλη, για τις ευχές σου και πράγματι ήταν ωραία συγκυρία που η επίσκεψη σου στο Κύτταρο συνέπεσε με την ονομαστική εορτή της Λένας μας!

BOSKO είπε...

alienlover...
άσε, αυτό θα μπορούσα να το κάνω ολόκληρο post. Εμφανίστηκε κάποιος στα καμαρίνια- μια κοπέλα νομίζω ήταν- και χάρισε στη Λένα ένα τζιν κοντό μπουφανάκι με λουλουδάτα σχέδια στις άκρες του, το οποίο υποτίθεται ότι ανήκε στη Janis Joplin! Υποτίθεται επίσης ότι το μπουφάν είχαν φέρει από τις ΗΠΑ του ΄60 στην Ελλάδα οι χίπηδες γονείς αυτής της κοπέλας. Τι να σου πω, εγώ το έπιασα στα χέρια μου, το εξέτασα, το...μύρισα και μου φάνηκε πολύ καινούργιο για μπουφάν ακριβώς 40 ετών και ειδικά τζιν που ξεφτίζει με την πάροδο των χρόνων. Απ' την άλλη, όμως, προτιμώ να ακολουθήσω τη συμβουλή της Μάρθας Φριντζήλα που το συζητούσαμε και μου είπε πως "πλέον πρέπει να είμαστε ανοιχτοί και θετικοί σε κάθε ενδεχόμενο, να πιστεύουμε τα πάντα". Ένας λόγος παραπάνω εάν η Λένα χαίρεται στη σκέψη πως πέρασε πια στα χέρια της ο Χιτών της Ιέρειας του Rock!