Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΙΝΟΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ!

Το τηλεφώνημα έπεσε λίγες μέρες πριν από τη φίλη δημοσιογράφο Λιάνα Μαλανδρενιώτη: Την Τετάρτη πετάμε για Γερμανία με τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, να καλύψουμε τη μεγάλη συναυλία του με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου! Έτσι και θα γίνει, η Λιάνα και ο bosko θα αποτελέσουν την ελληνική δημοσιογραφική αποστολή. Εκείνη θα καλύψει το γεγονός για το δίφωνο και εγώ, απ' ότι ενημερώθηκα μόλις χθες, για την Ελευθεροτυπία. Αν όλα πάνε κατ' ευχήν, η ανταπόκριση μου από το Βερολίνο θα δημοσιευθεί στο φύλλο της Δευτέρας 3 Μαΐου. Το ταξίδι αυτό ήρθε την καταλληλότερη στιγμή και μάλιστα ουρανοκατέβατο! Είναι δεδομένη η εκτίμηση μου στον Αλκίνοο κι ακόμη θυμάμαι με συγκίνηση την πρόταση του να βάλει τη συνέντευξη που του' χα πάρει για το δίφωνο σε ένα βιβλίο με τις παρτιτούρες των τραγουδιών του. Κάτι που ακόμη δεν έχει συμβεί μέσα στις τόσες υποχρεώσεις του καλλιτέχνη, να που τώρα όμως πάλι μου κάνει την τιμή να με παίρνει μαζί του (κυριολεκτικά) στο εξωτερικό. Συν τοις άλλοις, στη Γερμανία έχω πάει τρεις φορές μέχρι τώρα, ποτέ όμως στο Βερολίνο. Και μια και η συναυλία του Αλκίνοου θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο, σημαίνει πως θα' χω συνολικά ένα τετραήμερο να γυρίσω την όμορφη αυτή πόλη. Ελπίζω να την αγαπήσω περισσότερο από το Άμστερνταμ, αν και την ολλανδική πρωτεύουσα δεν την αλλάζω με κανένα άλλο μέρος στον πλανήτη! Επί της ουσίας, τώρα, η συγκεκριμένη συναυλία σηματοδοτεί ένα μεγάλο άλμα όχι απλά για την καριέρα του Αλκίνοου, αλλά κυρίως για την εξέλιξη του ως μουσικός. Δε γράφω άλλα, ας τα κρατήσω για την ανταπόκριση μου. Πληροφοριακά μόνο να πούμε ότι θα παρουσιαστούν κλασικά έργα του βασισμένα σε τυμβικά επιγράμματα, ποίηση του αδερφού του, Λίνου Ιωαννίδη, μεσαιωνικά κυπριακά τραγούδια, καθώς και μερικά καινούργια δικά του. Θα συμμετάσχει ακόμη η ερμηνεύτρια Σόνια Θεοδωρίδου, η οποία συμμετείχε επίσης και στη Νεροποντή, τον τελευταίο του δίσκο. Εν κατακλείδι, τι άλλο να πεις για έναν νέο άνθρωπο που κατέκτησε νωρίς- νωρίς το πανελλήνιο ως ερμηνευτής, συνέχισε ως τραγουδοποιός και μετά αντί να επαναπαυθεί στις δάφνες του πήγε στη Ρωσία και σπούδασε κλασική σύνθεση. Τα αγαθά κόποις κτώνται κι η συναυλία της 30ης Απριλίου αποδεικνύει πώς ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κοπιάζει πάνω απ' όλα για το αγαθόν της Τέχνης του! Καλό μας ταξίδι, καλή επιτυχία σε μία από τις σημαντικότερες ημέρες στην πορεία του καλλιτέχνη και θα τα ξαναπούμε σύντομα!

10 σχόλια:

Mairi είπε...

Περιμένουμε τα νέα από το Βερολίνο, λοιπόν. Καλό ταξίδι.

logia είπε...

AAAAA θες διάβαζα γι'αυτή τη συναυλία

πολύ θα ήθελα να είμαι εκεί και για τον Αλκίνοο που θαυμάζω και για το Βερολίνο που δεν έχω πάει ακόμη και λατρεύω


καλά να περάσεις!!!

BOSKO είπε...

mairi alexopoulou...
ευχαριστώ, εννοείται πως θα μεταφέρω όλα τα νέα και συ πέρνα μια βόλτα απ' το Nosotros αύριο!

BOSKO είπε...

logia...
ν' αξιωθείς να πας, Berlin ειν' αυτό, όχι αηδίες!
ο Αλκίνοος σίγουρα θα σκίσει!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρεεεες!! Boskaki,
Λονδίνο Άμστερνταμ ή Βερολίνο με αεροπλάνο ή μάτζικ μπας..αξέχαστα να περάσεις όπου κ να πας! Και ο Αλκίνοος θα σκίσει δεν υπάρχει!

Δέσποινα
υ.γ: για Νοsotros μπορώ να περάσω λίγο πιο αργά..φαντάζομαι θα είναι μαραθώνιο το αφιέρωμα...

BOSKO είπε...

Δέσποινα...
ναι, ναι, Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο- τώρα θα' χω πάει και στα τρία και θα μπορώ να σου πω με σιγουριά αν δεν έχεις ήδη πάει κι εσύ!
φαντάζομαι, δε θα τελειώσουν στο Nosotros πριν τη μία τη νύχτα, οπότε μπορείς να περάσεις έστω κι αργά!
χαιρετώ!

Ανώνυμος είπε...

Η συνέντευξη ήταν όντως πολύ καλή bosko και η εισαγωγή που είχες κάνει επίσης. Η επιλογή λοιπόν από όποιον κι αν έγινε μόνο τυχαία δεν ήταν, αφού όπως ο Αλκίνοος, έτσι κι εσύ αγαπάς και υπηρετείς τη μουσική.

Καλή του επιτυχία και όλη μας η θετική ενέργεια μαζί σας!
Και φυσικά περιμένουμε την ανταπόκριση! :-)

Ρωμανός Σκλαβενίτης-Πιστοφίδης είπε...

Είσαι πολύ κωλόφαρδος, όμως!
Αν και, για να λέμε την αλήθεια, βρήκα το Βερολίνο αρκετά απογοητευτικό. Ελπίζω να μη μοιραστείς τη δικιά μου γνώμη!

BOSKO είπε...

Angelica...
efxaristoume!
tha tin metafero tin thetiki sas energeia, na eisai sigouri, agapiti!
kalimerizo!

BOSKO είπε...

S.P.R. ...
ti na sou po, akoma tipota den exo dei, peran poli oraion dromon kai poly prasinou. Tha deiksei, analoga kai me tis photos pou tha dimosiefso.
gia tin ora, apolamvano to kathe ti edo pera!